Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Koji transponderi? Pink je loš jako, kao i HRT, tj. OiV transponder

Možda je signal za par % slabiji, a nije ni čudo kakvo je (ne)vreme napolju, a da je 20% slabiji to nije.

Danas uzeo da majstorišem, imam staru antenu 120cm ali parabola probao da nabudžim 13,16 i 39e ali 39 nikako da ubodem. Ova dva iz prve ali 39 nikako. Koji mu je najjači transpoder i što je bitnije koliko cm je rastojanje između 16e koji mi je centralni i ovog? I da li treba da zakrivim ili podignem lnb?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Китајци

Zahvalio bi se Gilgameshu. Njegov kineski dobavljač je jedini ozbiljan na Aliju, a kontaktirao sam ih puno za vikend. Kod svih uvek ista priča – daju 3-6 linija koje manje rade,
a više ne rade ili rade max 5 min i onda totalni mrak :crash:. Njegov dobavljač (koliko vidim je najveći na Aliju) je dao test linije koje rade već više od pola dana što je neverovatno.
Time sam rešio koga ću zameniti vrlo brzo sa dosadašnjim. Može na 6 ili 12 meseci. Radi sve što treba da radi na pozicijama koje imam, izuzev Francuza, što me i ne interesuje
(a možda i radi ako se zatraži).

MadVR je fantastičan u kombinaciji sa SmartDVB na kanalima tj. paketima gde ne brljavi. Ogromna razlika u videu prikazu u odnosu na EVR, koji ne znači da je loš, ali se vidi veliki skok.

Ostao sam dužan neke odgovore, videću da ih otkucam sutra.

Poslednja izmena:
Imam Dm800hd I povremeno mi se samo isključi slika I na tv piše No Signal. Jedino rešenje tada je da ga resetujem ali posle par sati opet isti problem se javlja. Nekako mislim da je problem sa pregrevanjem, recite mi da li grešim? Obično je ovaj problem izraženiji kada gledam HD kanale, odnosno brže se javlja.

Pokušavao sam dosta toga, montiranje onog malog hladnjaka sa zujalicom od ventilatora koji dolazi zajedno sa njim, pa sam stavljao i 12cm I 14cm ventilatora (skinuo gornji deo maske), stavio pastu umesto thermal pad-a... Ništa, I dalje mi se povremeno isključuje. Postoji li još neko rešenje, i da li je uopšte problem u pregrevanju ili sam promašio temu?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Meni zvuči kao pregrevanje, a druga mogućnost je da su kondenzatori odslužili svoje, ipak je to jako star risiver

@Dr.Mare da li se vidi neki kondenzator da je naduven?
I da li si probao da mu ubaciš neki drugi image.... meni se nešto slično dešavalo na dm500 kad bi učitavao tuđe liste kanala, pa sam seo lepo obrisao sve pa jedan po jedan satelit i ostavio samo ono što me zanima.... ne mora da znači da je i kod tebe to ali probaj....
@DukeofSerbia ako ti nije problem pusti mi link na pm od kineza. Hvala unapred.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Imao sam par komada sa identičnom falinkom...mislim da je do procesora bilo, sada "služe" za delove negde...

Zahvalio bi se Gilgameshu. Njegov kineski dobavljač je jedini ozbiljan na Aliju, a kontaktirao sam ih puno za vikend. Kod svih uvek ista priča – daju 3-6 linija koje manje rade,
a više ne rade ili rade max 5 min i onda totalni mrak :crash:. Njegov dobavljač (koliko vidim je najveći na Aliju) je dao test linije koje rade već više od pola dana što je neverovatno.
Time sam rešio koga ću zameniti vrlo brzo sa dosadašnjim. Može na 6 ili 12 meseci. Radi sve što treba da radi na pozicijama koje imam, izuzev Francuza, što me i ne interesuje
(a možda i radi ako se zatraži).

MadVR je fantastičan u kombinaciji sa SmartDVB na kanalima tj. paketima gde ne brljavi. Ogromna razlika u videu prikazu u odnosu na EVR, koji ne znači da je loš, ali se vidi veliki skok.

Ostao sam dužan neke odgovore, videću da ih otkucam sutra.
Tek sad videh da si napisao post u vezi linije. Drago mi je da su ti pozitivni utisci i da sam na neki nacin pomogao da ono sto platis mozes i koristiti a ne da bacis pare.

Послато са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока

https://www.kupujemprodajem.com/RED...meseci-44272969-oglas.htm?filter_id=154645497

Да ли ово вреди узимати, у чему је штос са CS ? Ако не, који сте би ми рисивер препоручили до 100 евра. Тренутно користим Skystar HD али бих хтео рисивер независно од рачунара.
Хвала унапред.

https://www.kupujemprodajem.com/RED...meseci-44272969-oglas.htm?filter_id=154645497

Да ли ово вреди узимати, у чему је штос са CS ? Ако не, који сте би ми рисивер препоручили до 100 евра. Тренутно користим Skystar HD али бих хтео рисивер независно од рачунара.
Хвала унапред.
Takvi slični risiveri (tipa Freesat) se prodaju na Aliexpressu.
Ovaj model uvozi Optibox iz Subotice i cena mu je 3.932,50 i koliko vidim možeš kupiti direktno od njih.
Štaviše, oni jedini i uvoze satelitske risivere koliko znam.

Tek sad videh da si napisao post u vezi linije. Drago mi je da su ti pozitivni utisci i da sam na neki nacin pomogao da ono sto platis mozes i koristiti a ne da bacis pare.

Test linije i dalje rade dan i po kasnije! WTF?! :zgran: :bottle:

Хвала на одговорима, мене збуњује ово + CS 12 месеци, само то вреди колико рисивер. Не знам да ли могу касније да убацим у њега било коју линију. Ако не, онда ово што је предложио mstevanic.

Divno za linije, inače ne bih preporučio nikome da uzima ove "šklj" risivere tipa Amiko,Redline,...
Najbolje za rad emulatora i enigme što se trenutno može kupiti na našem tržištu vam je vu zero,
jednsotavno odnos cene kvalitet + podrška emulatora,plugina,lista kanala...i to sve za cca 100€..
preporuke

Staviti u isti koš Amiko risivere sa kineskom konfekcijom je ignorantski, da ne otkucam zlonamerno. Amiko risiveri imaju svoje posvećene internet zajednice
na (skoro) svim bitnim sat forumima.

Moj SHD-8240, koji će uskoro na prodaju, je dobijao nov SW skoro pune 4 godine! I to nisu bile obične nadogradnje tipa ispravljanja bagova i nadogradnja
EMU-a, već su dodavane potpuno nove funkcije. Sad je to isto kao kineska konfekcija. Kako da ne. Za ono kolika im je cena i za šta su namenjeni su odlični.

E sad što za neke na ovoj temi „Linux sat. risiver ili smrt pardon, ništa“, to je vaše mišljenje.

Dalje, hvala na obaveštenju šta sledi. Odnosi se na ovu poruku. Za nešto sam već znao. I to što ostane je i više nego odlično!

Nema Max Tv,gde je Polaris/Bulsat,Pink Tv,Xtra Tv,Kabel Kiosk,kanali sa Hispasata,nos,meo,...?
Koliko puta treba da otkucam da imam 4x LNB i da uvek otkucam pakete na satelitima koje hvatam?

I ne razumem opsesiju pojedinaca da moraju da imaju sve na svim satelitima? Neka mi neko otkuca koja je poenta toga :wall:?
Gledam po aliju kineske preprodavce i najviše kupaca su iz Španije i oni uvek ostavljaju snimke sa Movistar+ kanala i ničega više. Zašto? Zato što ih boli … za
ostale pakete.

Za gašenje piraterije već čitam 15+ god. Kupovao sam godinama časopis „Satelit TV Video“. Imam još negde sačuvano gomilu brojeva. Sećam se odlično kada
je Kudelski izbacio revolucionarni Nagravision, kraj svega, pa smo videli šta se posle desilo. Još pre toga kad se prelazilo sa analognog na DVB-S signal. Hoću
da kažem, ista priča već deceniju i po (o čemu je često izlazilo u časopisu, bila je posebna stranica za to). Čak i ako dođe do totalnog mraka, to ne menja da i
„pokvareni sat pokazuje tačno vreme dva puta dnevno“.

duke, o monitorima znaš svašta, ali ovde lupaš ko maksim po diviziji, što bi se reklo sredinom dvadesetog veka, relano

Хвала на одговорима, мене збуњује ово + CS 12 месеци, само то вреди колико рисивер. Не знам да ли могу касније да убацим у њега било коју линију. Ако не, онда ово што је предложио mstevanic.

Nadam se da ćeš mene poslušati, a na postove posle tvog nemam komentara uopšte.

Ceo dan pokušavam da osposobim Max-ove kanale na Eutelsatu 16", nikako da otvore... ima li neko nekakvu informaciju, pozdrav.

Jednostavno ne otvara, signal je u redu.. spanci, nemci, poljaci rade, polaris i intelsat 0,8" nisam proveravao, treba da okrećem antenu, ali proveriću...

Jednostavno ne otvara, signal je u redu.. spanci, nemci, poljaci rade, polaris i intelsat 0,8" nisam proveravao, treba da okrećem antenu, ali proveriću...
Nesto kod tebe ne stima...upravo sad sam proverio i nova tv, rtl, n1, hbo, cinemax, tv 1000, cinestar i svi ostali rade sasvim normalno.

Jednostavno ne otvara, signal je u redu.. spanci, nemci, poljaci rade, polaris i intelsat 0,8" nisam proveravao, treba da okrećem antenu, ali proveriću... proverio, otvaraju i polaris i na intelsatu madjari, rumuni i ostali...

da probam da obrišem satelit, pa da ga ponovo skeniram... ne vredi, opet ne otvara, sve ostalo radi...

Poslednja izmena:
Proveri sa "davaocem" usluge lepo ti čovek napisa...
E a da nije Amiko možda?

Vrh Dno