Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Baš je zamena i "upgrade": za još više para dobiješ umesto 3 istovremena streama od 5 registrovanih uređaja dobiješ "upgrade" na 1 aktivan streamov od 3 registrovana uređaja ... gde će očigledno pride i EON na aplikacijama da bude podjednako geoblocked kao i ovaj što ga imaš uz D3i.

Što će reći korak u nazad i to ozbiljan i u odnosu na dosadašnji "samotalni EON" (= direktna pretplata samo na 1 SmartTV app stream + 1 stream za ostale; gde bar nisu blokirali kanale) koji su uveli u decembru 2017. a kamo li u odnosu na D3i.

Hebote sta je ovo? Da placam rente i da nemam sve kanale jer ne idem preko njihovog neta? Pa kakav je to iptv? Jel se zna sta ce biti sa postojecim D3i korisnicima, narocito ovi stari, kao ja, koji placaju 1099 dinara mesecno?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Znaćemo uskoro verovatno. Ja plaćam 1090 din i ističe mi ugovor sad na kraju ovog meseca. Tj znaćemo u decembru kad mi dođe račun za novembar, ako ne vude sve poznato i pre toga.
A ako se uopšte uz te pakete dobija novi fensi risiver bez da se plaća priključna taksa ne verujem da su takvi pacijenti da na risiveru neće raditi svi kanali... nego da će blokiranje da bude "samo" na EON aplikacijama (SmartTV app. običan app i EON sajt)... drugim rečima isto kako sad funkcioniše na D3i ("samo" sa smanjenim brojem istovremenih streamova sa 3 na 1)
.
Vode se rezonom da risiver kao nećeš baš toliko da šetaš i nosaš, i da ga nećeš dati komšiji/rođaku/kumu... pa je risiver kao ambasada u stranim državama (smatra se da je "u mreži") a za ono što ćeš da trajno pozajmiš nekome udri u blokiranje.

Mada ko za, možda si u pravu i počnu da sakate pristup i na risiveru... ipak nije bilo ni za očekivati da ako su već ponudili nekad onaj EON servis za van mreže bez blokiranja (kod glavnog neprijatelja Telekoma) da će danas da izbace cenovnik za nešto što je trebalo više da bude zamena/poboljšanje toga (= dodat konačno risiver + ponuđena mogućnost dodatnih paketa) pre nego li što je zamena za matori D3i) i da tu opet stoji napomena da će neki kanali biti nedostupni :d :d... pa su eto baš to neočekivano uradili.

Kod SBB-a može samo neočekivano loše nikad neočekivano dobro i prijatno iznenađenje.

Poslednja izmena:
Bolje da su unapredili softver za kao sto si jednom napisao. Ona nova verzija nexx (cini mi se) je bas dobro izgledala. Ja mislim da su pozurili sa ovim zbog necega,verovatno MTS -a koji je valjda kupio Vektor i Kopernikus,pa mozda sprema nesto novo.

Preko boxa, mozda, preko Eon aplikacije ne, lepo pise da kad se pristupa preko drugog provajdera blokiraju do 70% kanala.
Manje vise, sve ostaje po starom, sto se blokiranja programa tice, jedino sad jos ogranicavaju Eon aplikaciju na 1 strim u jednom trenutku i do tri uredjaja maksimalno.

Opet glupost nevidjena. Mozda necu EON box vec samo app da koristim na smart tvu. Prepolovim kablove oko TVa. I sad posto netu pristupam preko MTSa jer SBB i nema u mom kraju, ja necu da imam 30% kanala? Jel tako?

Nećeš imati samo 30% kanala na MTS/Telekom netu ali će da blokiraju kanale zbog kojih ljudi uzimaju tu TV pretplatu... pa onaj ko gleda samo te kanale koji su blokirani isto mu dođe da li radi ostalih 170 ili ostalih 70.

Na Telekom xDSL-u "geoblocking" rade za oko 20 kanala: svi SportKlub kanali, svi Cinestar kanali (ok, trenutno zadnje dodati Cinestar Comedy kanal nisu još počeli da blokiraju), Top, Cinemania i Comedy Central Extra.

Da li to znaci da i ako uzmem samo smart tv app, i idem preko mts xDSLa i u tom trenutku imam neki kanal koji zelim, mts moze svakog dana da odluci da ga blokira?

Niko ne zna sta sve oni mogu. U ponudi im pise da mogu da blokiraju do 70%, do sada je toliko bilo blokirano kad gledas van Srbije, u Srbiji mnogo manje. Nigde nisu eksplicitno navedeni koji kanali i za koje mreze su blokirani. Siguran sam je ovakva stavka u ugovoru protivpravna, ali dzaba, kako se izboriti sa tim, jedino da ne potpises ugovor i nems posla sa njima (SBB-om).

• Like
Reagovanja: M J
@lab310: Blookiranje van Srbije je normalna stvar... ipak je u pitanju servis koji je namenjen za korišćenje u okviru države i oni plaćaju za emitovanje na toj teritoriji.

@TEP3A: Nije MTS/Telekom taj koji blokira pristup navedenim kanali. Blokira ih SBB tj EON server proverava IP adresu sa koje pristupaš i ne dozvoljava da se gleda kod "neprijatelja", to su kao "ekskluzivni" kanala da se gledaju samo unutar SBB mreže bla bla.
To ako ti i neko iz SBB support-a kaže da blokira Telekom da znaš da lupeta i da te laže opušteno. To im je pre par godina bilo objašnjenje dok ljudi nisu ukapirali o čemu se radi i onda je krenula druga priča "pa to su exkluzivni kanali" i tek su posle dodali u opšte uslove korišćenja usluge tu napomenu da će dostupnost kanala da varira u zavisnoti od internet provajdera sa kog pristupaš.

@shamanNS hvala na pojasnjenju majstore. Ne mogu da verujem kakvi sabani.

Da li ce postojati mogucnost da na d3i gledamo sk 4k?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ala su ga zakomplikovali sa uredjajima, paketima, dodatnim uslugama, neazuriranim listama/ponudama/cenovnicima... Osecam se ko u sobi punoj Indijaca gde svi galame, a ti ne znas da li se svadjaju/mire ili tek planiraju nesto od to dvoje. Samo imas osecaj da ce tebe prvog da dohvate ako krene :D

hvala, nasmijao se do suza… i sve je istina..kod nas u Sloveniji Telemach več od pamtiveka zovemo Telesmeh :D
Jel možda netko zna, da li je Kaon 6020 box 32 ili 64 bitni?

Inače ja sam uključio i HDR opciju i slika je nešto bolja nego obično na svim kanalima...

Iz iskustva sa SBB-om, za sve koji imaju D3i, definitifno je najbolje sačekati. Ja sam pre mesec dana potpisao ugovor za D3i, a fina teta u kontakt centru mi je rekla da EON box ne postoji i neće postojati. Ispade da sam se spasao što nisam čekao ovu renta i instalacija kataklizmu. Samo se treba zadovoljiti sa 720p

Teta lupeta (ako tvrdi da EON Box ne može da radi van SBB mreže i/ili da korisnici van mreže ne mogu nikako da uzmu EON Box). EON Box postoji kao mogućnost za korisnike van SBB mreže (naravno ne uz D3i ugovor već uz nove Light/Full/Premium pakete za van mreže, pitanje je da li uopšte sad posle najave novih paketa može da se uzme D3i?), ali s ključnom razlikom u odnosu na nove EON pakete za SBB cable korisnike da ni uz jedan od 3 paketa ne dobijaš taj risiver bez plaćanja priključne takse i mesečne rente. Bitno da su cenu digli na 1500 din i da su smanjili broj istovremenih streamova za mobilni/tablet/PC i da su smislili da mogu nikakav risiver da daju tim korisnicima za džabe i da će to neko da uzme.

Meni je istekla ugovorna obaveza pre neki dan i baš sam iz zezanja kontaktirao SBB support na Facebook chat-u, kao da pitam kad mi ističe ugovorna obaveza... baš da vidim šta će da mi odgovore i šta će da mi nude. Obaveštava me kako postoji sad ta mnogo bolja usluga, da mogu odmah da pređem na nju i ostavi mi link do PDF cenovnika :d :d Kao da sam sisao veslo.

Ja čekam decembar da vidim da li će mi D3i račun i dalje biti 1090 dinara i da li će uskoro da ukinu tu promo mogućnost aktivacije 1 SmartTV aplikacije. Ako sve ostane po starom biće super, šta nema da se vraća u nazad na D3i risiveru gledaće se na tom istom TV-u pomoću EON SmartTV aplikacije i ćao.

Poslednja izmena:
Neni je ugovor istekao jos 2016 i ne produzavam ga. Za sad placam 1090, mada imam dodatni uradjaj i HBO premium pa placam vise. Na trecem TV-u koristim ovu promo android tv verziju na Miboxu. Niko me nikad nije zvao sa novom ponudom,a i ja se nisam ni raspitivao. Ako ostane ovako super. Videcemo posle Nove godine sta ce biti.

Pa i meni je prvi ugovor istekao u februaru 2016. ali sam ja pratio dešavanja i akcije pa kad su u oktobru 2016. uveli akciju ponudu da uz produženje ugovora na 24 meseca dobijaš 12 meseci za dž HD paket onda sam produžio ugovor... taj je sad istekao.

Heh, šta tebi preostane od kućnog interneta KAD se na 3 uređaja (2x D3i risiver + EON TV app na Mi Box) istovremeno gleda nešto (od HD kanala) ?
Beše taj "HBO Premium" u D3i varijanti ne uključuje i HBO Go?

Imam vds 50 pa izguram nekako. Mnogo je bolje od kad su digli upload na 8. Ukljucuje i hbo go,zato sam ga i uzeo. Sam hbo go kosta kao hbo premium. Dok sam radio u Slovackoj uzeo sam mesec dana free hbo go i kad sam video koja je cena,i ukapirao da za slicne novce imam 5 kanala i hbo od uzeh ga . Mada su mi radili hbo kanali na eonu pre toga,bez pretplate. Ovo sam najvise uzeo zbog dece(studenti), da mogu da ga koriste po potrebi. Ja ga castujem sa telefona na Mibox,i to lepo radi.

Beše taj "HBO Premium" u D3i varijanti ne uključuje i HBO Go?

Uključuje, na svu sreću.
To je jedna od dobrih strana D3i servisa.
Zanimljivo je i to da broj uređaja na kojima ti je dozvoljen HBO GO,
je u mom slučaju "neograničen".
Uz login sa ovog mojsbb naloga HBO GO imam na 2 smart tv, na 3 android telefona i na 2 PC.

181029075934821988.png

Poslednja izmena:
Teta lupeta (ako tvrdi da EON Box ne može da radi van SBB mreže i/ili da korisnici van mreže ne mogu nikako da uzmu EON Box). EON Box postoji kao mogućnost za korisnike van SBB mreže (naravno ne uz D3i ugovor već uz nove Light/Full/Premium pakete za van mreže, pitanje je da li uopšte sad posle najave novih paketa može da se uzme D3i?), ali s ključnom razlikom u odnosu na nove EON pakete za SBB cable korisnike da ni uz jedan od 3 paketa ne dobijaš taj risiver bez plaćanja priključne takse i mesečne rente. Bitno da su cenu digli na 1500 din i da su smanjili broj istovremenih streamova za mobilni/tablet/PC i da su smislili da mogu nikakav risiver da daju tim korisnicima za džabe i da će to neko da uzme.

Meni je istekla ugovorna obaveza pre neki dan i baš sam iz zezanja kontaktirao SBB support na Facebook chat-u, kao da pitam kad mi ističe ugovorna obaveza... baš da vidim šta će da mi odgovore i šta će da mi nude. Obaveštava me kako postoji sad ta mnogo bolja usluga, da mogu odmah da pređem na nju i ostavi mi link do PDF cenovnika :d :d Kao da sam sisao veslo.

Ja čekam decembar da vidim da li će mi D3i račun i dalje biti 1090 dinara i da li će uskoro da ukinu tu promo mogućnost aktivacije 1 SmartTV aplikacije. Ako sve ostane po starom biće super, šta nema da se vraća u nazad na D3i risiveru gledaće se na tom istom TV-u pomoću EON SmartTV aplikacije i ćao.
Cek, znaci da postoji mogucnost da uzmem eon box ako nemam sbb net i onda gledam sk 4k?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nisam siguran da je SK 4K dostupan van DVB-C mux-a (samim tim i van SBB mreže) čak i za taj EON Box uređaj.

A EON Box možeš da uzmeš ako pređeš sa D3i na te nove pakete i onda još da platiš 7000 din taksu za "uvođenje" tog uređaja + da plaćaš i mesečnu rentu 290 din mesečno.

Nisam siguran da je SK 4K dostupan van DVB-C mux-a (samim tim i van SBB mreže) čak i za taj EON Box uređaj.

A EON Box možeš da uzmeš ako pređeš sa D3i na te nove pakete i onda još da platiš 7000 din taksu za "uvođenje" tog uređaja + da plaćaš i mesečnu rentu 290 din mesečno.
O kakvim taksama i renti pričaš? Ja sam sa D3i prešao na full paket pre par dana.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Vecina nas sa D3i ne moze da predje na "full paket" jer nismo na SBB-u. A kad smo vec tu, zasto si ti uopste uzimao D3i ako ti je SBB provajder interneta i kablovske?

@lab310: Sad i za van mreže postoje 3 paketa sa istim imenima (EON Light, EON Full i EON Premium) kao Duo/Trio paketi unutar SBB mreže. Vidi PDF cenovnik sa linka ispod.

@dabox:

https://sbb.rs/Binary/20639/EON-Ponuda-sa-cenovnikom-van-SBB-mreze-od-18.10.2018.pdf

U tabeli u cenovniku se nigde ne spominje da neki od 3 paketa uključuje jedan EON STB na korišćenje za dž... za razliku od varijante "u mreži" gde je jasno napisano da Light paket ne uključuje besplatno korišćenje tog EON STB (već samo običan Cisco risiver) a da ostala 2 uključuju.
Već se samo navodi koliko se plaća taksa ako se paketi koriste u prepaid varijanti a koliko u postpaid varijanti. Nigde nije navedeno da li i tu važi ista priča da Full i Premium paket dobijaju 1 EON STB "gratis".

Tako da nova ponuda za van mreže bar po napisanom liči da je samo evolucija "samostalni EON" ili ti "direktna pretplata" usluge koja postoji od decembra 2017. gde je postojao samo 1 paket i gde usluga nije podrazumevala nikakav risiver da se dobija već je "ko ima SmartTV eto mu EON app, ko nema nek gleda na kompu" fazon.
Gde bi evoluciju bila dostupnost dodatnih paketa kanala + ko baš voli da baca pare može da plati taksu za "najbrži i najpouzdaniji sa impresivnim performansama" EON STB.

Niko se još nije javio ovde da je uzeo te paketi i šta jeste ili nije dobio, i šta plaća ili ne. Tako da kad si ss već pojavio da napišeš da si prešao lepo ispričaj i celo iskustvo i utiske. Tipa da li si imao važeću UO ili isteku... pošto nije poznato informacije da li SBB dozvolama prelaz sa D3i na novu uslugu za korisnik koji su pod UO još uvek.

A od firme koja ne smatra za bezobrazluk da skuplje naplaćuje TV uslugu koja je objektivno i lošijeg kvaliteta "slike" i ima poprilično kašnjenje i najvažnija od svega SBB ti ne obezbeđuje "protok" kojim se realizuje usluga... od takve firme ne bi iznenadilo ni da smatraju da nude kao ne znam kakvu privilegiju zbog koje može da im prođe i zamisao i da naplaćuju mesečnu rentu za risiver.

U krajnjem slučaju pitao sam "bota" na chat-u da li se uz tu novu uslugu / nove pakete što mi preporučuje dobija taj novi EON STB i dobio recitaciju priče o taksi.

Poslednja izmena:
Ako mi verujes jedan dan sam koristio i posle toga sam morao da otputujem, tako da ne mogu izneti previse relevantnih utisaka.
Presao sam sa D3i/VDSl i nisam bio pod ugovorom. Trebalo mi je neko instant resenje za net, posto sam se vratio u svoj stan gde je u medjuvremnu SBB sproveo mrezu i telekom optiku, pa mi se tako ovo ucinilo kao najbolja ponuda( i dalje sam pri tome). Fiksni sam prebacio,otkazao D3i tako da sam za slican novac dobio mnogo brzi net, samo se nadam da je stabilan kao i VDSL...

D3i koristim od 2014.cini mi se, i prezadovoljan sam bio uslugom, a slika na HD kanalima(koje gledam u preko 95% situacija) je bila odlicna, izuzev RTS-a. Cini mi se da je slika nesto slabija na EON-u ili moze biti da se tripujem.... Sam boks radi solidno, bilo je zakucavanja par puta. Daljinski je odlican, svidja mi se ona glasovna pretraga,mada sam primetio da tu ume da zabode cesto. Precice za biblioteku filmova i radio su takodje ok, recimo filmove sam probao i ucitava ekstremno brzo. Takodje dobro je sto za istu cenu mozes uzeti bokseve za dva dodatna televizora. Mozda bi bilo dobro da ima kao i D3i svojevremeno neki promo period za testiranje i mogucnost vracanja ako nisi zadovoljan uslugom....samo kazem :)

Aha, ti si onda ipak prešao sa D3i na pakete za korisnike u SBB mreži kao što je rekao @lab310. E pa zato se i isčuđavaš "i kakvoj taksi pričaš".
Full i Premium EON paketi za u SBB mreži dobijaju 1 Eon Smart Box za dž (bez takse i bez mesečne rente) a za dodatne bi plaćali taksu i rentu, ali za Light/Full/Premium za korisnike koji su van SBB mreže se izgleda (niko se još nije javio ovde da je to uzeo, da potvrdi ili opovrgne pa ostali smo na tumačenju PDF cenovnika) za Eon Smart Box i za jedan/prvi/primarni TV mora plaćati "priključna taksa" 7000 din (za prepaid je 13 ili 14000 din!) + svaki mesec renta 290 din.

Ako su stvarno takvi uslovi korišćenja ne znam ko će baš to da im uzima (jedino ako više ne može da se postane novi korisnik D3i usluge pa da ljudi budu primorani; ko neće Total ili nema uslova za za Total a neće da se zeza sa "iptv listama" ).

Ja sam ih kontaktirao na fb pre nekih nedelju dana i rekli su mi da još nije moguće uzeti EON box van SBB mreže, odnosno preći sa D3i na EON.

Vrh Dno