Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Koje transpondere koristite kao referentne kad tražite satelite?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@6pack
Mislim da se nismo razumeli.
Recimo da imam risiver, pozicioner i štapni motor. Trenutno mi je pozicija antene na astri ali bi da je okrenem ka hellas na 39e. pre nego da pokrenem motor, ja treba da u podešavanjima u risiveru primenim na hellas i da odaberem transponder. Ako odaberem transponder na kome se ne emituju kanali onda poreskočim satelit. A ako odaberem ovaj na kome ima kanala onda po jačini signala mogu da usmerim antenu. Tako da meni treba neki referentni transponder tj. onaj na kome se sigurno emituju kanali, na kojima je signal najjači.

Poslednja izmena:
@6pack
Recimo da imam risiver, pozicioner i štapni motor. Trenutno mi je pozicija antene na astri ali bi da je okrenem ka hellas na 39e. pre nego da pokrenem motor, ja treba da u podešavanjima u risiveru primenim na hellas i da odaberem transponder. Ako odaberem transponder na kome se ne emituju kanali onda poreskočim satelit. A ako odaberem ovaj na kome ima kanala onda po jačini signala mogu da usmerim antenu. Tako da meni treba neki referentni transponder tj. onaj na kome se sigurno emituju kanali, na kojima je signal najjači.

Sa Hellas Sta su svi signali tu negde.

Ako sam dobro razumeo ti hoces da stelujes tanjir?
Iako bas nisam razumeo deo sa boxom sta hoces da radis.
Hellas Sat ti mozda nije najbolje resenje za to, jer su signali sa njega prilicno jaki pa ce sve raditi pa da ti tanjir i nije "upikovan" bas kako treba. Recimo 11512 je slabiji ...

Onako drugarski nije to lagan posao i ako to nisi radio do sada mozda je bolje da pozoves nekog (uvek ce se bolje nastelovati pomocu nekog uredjaja koji za to sluzi i ima spektrum analajzer i ostale drangulije) ali opet mozes da probas i sam.
Ako hoces da radis sam onda krenes od pocetka. Stavis na 16E koji bi trebao da bude u centru (iako nije bas-bas idealno u centru ako zivis u Srbiji) pa krenes da pravis putanju takozvana Klarkova putanja ...

Usput javio mi se kinez sa Alija posle mog odgovora da mu ne rade Sky&CS Link i Polaris i poslao mi nove linije za test gde mu rade ovi paketi za 23E ali Polaris i dalje nema :D

Znaci sve mu radi sem Polarisa, za kako je deklarisano godinu dana po ceni navedenoj na predhodnoj stranici :smoke:

Poslednja izmena:
@jafar
Mislim da mi je antena dobro naštelovana jer hvatam sve satelite od 13-39. Problem je kad ručnim pozicionerom menjam satelit. Ja tad u podešavanjima u risiveru odaberem satelit i transponder i onda pratim skalu za jačinu signala. Ako odaberem transponder na kome nema ništa onda se jačina signala ne menja i promašim satelit. Tako da mi za svaki satelit treba transponder na kome sigurno ima nešto.
Radi li max tv kod tog Kineza?

Ukapirao :d slobodno idi na Lyng Sat ili King Of Sat tamo imas freq svih aktivnih transpondera ili ako ti to ne znaci evo ti nekih koje su jake:

39E 11135 V 30000 2/3
28E 11568 V 22000 5/6
26E 12130 V 27500 3/4 (nesto slabiji signala sa Badr-a za razliku od ovih koje sam ti dao)
23E 12129 V 29900 2/3

Za 19,16,13 nema potrebe da ti vadim to mozes i sam da pogledas na gore pomenutim stranama, 9E izvadi bilo koji transponder sa KableKioska, sa Siriusa mozes napr. one ukrajinske kanale 1+1 ili Tet oni su jaki, ili sa Thora nesto sa Digija isto jako, itd ...

Da, radi skoro sve kod kineza, cim nisam spomenuo Max znaci radi.
Nisam bas sve proveravao ali ono sto mislim da se prodaje po razlicitim paketima (u okviru jednog paketa), pa sam gadjao tako nasumicno kanale. Pink jedino ne mogu da proverim zato sto je trenutno FTA.
Od Max-a sam proverio nacionalne, sport, filmske, sve je radilo.

E to sam tražio! Hvala! Dok osposobim diseqc pozicioner ovo mi treba.
Kog Kineza preporučuješ za max tv. Ja sam probao nekoliko ali ni jedan ne radi prihvatljivo. A ovaj pink ima li ga drugde osim na eutelsat jer mi je na njemu zaključano?

Nit' preporucujem nit' reklamiram, samo prenosim fakticko stanje :d

Dali ce da te rokne na neki drugi server kad kupis, ko to moze da garantuje?
Probas pa vidis, nisu prevelike pare u pitanju.

Pinka ima samo tu gde ga ima, na E16 ali rekao sam trenutno je otvoren, tako da ne znam dali kinez ima i to.

Koji lnb preporučujete? Izgleda da i to moram da menjam.

Kakvi su utisci što se tiče lnb-a? Vidim po forumima dosta hvale inverto black ultra high gain on je i skuplji od ostalih bar duplo. Vredi li toliko?

Da, na taj sam i mislio. Ima ga na kp za oko 2000. Jesi li ga probao? Koje su mu prednosti?

Poslednja izmena:
Verovatno najbolji lnb inverto black ultra high gain, bez dileme..normalne velicine ( nije uski ).

Definitivno. Dobije se dosta procenata. najbolje uspe da iskoristi postojeći signal

odlican je i za Multifeed za krajnje satelite u nizu....:)

kako cenite triple monoblok lnb-ove ? koristio bih za statičnu antenu 1.2m ofset.

Poslednja izmena:
Ako hoces tako, onda jedino ima smisla u kombinaciji za 19E, 16E i 13E i za to bilo ok.

pa to i mislim.

ok je za ta tri satelita

Sad kad prođu praznici ću poslati mejl satopenu zašto ne rade svi paketi koje reklamiraju.
Kud puklo da puklo.
Isto posle praznika ću testirati Kineze kao npr. ovog.
@6pack
Recimo da imam risiver, pozicioner i štapni motor.
Kupio si i pozicioner i štapni motor ili od ranije imaš?

To je stara tehnologija iz 90-tih iz analognog perioda.

USALS H-H rotor i gotova stvar :).

Mada za mene: multi-LNB sistem >>> pokretni.

Jednog dana toroidalna antena sa 8x LNB :smoke:.

Koji lnb preporučujete? Izgleda da i to moram da menjam.
Ja imam 4x Amiko Black eco. Bili svojevremeno ~600 din :D. Rade odlično.
Sad vidim da su bliže 700.

Da, radi skoro sve kod kineza, cim nisam spomenuo Max znaci radi.
Daj link ka Kinezu da ga isprobam.

Baš tako Duke, imam štapni motor i antenu od ranije. Sad sam uzeo pozicioner. Mislim da sam pogrešio što sam kupio pozicioner. Bolje da sam odmah uzeo neki motor diseqc/usals sa metalnim zupčanicima a ne da ovako trpam uređaje ispred tv-a.

Nisi ništa pogrešio. Pozicioner radi na istom principu kao i diseq motor, sve je automatizovano

520hd je novija generacija i sigurno je bolji izbor od 800SE a obican 800HD ne bih ni komentarisao, davno prevazidjen box.

Ako je gledati po ceni cak za manje pare moze da se kupi 520 nego neki polovan 800HD SE i to klon.

Situacija je apsurdna, zato sto su te starije generacije Dreamboxova bile precenjene.
Sada kad izlaze novi original Dreambox-ovi koji mogu da se kupe i do 150€, cene starih klon boxova idu i do 200€.
Sami prodavci bi morali da se zamisle i da obore cene jer cisto sumnjam da ce moci vise nekom da uvale ove klonove pa makar i originale za te pare.
Specifikacije DM520 i 800HD SE su sigurno na strani DM520HD tu nema nikakve diskusije tako da starije modele vise nikako kupovati.

Stos' tice Amiko ne znam nista puno o njima i ne bih komentarisao, licno nebi bio moj izbor.

Nazad
Vrh Dno