Šta je novo?

savet...

• Začetnik teme Začetnik teme chachkalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izvini, nisam racunao na razliku izmedju evra i $ (sada sam u US pa zbog toga) nego gde si nasao graficku kod nas?

To je i mene malo zbunilo, ali ko zna mozda i ima

Vidim da je on-line, neka se javi ako mu je zivot mio 😀 😀 😀

Ma to ce mi donijeti prijatelj iz Njemacke ako se budem udlucio za nju 😉
Pozdrav...

Delija je napisao(la):
Pogledaj malo testove po net-u, pa ces da vidis da 6800 "gazi" 9800Pro!

Sta sam sve morao da citam da bi te demantovao :d .Prvo iscitaj ovaj OPSEZNI test naX-bit ako te zanima bas da li si u pravu:eyebrows:. Drugo, od X igara testiranih odvalio je 9800 samo u recimo 3 sa starim OGL endzinom.U svim novim igrama je malo brzi ili su isti ali dok se ne upali AA i AF , narocito u rezoluciji koju sve vise ljudi tera 1280x1024 tu je cesto u zaostatku 😉 .Na kraju, ne da ne gazi 9800pro vec je jedva bolji.Sada idem da odmorim jer je test kao Rat & Mir :d Dole ti je mali rezime sa testa.

Poz.

The GeForce 6800 stands somewhat aloof from the row of new-generation solutions. With its 12 pipelines, this GPU should have been pitted against the RADEON X800 Pro, but NVIDIA equipped it with slow memory clocked at 700MHz. Thus they reduced the cost of the product but also reduced its performance. As a result, the GeForce 6800 doesn’t suit well for high resolutions and hard modes since its good NV40 architecture is hamstringed by the slow memory and less efficient methods of using it. Sometimes the GeForce 6800 even loses to the GeForce FX 5950 Ultra, not mentioning the RADEON 9800 XT and the X800 Pro. In new games, however, this graphics card feels at ease, especially if you don’t do full-screen anti-aliasing. At a recommended price of $299 it can make a good buy.

Drago mi je sto je tako! 😉

da li msi ima 128-bitnu ili 256-obitnu magistralu.
pitam posto sam u nekom cenovniku video ovo:
MS Chipset: ATI9800PRO, Memory: DDR128MB 128bit Core Clock: 378MHz Memory Clock: 686MHz AGP 8X, TV-out, DVI, Dual VGA, DirectX 9.0, OpenGL 1.4, Gamebundle #2 Retail pakovanje

MSI 9800Pro definitivno ima 256-bitnu magistralu !!!!

dobro, kada ste me lepo odgovorili od 5950u, i nagovorili da uzmem 9800pro, onda mi i recite koju tv kartu da uzmem, ali da je cena max 40e 🙂 🙂 🙂 🙂

chachkalica je napisao(la):
dobro, kada ste me lepo odgovorili od 5950u, i nagovorili da uzmem 9800pro, onda mi i recite koju tv kartu da uzmem, ali da je cena max 40e 🙂 🙂 🙂 🙂

Leadtek Winfast TV Deluxe 2000XP

Leadtek 2000 XP je 43 Evra. Ta TV karta naj za pare.

Auuu! Optimus, al smo se uboli ta postovima u sekund. 😀😀

cheers u to ime.Prava misao u pravo vreme. 😀

Poslednja izmena:
na par mesta sam primetio da pise da je philipsov 7430 cip bolji od bt878
XP2000 delux mi se svidja, ali ona je sa bt878 cipom, pa me zanima u cemu je razlika
ne razumem se puno u tv karte pa pitam 🙂

Milan je napisao(la):
Sta sam sve morao da citam da bi te demantovao :d .Prvo iscitaj ovaj OPSEZNI test naX-bit ako te zanima bas da li si u pravu:eyebrows:. Drugo, od X igara testiranih odvalio je 9800 samo u recimo 3 sa starim OGL endzinom.U svim novim igrama je malo brzi ili su isti ali dok se ne upali AA i AF , narocito u rezoluciji koju sve vise ljudi tera 1280x1024 tu je cesto u zaostatku 😉 .Na kraju, ne da ne gazi 9800pro vec je jedva bolji.Sada idem da odmorim jer je test kao Rat & Mir :d Dole ti je mali rezime sa testa.

Covece procitam krs tih testova neki kazu 9800pro neki 6800....
Boli me levo j...e i za Nvidiu i za ATI-ja samo bih da uzmem bolju karticu :wall: :crash:
Imam nekih 300evrica i stvarno neznam sta da radim!

ps.@M3 uzmi za 320e 6800GT ako ti neces ja bas bi :wave:

MA brate jos sam u dilemi nego vidjecu, velike su to pare imam i jeftino da uzmem i 9800IceQ nego otom potom.jedino mi je frka sada za telefon, jer moram pod hitno da ga mijenjam :d kazem vam 60% je da cu uzeti tu kartu.Slusaj, ima kod Homera Simpsona MSI 6800 obicnu sa 128mb za 290 eura tako da bi ti preporucio nju !!!
Pozdrav...:wave:

I, M3, posto je, bre 🙂, taj IceQ?

Pa kupio bih ga od BitRaTe-a ...NIsmo jops pricali zvanicno o cijeni ali tu nedje oko 230 eura 😉
Pozdrav...

chachkalica je napisao(la):
na par mesta sam primetio da pise da je philipsov 7430 cip bolji od bt878
XP2000 delux mi se svidja, ali ona je sa bt878 cipom, pa me zanima u cemu je razlika
ne razumem se puno u tv karte pa pitam 🙂

Isto kao što je Sound Storm integrisani bolji od Live 5.1 PCI karte.
Na papiru. Što razmišljaš mnogo ?

Zavisi u cemu! 😉
Npr, SoundStorm ima jednu jako lepu mogucnost, koju nema ni jedna zvucna karta do 200€, a to je hardversko AC3 enkodovanje.

Elem, mislim da se isplati dati 50€ za Terratec Cinergy 400.

M3 je napisao(la):
Pa kupio bih ga od BitRaTe-a ...NIsmo jops pricali zvanicno o cijeni ali tu nedje oko 230 eura 😉
Pozdrav...

Samo pre kupovine proveri jednu stvar, a to je do koliko se klokuje bez ikakvih artefakata!
Vecina ljudi navodi svoje klokove ne proveravajuci uopste najzahtevnije testove tipa Pixel Shader 2.0 u 3DMark03-jci.

Takodje, ne znam da li se isplati dati 50€ vise nego za MSI (~30% razlika u ceni), za razliku od 7000 prema 6200 3DMark poena (13%).
Ono sto ne bude htelo da radi na MSI-ju, 99% nece hteti ni na HISu.

da li msi 9800pro ima R350 ili r360 chip, ili sve zavisi sta dobijete?

...ali mu za overkloking ne znaci bas puno...

MSI 9800pro ima R360 chip koji mu ama bas nimalo ne znaci,pa jel ima koji koji dostize xt klokove :d dobro mozda sam malo pretjerao ali ih bas malo ima...

@Delija:

Jel ti to nesto na moj racun kad kazes da provjerava na kojim taktovima pocinju artifekti? 😀

Salim se naravno kad smo vec kod toga karta ide 480/820 kao sto sam rekao znaci ovo je max mozda moze jos koji mhz za jezgro ali dobro.Inace na ovim klokovima ne da ne pucaju teksture nego razbijaju :d
Potpuno stabilno bez artifekata radi na 465/798

@BitrAtE:
Ma jok bre, nego sam malo vrsljao po stranim forumima, pa sam se svega nacitao! 🙂

A, inace za MSI, pa sta bi ti hteo za te pare? 😉
Da se MSI tako klokuje, ko bi davao pare za IceQ?

BTW, sta ti znaci ono 1.6 pored kloka graficke u potpisu?
Ja sam na EPOX 8RDA+ morao da podignem napon AGP porta sa 1.5V na 1.6V, jer me je zezao pri hladnom startu (kad je iskljucen komp par sati). Nije hteo da se butuje bez iskljucivanja i ponovnog ukljucivanja. Ni reset nije pomagao! EPOX! 😡

1.6 napon AGP

Sto si ga menjao?
Jel si isto imao nekih problema?

p.s. Pitam, jer 99.9% ljudi na stranim forumima se kune da im AGP napon ne utice na overclock.

Nazad
Vrh Dno