Opet kazem jedna fotka tj. ta gornja je mnogoooooooo bolja uzivo naprosto kamera na telefonu ne moze da uhvati sve detalje i zato je takva.
Ali i takva je bolja od tvojih, ja sam postavio u full rezoluciji veliku fotku ti ga smanji nesto. Slika ti je jako mutna pogotovu prva.
Ta bolja slika koja je fenomenalna skoro kao HD kvaliteta nije naravno ali je jedno 20 puta bolja od d3i. Inace radi se o digitalnoj kablovskoj Poste, kvalitetom je bolja ali je izborom kanala siromasna+ nema 72 sata unazad, EPG je los, nema radio kanala.... Ali sto se kvaliteta slike tice tu sije d3i svetlosnim godinama i to pri netu od 50Mbit, a napisao sam koliko torse na d3i SD a koliko HD kanali.
Ubedjen sam(to je nemoguce izmeriti bar ja ne znam da je moguce) da Postini SD kanali trose 5-6Mbit, a da HD pogotovu kad je tenis ili neki drugi dogadjaj koji se radi pravom HD kamerom i takav salje posti siguno cepa 10-12Mbit.
Eto rekao sam da cu uzeti na probu d3i neko mi je rekao uzmi pa pogledaj videces da je bolji, i nadao sam se ali nazalost nije, u najgorem slucaju je isti kvalitet samo sto mi zauzima protok neta, u principu nebitno tih 2mbit ionako u 95% slucajeva ni ne koristim max. link od 50Mbps.
Ali je dobro ljudima koji nemaju kvalitetnu kablovsku + prednosti koje sam nabrojao u odnosu na DVB-C.
Eto to je moje iskustvo i misljenje, naprosto kod mene je DVB-C jako kvalitetan i zato se meni ovo ne isplati.
Nazalost nemam digitalnu tv karticu da mogu da prenesem sliku u izvornom kvalitetu imam samo analognu tv karticu koju ni ne koristim vise jer mi je muka od lose slike u odnosu na DVB-C.
Svaka roba nadje svog kupca pa tako i d3i kojeg ovde vecina hvali, ja sam probao nisam nimalo odusevljen ali mi se svidja sto moze da se pauzira , vrati ubrza...
Ideja je dobra samo je treba jos razraditi, nadam se da ce poboljsati i povecati bit rate kako na SD tako i na HD kanalima.
Ali razumem zasto su tako odradili jer vecina ima jako malu brzinu neta kapiram da vecina ima do 10Mbps kazem vecina ima nas sa mnogo puta vecim netom ali smo manjina, i sad da su SD kanale udarili sa 5-6Mbit ljudima nebi nista ostalo za net ili jos gore da je HD 10-12 onda neki nebi ni imali net i to razumem, ali to je po meni -, ali opravdan apsolutno.
Ja cu da zavrsim ovu probu i vraticu STB, moram da priznam da sam odusevljen brzinom isporuke STB-a manje od 48h, kvalitetom i kvantitetom kanala, ali kvalitetom slike nimalo nisam zadovoljan, mozda jer sam navikao na jako kvalitetnu sliku.
EDIT:
Da vidim da je kolega pisao za kasnjenje, pa da dodam kod mene u odnosu na DVB-C d3i kasni tacno minut i po(1,5 minuta), sto meni generalno ne smeta i ne stavljam ga kao neki minus, osim sto bi mi smetalo u fudbalu dok gledam pa da cujem da se neko raduje a ja tek saznam za 1.5 min. to bi mi smetalo ovako serije i ostali program ne smeta.