Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Imas dve strane unatrag, roadracer je dao objasnjenje kako ga naci.
Ok. Imam ga sačuvanog na Alixpress listi želja.

Baš tako Duke, imam štapni motor i antenu od ranije. Sad sam uzeo pozicioner. Mislim da sam pogrešio što sam kupio pozicioner. Bolje da sam odmah uzeo neki motor diseqc/usals sa metalnim zupčanicima a ne da ovako trpam uređaje ispred tv-a.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Onda je tako kako je.

Nisi ništa pogrešio. Pozicioner radi na istom principu kao i diseq motor, sve je automatizovano
Zar USALS H-H rotori nisu superiorno rešenje u odnosu na aktuatore (aka štapne motore) za moderne prijemnike?
Ne treba pozicioner.

koji je bolji dreambox 520 hd ili neki amiko ili 800hd?
Postoji puno vrsta prijemnika i proizvođača. Zavisi za šta ti treba.

Ako ti treba samo za gledanje sat. kanala plus solidna multimedijalna podrška, onda su Amiko HD uređaji
(koji su na bazi ALi procesora) sasvim dovoljni. Definitivno su bolji od kineskih jeftinih modela zato što
za njih postoji dugogodišnja podrška.

Ako ti treba napredniji risiver aka mini kompjuter, znači Linux risiver, onda su stvari komplikovanije.

Dobre vesti. Za risiver mi izašao novi softver 1. januara od Dekoltea. Sam ga instalirao.
Takođe sam shvatio da Amiko risiveri koriste mcaskey.bin u kojem se nalaze ključevi zato što ih Dekolte isto stavio (11.12.)
i sad rade Švajcarci. Sinoć gledao na RTS deux HD ove nove X-Files, išle prve tri epizode. Našao sam još noviju verziju (27.12.).

Jutros mi nestaje signal zbog oblaka. Uzeo i odsekao kraj kabla što ulazi u risiver (po svoj prilici korodirao) i sredio F konektor.
Bam, ne gubi se više signal. Međutim, opet krenuo da se gubi posle podne... Ponovo sam isecao kabel pošto sam otkrio
da mi je bakarni deo oštećen na još jednom mestu. Videću večeras da li sam konačno uspeo da rešim problem sa gubljenjem signala.

Satopen – sinoć bez ijednog trzanja na Sky Cinema +24 HD, išao "Građanski rat" kojeg sam gledao letos u bioskopu.
Skylink kanali se otvaraju ponekad i sa po 4 sek zaostatka što baš nije sjajno, al' ajd.

Kontaktiraću i satopen i Kineze sutra.

Poslednja izmena:
Ok. Imam ga sačuvanog na Alixpress listi želja.

Zar USALS H-H rotori nisu superiorno rešenje u odnosu na aktuatore (aka štapne motore) za moderne prijemnike?
Ne treba pozicioner.

Sve ima svoje prednosti i mane. Diseq motori su u prednosti sto ne treba pozicioner niti dodatni kabl kao sto je to slucaj sa stapnim motorima.

Stapni motori su pouzdaniji i mogu da se koriste sa vecim antenama, brzi su za nesto u motanju.

Diseq motori cesto uhvate luft medju zupcanicima i vetar hoce da ih izlomi.
Recimo kod stapnih minus sto hoce da zaribaju ili da im crkne rid relej, itd, ima jos mnogo toga na obe strane za + i -

Moj izbor bi bio stapni.

Cena je slicna za diseq motor ili stapni+pozicioner.

520hd je novija generacija i sigurno je bolji izbor od 800SE a obican 800HD ne bih ni komentarisao, davno prevazidjen box.

Ako je gledati po ceni cak za manje pare moze da se kupi 520 nego neki polovan 800HD SE i to klon.

Situacija je apsurdna, zato sto su te starije generacije Dreamboxova bile precenjene.
Sada kad izlaze novi original Dreambox-ovi koji mogu da se kupe i do 150€, cene starih klon boxova idu i do 200€.
Sami prodavci bi morali da se zamisle i da obore cene jer cisto sumnjam da ce moci vise nekom da uvale ove klonove pa makar i originale za te pare.
Specifikacije DM520 i 800HD SE su sigurno na strani DM520HD tu nema nikakve diskusije tako da starije modele vise nikako kupovati.

Stos' tice Amiko ne znam nista puno o njima i ne bih komentarisao, licno nebi bio moj izbor.
Kako da znam da li je kinez ili ne ?
Evo uzeo bi ovako nesto jel ovaj kinez?
https://m.kupujemprodajem.com/Dreambox-500hd-40298473-oglas.htm#mhs0-1483460441953
Uzeo bih cisto zbog cs da gledam max tv.
Imam antenu i jedan lnb.
Gde je najbolje da usmerim da imam nase programe i hbo?
Mislim da je najbolje da ciljam max tv.Pre sam bio u tome pre 15 god ali sam ispao iz toga i sad ajde jovo na novo:)zato i pitam.
Sto ljudi uzimaju amiko a ne dreambox ?
Jel nije bolja kupovina 520hd od amiko?

Sent from mTalk

Ovo je kinez ili klon DM500HD.
To se lako zakljuci zato sto original DM500HD nema usb ulaz sa zadnje strane. Treba videti koji Sim ima unutra, pa onda u skladu sa tim odabrati odgovarajuci imidz, ne sme bilo koji u taj box.

Ako hoces iskreno za 120 eura imas Vu Zero koji je mnogo bolji box od ovog a usput i novi je za razliku od ovog koji je polovan a za klasu sporiji i losiji.

Za tvoju kombinaciju antene najbolje bi bilo da uzmes lnb za 3 satelita (moja preporuka, ne moras i da je usvojis) kao sto smo pricali na prosloj strani i imaces mnogo vise radosti sa counter strike-om, na 19E i ponesto na 13E uz 16E.

HBO ide na Max-u uz Cinemax imaju i sprpski titl.

Poslednja izmena:
Ma kakav crni Amiko, u životu nisam bio toliko frustriran sporošću i radom nekog uređaja kao kad sam uzeo 8260+. Uzmi VU+ Zero i poštedi se muke.

Dm 800hd se original iznenzdjujuce brzi i fantasticnu sliku ima.. Strasn prijamnik. Inace njega i licno koristim.
On sa dobro podesenim multiboot-om - Usb-om..rastura.

DM800 SE original cene preko 200 da napomenem da ima svega 400mhz i 64mb flesa.
VU Zero 742 mhz i 256 mb flesa (dovoljno za multiboot, itd)

Jednostavno je box generacijski ispred i tu nema mesta poredjenju, aiko mislim da je DM800SE kvalitetan box (imao sam ga) ali jednostavno vremenom pregazen. Sto se tice kvaliteta slike zaista je dobar.

Amiko ne bih ni komentarisao, to ces morati da pitas nekog drugog, preporucujem samo enigma based boxove, za satelitsku ne postoji bolje.

Upravo, imao ili imam oba, ne mogu se porediti nikako

Zero je masinica, mnogo toga za malo para.. .

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Naravno Enigma...nase trziste je prilicno tanko sa izborom,ali kada bi ovde u Srbiji pazario Enigma Box...uzeo bi VU+ Zero...

Imam Dreambox 800HD sa Ferrari SIM-om koji mi stoji spakovan više od 2g, pretpostavljam da je kinez (u svoje vreme plaćen oko 300€). CS sam koristio davnih dana, razmišljam se da ga opet aktiviram ili menjam za neki noviji uredjaj koji bi u isto vreme pustao i BR Ripove. Da li je neko imao prilike da testira Wetek Play 2?

https://wetek.com/product/wetek-play2

Sent from my iPad using Tapatalk

Ja imam WetekPlay2...Šta te zanima...:)

Gde si ga uzeo i koliko te je izasao? Kako radi audio pass-through, da li "propusta" DTS-MA i Dolby True HD posto mi je to najbitnija stavka? I naravno kakav je S2 tuner i da li moze da se podesi CS?

Da li imate problema sa prijemom Hot Bird 13E 11.766 V? Tu je RAI od srede pretumbao sve
i jednostavno više ne mogu da uhvatim taj transponder. Još su menjali kanale i parametre na tri TP-a,
ali na njima nemam problema. Ne znam šta se dešava. Dopuna: posle blind skeniranja, ispostavilo se da je
frekvencija 11.765 iako na KingofSatu i LyngSatu stoji 6....

U sredu sam poslao mejl satopen podršci zašto ne rade paketi koje reklamiraju.
Odgovorili mi uveče da mi zahvaljuju i da će pokušati rešiti u toku sledeće nedelje. Nisam optimista, al' ajd.

Našao sam još Kineza na Aliju koji "valjaju" cs. Počeću večeras da da ih kontaktiram dnevno pa da javim kakvo je stanje :).

Imao sam priliku da testiram još neku fraj liniju koja je otvorila delimično CanalSat i Bis-Orange na HB...
Zar je moguće da fraj linije otvaraju što neće plaćene?
IMG_7891_resize.jpg IMG_7892_resize.jpg IMG_7893_resize.jpg IMG_7895_resize.jpg IMG_7896_resize.jpg

Pošto su praznici :d - free unixserv com (otvara Francuze, evo i upravo sada).
Takođe cccamstore tv uglavnom odlično radi, mycccam tv uglavnom.
Te tri linije otvaraju sve što se može otvoriti na 4 pozicije što gledam (uključujući i Viasat na Astri 4,8E).

Poslednja izmena:
Pošto ne može više od 5 fajlova, moram novu poruku...

Posle odsecanja kabela skoro uopšte više nemam problema sa prebacivanje sa 19,2E na druge pozicije kada se menja polarizacija.
Imam još nekoliko problematičnih menjanja, ali za razliku od pre, sad dobijem odmah signal čim prebacim na istu polarizaciju sa koje sam došao.
Ranije ni u ludilu. Na proleće ću pregledati konekcije kod DiSEqS skretnice i konvertora.

Inače sam tražio nešto po sobi i nađoh stari dobri Strong, kupljen 2002. u Sattraktu u B. Topoli, sam išao autom.
Čuveni emu kralj :). Zanimljivo kako od izlistanih kanala sa strane (skoro svi su nemački sa Astre 19,2E) skoro svi i dalje postoje.

Pogledajte prilog 218761 Pogledajte prilog 218763

Tad (2002.) sam kupio i antenu, mislim da je prečnik 120 cm (110 cm je min).
Da li je za zamenu pošto je počela da je jede rđa poslednjih nekoliko godina :S:?

IMG_7888_resize.jpg

I pronašao sam da uopšte nemam Amiko LNB-ove već DiSEqS sklopku,
IMG_7886_resize.jpg

dok su konvertori Inverto eco i black eco.
IMG_7881_resize.jpg

Rai frekvencija radi bez problema

Gde si ga uzeo i koliko te je izasao? Kako radi audio pass-through, da li "propusta" DTS-MA i Dolby True HD posto mi je to najbitnija stavka? I naravno kakav je S2 tuner i da li moze da se podesi CS?
Naručen iz Portugala,sa Wetek sajta...Poslat ortaku u Nemačku,pa mi on doneo pred novu godinu...
Nisam još stigao da ga testiram,jer sam bio na putu,a i radim dosta,pa ne stižem...
Imaš Wetek forum,gde imaš dosta toga oko njega....Ne mogu da obećam kada mogu sve da ti testiram....
Javim..
Cs radi...A izašla i OpenAtv Alpha Enigma 2...Mada Wetek tim ne stoji iza toga...
Takođe sam na brzaka probao 4K kanale,i sve šljaka...

Poslednja izmena:
Vidim da je na Aliju popularan neki MEELO+ one risiver koji ima linux... Klon Axas E3HD modela.

Malo diskusije oko linuks risivera, zašto ili ne?

Da li neko može da mi otkuca u čemu je tolika prednost linux risivera u odnosu na neki tipa Amiko za običnog korisnika?
Nije da nisam imao novaca kada sam kupovao, ali ne vidim šta to običan korisnik koji hoće samo da gleda TV bez razmišljanja dobija u linux risiveru?
Šta bih dobio prelaskom sa Amika na npr. Vu+ Uno? Zaista ne vidim šta se dobije?

Realno kad odlučim da se rešim Amika, verovatno do leta, jedina logična nadogradnja mi je kupovina DVB-S2 USB/PCI kartice za PC.

Konkretno pikiram dva modela: TBS5520SE (USB) za 79 € (DVB-T/T2/C/S/S2) i TBS8922 (PCI) (DVB-S/S2).

P. S.
Kontaktirao sam ovog Kineza, pa javim ako šta bude.

Enigma Risiveri..
-Najbolje Sredjene liste
-Podrska Vise Timova i njihove Enigme(ovo zavisi od Box-a do Boxa)
-razni Pluginovi/Skinovi
-Streming na razne uredjaje(PC/Mac..Tablet/telefon...)
-Kvalitet slike(takodje ima razlike od box-a do box-a)
-Multimedia
meni dosta..:)

Vidim da je na Aliju popularan neki MEELO+ one risiver koji ima linux... Klon Axas E3HD modela.

Malo diskusije oko linuks risivera, zašto ili ne?

Da li neko može da mi otkuca u čemu je tolika prednost linux risivera u odnosu na neki tipa Amiko za običnog korisnika?
Nije da nisam imao novaca kada sam kupovao, ali ne vidim šta to običan korisnik koji hoće samo da gleda TV bez razmišljanja dobija u linux risiveru?
Šta bih dobio prelaskom sa Amika na npr. Vu+ Uno? Zaista ne vidim šta se dobije?

Realno kad odlučim da se rešim Amika, verovatno do leta, jedina logična nadogradnja mi je kupovina DVB-S2 USB/PCI kartice za PC.

Konkretno pikiram dva modela: TBS5520SE (USB) za 79 € (DVB-T/T2/C/S/S2) i TBS8922 (PCI) (DVB-S/S2).

P. S.
Kontaktirao sam ovog Kineza, pa javim ako šta bude.

Prednost je u mnogo cemu, ali dok ne pocnes da se igras sa tim neces ni ukapirati. Amiko je box suzenih mogucnosti ali svako ima mogucnost izbora i ako je tebi dovoljan meni jos bolje, pa se ne bih prepirao sa tobom ali razlika je velika. Pa recimo neke od prednosti.

Podrska vise timova koji prave imidze za ove risivere.

Na desetine liste kanala dostupne za enigma2 boxove.

Dostupnost Camova, da ne nabrajam sve aspekte istih, posto mnogo toga tu ima.

Multimedija i tu ima mnogo toga, recimo napr. pustanje filmova, muzike iz lokala ili cak online gledanje filmova, slanje klipova sa mobilnog na box, web pretrazivac ogranicenih mogucnosti ali dovoljan da se pogleda sta ima novo :)

Strimovanje na druge uredjaje u lokolanoj ili spoljnoj mrezi.

Kad vidis neki film na satelitu koji bi te mozda zanimao, pogledas kako je ocenjen na tmdb-u itd ili imdb-u, skines titl i gledas film sa titlom a da ne moras za to da koristis PC.

i ko zna koje cega sve jos.

DVB S2 kartica, sta znam (ne kazem da je lose resenje) imam je a stoji mi u ormaru i koristim je 10 dana godisnje, ne moze to da se poredi sa boxom (zbog mnogo stvari), a i preko box-a takodje mozes gledas na PC-u isto kao i sa karticom ;)
Bices osudjen na DvbViewer koji se meni licno ne dopada a opet nema bolji za tu namenu, pa ako hoces da ti se ne rusi i radi kako treba dodaj jos 20€ za njega.

90% toga što si napisao radi i moj Amiko 8900. Pod enigmom, naravno. Tako da to nije argument. Ali s druge strane i jeste, jer on to sve radi kilavo, nategnuto, cccam za njegov čipset ne postoji, pod enigmom ne radi polaris i sl. Bedan hardver... u svakom slučaju što se mene tiče, kad ovaj rikne, nikad više ništa osim čistog enigma boxa.

Sent from my B1-730HD using Tapatalk

To si upravu. Za obicnog korisnika..koji ne zeli da se zeza sa svim gore navedenim stavrima, niti mu je potrebno to..ili nema vremena..niti se razume u linux itd.. Uglavnom da nekome ili plati da mu to sredi i namesti listy i postavke satelita, napravi dobar stabilan multiboot emulatore card shering, iptv itd..il kupi jdnostavniji risiver. Ko zeli sam da se time zeza, ili neka vrsta hobija, upusta se u kupovinu takvih prijemnika... I naravno koji prijemnik daje kvalitetniju sliku za odredjeni budzet.

90% toga što si napisao radi i moj Amiko 8900. Pod enigmom, naravno. Tako da to nije argument. Ali s druge strane i jeste, jer on to sve radi kilavo, nategnuto, cccam za njegov čipset ne postoji, pod enigmom ne radi polaris i sl. Bedan hardver... u svakom slučaju što se mene tiče, kad ovaj rikne, nikad više ništa osim čistog enigma boxa.

Sent from my B1-730HD using Tapatalk

mislim da kolega iznad nije mislio na taj model Amiko risivera,nego na one modele Mini HD SE i slicno...tvoj ima i Spark i Enigmu,i nekad je radio i Polaris pod Enigmom,ali dugo je vec mrak:)
slazem se sa tobom da je ipak bolji cistokrvni Enigma Box(ko hoce Enigmu)

Pretpostavio sam da ne misli na taj model, ali model nije ni naveden nego samo brend, pa sam ovo napisao čisto da manje upućeni ne budu u zabludi, dakle postoje bolji/lošiji modeli sa manje ili više mogućnosti, ali napredniji korisnici treba da zaobiđu sve to, kako i napisah.

Ljudi ako moze mala pomoc :D
Imam VU+ Zero risiver i zanimam me jel mogu nekako da prebacim sliku da gledam preko racunara.

Najjednostavnije: na kompjuteru otvoris brauzer, ukucas ip adresu i otvoriti se veb interfejs u kom imas i dio dje je lista kanala, zapujes kanal koji bi da gledas, i onda samo kliknes na malu ikonu televizora, to ti skine fajl koji otvoris preko vlc ili nekog drugog programa i gledas.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Najjednostavnije: na kompjuteru otvoris brauzer, ukucas ip adresu i otvoriti se veb interfejs u kom imas i dio dje je lista kanala, zapujes kanal koji bi da gledas, i onda samo kliknes na malu ikonu televizora, to ti skine fajl koji otvoris preko vlc ili nekog drugog programa i gledas.

Hvala.

Jel moguce da se nekako eleminise ovo kasnjenje od 1-2sec (treba mi zbog posla), nekom komplikovanijom metodom :D

Nazad
Vrh Dno