Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Dobio sam jutros D3i, povezao HDMI kabal sa TVom, napajanje, stari LAN kabal od IPTV sa ruterom i D3i stalno izbacuje poruke 'Connect', pa 'error configuring the network' i da proverim da li su dobro povezani kablovi... Hteo sam da ga povezem preko telekomovog adsl rutera, ali ocigledno ne moze da se poveze... Molim vas za pomoc.

stoti put, moraš da ubodeš u port 1 ili 4. ako si korisnik Telekoma. 2 i 3 su po defaultu predviđeni za Telekomov IPTV.

Opet kazem jedna fotka tj. ta gornja je mnogoooooooo bolja uzivo naprosto kamera na telefonu ne moze da uhvati sve detalje i zato je takva.
Ali i takva je bolja od tvojih, ja sam postavio u full rezoluciji veliku fotku ti ga smanji nesto. Slika ti je jako mutna pogotovu prva.

Ta bolja slika koja je fenomenalna skoro kao HD kvaliteta nije naravno ali je jedno 20 puta bolja od d3i. Inace radi se o digitalnoj kablovskoj Poste, kvalitetom je bolja ali je izborom kanala siromasna+ nema 72 sata unazad, EPG je los, nema radio kanala.... Ali sto se kvaliteta slike tice tu sije d3i svetlosnim godinama i to pri netu od 50Mbit, a napisao sam koliko torse na d3i SD a koliko HD kanali.
Ubedjen sam(to je nemoguce izmeriti bar ja ne znam da je moguce) da Postini SD kanali trose 5-6Mbit, a da HD pogotovu kad je tenis ili neki drugi dogadjaj koji se radi pravom HD kamerom i takav salje posti siguno cepa 10-12Mbit.
Eto rekao sam da cu uzeti na probu d3i neko mi je rekao uzmi pa pogledaj videces da je bolji, i nadao sam se ali nazalost nije, u najgorem slucaju je isti kvalitet samo sto mi zauzima protok neta, u principu nebitno tih 2mbit ionako u 95% slucajeva ni ne koristim max. link od 50Mbps.

Ali je dobro ljudima koji nemaju kvalitetnu kablovsku + prednosti koje sam nabrojao u odnosu na DVB-C.
Eto to je moje iskustvo i misljenje, naprosto kod mene je DVB-C jako kvalitetan i zato se meni ovo ne isplati.
Nazalost nemam digitalnu tv karticu da mogu da prenesem sliku u izvornom kvalitetu imam samo analognu tv karticu koju ni ne koristim vise jer mi je muka od lose slike u odnosu na DVB-C.

Svaka roba nadje svog kupca pa tako i d3i kojeg ovde vecina hvali, ja sam probao nisam nimalo odusevljen ali mi se svidja sto moze da se pauzira , vrati ubrza...
Ideja je dobra samo je treba jos razraditi, nadam se da ce poboljsati i povecati bit rate kako na SD tako i na HD kanalima.
Ali razumem zasto su tako odradili jer vecina ima jako malu brzinu neta kapiram da vecina ima do 10Mbps kazem vecina ima nas sa mnogo puta vecim netom ali smo manjina, i sad da su SD kanale udarili sa 5-6Mbit ljudima nebi nista ostalo za net ili jos gore da je HD 10-12 onda neki nebi ni imali net i to razumem, ali to je po meni -, ali opravdan apsolutno.

Ja cu da zavrsim ovu probu i vraticu STB, moram da priznam da sam odusevljen brzinom isporuke STB-a manje od 48h, kvalitetom i kvantitetom kanala, ali kvalitetom slike nimalo nisam zadovoljan, mozda jer sam navikao na jako kvalitetnu sliku.

EDIT:

Da vidim da je kolega pisao za kasnjenje, pa da dodam kod mene u odnosu na DVB-C d3i kasni tacno minut i po(1,5 minuta), sto meni generalno ne smeta i ne stavljam ga kao neki minus, osim sto bi mi smetalo u fudbalu dok gledam pa da cujem da se neko raduje a ja tek saznam za 1.5 min. to bi mi smetalo ovako serije i ostali program ne smeta.
Ti nama ovde saopstavas da je postina trula kablovska bolja od D3i ??????
Koji to HD kanal ima tamo kvalitetan da bi uopste usao u poredjenje sa d3i????Da nisu mozda foksovi hd ili history hd ili discovery science hd ili animal planet Hd iliHbo Hd ????
Sta me briga za kvalitet sd kanala ,trudan tv mi je odavno zavrsio na otpadu.
Slika na Sk hd kanalima iz Indijan velsa je bila opako dobra i tu je za mene kraj price.Nemaju svi hd prenosi dobar kvalitet Hd slike ali je zato slika sa tog turnira bila fenomenalna.
Ne pada mi napamet da vracam sa probe D3i zarad postarskih par Hd kanala,raspadnutog epg-a ,a gledaj propusteno da i ne pominjem kao i to sto sam dobio 3 d3go naloga o kojima posta moze samo da sanja i plus sbb wi-fi mrezu svuda po gradu.Covek mora stvarno biti na nekim teskim supstancama da bi tvrdio da je posta bolja ili ista a ona je deset puta slabija od D3i Iptv-a.
Po tvome treba da sedim ispred ptt kds-a i da se divim protoku na sd kanalima,stvarno svasta.
Znam ja gde je vama tu problem,treba deset starih tv-a povezati za 1.000 dinara sto nije moguce na D3i.Treba biti iskren pa tako napisati a ne da pljujete po kvalitetu hd slike i hd kanala i jos nalazite neke zamerke na gledaj propusteno kao da raspali postari imaju bar 100 kanala gledaj propusteno i jos 100 hd kanala a nema pas zasta da ih ujede[emoji12]
Za deset godina pregovaranja nisu u stanju dva pisljiva eurosport hd kanala da uvedu a kamo li nesto bolje i vise od toga ali im je zato ponuda za Rudi Cajevac televizore stvarno majstorska tu im skidam kapu[emoji12]

Poslednja izmena:
Tako je . Par godina ispred konkurencije. D3go, e racun...

Mozda ga i telekom ili neki treći ponudi za par godina

Au sta je tebi, da ne kazem na kojim si drogama, da ne kazem.
O cemu ti pricas covece?

-Ti nama ovde saopstavas da je postina trula kablovska bolja od D3i ??????
Da ja ti saopstavam da je KOD MENE kvalitetnija slika na PTT u odnosu na d3i OTT, a sve zajedno je smejurija u odnosu na IPTV TS.

-Koji to HD kanal ima tamo kvalitetan da bi uopste usao u poredjenje sa d3i????Da nisu mozda foksovi hd ili history hd ili discovery science hd ili animal planet Hd iliHbo Hd ????
Ko je uopste uporedjivao HD kanale ali i tu je na tvoju zalost ptt bolji ja imam samo RTS HD i na d3i imam jos par HD ali sam jedino mogao da uporedjujem sa RTS HD jer to imam. Naravno i tu je IPTV bolji za nijansu.

-Sta me briga za kvalitet sd kanala ,trudan tv mi je odavno zavrsio na otpadu.
Ako te interesuje ja nemam trudnih televizora u stanu, a ovaj na kom je bio nakacen d3i je najnoviji SAMSUNG LED od 40 inch-a.

-Slika na Sk hd kanalima iz Indijan velsa je bila opako dobra i tu je za mene kraj price.Nemaju svi hd prenosi dobar kvalitet Hd slike ali je zato slika sa tog turnira bila fenomenalna.
Slika na HD SK je mozda bila takva ali je na RTS HD u odnosu na njihov RTS HD neuporedivo bolja, a na IPTV daleko bolja od d3i i za nijansu bolja od ptt RTS HD.

-Ne pada mi napamet da vracam sa probe D3i zarad postarskih par Hd kanala,raspadnutog epg-a ,a gledaj propusteno da i ne pominjem kao i to sto sam dobio 3 d3go naloga o kojima posta moze samo da sanja i plus sbb wi-fi mrezu svuda po gradu.Covek mora stvarno biti na nekim teskim supstancama da bi tvrdio da je posta bolja ili ista a ona je deset puta slabija od D3i Iptv-a.
Vidis ja se vracam sa probe d3i, ja sam i juce ''poklonio'' prijatelju d3i da ga koristi ovih 20 dana dok mi traje proba jer sam ja digao ruke jer je mnogo losiji kvalitet od IPTV i ptt-a.
E sad na kojim si supstancama ne znam niti me to interesuje i da li si ni to me ne interesuje tvoj zivot tvoj izbor.

-Po tvome treba da sedim ispred ptt kds-a i da se divim protoku na sd kanalima,stvarno svasta.
Svasta, ko je to rekao ali ako si nezaposlen i dokon(a verujem da jesi) mozes i to da radis.

-Znam ja gde je vama tu problem,treba deset starih tv-a povezati za 1.000 dinara sto nije moguce na D3i.Treba biti iskren pa tako napisati a ne da pljujete po kvalitetu hd slike i hd kanala i jos nalazite neke zamerke na gledaj propusteno kao da raspali postari imaju bar 100 kanala gledaj propusteno i jos 100 hd kanala a nema pas zasta da ih ujede.
Joj decko ocigledno ne pratis a pisao sam cak i o tome, ajde ponovicu nije me sramota, elem vozim novi auto Alfa MiTo licno ga kupio kao i svaki predhodni od svojih para koje posteno zaradjujem a imam platu preko 1000 EUR, imam tri TV u kuci sva tri su LED najnoviji a ovaj o kom sam pricao je kupljen pre mesec dana nova serija Samsunga za 2015 god.
Placam dve kablovske i ne osetim uopste to kao trosak.
Imam zenu imam dete imam preko cetrdesetak godina i sve sam sam zaradio, kao i stan u kojem zivimo. Predpostavljam da ti roditelji placaju kablovsku i net a i kupili su ti televizor.
I zelim ti da i ti sve ovo mozes da imas, zato nemoj da mi samo pricas o tih 1000 dinara jer ja za kablovsku/e dajem 4.600 dinara, TI?
Imam vise od prosecnog gradjanina Srbije ne krijem nije me sramota nisam ukrao vec posteno zaradio.

-Za deset godina pregovaranja nisu u stanju dva pisljiva eurosport hd kanala da uvedu a kamo li nesto bolje i vise od toga ali im je zato ponuda za Rudi Cajevac televizore stvarno majstorska tu im skidam kapu.
Da su nesposobni da uvedu kvalitetne kanale to da i to niko ne spori ja to kazem ali ti ne citas, a sto se tice RC covek se nije tako prezivao kako si napisao, najverovatnije ti je to neko pricao i ti pogresno zapamtio prezime prezivao se ČajavEc.

A BTW dok nisam video tvoj post upravo sam hteo da pisem o tim tvojim starim televizorima i kvalitetu slike na istim.
Kao sto sam napisao gore prijatelju sam dao d3i jer je izrazio zelju da proba ja sma ga upozorio da je slika losa ali hteo je zbog 72h unazad da proba. Dadoh mu juce, kad posle 2 sata zove me covek kaze sta lupas slika je fenomenalna, slika vrhunska....
Pitam ja njega jel ti znas sta imas kod kuce od kablovske, mislim znam ja ali pitam njega kaze RV analognu i to na RC televizoru(karikiram ali je onaj Samsung od pre 20 god) i naravno da mi je slika odlicna na toj rezoluciji i toj dijagonali kanala.
Eto apropo tvoje price, D3i je odusevio prijatelja mog koji ima stari televizor, to apropo toga o cemu ti pises.

No nije ni bitno ja imam ptt i IPTV(megabox) imam(imao sam) D3i i mogu najrealnije da sagledam kvalitet istih na istom televizoru i kazem sta jeste, a mogu misliti kakvu si sliku imao dok nisi dobio d3i.

Sto se tice kvaliteta i kvantiteta stanica to sam i rekao da je na strani SjBB-a ali to je jedini + .
Ako dozovlis to je moje misljenje ili ti misljenje coveka koji je koristio ili koristi IPTV, D3i(ott), catv.

EDIT:
Moram da ti priznam da ce posto je zadovoljan kvalitetom slike(na bas da te podsetim onim RC teveu) moj prijatelj uzeti D3i na ugovor.

Poslednja izmena:
Dajte ljudi, iskulirajte, život je lep :)

Nego, ja tek danas saznao da SBB ima ovu uslugu :O Živim u Kaću, pored NS-a, i jedine opcije su mi IPTV (koji trenutno posedujem) i neki lokalni kablovski operater, ali nisam mogao da provlačim kablove, nebitno...Imam 2 STB, i ovaj u mojoj sobi nisam upalio 4 meseca, jer su IPTV kanali očajni, ima ih gomila, ali meni trebaju SK, a ne Arene, jer iskreno na njima sem LŠ nema ništa što bi se moglo gledati, bar za mene. I sad kad sam video ovo oduševio sam se :) Imam box kod telekoma, ali ću vratiti ovaj dodatni STB koji plaćam 300 dinara i uzeti D3i kod sebe u sobu.

Ono što mene zanima je način povezivanja, pošto nemam TV, nego kombinujem nešto sa računarom, preko TV kartice. Zanima me da li D3i može da šljaka tako? btw Imam 10Mbit net, valjda će to biti dovoljno za normalno funkcionisanje D3i.

I da dam svoje mišljenje o kvalitetu IPTV-a, koji koristim više od 3 godine. Kvalitet nije najbolji, kad se približim TV-u maltene da vidim kockice :) Ali ja nisam neki kicoš, meni je bitno da to radi i da mogu da gledam, nisam opsednut kvalitetom.

Mozes u zavisnosti od video IN na TV kartici, pored HDMI kabla dobijas i kompozitni + SCART adapter.

Sto se tice RTS HD i ostalih HD kanala sa D3i, dok ne poprave ono odvratno pulsiranje koje je i dalje prisutno ja cu i dalje da ih kritikujem. Poslednji put sam to primetio kad je bio teniski turnir u Majamiju.

Poslednja izmena od urednika:
Mozes u zavisnosti od video IN na TV kartici, pored HDMI kabla dobijas i kompozitni + SCART adapter.

Za IPTV sam koristio SCART...mada ono je neka praistorijska TV kartica, verovatno ću kupiti neku drugu, malo moderniju, da ima HDMI :)
Ne znam, slušajući vas, malo me i strah, tj nema šta da me bude strah, nego imam osećaj da ću se razočarati, jednom secka, jednom ne valja slika, trećem ovo...Al opet bitni su mi kanali i trenutno nemam drugi izbor.

uzmi probaj 30 dana pa javi. Ja sam prezadovoljan !

Za IPTV sam koristio SCART...mada ono je neka praistorijska TV kartica, verovatno ću kupiti neku drugu, malo moderniju, da ima HDMI :)
Ne znam, slušajući vas, malo me i strah, tj nema šta da me bude strah, nego imam osećaj da ću se razočarati, jednom secka, jednom ne valja slika, trećem ovo...Al opet bitni su mi kanali i trenutno nemam drugi izbor.
Ti mozes i da preskocis TV karticu ako vec na monitoru nemas HDMI tako sto ces za video ubaciti neki konverter HDMI->DVI a za audio ces vec lako.

...i dobro je to sve, nema razloga da ne probas.

Naravno, nemam šta da izgubim, dodatni IPTV sam svakako rešio da odjavim. Samo da uspem da zategnem to sa računarom/montitorom kako treba.

:laugh: :laugh: :laugh: Packy da li si ti svestan sta si sad napisao? Jel pricamo o istom provajderu, SBB?

Sto se tice RTS HD i ostalih HD kanala sa D3i, dok ne poprave ono odvratno pulsiranje koje je i dalje prisutno ja cu i dalje da ih kritikujem. Poslednji put sam to primetio kad je bio teniski turnir u Majamiju.

To takozvano pulsiranje slike je uvek prisutno kada je slika statična,obično se primeti na hd prenosima teniskih mečeva i to ako se sedi blizu televizora.
Sa obzirom koliko mi je do sada mozak pulsirao na silna lažna obećanja većine kablovskih operatora da će ponuditi neki pristojan broj HD kanala,ovo pulsiranje je ništa naspram toga:DA tek pulsiranje moždanih ganglija na najveće Poštarske lažljivce,tu sam dobio tumor na tastauri od njih:type:

Poslednja izmena:
Za neke forumi nisu sta vise ni internet.
Znam da aludiras na mene bas me briga za ptt ako bih nekog hvalio za kvalitet slike to je iptv ali oni imaju manu sa kvalitetom programa kao d3i sa kvalitetom slike.
Nazalost voleo bih da je d3i bolji pa da pkacam njima umesto ptt-u ali nazalost nije tako.

Za neke forumi nisu sta vise ni internet.
Znam da aludiras na mene bas me briga za ptt ako bih nekog hvalio za kvalitet slike to je iptv ali oni imaju manu sa kvalitetom programa kao d3i sa kvalitetom slike.
Nazalost voleo bih da je d3i bolji pa da pkacam njima umesto ptt-u ali nazalost nije tako.

A šta je tebi problem sa kvalitet slike na d3i ? Ja imam i IPTV i d3i, i tvrdim da je kod mene bolja slika na d3i . Oba su povezana hdmi kablom .

Ajde prebaci na 216, pa mi kaži dali su raskinuli sa kopernikusom

A šta je tebi problem sa kvalitet slike na d3i ? Ja imam i IPTV i d3i, i tvrdim da je kod mene bolja slika na d3i . Oba su povezana hdmi kablom .

Kako mislis sta je problem sa kvalitetom slike pa losija je nego na iptv i catv KOD MENE.
Pa dobro ja imam i iptv i d3i i catv i tvrdim da je najlosija od sva tri izvora kod mene.
Problem je ocigledno u sledecem kod mene je ptt sproveo optiku koja ide ispod zemlje znaci nikakve bandere a cuo sam da su negde radili bez optike i preko bandera to nije slucaj kod mene i verovatno je to razlog zasto je kod mene slikom ptt savrsen, a sto se tice iptv tu verovatno imaju losiju sliku bar kako vidim vecinom ljudi sa starom platformom, losijom paricom i kojo imaju mogucnost sporijeg neta do 10Mbit, sto sve kod mene nije slucaj ja imam 50Mbit zapravo megabox na 100m od centrale kablom mogu da izvucem 98Mbit tako pise u aplikaciji pod mojim brojem kad sam isao da apliciram za megabox. Parica je odlicnog kvaliteta u uploadu pise da moze da podrzi 80Mbit(eh kad bi toliko dali), mozda zbog tih svih stvari ja imam bolji catv i iptv posto sam cuo isto da na staroj platformi cak sporije prebacuje kanale ne znam meni u sekundi prebacuje na novoj platformi.
BTW, kod mene je sve povezano HDMI.

Pa kazem ti, ali ja zato verujem da je vama koji kazete da je dobar d3i znaci da su vam uzasni catv koje imate znam zato sto svi sem ptt idu banderama i ofrlje to rade ali verovatno negde i ptt tako radi kod mene to nije slucaj, pa svasta zar bi im placao da mi je los kvalitet nisam lud.
A kazem po milioniti put broj i kvalitet tv stanica je najbolji ba d3i ali meni dzaba kad je losijeg kvaliteta od catv i iptv zato cu ga vratiti ali moj prijatelj ce uzeti jer njemu na crt televizoru sa 52cm dijagonale slika odlicna i jeste jer se na mom televizoru vide sve mane slike kod njega ne a on sad ima analognu RV kablovsku.

Pa kazem ti, ali ja zato verujem da je vama koji kazete da je dobar d3i znaci da su vam uzasni catv

Trenutno,nemam kablosku u stanu,ali imam kod mojih i na poslu. Imao nekad ikom, pa prešao na iptv, pa na d3i

Iptv jel bila stara platforma?
Catv jel si imao analognu ili digitalnu?

I dalje imam iptv,stara platforma, hdmi, imam i hd paket, kablovska digitalna ikom.

Kao sto rekoh u proslom stanu sam imao vektorovu optiku do zgrade. Slika SD kanala bez bilo kakvr dalje price losija nego na D3i. Necu da komentarisem ono sto nisam video ali meni je dovoljan razlog da mislim da je slika na D3i bolja. U sadasnjem stanju vektor infrastruktura takodje, slika losija nego na D3i. Ovde je kabl sa zgrade na zgradu. Kod mojih Ikom, isto kabl sa zgrade na zgradu, losija slika nego na D3i. Kod prijatelja gde sam nosio D3i, ista situacija, Ikom, slika losija nego na D3i. Sve povezano HDMI kablom, sve dobri televizori(Toshiba, LG, Samsung). Tako da moje iskustvo je totalno suprotno od onoga sto enraged tvrdi. No Postu nisam video pa ne mogu da tvrdim nista. Znajuci kakva je firma, mogu da pretpostavim neke stvari ali dok ne vidim, ne izjasnjavam se. IPTV jedino nisam probao ali o njemu moze da se prica kad obezbede normalne kanale. Prvi cu uz Box da ga uzmem i odjavim D3i kad budu imali iole normalnu ponudu.

I dalje imam iptv,stara platforma, hdmi, imam i hd paket, kablovska digitalna ikom.
Pa da i mislio sam tako cini mi se da na staroj platformi je to sve dosta losije uradjeno i kazem verovatno ovi koji su daleko od centrale pa jos sa losom infrastrukturom i eto losa kombinacija.
Kod mene je sve suprotno mozda je to razlog zasto je meni iptv stvarno ispred ptt i d3i, ne znam nagadjam.
Ali mislim da me niste dobro razumeli ne kazem ja da je los kvalitet slike zapravo bio je dok se nesto stb nije update-ovo, posle toga je bolja slika ali opet losija od catv i iptv bar kod mene na mom tv-u.
Predpostavam da vecina cas ima stare crt televizore i da zato kazete da je dobra slika tj. verovatno i jeste kad uporedite sa lisijom koju ste imali na vasim ranijim operateru.
Jeb kod mene 40 inch ili 101cm 3D Samsung UE-40H7000 smart tv pa mozda zato vidim ipak razliku u odnosu na druge ne znam.
Ali da sbb i d3i imaju najbolje kanale to jeste kad bi iptv imao te sve kanale i te sve hd kanale bili bi prvi po svemu, nazalost nemaju.
Pa dobro ljudi vi koji imate i sluzi vas super meni je drago i ostaje mi zal sto je kod mene drugacije.
E da jel vas neko zvao iz sbb da sprovede anketu za d3i, mene zvao lik i pita kako sam zadovoljan ja objasnim da kanalim jesa kvalitetom slike nisam da koriste los encoder i mali bit rate pa bar da imaju dobar encoder i pored malog bit rate-a bili bi dobri kanali, zapise to lik i to je to.
Zvao pre 2 daba kad sam bio na poslu.

Kao sto rekoh u proslom stanu sam imao vektorovu optiku do zgrade. Slika SD kanala bez bilo kakvr dalje price losija nego na D3i. Necu da komentarisem ono sto nisam video ali meni je dovoljan razlog da mislim da je slika na D3i bolja. U sadasnjem stanju vektor infrastruktura takodje, slika losija nego na D3i. Ovde je kabl sa zgrade na zgradu. Kod mojih Ikom, isto kabl sa zgrade na zgradu, losija slika nego na D3i. Kod prijatelja gde sam nosio D3i, ista situacija, Ikom, slika losija nego na D3i. Sve povezano HDMI kablom, sve dobri televizori(Toshiba, LG, Samsung). Tako da moje iskustvo je totalno suprotno od onoga sto enraged tvrdi. No Postu nisam video pa ne mogu da tvrdim nista. Znajuci kakva je firma, mogu da pretpostavim neke stvari ali dok ne vidim, ne izjasnjavam se. IPTV jedino nisam probao ali o njemu moze da se prica kad obezbede normalne kanale. Prvi cu uz Box da ga uzmem i odjavim D3i kad budu imali iole normalnu ponudu.

Nemas potrebe da vidiš poštare,ako već nisi video TS Iptv,onda nemaš razloga ni poštare jer TS bar ima neke HD kanale a ovi takoreći ništa.

Nazad
Vrh Dno