Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Ista stvar, odustao od karti ima 10-tak godina iako imam dve s2 po ormarima.

Meni ne moze to da se poredi sa boxovima, pogotovu sto box moze da se gleda kroz mrezu (Kodi, VLC ...) a tek gledanje na TV-u, ne kazem dobre su karte ali ipak box (liste sloziti za kartu je patnja)

Kupio bih neku TBS zbog MIS-a vidim ova gore je ok i nije preskupa oko 100€ i opet bih je nakacio box.

Koje tačno S2 karte imaš po ormanima? Jel su za prodaju? :)

Meni ne moze to da se poredi sa boxovima, pogotovu sto box moze da se gleda kroz mrezu (Kodi, VLC ...) a tek gledanje na TV-u, ne kazem dobre su karte ali ipak box (liste sloziti za kartu je patnja)

Kupio bih neku TBS zbog MIS-a vidim ova gore je ok i nije preskupa oko 100€ i opet bih je nakacio box.
Mozes li mi objasniti ovo gledanje kroz mrezu. Nikada do kraja nijesam dobio dobru sliku, imam vu+zero, kako kroz kodi ga serujes?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Koje tačno S2 karte imaš po ormanima? Jel su za prodaju? :)

Jedna neka KNC i druga Skystar hd2, nemam pojma za prodaju ako bih i prodavao ostavio bih SS2HD.
SS2HD ne znam ni gde mi je, morao bih da je trazim po kuci :D

Mozes li mi objasniti ovo gledanje kroz mrezu. Nikada do kraja nijesam dobio dobru sliku, imam vu+zero, kako kroz kodi ga serujes?

Meni je slika dobra, kroz kodi moze na vise nacina napr. kroz pvr kliejnt ili Siple IPTV ili Vu+ sa napomenom da na Zero moras da instaliras Pau plugin ako imidzom nije ubacen, moze cak i obicna m3u lista ali onda nema epg-a i picona.

Koja ss2 beše bolja od ovih sa dvbs2?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ja imam HD2 ona je odlična ali ako ne ubodeš primerak koja gubi signal svako malo. A i ima visokofrekventno pištanje koje nije da ne iritira, mene su zadesile obe stvari tako da je kartica daleko od upotrebljive, iako vrhunski radi kad se to izuzme, neki su jako zadovoljni. Ja sam se svojevremeno nervirao i pravio neki bat fajl da povremeno resetujem karticu u device manageru kada izgubi signal, pa sam hteo da kupim SkyStar S2 ali se nije mogla naći kod nas... Sad već dve godine ni ne gledam tv, stoji mi van računara, ni tanjir mi nije montiran. A kad uskoro uzmem neki TV aktiviraću je ponovo pa ću ili nabaviti drugu bolju karticu ili neki risiver. Mada me risiveri nerviraju nekako mi je kartica univerzalnija a i mnogo lakše i brže ubacivanje linija. Možda ima neka caka i za risivere ne znam. Znam da je drugar na nekom Amiko svaki dan ukucavao preko daljinca liniju, ja bih poludeo...

Poznati problemi sa HD2, na srecu moja radila normalno, valjda je serija moje bila ok.

Sto se linija tice guram samo enigma boxove, ubacivanje linije uzima isto vremena kao i napr u hadu i ima mnogo vise izbora za camove nego kartice na kojima ide taj hadu i acamd mada postoji i oscam za win, probao radi.

Poslednja izmena:
Ma ja imam onu običnu ss2 2.6d
Ali bi uzeo neku ua hd kanale za komp koji je na spratu.... a što se amika tiče @gadjan taj tvoj drug izgleda ne zna lakši način.... txt fajl na komp, samo se tamene linije ubaci na usb i par klika učitaš linije i odma piči....

hvala za info...
da li radi BlindScan opcija?
Na sajtu ne stoji izlistana ta opcija i zaista, kada uđem u Blind Scan opciju u SmartDVB-u, prijavljuje da ga uređaj ne podržava kao ni BLscan2.
Po meni to i nije mana zato što SmartDVB ima opciju da se ažuriraju transporderi preko 5 različitih sajtova što sam ja odmah i učinio pre skeniranja satelita (koristio sam KingofSat).

A ja sam odavno odustao od tih karti, i nikako se ne bih vraćao na njih
I preskupi tbs 5925 mi služi kao mis tuner u dm900.
Stvar ukusa
Moj stav je sledeći – ako ti treba DVB-S(2) prijem u sobi u kojoj je samo TV (tipa dnevna soba), onda je risiver logično rešenje ili DVB-S2 tjuner u TV-u kome je i FTA dovoljan.
Meni u sobi gde se sve svodi na kompjuter (koristim EON za retko gledanje „kablovskih“ kanala), nema smisla za risiver, kad je sve puno brže i lakše preko kompjutera.

Sve u svemu, i za jedne i za druge postoji tržište oduvek i biće tako.

Ovo što si ti otkucao je čista kontradikcija. PC > Risiver.

Poznati problemi sa HD2, na srecu moja radila normalno, valjda je serija moje bila ok.

Sto se linija tice guram samo enigma boxove, ubacivanje linije uzima isto vremena kao i napr u hadu i ima mnogo vise izbora za camove nego kartice na kojima ide taj hadu i acamd mada postoji i oscam za win, probao radi.
Ti znaš da hadu nije jedini plagin i da ih ima dosta drugih?

ok,zanimao me BlindScan....za Sat deo imam dobar box

Ti znaš da hadu nije jedini plagin i da ih ima dosta drugih?

Hadu je jedini ozbiljan plugin za cccam protokol (da ne tupimo mnogo preko toga se gleda 99% toga) ove emu pluginove Powervu emu, Vplug ... (i jos mnogo izumrlih) nit vise racunam to je sve za po par kanala proslo je zlatno vreme toga, koristio sam sve to dugo i znam manje-vise sve oko toga, prvu karticu sam imao SS1 negde mozda 2001-2, godinama sam se igrao sa tim.

Nema nikakve kontradiktornosti opet mi je bolji box za gledanje na pc-u od kartice jer su mi paketi lepo sredjeni ne gomila skeniranih i nabacanih kanala, i sam si pomenuo da ti se program s vremena na vreme zakuca itd (svi ti programi su podlozni tome driveri, neoptimizovani softweri ... igranje sa kodecima, dali ce da vrti motor ... ) sa strimovanjem box-a nikad niti jedan problem, sve fluidno, bez seckanja, lepo sredjeni kanali, ne mora stalno nesto da se cacka, instalira, isprobava.

Imaju kartice nekih prednosti ali malo je to u odnosu na box.

Ne bih da se prepirem deluje mi da nikad nisi bio na nekom pravom enigma boxu pa je dalja prica uzaludna.

^slazem se sa tobom,i ja dajem prednost kvalitetnom Enigma Box-u....mozda malo zalim za Srecnim vremenima kada smo sa SS2 koristili SkyNet i slicne opcije...i mozda slozim jedan SS2HD sistem samo za feedove,kad mi bas dosadno..:)a to moram za svoju dusu,da me zena i deca ne udave...

Ja skoro namestio tanjir inverto97cm od totala i sa twin-monoblock namestio 19.2e i 23.5e na prolece dodajem 13e i 16e.Da li je izvodljivo na ovom tanjiru da dodam jos dva satelita ili da dodam jos jednu antenu posto me druga kombinacija cak izadje i jeftinije?

Trenutno testiram linije ali vecina nema odkljucane pakete za 23.5.

Poslednja izmena:
Mozes tu dodati, ali ako ti njje mnogo dva tanjira, onda mozes na taj 23.5 dodati 28 ili mozds cak 39, a ovamo 19+16+13.

mozda malo zalim za Srecnim vremenima kada smo sa SS2 koristili SkyNet i slicne opcije...

Meni manna uvek bolje radila :)kad se samo setim kako smo jurili neke arape.Posle je bio neki domaći forum gde smo se dogovarali kada će šta da ide na down.Skoro sam naleteo na njega,ali sad nema šanse da se setim imena

Poslato sa T1 7.0 uz pomoć Tapatoka

I brzina downloada od 100mbs dok sam tad jos uvek koristio dial up :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@offline71 da nije perfect digital sat?
Znači ima nas puno ovde iz tog perioda :)
@miksan video sam na tolikom tanjiru sve to složeno po propisu....
Ja imam 120cm i 23, 16 i 13 ali čekao sam da polaris pređe na novu poziciji ova mi ne odgovara zbog zida....

I brzina downloada od 100mbs dok sam tad jos uvek koristio dial up :D

dabome ,ali i hard disk 20Gb,pa ga cas napunis raznim glupostima.....
nego kad smo kod tog vremena,el se seca neko tadasnjeg zanimljivog koncepta,cini mi se da se zvao Chameleon,ili tako nekako..gde je moglo da se skidaju odredjeni Celi sajtovi,pa se kasnije offline pregledavalo...secam se da smo buraz i ja,skidali uglavnom one na kojima ima Flash igrica...:)...negde sam nasao da slican koncept,postoji za neke Africke zemlje,u kojima jos nema modernog Interneta...
pa SoftCam.key.....Teqile,Multivision.....

Poslednja izmena:
Softcam i ostalih kljuveva za ss2 se secam ali taj sajt ne znam, ja skidao preko skyneta sve i svasta po cele dane a onda brisanje gluposti :D Lepa stara vremena :D

Sjecam se tekila uh, pa jedno vrijeme su isle tekile i tps francuski, nije bilo sto nema preko kljuceva. Bio sam na perfect digital, a i na onaj ex yu, bio je stvoren server za cccam za nekih 20 eura godisnje :)

dabome ,ali i hard disk 20Gb,pa ga cas napunis raznim glupostima.....

E to je bio problem, a svako vece tonu stigne.

Sjecam se tekila uh, pa jedno vrijeme su isle tekile i tps francuski, nije bilo sto nema preko kljuceva. Bio sam na perfect digital, a i na onaj ex yu, bio je stvoren server za cccam za nekih 20 eura godisnje :)

Secam se kad je u jednom trenutku izasao emu za boxove Sky Ita, Didigat i Cyfra pa smo brojali minute da mars slozi S2Emu pa se u medjuvremenu bio pojavio i SBLC (slozio neki poljak) uz naravno Nemce danasnji Sky De i TPS (Multivisione pogotovu iza ponoci) :D bila lepa vremena ...

A ko je od vas gledao piratski Premiere ondašnji nemački i kompletan Sky, analogni, dekodirajući ga preko tv karte?

@jabree nije taj,sepicomm.net je bio setio se,sve mi se čini da sam nešto skoro gledao i nasao ga,ali sada ne mogu.Mada je vrlo moguće da sam nešto preumio.Koliko se sećam dosta toga je redilo preko ključeva...

Poslato sa T1 7.0 uz pomoć Tapatoka

Popravili su drajvere za Vu+, pa sad i na tim risiverima normalno radi PowerVu kodiranje direktno iz liste

Kakva vas to nostalgija počela da udara...softcam ključevi,ss kartice,emulatori...?? :D
da neće sky de možda da gekne uskoro? :trust:

a malo naisla nostalgija....a SkyDe za sad ferca...Videcemo...:)

nostalgija oko hw-a:
nije bilo plastičnih gold kartica, traži tanki pertinaks, pravi kartice, pravi programatore...
nema čitača za te programatore, stavljaj podnožja na karticu i podnožja na programator, pa udri...
pojave se čitači, pravi novi programator sa čitačem, a karticu sa smd čipovima...
pravi silver (16f876) kartice
pravi atmel kartice...čak sam bio napravio verziju sa LCD displejem, da ispisuje kodove...
pa plastične kartice, i original programatori...

to je bilo vreme...:type:

Poslednja izmena:
Al najviše radosti kad je neko provalio da prepravi napon na dm500s na čitaču kartica.... što se hw kartica tiče ja sam na kompu na ss2 imao vplug i sve je pičilo kao sat.... pa sam u to vreme nabavio i jedan yumatu za matorce da piče naše kanale jer mi je nekako najlakši bio za njih što bi rekli user frendly...

Vrh Dno