Šta je novo?

savet...

• Začetnik teme Začetnik teme chachkalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mijenjao ga je cisto radi stabilnosti 😉
Pozdrav...

Kakve, bre 🙂, stabilnosti???

Aaa salim se bre , nemam pojma :d salim se 😉

ljudi opet ja dezurni smarac... imam jedno pitanjce OPET 🙂

zvao sam neke firmice i u jednoj firmi mi je jedan lik rekao da je MSI RX9800PRO-TD128 128-bitna kartica. e sada da li se on istripovao ili je to tacno... znam da sam vec ovo pitao 🙂 ali ono kao moram da proverim 🙂

@cackalica to nije tacno,karta je 256-bitna

@delija Kad o/c jezgro preko 420mhz(ovo vazi za svaku 9800pro) preporuka je da se podigne AGP voltaza.

@cackalica:
...da i jak si mi ti smarach kad te nema na listi! :d😀:d

@BitrAtE:
Ja sam morao da ga podignem, da bi uopste dizao sistem kako treba! 🙂

@delija
pa jeste da si na listi, ali nema sanse da budes ni u prvih 10... za sada si predposlednji... stidi se 😀
e kada ja budem imao toliko postova bicu ultra-mega-giga riba, ovaj mislim smarac 🙂

e da jos jedno pitanje 🙂 da da... opet smaram 🙂
kolike su sanse da se externo napajanje prikljuci naopako, posto je to napajanje za fdd, a ja imam veoma losa iskustva sa tim, moglo bi se reci da mi je procenat spaljenih veci od procenta ne spaljenih fdd-ova koje sam prikljucivao, dobro... malo sam preterao, ali sam spalio solidan broj istih...

da li je kartici potrebno neko dodatno hladjenje, ili neko bolje drugo hladjenje, i da li bi se sa boljim hladjenjem bolje klokovala?

Poslednja izmena:
chachkalica je napisao(la):
ljudi opet ja dezurni smarac... imam jedno pitanjce OPET 🙂

zvao sam neke firmice i u jednoj firmi mi je jedan lik rekao da je MSI RX9800PRO-TD128 128-bitna kartica. e sada da li se on istripovao ili je to tacno... znam da sam vec ovo pitao 🙂 ali ono kao moram da proverim 🙂

128-bitni je GPU, dok je memoriski kontroler 256-bitni.

...kao i na svakom drugom Pro/XT modelu...😉

najzad sam uzeo 9800pro i opet imam pitanja 🙂

da li i drugi koji imaju ovu kartu imaju cooler samo na gpu-u, znaci nemaju na memoriji? tj nije kao slika sa sajta. i crvene je boje, mislim podloga

da li i drugi koji imaju ovu kartu imaju cooler samo na gpu-u, znaci nemaju na memoriji? tj nije kao slika sa sajta. i crvene je boje, mislim podloga
Cooler je samo na GPU, tako je kd svih 9800pro koje su radjene po referentnom dizajnu ( na plocici crvene boje), samo su neki proizvodjaci otstupili od njega, npr. MSI

Pa, cekaj, slika koju si prilozio je MSI. Pazario si MSI, ili neki drugi 9800Pro?
Ako je MSI, pretpostavljam da je to neka nova revizija. Kako se klokuje?

p.s. To sto hladnjak hladi i memoriju na MSI-ju ne znaci ama bas nista. Jako lose oslobadja toplotu, tako da se kartica usijava!

SLIKA KARTICE

evo kartica izgleda isto kao sto kaze ati, samo bes 'ladnjaka na memoriji

ne znam kako se klokuje, nisam je jos stavio u mashinu
ali kod ortaka smo je testirali malo i uzarila se 🙂
u marku03 bilo je nesto preko 5400
a u aquamarku prvi test 38000
ne pitajte me nista, slabo stojim sa tim testovima
mashina:
a7v8x 2500+ 512 hyperx i 9800pro
i da, rezultati su malo veci u odnosu na 5700ultra ddr3 koju ima ortak

e da... karticu mi sistem prepoznaje kao 9800pro, a ne kao 9800xt kao vecini ovde

nasao sam karticu na msi-evom sajtu... ne vidim razliku
http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=RX9800PRO-TD128SP&class=vga

Poslednja izmena:
Pazi kad nisam ni znao da postoji takva varijanta!
Moja izgleda ovako:

http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=576

i uprkos tome sto ima masivniji kuler greje se ko blesava! Doduse, sigurno ima R360 cip (verovatno ima i tvoja, samo se BIOS razlikuje) i driveri je prepoznaju kao XT, ali se ocajno klokuje (verovatno zbog pomenutog pregrevanja).
Gde si je pazario, koliko si je platio?

p.s. Ta tvoja je izgleda noviji model radjen po default ATI PCB-u i sa kvalitetnijim kondenzatorima koriscenim i na ostalim 9800Pro karticama. Izgleda da su imali problema sa ovom starijom serijom, posto se brdo ljudi na stranim forumima zalilo na gomilu problema sa doticnom!

...Cak se i komplet igara koji ide uz karticu razlikuje...

znam da je kartica doshla iz nisha iz pakoma, platio sam je 14700, znam da je malko vise, ali ***, kada neko ne moze da saceka dan-dva to ti je 🙂

ovo je neki rx9800pro td128SP, e to sp se razlikuje od tvoje 🙂

ma nisam ni ja znao da postoji ta kartica dok je nisam qpio, ocekivao sam zelenu kartu sa onolikim qlerom, sta mislis jel se isplati da se stavlja neki zalman na to, ne zbog klokovanja, nego zbog pregrevanja?

ujutru cim sve namontiram sta imam, i testiram javljam

laku noc

Dok ne probas, nista ne znamo! 🙂

Al' imam osecaj da ce ta lepse da se klokuje od moje!
Mislim, da je ona prethodna varijanta bila OK, ne bi izbacivali novu! 😉
Inace kuler na ovoj kao da je od betona, lako apsorbuje toplotu, a jako tesko je disipira!

Ne isplati se stavljati Zalmana (i ja sam razmisljao!), jer tako te karta izadje 240 (200+40) jevreja, a za te pare si mogao da uzmes HIS IceQ i da je kloknes na 480/800, sto ovaj MSI ne moze ni u ludilu. Uostalom, vec za 280€ ima 6800-tki.

Ja ostajem na 9800-tki dok sve ide OK, a kad pocne da "stuca" nikakvo overklokovanje ne pomaze, vec samo zamena kartice. Mada, sledeci logiku Ti4200 koji mi i danas gura skoro sve u prihvatljivom kvalitetu, potrajace nam ovi Radeoni!

5234markova na 1700+ 1gb rama 266, kt400 ploca, msi 9800pro

jos nisam stigao da klokujem, posto sam celo pre podne cistio kuciste menjao kulere, napajanje itd...

Pa rezultat je ok...

BitrAtE, meni jedino nije jasno kako ti imas samo 13% (7000 -> 6200) jaci rezultat od mene, a em ti je procesor jace klokovan 2415 -> 2200 (10%), magistrala 230 -> 200 (15%), klok graficke 480 -> 391 (23%), memorija graficke 820 -> 712 (15%)

Kako te ne mrzi da racunas tolke procente?

Delija je napisao(la):
BitrAtE, meni jedino nije jasno kako ti imas samo 13% (7000 -> 6200) jaci rezultat od mene, a em ti je procesor jace klokovan 2415 -> 2200 (10%), magistrala 230 -> 200 (15%), klok graficke 480 -> 391 (23%), memorija graficke 820 -> 712 (15%)

Od svega što si nabrojao, najviše utiče FSB i klok grafičke, a to je po 15%. A dobije se 6200 na 7000, što je +13%. Normalno, nikada ne može da bude maximalno (tih 15%, koji najviše utiču).
Po meni, ovo potpuno logična razlika.

P da kao sto je notax rekao fsb i klok graficke najvise utice a inace sto se vise ponavljaju artifekti to je manji rezultat u 3D Marku...

@BitrAtE
Jel' to znaci da imas artefakte na toj frekvenciji?

@notax
GPU je na 22% visem taktu nego kod mene, a memorija na 15%, kao i FSB, nisi obratio paznju! Zato mi i nije jasno! 😉

Pa rekao sam vec jednom imam artifekte na 480/820.Karta stabilno radi(sati igranja D3 FarCry i WorldRacing<----8xAA 16xAF😀)na 470/800.Inace jezgro moze preko 480mhz(naravno uz artifekte) ali nisam probao jer nisam imao vremena probacu bas sjutra da naguram 500mhz 🙂

Da ne naguras bogami ,jer je meni sjutra prodajes !!!!
Necu posle mjesec dana da mi prodimi ;0
Pozdrav...

A ti kao neces da je "guras"! 😀

3dmark03

5195 na 378/337.5

5593 na 425.25/351 radi normalno

5820 na 441/369 sa gomilom artefakata

nemam vremena jos da se drndam, nisam igrao farcry ni doom3, ali cim budem imao vremena ima da je iscimam do maximuma

Evo kupio sam 9800 IceQ i przadovoljan sam kako radi 😉
Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno