Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Čekaj, prvih godinu dana ti je HD dž a posle ga plaćaš ili možeš da ga odjavis?

Pitao sam (da li posle 12 meseci može da se deaktivira HD paket ili mora da se plaća do isteka UO) putem email-a i dobio odgovor da se posle godinu dana automatski deaktivira taj dodatni paket. I sačuvao sam taj email... pa posle kad bude da je SBB "devojčica" lupila (a nema šanse da se automatski deaktivira) i ako se ispostavi da ne mogu ni da tražim da ga deaktiviraju nego moram da plaćam onda ću da iskoristim taj mail za žalbu :p

Znači to sam pitao PRE nego što sam odlučio da produžujem ugovor.

Poslednja izmena:
Još samo da potvrdi neko informacije da d3i kuća, odnosno drugi d3i risiver može da radi na drugoj IP adresi o sutra potpisujem novi ugovor.
Hvala na info za HD...
Nego, jesu li te oni zvali da produžis ugovor ili si ti njih?

Ja njih naravno. Video ovde na forumu informaciju da je u toku ta akcija i pisao im prvo da to oko HD paketa, 2-3 dana kasnije nazvao 19900 i to je to.

Pitao sam (da li posle 12 meseci može da se deaktivira HD paket ili mora da se plaća do isteka UO) putem email-a i dobio odgovor da se posle godinu dana automatski deaktivira taj dodatni paket. I sačuvao sam taj email... pa posle kad bude da je SBB "devojčica" lupila (a nema šanse da se automatski deaktivira) i ako se ispostavi da ne mogu ni da tražim da ga deaktiviraju nego moram da plaćam onda ću da iskoristim taj mail za žalbu :p

Izgleda da će devojčica da ti plaća HD 12 meseci :)
Evo šta piše u ugovoru:
de0e60bc379046618c916a5ec5fbef30.png

Kod mene je na toj liniji upisano samo "D3i" :p Nigde nema imena paketa. Ovo 06/2016 je isto.

Hahaha :D
Ja moj ugovor čak i nisam potpisao lično, nego je potpisala keva umesto mene (i na ovom mom primerku nema nikakav potpis). Pošto me kurir nije ni zvao na kontakt telefon ja sam spavao sve u 16 :D

Da li neki kanal emituje Dolby Digital zvuk,odnosno da li optički izlaz ima neku korist?

Krenuo novi kanal, IDJ HD.

Još samo da potvrdi neko informacije da d3i kuća, odnosno drugi d3i risiver može da radi na drugoj IP adresi o sutra potpisujem novi ugovor.
Hvala na info za HD...
Nego, jesu li te oni zvali da produžis ugovor ili si ti njih?

Nekad je D3i bio reklamiran i kao TV za PONETI, što bi trebalo da znači da može.

Pa možeš da ponešeš, ali oba risivera na isto mesto (isti net) :D :D

Uz ovaj d3i ide hdmi kabal? Posto ne mogu da se setim da li je ovaj moj ili je uz uredjaj isao. Ako Bog da sutra im vracam d3i.

Ово је послао 6п!

Haha, da li je moguće.... Presta danas odjednom da se prikazuje slika sa D3i risiver-a preko HDMI kabla kad je povezan na TV. A radi kad povežem na monitor preko HDMI>DVI kabla (monitor nema HDMI input, samo DisplayPort i DVI-D). Testirao sa 2 HDMI kabla, na oba HDMI porta TV-a (na kojima najnormalnije radi povezan Android "box", probao sve kombinacije 2 HDMI kabla i 2 HDMI porta na TV-u). Da preciziram "ne priikazuje sliku": Kad se "restartuje" risiver na TV-u prikazuje D3i logo i "proverava za noviju verziju bla bla" i kad završi sa inicijalizacijom risiver i treba da krene TV kanal nema ništa. Nekad magičnom kombinacijom "mrdnem HDMI konektor iza risivera & na kratko promenim input source na TV-u" se desi da krene samo zvuk kanala sa risivera, ako se bilo šta promeni (upali/ugasi TV, promeni input, upali/ugasi risiver) opet nema ni zvuk.

Preko RCA/composite kabla ima i sliku i zvuk ali je kvalitet odvratan na 40-inčnom TV-u (plus malo i zuji)...
I šta sad raditi? Zvati SBB i tražiti da šalju risiver uz obrazloženje "ne radi HDMI output", a radi kad povežem na monitor...
A nema šanse da ću da ostavljam na RCA kablu/analognom signalu kad sam produžio ugovor na 2 godine zbog HD paketa...

Mislim da će poslati drugi risiver bez problema.Nema potrebe da im navodiš sve ovo što si pisao,reci samo da ne radi HDMI.

Probaj da ga vratis na fabricka podesavanja. Mozes iz menija dok ti je prikacen preko rca kabla ili ga iskljucis iz struje pa kad ga ukljucis otkucas na daljincu sifru 159 cim pocne crvena lampica da blinka.

Videću još sutra da experimentišem kad matorci sjaše sa TV-a.. pre podne se ne gleda TV. Tj sad kad odu na spavanje matorci ima da raskačim i ugasim i risiver i TV pa da tako prenoći, pa sutra još par experimenata da probam (da za početak vratim opet na monitor da proverim da li i dalje tu radi HDMI out kako treba, možda su to bili poslednji tržaji konektora na risiveru).Ali mi osim eventualno nekih gremlina vezanih za HDCP ništa više na pada na pamet. Kad kablovi i oba HDMI porta rade sa drugim uređajem na tom TV-u.

Kakve sam sreće u zamenu bi mi garant poslali Albis 8080 model, koji ima duplo manje RAM-a i na koji su se ovde ljudi mnogo češće žalili da se "zaglupljuje"... I ni zamena ne bi radila :D :D

@Gileb: Koliko se sećam factory reset iz menija traži neki PIN? Koji je default PIN za to za Albis 8083? I naravno da nema načina da prvo backup-ujem listu kanala što sam pravio i dodavao 1 po 1 kao ***** 120 kanala?
Pre resetovanja risivera videću da prvo probam reset TV-a i ako ima noviji firmware za TV da flešnem. Na njemu osim liste sa ovih par DVB-T2 kanala nema apsolutno ništa od podešavanja da se vraća i čačka...

Eno sad radi kako treba :D Prenoćilo je sve (TV, risiver, svič) otkačeno sa struje, malopre spojio i vratio nazad HDMI umesto RCA i radi. Bez factory reset-a :)

Kada Albis 8080 zaglupi najjednostavnije je iscupati ga iz struje i sve proradi :D

Moj 8083 se do sad jako retko zaglupljivao i svaki put (osim kad je bio globalni prekid D3i 2x, u zadnjih 20 meseci zapucao se možda 3x a da nije pri tom nije dolazilo do pucanja neta ili nestajanja struje) do sad je čupanje iz struje rešavalo problem. Eventualno na starom ruteru koji nije imao MAC rezervaciju lokalne IP adrese se par puta desilo kad bude gomila prekida struje u kratkom intervalu se par puta desilo da ni tad ne radi, nego mora da se gasi i ruter da bi proradilo.
Ali ovaj put ništa od toga nije pomagalo, analogni out radi a digitalni jok.
Gremlini...

Od januara imam ugovor za D3i, pa me interesuje, da li neko zna, ako bih hteo još jedan uređaj da uzmem (D3i kuća), da li je potreban novi ugovor? Mislim znam da je potreban anex ugovora za još jedan uređaj, ali me interesuje do kada su rokovi obaveznog korišćenja, da li, na primer, mogu drugi uređaj da koristim nekoliko meseci, pa da ga vratim, ili mora do isteka ugovora.

Ja sam drugi prijemnik uzeo nedelju dana posle prvog. Broj ugovora je ostao isti. Nisam čitao tekst ugovora, ali mislim da taj drugi prijemnik možeš da vratiš bilo kada, isto kao i dodatne pakete koje aktiviraš.

Nazad
Vrh Dno