Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Da li neko od vas ovde ima preporuku za nekog proverenog Kineza na Aliju?

Ja ih imam jedno 8 na listi ženja. Ovaj će sutra biti najjeftiniji. Poslao sam PP da mi pošalje test liniju, a kucao sam zimus da je moje
iskustvo sa kineskim test linijama bilo da nikad nisu radile kad ih podele.

Inače ću videti da u skorije vreme otvorim oglas za prodaju moga Amiko SHD-8240.

@ jaffar

To što si otkucao uglavnom nije tačno.

Hadu je prvi i najstariji cccam plugin koji se ne razvija od ~2011, ali i nema potrebe zato što radi. Vplug se razvija i radi, isto i PowerVu.
I nema potrebe da stalno izlazi novo ako staro radi odlično.

Moj jedini problem sa SmartDVB-om je vezan za dešavanja sa DiSEqC sklopkom na tavanu pošto mi se slični problemi dešavaju kao i sa
Amikovim risiverom. Zato nestane signal kada se pretera sa brzim prebacivanjem. Aplikacija radi odlično. Uključi se za nekoliko sekundi.
Nema zapucavanja aplikacije.

Nema šanse da se risiver koliko god je nabužen može nositi sa modernim PC-ijem. Slažem se za slabije mašine, ali moderni Core iX ili Ryzen
procesori sa novim RX Radeon ili od GeForce 9xx serije, nema šanse. Opet, sve zavisi gde/kako se uređaj koristi i šta se ima od PC-ija.

Legenda :) + Enigma= uživancija

d45d9e47e457392025ab0883f2dad0ed.jpg

I po meni još jedan legenda sa naših prostora,na njemu sam se nagledao slatko,jedino što nije imao prevod

kopernikus-dcip-dci-2000ch-500tr.jpg

Poslednja izmena:
Lepo je to sve,ali to je i dovelo i dovodi i dalje do toga da će sve manje i manje biti toga što će moći da se "gleda"...
Svaki public hack i javna objava da nešto radi je malo verovatna šansa da će to tako ostati na malo duži period.
Provajderi su ipak sada mnogo agilniji što se tiče krpljenja rupa kada se nešto provali i objavi javno.
Pogledajte samo koliko je toga još ostalo gledljivo preko softcam.key,biss,cw keys..složićete se da, skoro pa ništa.
Došlo je vreme da je džabe i karticu imati bez mnogih podataka koje malo ko zna i to kako je pokrenuti van originalnog risivera ili modula.
Po mom nekom "viđenju" daljih stvari nikako se ne bliži lep period za razvoj ove teme.
Možda će neko i reći biće uvek nešto da se gleda, ok slažem se ali je toga sve manje i manje a i to svako mora priznati.
Dobro će biti o ovome pričati kako je pre i šta radilo ali to bi bilo lepo ostaviti za neki kraj ove teme koji i nije tako daleko?

Poslednja izmena:
Китајци

Tu priču o skorom kraju već slušamo poslednjih 15 godina.

Čak i da sutra više ništa ne radi kodirano, mene lično ne bi pogodilo jer znam dovoljno stranih jezika tako da mogu uživati u FTA kanalima.
-------

Elem, Kinez mi je poslao 3 test linije, ali po običaju problemi. Nije da ne rade uopšte već radi samo po jedna nekih 10-tak sekundi pa se isključi i tako u krug.

Na brzinu sam proverio stanje i manje-više je to isto kao kod besplatnih arapskih linija.

23,5E
SkyLink – većina radi.
Canal Digitaal – radi.
TV Vlaanderen – radi.

19,2E
HD+ – radi.
Sky Deutschland – radi (naravno Sky Uno ne radi nigde pa ni ovde).
Movistar+ – radi.
MTV Networks – radi.
ORF Digital – radi.
Austriasat – radi.
Francuzi (Bis, CanalSat, Orange, TNT Sat) ne rade nigde pa ni ovde.

13E
Poljaci (Cyfrowy Polska, NC+, Orange Polska, TVN) rade.
TV Vlaanderen – radi.
SSR/SRG – radi.
Italijani (Mediaset, RAI, TivuSat) – radi.
Bis – radi delimično, ostali FR ne.

4,8E
Viasat SD – radi nešto.

Međutim, nema šanse da ću kupiti linije za 9 $. Stavio je cenu 3,6 $, ali to je nemoguće izabrati.

Kod ostalih prodavaca (ima ih solidno) je ~6,5 $ za godinu dana.
Ima i ovaj za 4,5 $ za pola godine (nije na popustu nikada). Poslao sam prodavcu PP za test liniju.
I nema šanse da će i jedna da radi duži period. Neka me neko ispravi da grešim...

Tu priču o skorom kraju već slušamo poslednjih 15 godina.

Čak i da sutra više ništa ne radi kodirano, mene lično ne bi pogodilo jer znam dovoljno stranih jezika tako da mogu uživati u FTA kanalima.
-------

Elem, Kinez mi je poslao 3 test linije, ali po običaju problemi. Nije da ne rade uopšte već radi samo po jedna nekih 10-tak sekundi pa se isključi i tako u krug.

Na brzinu sam proverio stanje i manje-više je to isto kao kod besplatnih arapskih linija.

23,5E
SkyLink – većina radi.
Canal Digitaal – radi.
TV Vlaanderen – radi.

19,2E
HD+ – radi.
Sky Deutschland – radi (naravno Sky Uno ne radi nigde pa ni ovde).
Movistar+ – radi.
MTV Networks – radi.
ORF Digital – radi.
Austriasat – radi.
Francuzi (Bis, CanalSat, Orange, TNT Sat) ne rade nigde pa ni ovde.

13E
TV Vlaanderen – radi.
SSR/SRG – radi.
Bis – radi delimično, ostali FR ne.

4,8E
Viasat SD – radi nešto.

Međutim, nema šanse da ću kupiti linije za 9 $. Stavio je cenu 3,6 $, ali to je nemoguće izabrati.

Kod ostalih prodavaca (ima ih solidno) je ~6,5 $ za godinu dana.
Ima i ovaj za 4,5 $ za pola godine (nije na popustu nikada). Poslao sam prodavcu PP za test liniju.
I nema šanse da će i jedna da radi duži period. Neka me neko ispravi da grešim...
Ja koristim kinesku liniju vec 9 meseci, placena je 8.5 $ i za to vreme sam 2x imao neke sitne probleme koje je resio u najkracem roku, u avgustu je stucali, prijavio mu i resio je i sad 1 novembra sam imao problem, prijavljivao mi status "idle" i prijavio sam mu problem i covek mi je samo promenio pasworde i radi ok, na istim linijama. U principu radi manje vise sve sto i nasi naplacuju od 5-10e tako da uopste ne zalim tih 8.5$ a linija je stabilna. Radio sam u kladionici i lik iz Beograda od kojeg smo mi dobijali liniju za 10e mesecno nista vise nema nego kinez i nema neke razlike sto se tice stabilnosti.

Послато са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока

Sustinski kod svih isto radi. Ja kod nasih placam najvise 5e mjesecno...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ja koristim kinesku liniju vec 9 meseci, placena je 8.5 $ i za to vreme sam 2x imao neke sitne probleme koje je resio u najkracem roku, u avgustu je stucali, prijavio mu i resio je i sad 1 novembra sam imao problem, prijavljivao mi status "idle" i prijavio sam mu problem i covek mi je samo promenio pasworde i radi ok, na istim linijama. U principu radi manje vise sve sto i nasi naplacuju od 5-10e tako da uopste ne zalim tih 8.5$ a linija je stabilna. Radio sam u kladionici i lik iz Beograda od kojeg smo mi dobijali liniju za 10e mesecno nista vise nema nego kinez i nema neke razlike sto se tice stabilnosti.

Hvala za koristan info.

Ostavi link ka prodavcu ovde u temi ili mi je pošalji na PP ako već ne želiš javno.

Ja sam testirao linje i zadovoljan sam bio sa jednom sa ebeya.Ima opcija kupovine 3 meseca, 6... Ako zelis poslacu ti link na pm?

23,5E
SkyLink – većina radiradi još par meseci i kraj menjaju kartice 0d96 a onda bye-bye skylink
Canal Digitaal – radi. ista stvar kao skylink,počei su zamen ukartica,pogledaj jel ti radi fox sport 2 hd int.
TV Vlaanderen – radi.isto će proći kao i canal digitaal nl.

19,2E
HD+ – radi.
Sky Deutschland – radi (naravno Sky Uno ne radi nigde pa ni ovde).i ovaj paket ne verujem da će pregurati novu godinu da ostane u cs u i da radi,pogledaj taj sky uno kako ga zoveš,jeste ne radi nikome a tako neće uskoro ni ceo paket raditi
Movistar+ – radi.
MTV Networks – radi.
ORF Digital – radi.
Austriasat – radi.
Francuzi (Bis, CanalSat, Orange, TNT Sat) ne rade nigde pa ni ovde.za tvoj info ipak radi ceo tntsat paket,mada prva promena aes ključa i mrak će i ovde da bude

13E
TV Vlaanderen – radi.par kanala još koji idu mislim da je reč o 5-6 svega koriste stari sistem kodiranja seca 0100
SSR/SRG – radi. a pa ovo vam ide i preko emulatora nema potrebe za plaćanjem tu možete uštedeti :)
Bis – radi delimično, ostali FR ne. isto kao i tnt sat radi kompletan bis čak i na 5w

4,8E
Viasat SD – radi nešto ni ovo neće dugo

Nema Max Tv,gde je Polaris/Bulsat,Pink Tv,Xtra Tv,Kabel Kiosk,kanali sa Hispasata,nos,meo,...?

Max i total, pink(kome on treba?) su bese na 16e, polaris i bulsat nisam siguran na kom su satelitu.

Polaris i max tv rade

@miksan
total tv ni da hoćeš ne možeš imati u toj tzv. "ponudi"...max tv radi ali ne svi kanali jel ide sve iz cache
i to kada stane stane ceo max svima, znači source je veoma ograničen i to niko maltene da ja znam nema
rešeno.

Meni maxtv radi skroz ok, retko kad mi secka ili prekida. Kod mene bas cesto i po ceo dan nick jr kanal zbog burazerove dece, i stvarno je retkost da nestane. Neki dan se desilo da je zamrzao taj kanal a to mi se desilo za 9 meseci mozda 4-5 puta koliko sam ja primetio i to bude par minuta i posle opet dobro. Za manje od 1k dinara za godinu dana bolje i to nego placati kablovskim operaterima i slicnima svaki mesec 1100-1200 dinara. Ja tvrdim da imam i sad mnogo bolji i veci izbor na cs nego preko kablovske.

Meni isto max tv radi bez ikakvih problema. Polaris radi, ali ga jako retko gledam.

Fox sports 2 HD mi je radio, ali sad više nemam signal na transponderu. Verovatno promenjeni parametri, a ja nisam apdejtovao listu.

Ma jos uvek ima sta da se gleda i to poprilicno. Sport klubovi Hr rade skroz zadovoljavajuce, arene i srpske i hrvatske takodje, sporta jos uvek ima, muzickih kanala isto, dokumentarnih, filmskih, informativnih, decijih...ja ne znam sta vise od toga. Za godinu dana mi se ta oprema za cs isplatila tako da sve preko toga mi je skoro pa dz i daleko isplativije i od totala i digija i polarisa i bilo kog kablovskog operatera.

@roadracer
Za fox sport 2 hd int. nije nikakva promena na satelitu nego više ne radi u cs,
isključena je seca 0100:6a i uključen je novi ident 1817:00006A što u prevodu
znači...mrak.
@Gilgamesh
stavi na Sci-Fi pa javi kakva je slika,ili na CBS Reality ako ga imaš uopšte? Ma
sve to ide iz cache,prva promena na max tv i staje svima 99%...ali ok što ti
kažeš dok radi za cca 800-900 dindži što je cena šerpe ribe cela godina još...
ma extra.

Moram da ti priznam da te kanale nisam ni imao pre godinu dana. Kod kablovskog operatera si totalno ogranicen. Kod totala i bilo kog provajdera sve sto je iole dobro moras doplacivati dodatne pakete i razna cuda sto na kraju izadje i mesecna pretplata cak i 1500 dinara.

Jeste,ali i sada postоје ta rešenja ali za te pare koje vi ovde spominjete toga nema. Profi cs linija košta od 40 ili 50-70€ mesečno,tu rade i sada sky uk hd,
nema sky talijana doduše ali zato radi sve drugo...radi csat full sa hd,ceo uparen conax,viasat hd,i još mnogo štošta iz nds a o kom ne bih sada ovde...
Ovo sa kinezima i lokalnim preprodavcima koji su skontali kako bez i jedne kartice napraviti server i prodavati bukvalno maglu za par eura godišnje
je postalo strašno na šta je ovaj hobi (čitaj biznis) spao. Tome jednostavno dolazi kraj,sve manje je nekome u interesu da to isto rešenje da za k.zdravlje
i pusti to isto tako širokoj narodnoj masi za dž. a tako i ovima što to dalje "prodaju" za ove smešne novce...

Zna li neko sto varira signal na 16e za po 20% ide gore dole, ucvrstio sam sve na anteni i tada imao 86% signal i odjednom se sroza za 20 pa se vrati gore cak i preko 86 nekada?

Jeste,ali i sada postоје ta rešenja ali za te pare koje vi ovde spominjete toga nema. Profi cs linija košta od 40 ili 50-70€ mesečno,tu rade i sada sky uk hd

Ja sam u ovo prestao da verujem. Tražio sam, rekao sam da ne postavljam pitanje cene, ali niko nije ponudio rešenje. Svi su imali nekakav izgovor zašto baš u tom trenutku ne može.

Pitao sam i na ovom forumu, sa istim rezultatom. Naravno, sve to u edukativne svrhe.

Sada više nije ni bitno. Puno kanala više ne primam ni sa 1,8m antenom. Dekodiranje je najmanji problem.

Zna li neko sto varira signal na 16e za po 20% ide gore dole, ucvrstio sam sve na anteni i tada imao 86% signal i odjednom se sroza za 20 pa se vrati gore cak i preko 86 nekada?
Mozda neki drugi uredjaj koji je u blizini riisivera ometa. Meni je to bio fiksni telefon.

Ja sam u ovo prestao da verujem. Tražio sam, rekao sam da ne postavljam pitanje cene, ali niko nije ponudio rešenje. Svi su imali nekakav izgovor zašto baš u tom trenutku ne može.

Pitao sam i na ovom forumu, sa istim rezultatom. Naravno, sve to u edukativne svrhe.

Sada više nije ni bitno. Puno kanala više ne primam ni sa 1,8m antenom. Dekodiranje je najmanji problem.
I ja sam se pitao i nikad nijesam dobio pristup da pregovaramo :)

Mozda neki drugi uredjaj koji je u blizini riisivera ometa. Meni je to bio fiksni telefon.

Totalno sam zaboravio na to moracu sutra da premestim bazu.Hvala, sutra cu je premestiti pa cu javiti kako je.

Zašto čekati sutra..pa isključi je i probaj? Ako i dalje ne radi, onda sutra na krov i bolje namesti antenu:)

Pozdrav.
Moze li neko da mi objasni o kakvim linijama pricate, jer mi se cini da i ja imam tako nesto u mom DM 800 HD? Mogu da gledam dosta kanala, a ne placam pretplatu za pakete (platim jednom godisnje). Vidim da kazete da ima neke razlike u tim linijama, kao i razlike u cijeni. Kako mogu da vidim da li je ono sto ja placam bolje ili losije od nekog standarda (ako to uopste moze da se poredi)?
Hvala

A kako mi ovde da znamo šta ti plaćaš i šta imaš? Možda kada bi napisao... ?

Pozdrav.
Moze li neko da mi objasni o kakvim linijama pricate, jer mi se cini da i ja imam tako nesto u mom DM 800 HD? Mogu da gledam dosta kanala, a ne placam pretplatu za pakete (platim jednom godisnje). Vidim da kazete da ima neke razlike u tim linijama, kao i razlike u cijeni. Kako mogu da vidim da li je ono sto ja placam bolje ili losije od nekog standarda (ako to uopste moze da se poredi)?
Hvala

Zatrazis test od drugih ponudjaca usluge pa napravis poredjenje, ne postoji drugi nacin.

Postoji, postoji, ali cena je baš velika.
A da je teško doći, jeste, provere su ogromne

Zašto čekati sutra..pa isključi je i probaj? Ako i dalje ne radi, onda sutra na krov i bolje namesti antenu:)

Ma bazu ionako treba da izmestim iz sobe.Probao sam sinoc iskljucio i isto je.Na nekim kanalima je signal slabiji na nekim jaci.

Nazad
Vrh Dno