Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Imao sam duze od dve godine HD paket na IPTV-u i ono sto sam prvo primetio je da je RTS HD definitivno za 30% bolji nego sad na D3i... Takodje su arene kvalitetnije od SK HD kanala, ali sa obzirom na to da ne prenose ista takmicenja ne znam koliko je to relevantno, ali cisto sumnjam da se koriste bolje kamere i da veci bitrate dolazi sa francuske lige nego od premijer lige... O SD kanalima nisam relevantan da govorim zato sto sam vecinu sadzraja bio u mogucnosti da gledam u jel HD varijanti (480-720p)

Imao sam duze od dve godine HD paket na IPTV-u i ono sto sam prvo primetio je da je RTS HD definitivno za 30% bolji nego sad na D3i... Takodje su arene kvalitetnije od SK HD kanala, ali sa obzirom na to da ne prenose ista takmicenja ne znam koliko je to relevantno, ali cisto sumnjam da se koriste bolje kamere i da veci bitrate dolazi sa francuske lige nego od premijer lige... O SD kanalima nisam relevantan da govorim zato sto sam vecinu sadzraja bio u mogucnosti da gledam u jel HD varijanti (480-720p)

Moje iskustvo je totalno suprotno od tvog .

Moje jedino iskustvo sa D3i zasad je jos uvek isto - zasto pobogu toliko protoka trosi na SD (a i HD kanalima). Pa kada pustim neki stream online u full HD bude oko 3-4 Mbps a slika jedno milion puta kvalitetnija. Gledao sam kod brata IPTV, necu da kazem narodnu uzrecicu, ali sve je to ocaj naspram protoka koji trosi...

Jesi im objasnio šta ne valja ?

Pa da me nije zvala guska nego neko iz "napredne tehničke službe" možda bih i trošio reči ovako sam samo fino odgovorio na pitanje da nisam zadovoljan kvalitetom slike i dodatnom uslugom D3Go.
Nisam bio raspoložen čak ni da pitam zašto ne nude i da li imaju u planu da ponude ekvivalent TotalMiX-a samo sa D3i umesto TotalTV.

Ja se izvinjavam zbog prekidanja rasprave i ponavljanja izrecenog iznova, mislio sam da ponovim moja pitanja jos jednom, jer maltene mi niko nije odgovorio (osim dabox-a), a jako mi je bitno. Da li se jos neko susreo sa ovim mojim gorenavedenim problemima, kakva su vasa iskustva?

Ogranici upload u torrent programu i nece da secka. Na recimo 80 procenata. Ostrina nikako ne treba da bude na maksimumu osim ako ne volis da gledas unistenu sliku. Kod mene je na skali do 100 podesena na 40. Zavisi naravno i od modela i proizvodjaca TV-a. Za kontrast je kod mene 90 ili 100, nisam siguran.

Sta je vama ovde vaznije kvalitet slike ili programi koji su dostupni.

Sadržaj samog kanala > kvalitet slike > kvalitet zvuka > kvalitet komentatora ako je reč o sportu > broj kanala.

Takođe i jedno i drugo. D3i ima odličan izbor u poređenju sa ostalim cable operaterima, vrlo moguće i najbolji. Kvalitet slike, opet kažem u poređenju sa meni dostupnim catv operaterima, takođe bolji. Kada se na to dodaju HD kanali koji kao takvi uopšte ne postoje kao izbor kod drugih bar za mene izbor je jasan. Rekoh gore, tu izuzimam IPTV kao takav ali on taman da ima najbolji sliku na svetu ima kriminalan izbor programa i kao takav uopšte bar za moj pojma nije konkurencija.

Darko svaka ti je na mestu :)

Takođe i jedno i drugo. D3i ima odličan izbor u poređenju sa ostalim cable operaterima, vrlo moguće i najbolji. Kvalitet slike, opet kažem u poređenju sa meni dostupnim catv operaterima, takođe bolji. Kada se na to dodaju HD kanali koji kao takvi uopšte ne postoje kao izbor kod drugih bar za mene izbor je jasan. Rekoh gore, tu izuzimam IPTV kao takav ali on taman da ima najbolji sliku na svetu ima kriminalan izbor programa i kao takav uopšte bar za moj pojma nije konkurencija.
Naravno svako ima svoje prioritete nekome je bitna slika tj. kvalitet iste, nekome izbor programa nekome je pak bitan finansijski momenat.... itd....
Meni je kvalitet najbitniji a izbor programa na drugom mestu.
Steta jedino sto iptv nema sbb kanale ili ti d3i kanale po meni dobitna kombinacija ali.... Kao i uvek ima neko ALI naprosto to nema.

Ima , kako nema .58d17f1c762e18a9dcb270fffc670822.jpg

Sta ima???

Ne citas ima resenja umam i ja iptv i d3i doduse na probu i vrcem jer je losiji i od catv i od iptv po kvalitetu slike ali najbolji po broju i kvalitetu programa.
Ali ono sto sam ja rekao je da iptv ima iste kanale kao sbb(SK, SKHD,Foxove....da ne nabrajam dalje)+ AS koje vec ima bio bi najbolja varijanta.
To sam rekao a ne da kpmbinujes to moze imam kombinaciju trebutbo catv,iptv i d3i.

I šta je tako kvalitetno na tom IPTV? Pink kanali sa filmovima u VHS formatu ili Sky Vremeplov (ili kako se već zove, ne znaju ni oni). Zaboga, u IPTV 70% kanala još emituje u 4:3 formatu, ali je "bolja" slika nego na D3i, gde u 4:3 ide još samo Discovery ID.

Ja stvarno ne znam da li konkretan model TV-a ili neka podešavanja istog imaju toliki uticaj na kvalitet slike. Jedino to još ostaje, jer mi je neverovatno da toliko različito doživljavamo neke stvari. Na stranu izbor kanala i slično, D3i sam upoređivao na svojoj lokaciji(Vektor), kod roditelja(Ikom), kod prijatelja(Ikom). Različiti modeli TV-a, od Toshibe, preko LG do Sony-ja. Svuda slika bez diskusije bolja na D3i. Dakle direktno poređenje D3i vs digitalna catv. I generalno ko god je kod mene došao je prokomentarisao kako je dobra slika tj kako su fine boje i kako prirodno izgleda. Jedino mi je krivo što nisam u prilici tako direktno IPTV da uporedim ali šta je tu je.

D3i: Monitor 24 inča za 13.000 Benq, najjeftiniji LCD. HDMI to DVI kabl i činč spoljni zvučnici. Udaljenost oko 1,8 metara, displej podešen na video preset i slika ko bombonica. Nema tu mnogo filozofije.

Nego, idu li kod vas titlovi na Viasat Explore na IPTV ili nekoj drugoj kablovskoj? Ovde na D3i već danima zezaju. Sad su ih skroz isključili.

Kod promene kanala, pozadina umesto da bude crna, sad je siva, a takodje se ponekad cuje ono kratko pucketanje od pola sekunde max, isto pri promeni kanala. Sinoc kod " The Walking Dead"-a kod odjavne spice, umesto crne pozadine, opet sivilo? Jel to do SBB-a ili do mog TV-a?

Niko mi nije odogovorio ovde, pa sam pozvao SBB. Restartovao, pa vratio na fabricka podesavanja, nista ne pomaze, tako da cu najverovatnije menjati STB.

Nego, idu li kod vas titlovi na Viasat Explore na IPTV ili nekoj drugoj kablovskoj? Ovde na D3i već danima zezaju. Sad su ih skroz isključili.
Sad ima pa nema, pa se zaglavi jedna rečenica kroz ceo program uključujući i raklame. Neće hrvati više da prevode valjda.

Jel se desava jos nekom da TV Prva gubi ton samo dok idu vesti? Evo vec mesec dana imam d3i i kad god pustim vesti na TV Prva slika ide normalno a ton ima pa ss izgubi, pa ima pa se izgubi. Sinoc kad je bio film Crna macka beli macor, slika je bila u 4:3 formatu okolo sve crno dok se nije zavrsio film. Jel to do prve nesto ili do stb-a?

To je do filma posto je u tom formatu sniman pa da ti nebude razvucen u širinu...

*** jel misle oni ikad da počnu da emituju RTS 1 i 2 u ispravnom AR? Non stop su 4:3 a na DVB-T2 su naravno već mesecima 16:9.

Ha ha pa ni sam RTS nije resio problem sa AR. Ide slagalica razvucena u 16:9 a samo je logo u tom formatu. To nije onda problem operatera nego same televizije.

*** jel misle oni ikad da počnu da emituju RTS 1 i 2 u ispravnom AR? Non stop su 4:3 a na DVB-T2 su naravno već mesecima 16:9.
To me podseti, jel' može neko da proveri dali je na RTS1 i Na RTS HD isti format slike, s'obzirom da je isti program i na jednom i drugom an na RTS1 većinom 4:3 ?

Ma ok to stoji da RTS sve cepa sad u 16:9 i briga ih kako je to originalno snimljeno.
Na DVB-T2 signalu što gledam preko krovne antene su oba tj sva 4 RTS kanala 16:9. Na D3i SD RTS 1 i 2 imaju pogrešan 4:3 AR non stop, RTS HD je 16:9 a ide isti sadržaj kao na RTS1.

Poslednja izmena:
Vrh Dno