Šta je novo?

savet...

• Začetnik teme Začetnik teme chachkalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
C

chachkalica

Guest
treba mi jedan savet
naime ne znam koju graficku da uzmem, necu da nabrajam one na koje sam ja bacio oko, nego bi bilo lepo da mi vi navedete neku, znaci proizvodjac i model 🙂

e sada, od preduslova mi je bitno da ima vivo, i da je do maximum 270e, znaci ne bitno da li je ati ili nvidia.

hvala 🙂

:banana: :wall: :crash: <- ovi smajliji su mi se od uvek dopadali

Za te pare, uzmes Radeona 9800Pro za oko 170-180 evra, a za ostalih 100 evra jos 512 MB DDR-a koji ce taman lepo da legnu za Doom3 i nadolazeci HL2.

i shta da radim sa 1,5 gb rama? zar nije dosta 1gb? mislim jeste da je 266mhz, ali ako menjam ram onda cu i plocu, procesor i sve... a to necu skoro da menjam...

dosta ti je 1 gb rama, veruj mi imam dva kompa jedan je sa 1,5 giga, drugi samo sa giga i nema neke razlike, osim ako neces da pravish ultra velike raster slike 🙂
sacekaj jos malo pa kupi lepo neku josh jachu karticu ili kupi 9800 pro i sacuvaj pare za kasnije...

Uzmes fino 9800pro iceQ i uzivas :smoke:

280 jevreja je NVidia 6800-tka, obicna sa 128Mb.

eh sada, ti bi i vivo 😀
onda se cimaj i nadji neki 9800 aiw :d

meni je zapao za oko leadtek 5950ultra

koja je brza karta 9800pro ili 5950ultra

a koliko je 6800 bolja od 5950u?

Ozbiljno ima li kod nas 6800 obicne sa 128mb ???
I dali je ona zainsta bolja za jedno 50% od 9800Pro????
Ako je ima onda mi se vise isplati da kupim nju nego 9800Pro IceQ ....
Pozdrav....

M3 je napisao(la):
Ozbiljno ima li kod nas 6800 obicne sa 128mb ???
I dali je ona zainsta bolja za jedno 50% od 9800Pro????
Ako je ima onda mi se vise isplati da kupim nju nego 9800Pro IceQ ....
Pozdrav....

Da kod nas su dosle 6800 128mb rama,bilo je cak i neka ponuda u hh ili mali oglasi nisam siguran,a ako te zanimaju cene idi na pc berzu i proveri.Izbor kartica nije uopste los.

Pogledaj malo testove po net-u, pa ces da vidis da 6800 "gazi" 9800Pro!

pa da, za te pare on moze da skupi 9800pro aiw.

edit: 6800 jeste brza od 9800pro i to stvarno.

Poslednja izmena:
9800pro aiw koliko sam video oglase ide od 330 pa navise

a zasto niko ne spominje 5950u? nije valjda da je 9800pro toliko brzi od 5950u?

E to znam da je dosta brza ali dosta !!!

Ma koji ce ti 5950U,i dalje je dosta skupa a koliko je sporija od 6800,vidi na benchmarkovim testovima,nego nesto mi pade na pamet -posto se u video in bas i ne razumem,jel' zna neko da li tv tuner pokriva sve mogucnosti video in-a na kartici,jer ako pokriva,uzmi 6800 sa 128mb i dodaj jos 30-tak evra za tuner i to je to.

Naravno da pokriva, cak je i kvalitetniji (na odredjenim kartama, koje bas i nisu 30 jevreja) 😉

BTW, polako, izaci ce i VIVO, pa tek su se pojavile!

p.s. Pre par meseci je bilo nekoliko Club3D 9700Pro/AIW u Pinu za smesnih 220 jevreja, al' tad nisam imao love! Smrc! 🙁

jos jedno pitanje, izmedju 9800pro i 5950ultra sta bi ste odabrali, i zasto?

chachkalica je napisao(la):
jos jedno pitanje, izmedju 9800pro i 5950ultra sta bi ste odabrali, i zasto?

Radeon 9800Pro,i uz malo srece na 9800xt.Zasto-zato sto je to bolja i jeftinija kupovina od 5950u.Za tu cenu koja se trazi za nju(5950u)-nevredi.

Poslednja izmena:
Evo ja sam u ponudu dobio i Asus 6800Gt koji cu konacno definitivno uzeti, nego nista se ne zna !!!
Pozdrav...

9800pro ti je ok. Moze IceQ, a moze i MSI 😀 + neki TvTuner - najbolje uzmi LeadTek Winfast. Sa TvTunerom dobijas odlican video ulaz, a pored toga mozes, jelte, da gledas i tv 😉

To ispada 190 + 55 = 245 €. Za ostatak para izadji u grad i provedi se 🙂

a sto je tolika razlika u ceni izmedju msi r9800pro i his 9800pro iceq, ova je skoro 100jura skuplja... mislim sem onolikog kulera u cemu je razlika?

HIS moze jako lepo da se overklokuje, dok je MSI napravljen bas penzionerski 🙂. Retko koji hoce da se "druzi"🙂. 15-20MHz iznad defaulta i to je to. Ima par primeraka koji su bolji, ali izgleda da je vecina novijih slabijeg kvaliteta. Mada, za te pare, fenomenalna kartica. Trenutno ti ne treba nista jace!

M3 je napisao(la):
Evo ja sam u ponudu dobio i Asus 6800Gt koji cu konacno definitivno uzeti, nego nista se ne zna !!!
Pozdrav...
Po kojoj ceni?
ako nije tajna naravno...

A, ha 6800gt za 320 evra (da ne kazem kako da ne) to je mozda onaj ASUS 6800, sa taktovima skoro kao GT i GDDR3 memorijom?

Nazad
Vrh Dno