Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Koliko sam ja ispratio celu priču sve te najave su bile od "insajdera koji ima blog" a ne zvanične informacije od strane SBB-a.

A na STB koji će koristiti EON platformu se definitivno već radi, ako je suditi po kodu unutar AndroidTV Eon aplikacije ;)

Šta fali trenutnom stb, i šta se očekuje od novog ?

Još uvek je tokom sledeće godine :D Kad prođe cela 2018. onda ćemo redom svi da ih prozivamo da lažu.

A novi "EON STB" ako će da funkcioniše identično kao "EON TV" / "SmartTV" aplikacija bolje da sačekamo još X meseci dok konačno ne odrade da pravljenje custom listi i mapiranje između tastera 0-9 funkcioniše onako kako logika nalaže (da stisak na taster 3 ne prebacuje na Pink nego na 3. kanal po redu na aktivnoj custom listi) i da "pamti" koja je zadnje korišćena lista a ne da stalno vraća na "Svi" listu.

Za sad mi to deluje da će da bude prelazak sa konja na magarca u stilu prelaska MTS-a sa stare na novu IPTV platformu. "Ubacili smo naprednu funkcionalnost, a osnovna sad ne radi kako treba" :d

Upravo to shamane

Verujem da pitam glupost, ali kakve su sanse da razviju aplikaciju za smart televizore? Ipak je u pitanju iptv, tako da bi stedeli STB po svakom clanu koji uzme da koristi app a sa druge strane, nemas STB, nema kablova, koristis samo jedan daljinac...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pa od starta postoje app za smart TV???

Za LG WebOS 3 su izbacili 3-4 meseca kasnije, u startu bilo za Samsung Tizen i Android TV OS (Sony, Philips, Tesla, itd).

Poslednja izmena:
Sudeći po informacijama iz BiH (Telemach BiH) i sa interneta dolazi zamena za D3i u vidu EON STB, baziranog na AndroidTV 8.0 in ne baš moćnim hardware-om
(Broadcom BCM7268, Quad-core 1.6 GHz, Broadcom VideoCore V HW (V3D-520), RAM 2GB).
Interesantno je da će posedovati i DVB-C priključak (priključak za koaksijalnu kablovsku televiziju).
Cena mu je dosta visoka ukoliko se ošteti ili izgubi, u BiH iznosi 189 KM ili približno 95 EUR.

F794eiacr2ypzk6uFfQgUZxoVkgH4mqIjua05JgAI8bznyCVGNW_-IRuhpB9jYXQ6GXaG42uQVrFaNaTlz_aBKnSsPZTmYRg7f_ZeJSV4Nv9bhdYOdE=w371

https://sites.google.com/view/droid-tv/pay-tv-provider/united-group-eon?authuser=0

Poslednja izmena:
Ovaj resiver je namenjen za kablovsku. Nisam siguran da će se isti koristiti i za D3i, jer za OTT svakako ne treba DVB-C opcija.

Ako otvoriš link koji sam okačio ispod slike novog EON STB-a videćeš da on podržava tri načina (broadcast) DVB-C, IPTV i OTT.

Znam znam, ali to je iz razloga što žele da VoD koriste sa EON-a jer ima 7 dana unazad za sve kanale, a sa druge strane ljudi koji koriste OTT nemaju razloga da koriste DVB-C. Mislim da će za OTT biti drugačiji box, uostalom videćemo vrlo uskoro.

Moguće da će biti i isti uređaj samo bez DVB-C priključka.
Mada čisto sumljam da će Cisco DVB-C uređaje početi da povlače i menjaju za EON STB, pošto su tek završili 'digitalizaciju' Novog Sada, a 'digitalizacija' je uveliko počela i u Beogradu.

Ako otvorite link (https://sites.google.com/view/droid-tv/oem/kaonmedia) videćete u kojim sve državama se koristi ili će se koristiti STB sličan novom SBB EON STB i hardware pojedinih operatera koji koriste sličan uređaj.
Inače novi SBB EON STB je uređaj proizvođača Kaon (Kaonmedia) iz Južne Koreje.

Znam znam, ali to je iz razloga što žele da VoD koriste sa EON-a jer ima 7 dana unazad za sve kanale, a sa druge strane ljudi koji koriste OTT nemaju razloga da koriste DVB-C. Mislim da će za OTT biti drugačiji box, uostalom videćemo vrlo uskoro.

Mislim da nece, to ce biti box za sve usluge koje nude. A oni koji ne koriste DVB-C ga nece ni koristiti. Ko da ce neko da gleda da li ima prikljucak pozadi. Videcemo da li ce da urade i re-branding D3 u EON TV.

• Like
Reagovanja: M J
Ako EON Android TV lepo radi na Miboxu 3 radice i na ovom boxu dobro. Valjda su testirali aplikaciju nq boxu pre nego sto su narucili.

Istina da je zamena boksova odlozena iz meni nepoznatih razloga. Trenutan info je da bi trebalo uskoro a najduze do kraja godine....

Hronoloski:
1.440 (start+hd)
990 (akcija, dzabe hd)
1.550 (kraj akcije + povecana cena) - januar 2018.
1.090 - od februara 2018.

Kako sam od 1.550 dosao do 1.090, a imam iste kanale koje sam imao oduvek? Nije da se zalim zbog manje cene, samo mi nije jasno sta je u pitanju, neka greska, ili bas treba tako?

Sta konkretno donosi zamena STB-a pored 7 dana unazad? Bolji kvalitet kanala mozda? Drugaciji/brzi interfejs? Nesto trece?

Ajde ono ranije, ali na koji fazon sad placas 1090 din, kad je cena 1395?

Svi stari korisnici placajaju 1090d,barem do kraja godine.

Ja kad sam pitao rečeno mi je da ostaje ta cena i po isteku ugovora (niko nije spomenuo "do kraja godine"). Inače bih iskoristio priliku da u decembru prošle godine kad su najavili dizanje cene raskinem ugovor. Brzo ćemo videti da li su slagali. Meni taj "24 meseca sa 12 meseci džabe HD paket" ugovor ističe sad na kraju meseca. A i kraj godine nije tako daleko. Ako dignu cenu na 1395 din ima da se razilazimo... istekla mi je UO i mogu da radim šta hoću.

@OwerLord: Sigurno je bila neka greška pa su ti naplatili HD paket. Kod mene nije bilo nikakve promene cene kad su deaktivirali HD paket na D3i risiveru prošle godine u oktobru.. u januaru je naravno dignuta cena sa 990 na 1090 din.

Poslednja izmena:
U pravu si shamane. Ja imam d3i od 2014,istekao mi je ugovor 2016 i nisam ga produzavao a i nemam nameru. Ako ostane ova cena ok,ako ne razilazimo se.

U sustini ti dodje na isto... Ako su HD inkorporirali u Start onda te isto kosta kao sto je kostalo Start + HD. Kao da su sve korisnike prisilili okolnim putem da koriste HD. Meni ostao HD paket zasivljen na mojSBB i sad imam i bivse HD i Plus programe (koji me i ne interesuju). Totalna konfuzija

I meni je bilo isto kao shamanNS sa cenom.

BTW. Sta je alternativa d3i?

Ja placam punu cenu, 1395 din i nemam HD kanale ni sada niti sam ih imao ranije.

Ja placam punu cenu, 1395 din i nemam HD kanale ni sada niti sam ih imao ranije.

edit: evo sad gledam, na mojsbb i pisem da imam aktivan start paket, ali nigde nema spisak kanala. Od dodatnih paketa mi nudi da aktiviram samo HBO, HBO Premium i D3i plus paket, nema nigde hd paketa. U plus paketu ima nesto HD kanala, ali npr nema Fox HD, Fox Movies HD? Po tome, ispada da to i nemogu da gledam na d3i, cak i da hocu, jeli kod vas isto? Jos na sve, gledam HBO premium gde pise "10 kanala iz HBO i cinemax ponude" a u listi kanala stoji samo 5. Sta reci osim dno dna.

Poslednja izmena:
Vrh Dno