- Učlanjen(a)
- 12.01.2001
- Poena
- 770
Ne znam, proveri. To je negde pod Picture, pa da l' Screen settings ili Other options, tako nešto.Jel to vazi i za ST60 ili samo za GT60?
Ne znam, proveri. To je negde pod Picture, pa da l' Screen settings ili Other options, tako nešto.Jel to vazi i za ST60 ili samo za GT60?
Nisi mi ti ukazao ni na šta, sam sam ovo provalio, a i pored toga su boje bolje preko DVB-C. Da li je u pitanju njihov D3i prijemnik, ili oprema, ili net, ili ovo, ili ono, ili čak nesposobna tehnička podrška i nedostatak dobre dokumentacija, nebitno. To se zove "loša usluga". Takva stvar bi morala da bude negde dokumentovana.Što volim kad ljudi sami sebe demantuju a pri tom se naljute kada im ukažeš na greške koje čine!
Tako nešto bi trebalo da stoji u pratećoj dokumentaciji jer se tiče pravilne eksploatacije uređaja.Loše podešan tv kriva podrška
Tehnička podrška je loša zato što je moguće imati proceduru kojom se utvrđuje mogućnost IP konflikta - njima to nije ni palo na pamet, već kao "zamenite uređaj". Amateri.loše podešen ruter opet kriva podrška
Više nego što shvataš.Ima logike nama šta.
Naravno da razmišljam, što da ne? Negativna iskustva su uglavnom vezana za setap, u eksploataciji nema previše problema, mada sam primetio da ima ponekad "zakucavanja" i rebutovanja iz čista mira.I pored toliko lošeg iskustva razmišljamo da uzmemo i platimo uslugu. Koji mazohizam ***!
+1Kad se sve sabere i oduzme, kabl je ipak kabl i razlika definitivno postoji i ide u korist kabla.
A s druge strane, ta razlika je većini korisnika maltene neprimetna (meni je primetna), tako da sbb ne pogađa uopšte što bi im se nekoliko ljudi žalilo na kvalitet stream-ova, kao što su dodatak i slični.
Svim kablovskim operaterima kod nas je očajna infrastruktura. PTT KDS ima vrhunske kablove (optika + bakar) pod zemljom, ali im stara (DOCSIS) oprema ograničava brzine i kvalitet usluge. SBB ima bolju opremu, ali vazdušne kablove i sramotna čvorišta, tako da i on ima svoje probleme. Prijavljuje mi lik iz kraja da je kod njega SBB net užasan i da svaki čas imaju prekide, te da to već godinama nikako da se reši. Kod mene u zgradi svi prezadovoljni Ikomom, a znam da su imali grdnih problema sa servisom i ovde i po drugim delovima grada. Dakle, mačka u džaku.Šteta samo što je Ikom-ova infrastruktura očaj pa ume često da se gubi slika pri lošijim vremenskim uslovima (koliko znam, svi kablovi su im nadzemni), ali sve ređe mi se dešavaju te smetnje.
Brutalno su jeftini i jaki sa ponudom kanala, to stoji.Kad IKOM sustigne konkurenciju sa HD kanalima (dokumentarci, foxovi, sportovi) imaće najbolju ponudu u gradu i biće jedini operater (koliko znam) koji ima i sport klubove i arene i foxove.
A o kakvom je "pulsiranju" reč? Nisam ispratio taj deo priče, pa da ne jurim te postove. Inače, imam GT60 i nisam primetio nikakvo pulsiranje. Jedinu boljku koju panel ima je rainbow efekat, kao kod DLP projektora. :S:Inace problem pulsiranja o kome pises je poznata boljka st50 plazme.
Pa nije valjda da ti u tih 2.855 dinara ne ulazi i kablovski internet? Ako ulazi, onda je to 1.440 RSD za D3i i još bar 1.590 RSD za ADSL 10/1.I daleko od toga da je sve na strani kabla. Zavisi ko ti je operater. Ja sam osudjen na Vektor. Kod njih ako zelim da uzmem sve ovo sto imam na D3i morao bih mesecno da platim 2855din. Sa ukljucenim HD paketom i BEZ Fox HD kanala i BEZ SK HD kanala. Na D3i - 1445din mesecno sa ukljucenim dodatnim kanalima. Duplo jeftinije.
Razumem ja da nemaju svi ni iste kriterijume, ni potrebe, a ni vizuelni aparat. Ja sam samo rekao da sam se JA lično razočarao kvalitetom, odnosno da sam se prijatno iznenadio kvalitetom slike preko kabla. Jedno prijatno iznenađenje, na račun D3i, je i to što nema seckanja i prekidanja slike (barem ne do sada) iako sam to očekivao barem u nekoj meri.Verujem da zavisno od TV razlike mogu da budu manje ili vise primetne. Naravno kao i u svim drugima stvarima postoje neki koji nesto primecuju i oni koji ne i ono sto jedan vidi i smeta mu drugi ne registruje. Prosto par vas "zahtevnijih" mora da razume da to sto vi eventualno i uzimate kao zamerku 90% korisnika i ne primecuje.
Na to i meni liči.Njima je ocigledno problem u transkoderu ili sta vec,jer imam neke referentne IPTV strimove koji sa istim protokom kao d3i dalju duplo bolju sliku.Problem je kod njih u opremi koji su nabavili i verovatno u softveru.
Ja pričao sa "naprednom". :S: Majstoru uopšte nije palo napamet da vidi da li mi je uređaj dobio validnu IP adresu, tj da li je "vidljiv" na mreži. Još ga ja 100x pitam da li imaju načina da udaljeno pristupe mom uređaju i dijagnostikuju ga, a on sve nešto tuc-muc. Na kraju ja zasuk'o rukave i rešio stvar - ne znam ni što sam ih uopšte zvao.Sto se tice podrske, postoji i napredna ali se teze dobija. Meni se javio momak koji je stvarno znao mnogo vise od obicne podrske. Doduse meni je crkavao stb pa je stvarao problem koji ovi obicni nisu znali da rese pa su me prebacili kod nekog ko je ostao na vezi i probao sve sto je i meni i njemu palo na pamet da resimo problem.
Pa nije valjda da ti u tih 2.855 dinara ne ulazi i kablovski internet? Ako ulazi, onda je to 1.440 RSD za D3i i još bar 1.590 RSD za ADSL 10/1.
Razumem ja da nemaju svi ni iste kriterijume, ni potrebe, a ni vizuelni aparat. Ja sam samo rekao da sam se JA lično razočarao kvalitetom, odnosno da sam se prijatno iznenadio kvalitetom slike preko kabla. Jedno prijatno iznenađenje, na račun D3i, je i to što nema seckanja i prekidanja slike (barem ne do sada) iako sam to očekivao barem u nekoj meri.
Inace problem pulsiranja o kome pises je poznata boljka st50 plazme.Kod mene sam licno,izveo jedan ekspiriment i pozvao par drugara koji nisu pacenici za AV tehniku i pustio sam im par snimaka onako neobavezno i svi sem jednog su primetili pulsiranje,mada je i on kasnije kada je video razliku primetio to isto.
Ja i ako zivim sa tom boljkom ne primecujem je kada sam skoncentrisan da je ne primetim,a cim je trazis onda je tu odmah.Sad ne znam da li st50 samo uveceva vec postojece pulsiranje ako ga ima na D3i ili ne.
A o kakvom je "pulsiranju" reč? Nisam ispratio taj deo priče, pa da ne jurim te postove. Inače, imam GT60 i nisam primetio nikakvo pulsiranje. Jedinu boljku koju panel ima je rainbow efekat, kao kod DLP projektora. :S:
Moze povremeno da se primeti pumpanje GOP-a na sportskim kanalima. Magick je uglavnom pricao o njegovom iskustvu sa filmskim kanalima a tamo to ne moze da se primeti. Ko je gledao Wimbledon ove godine na SK HD verovatno je mogao da primeti. Da li su od onda malo poboljsali enkoding ne znam. Moze da se primeti i za fudbal povremeno.
Tesko da ces dobiti odgovor na to pitanjeNe zato sto niko nece da odgovori vec mislim da niko nije probao te dve stvari da bi mogao to da ti uporedi... Uostalom, D3i ti je gratis mesec dana i mozes da vratis opremu u tih mesec dana ako ti se isti ne svidja. Pozovi SBB, preko kurira ti na kucnu adresu(gratis naravno) dostave sve sta treba, nakon toga ih pozoves da ti ukljuce i HD kanale i to je to. Tako ces najbolje da znas jel to tebi odgovara. Na tom internetu ce sve da radi kako treba u smisu da servis radi onako kako je zamisljen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari