Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Postoji akcija za one kojima je istekao ugovor.
Uz ugovor na dve godine dobija se besplatno na godinu dana ili HD paket ili Plus paket.
... ili 24 meseca Cinestar paket

161022060837147569.png

Poslednja izmena:
A jel stvarno za te 24 meseca ugovore bilo do sada da su D3Go i 72h usluga za dž samo prvih 12 meseci kao što piše u PDF cenovniku (tako je pisalo i u ranijem cenovniku pre godinu i po) ili je tačno ovo navedeno u tom promo cenovniku? Znam da mi sa isteklim ugovorom koji je bio na 12 meseci i dalje imamo sve to za 990 din.
I da li posle 12 meseci može da se deaktivira HD paket? Pošto sve dok ne omoguće 72h uslugu (a vala koristio bi mi i engleski audio track na EuroSport-u!, od Banjca moram da trčim na stream-ove, pošto D3i verzija Eurosport-a nema originalni audio track) u mojim očima HD paket ne vredi ni blizu 450 din, pa makar povećali broj kanala na 60 :D :D

Poslednja izmena:
Uzeo sam drugi D3i uredjaj i povezao ga bezicno preko "Totolink iPuppy III 150Mbps Wireless Access Point". Nadjem moju wifi mrežu, nakačim se na nju i to sve radi do trenutka dok ne nestane struje. Onda izgube konekciju i moram ponovo da tražim moj wifi i da ih povežem ponovo. Jel zna neko da li može to da se izbegne tj, da ovaj totolink zapamti na koju je mrežu bio zakačen pa da se automatsku uspostavi veza

Dilema, uzeti "Plus" paket i time dobiti SD verzije SportKlub 4,5 i 6 (npr danas Euroliga basket na sva 3 će biti) ili uzeti HD paket i dobiti HD verzije SportKlub 1,2,3? Ne bi bilo dileme da glupavi "SportKlub HD" kanal umesto repriza prenosa vrti pretežno isti sadržaj kao SportKlub 4 (za koji ne postoji HD varijanta), pošto se sve češće dešava da na SK 4 bude nešto što me zanima (npr Fenerbahče večeras).
Od ostalih kanala u oba paketa ne zanima me ništa osim eventualno BBC Earth.

Uzmi HD, SK 4,5 i 6 su čista glupost, ponekad ubace neku zanimljivu tekmu i to je sve....

Zavisi šta gledaš. Mene fudbal ne zanima :p I čim bude neki fudbal na jednom od 3 SK iz osnovne to što mene zanima je na SK 4. Košarka i tenis često nešto bude na 4 i 5.
Znam da 5 i 6 85% vremena zvrje prazni.
Realno ovaj Plus vredi do 200 din.. Da je takva cena pa da se i plati. Kad već nema paket svih SK kanala (3 HD, 3 SD)...

Uzeo sam drugi D3i uredjaj i povezao ga bezicno preko "Totolink iPuppy III 150Mbps Wireless Access Point". Nadjem moju wifi mrežu, nakačim se na nju i to sve radi do trenutka dok ne nestane struje. Onda izgube konekciju i moram ponovo da tražim moj wifi i da ih povežem ponovo. Jel zna neko da li može to da se izbegne tj, da ovaj totolink zapamti na koju je mrežu bio zakačen pa da se automatsku uspostavi veza
Ovo nema veze sa D3i. Pitaj u delu foruma koji se bavi mrežnom opremom. Možda će neko znati.

Od kad daljinac za D3i izgleda ovako? :D

Takav daljinac sam video samo uz TotalTV risiver... Da nije možda promenjen komplet risiver, ili im je samo ponestalo onih originalnih "kvalitetnih" daljinaca (ovo mi je već 2. zamena, ili ti 3. daljinac u 20 meseci) pa sad dele ove kao za TotalTV? :d

p.s. Daljinac stigao (bez da me je kurir zvao!!) a aneks ugovora još nije, a u jednom pozivu na 19900 sam odradio oboje. ccc...

Ja sam dobio isti takav a tek sam od skoro uzeo d3i.
Inace svakodnevno se desava da ukljucim ujutru d3i i izadje streaming error 5, ne znam zasto.

A risiver, jel i dalje Albis 8083 (piše na nalepnici na dnu risivera) ?
Ja streaming error nisam video više od godinu dana i to je bilo period samo period od par dana kada se dešavalo samo povremeno na da li beše EuroSport ili SportKlub kanalima, ne sećam se. Za ujutro šta bude nemam pojma pošto retko kad sam ja prvi koji "pali" TV, a matorci mi se nisu žalili.

Ja sam dobio Albis oznaka ispod je S1630-K8080-A423-1.

To je 8080 model koji je stariji (i ima duplo manje ram memorije od 8083), i koji su delili kad su tek počeli sa D3i pa do negde početka 2015. kad su nabavljali novu turu risivera i počeli da dele uglavom 8083.

Da li to mozda predstavlja problem sa ovim streaming error?
Inace uredjaj zna da potpuno zamrzne i kada se prebaci na neki kanal na koji nemam pristup. Ne reguju komande.

Reaguju komande nego kad uletiš u niz kanala koje ne plaćaš taj ekran za obaveštenjem stoji stalno bez "osvežavanja" pa nemaš utisak da prebacuješ kanale napred/nazad.
Tj tako je bar kod mene na 8083. Stisni 1 kad ti izleti ta poruka za pretplatu i videćeš da odmah reaguje i prebaci na RTS HD ili šta ti je već na 1. mestu.

U svakom slučaju trebalo bi da sedneš i napraviš novu listu da sadrži samo kanale iz paketa koje plaćaš i onda nju staviš za aktivnu listu. I stariji ukućani mogu da "šaltaju" u krug bez problema.
Sporiji rad, zamrzavanje verovatno imaju veze sa količinom rama. Jedino usporenje koje se kod mene na 8083 dešavalo je da kad krene sekcija kanala tipa Palma Plus, Most... i ostalo što se ne gleda da ne reaguje par sekundi dugme za prebacivanje kanala dok učitava EPG podatke / popunjava "info" sekciju interfejsa na dnu ekrana. Tj odreaguje sa zakašnjenjem i onda prebaci par kanala odjednom :D

A ni to nisam video još od pre par firmware verzija.

Poslednja izmena:
Da li to mozda predstavlja problem sa ovim streaming error?
Inace uredjaj zna da potpuno zamrzne i kada se prebaci na neki kanal na koji nemam pristup. Ne reguju komande.

Info koji sam dobio iz SBBa...

OTT je takav servis gde se kontent isporucuje u “paketima” od 8 sekundi. Ako je brzina interneta nedovoljna da se na vreme preuzme sledeci paket, mora doci do zamrzavanja slike. STB ima mehanizam da kada do ovoga dodje, on krene da preuzima naredni paket i tako se oporavi, tj ponovo pusti sliku. U medjuvremenu, nakon pet sekundi, na ekranu se pojavi poruka “streaming error” koja govori korisniku da nije do boksa, vec do strimovanja sadrzaja. Oporavak je kud i kamo brzi ako se promeni kanal, jer je time rucno inicirano preuzimanje novog paketa (ovog puta od drugog kanala).

U narednoj verziji softvera je napravljeno da se boks brze oporavlja iz takvih situacija, pri cemu bi poruka “streaming error” trebalo da se pojavi nakon 15 sekundi od prekida konekcije. Naravno, novom verzijom softvera ne mozemo ubrzati internet kod korisnika, tako da ce do kocenja slike verovatno dolaziti u istoj meri. Ono sto zelimo postici je da prekidi budu manje iritantni, jer ce u slucaju prekida boks imati vise vremena da pokusa da se oporavi pre nego sto prikaze poruku koja korisnika nervira.

Gde ces brzi net za strimovanje od 60/30. Pritom d3i sam uzeo preko njihovog partnera i ima poseban kanal za d3i koji ne uzima protok od interneta koji je namenjen korisnicima. E sada sve to resava neki mali Tenda ruter, mozda je problem u njemu.
Eto sinoc gledam Scary movie 5 na Cinestar-u i u sred filma iskoci pretplatite se na ovaj kanal, presaltam 10 kanala gore dole, ostali rade, samo Cinestar i tv 1000 ne.

Meni je u to vreme bila ispisana poruka pretplatite se na ovaj kanal na svim kanalima osim na HBO 3, nešto se zabagovalo kod njih!

*** SjBB je ažuran kao mrtav konj. Još mi nisu aktivirali HD paket... zvao sam u 26.10 posle podne da produžim ugovor i iskoristim tu trenutnu promociju. Tek u subotu su poslali ugovor CityExpress-u, stiglo mi u ponedeljak. I sad opet 2-3 dana dok im se vrati primerak, pa 2-3 dana da "obrade" / "unesu u sistem" (a broj ugovora ostaje isti = već sam "u sistemu") i kreiraju nalog za aktivaciju paketa... Zvao sam juče al džabe :" biće danas ili sutra"
Bitno da u ugovoru stoji datum 28.10.

Poslednja izmena:
Ja sam išao u poslovnicu, potpisao ugovor i sutradan su pustili HD kanale.

Da li neko koristi radio kanale u SBB kablovskoj distribuciji, da li je moguce da nemaju Radio Beograd 1,2 i Beograd 202 u ponudi?

@gadafi: *** ovde nema poslovnica a nije mi se išlo za Novi Sad ili Beograd samo zbog toga. 3-4 dana do aktivacije za "donosimo ti na kuću" varijantu bi bilo sasvim prihvatljivo, ali nedelju dana baš i nije ok.
Uglavnom juče kasno posle podne su konačno aktivirali HD paket.

Malopre se ulogujem na mojsbb.rs, a tamo kod mog naloga stoji D3i TIM MIX.
2016-11-10.png
Ranije je pisalo Start, čini mi se. Da li neko zna o čemu se radi, je l' menjaju nešto pakete kod D3i?

Ista situacija, dok sa druge strane na sajtu im stoji i dalje d3i start...

Ja sam to primetio tek nakon što sam produžio ugovor i uzeo HD paket za dž godinu dana... pa sam mislio do toga je.
Na Android aplikaciji (MojSBB) takođe ne prikazuje više listu kanala koja je u tom paketu...

Koliko vidim svi kanali i paketi su ostali isti ,samo je promenjeno ime paketa.Isto važi i za D3go.Koje su to promene kod vas?
Nisu mogli čak ni da maknu ugašeni Art TV.

Poslednja izmena:
Da, 24.10. Istekla mi je UO još u februaru ali pošto su sad nudili ovaj promo sa HD, Plus ili Cinestar Premier HD paket po ceni Start paketa onda uzeh 12 meseci HD paket uz ugovor na 24 meseca. Od tad mi stoji to "Tim Mix" ime i stoji novi datum aktivacije (datum sa novog ugovora, iako su mi HD paket aktivirali tek 7 dana kasnije) za taj aktivan paket.

Onda verovatno nije do toga. Ili je neki bug. Greške su postojale i ranije (npr da stoji da je "AXN Spin" u Start paketu).

Vrh Dno