Šta je novo?

Sandy Bridge officijelni thread

Lepo od Sandy-ja..Odlicni rezultati.
Vidim i Nidzo se zagrejao..A GTX580?;)
SANDY je jedno a GTX580 drugo tu se ceka kajmak.
Po najnovijem izveštaju direktno sa interneta, u prvoj polovini sledeće godine Intel izbacuje čak 18 procesora zasnovanih na novoj arhitekturi Sandy Bridge. Prvi talas od deset procesora izlazi već početkom januara, odnosno oko sajma CES u Las Vegasu.

Predstojeći procesori za podnožje LGA 1155 nose oznake Core i3, i5, i7 i Pentium, ali drugačijeg brojčanog formata od dosadašnjih Core iX modela, zatim imaju integrisanu grafiku i traže nove ploče (neće raditi na LGA 1156 modelima). Frekvencije idu od 2,2 do 3,4 GHz, uz Turbo režim koji ide i do 3,8 GHz na Core i7-2600 procesorima. Cenovno, novi modeli će se kretati između 64 i 317 dolara, što je u rangu postojećih modela, ali uz (nadamo se) bolje performanse.

Poslednja izmena:
SANDY je jedno a GTX580 drugo tu se ceka kajmak.

Nisi ti razumeo.Nidzo i ja treba da se poigramo sa jednim GTX 580 i da napravimo kolektivno mucenje karte :D Za sad tu Kajmaku nema mesta posto je trenutno samo virtuelna karta:d

--------------------------------------------------------------------------------------

Sandy je stvarno zanimljiv,ako testovi pokazu jos bolje rezultate a cena bude pristupacna bice veoma dobra kupovina i dobar upgrade,vredan ulaganja..

a5bv0eg8g7rpnc9ljfgo.png

Sta reci osim:

Jaka voltaza za tu frekvenciju ^ za 24/7. Doduse ES primerak je u pitanju tako da ce se to verovatno ispeglati sa nekim novim stepingom ili revizijom.

Poslednja izmena:
Pitanje je koliko tacno CPUZ ocitava taj napon, ali 1.5V sasvim sigurno nije bezbedno na duze staze za 32nm procesor, posebno na vazduhu.

realno je ocekivati da ce za 300Mhz manji OC biti potreban daleko manji napon od kriticnog maximalnog OC-a na vazduh..

ja tipujem na 4.6 - 5Ghz vazduh u zavisnosti od primerka

Pa jednostavno nema pravila. Za 32nm vec 1.4 moze biti previse na vazduhu. Koliko ce SB dostizati na tim naponima ostaje da se vidi ;)

@nsdraza
pa ti si prvi krenuo u gatanje, ja nisam pominjao frekvenciju ni u jednom trenutku.

Evo sta lik sa XS foruma kaze sto se tice overkloka i skaliranja.
Izgleda da je ~ 4.8 ghz neki limit za 24/7.

I got the retail i7-2600K already(D2 stepping), but cannot get it past 4.9Ghz.

4.8Ghz @ 1.35V running IBT about 2-hour (on Corsair H70), motherboard is MSI P67A-GD65.

4.9Ghz need 1.5V, a little unstable, but still can do Vantage CPU test/Wprime 1024Ms easy

5Ghz CANNOT Boot at all...no matter what voltage I applied. Already testing on air , testing a lot of various configuration, for about one week and don't seem to get better result. Still cannot boot @ 5Ghz.

And the most confusing experience, it DOESN'T Scale at ALL with LN2(-130C)...wasted 35L already, no result. Triend the same processor on 4 different motherboard(ASUS,GBT,MSI,Intel), no gain.Not even a 100Mhz increase.Nothing.nada.zip

BLCK Scaled a bit from 104Mhz(air) to 110Mhz(LN2), but clockspeed seems the same (4.9Ghz).

So far, SB = Good for air, nightmare for Xtreme overclockerI got the retail i7-2600K already(D2 stepping), but cannot get it past 4.9Ghz.

4.8Ghz @ 1.35V running IBT about 2-hour (on Corsair H70), motherboard is MSI P67A-GD65.

4.9Ghz need 1.5V, a little unstable, but still can do Vantage CPU test/Wprime 1024Ms easy

5Ghz CANNOT Boot at all...no matter what voltage I applied. Already testing on air , testing a lot of various configuration, for about one week and don't seem to get better result. Still cannot boot @ 5Ghz.

And the most confusing experience, it DOESN'T Scale at ALL with LN2(-130C)...wasted 35L already, no result. Triend the same processor on 4 different motherboard(ASUS,GBT,MSI,Intel), no gain.Not even a 100Mhz increase.Nothing.nada.zip

BLCK Scaled a bit from 104Mhz(air) to 110Mhz(LN2), but clockspeed seems the same (4.9Ghz).

So far, SB = Good for air, nightmare for Xtreme overclocker

http://www.xtremesystems.org/Forums/showpost.php?p=4670532&postcount=154

Ceo thread
http://www.xtremesystems.org/Forums/showthread.php?t=263576

Meni treba info za zagrevanje jer prlaniram da kupim kuler pre nove godine, ram sam vec skoro uzeo :)
Mislim da je 100% sigurno da ce kuleri za 1156 pasovat na 1155, bar tako kazu

Jel i za Sandy memorija sertifikovana na 1.65v?

ejjjjjjjj nemoj da me sad i sa time cimas! :p
Ma nisu valjda ludi da snize i voltaze jos, mogu samo da ih povise :)

Nenzam za kuler sta da ardim treba mi neki za 4.8Ghz i da ide do 88C znaci necu neki veci kes da izdvajam... kontam tu do 3500din ali nesto slab izbor

CPU Hladnjak LGA775/1366/AM2 Alpenfohn, Brocken ovaj mi interesantan ali nenzam jel ima podnozje za 1156/1155 na sajtu pise da ima , u prodavnici pise da nema

Koliko sam ja do sad skontao iz postova ljudi koji imaju 2500k i 2600k oba idu bez problema od 4.5 - 4.8Ghz i tu vecina prijavljuje napon 1.35v za 4.8 dok vecina ima problema da probije 4.9Ghz e sad jel bios/ploca ili nesto interno ko ce ga znati...
Ali definitivno ce ici na default voltazi 4 do 4.3Ghz koja je ~1.2v

Naravno sve vazduh...

Ono sto je meni najvaznije je to da u igrama CPU razbija... u proseku 15% bolje od starog i5/i7 cak sto je ogromno kad se zna da su neke/vecina igre GPU limitirane

@zeljko

Evo info za Noctua kulere

Due to the spacing of the mounting holes being identical on LGA1155 and LGA1156, Noctua's NM-I3 SecuFirm2™ mounting kit for LGA1156 also supports Intel's upcoming 'Sandy Bridge' platform. The following Noctua coolers already include the NM-I3 SecuFirm2™ mounting system for LGA1156 and can thus be used on LGA1155 mainboards without any upgrades or modifications: NH-C14, NH-D14, NH-C12P SE14, NH-U12P SE2, NH-U9B SE2.

Users of older Noctua models that don't include the SecuFirm2™ mounting system for LGA1156/1155 can obtain the NM-I3 kit free of charge on Noctua's website in order to make their heatsinks compatible with the new socket. A proof of purchase (photo, scan or screenshot of the invoice) of both a Noctua CPU cooler and either a socket 1155 mainboard or socket 1155 CPU are required. The NM-I3 mounting kit is compatible with all Noctua retail coolers since 2005 and is also available in stores at a low service charge.

http://www.noctua.at/main.php?show=news_list&news_id=62&lng=en

Sve je ovo lepo....samo mi jedno nije jasno....sta mislite da potencijalni kupci nasih i5/i7 CPU-a i P55 i X58 plocha stoje u redu i da cemo ih prodati za neku iole pristojnu lovu - tesko.
Bice ovo jedan surovo skup prelazak na novu platformu....

Za prelazak sa i7 i i5 na SB, mislim da to nije opcija vredna upgrade-a. Samo za one kojima lova nije prob, oni ce rasprodati sadasnju konfu za sitne pare ne bi li bili najjaci na forumu i imali najbolje skorove u marku ili ostalim benchmarcima. Ja definitivno necu imati lovu za takvu egzibiciju, jer ova moja skalamerija jako dobro vozi sve sto stavim pred nju. A tako ce biti jos par godina, uz zamenu grafe i mozda dokupljivanja memare.

Kako kome. :) Ja sam jos uvijek na LGA775, a upgrade ima da bude osjetan, za slicne novce u odnosu na aktuelne P55 ploce i Core i5 750/760 procesore...

Za slichne novce - da....jer kada prodash to shto imash - ako budesh prodavao ne gine ti bar 4 zelene doplate...o tome ja pricham :)

Za slichne novce - da....jer kada prodash to shto imash - ako budesh prodavao ne gine ti bar 4 zelene doplate...o tome ja pricham :)
Ma necu ni prodavati, kako stvari stoje. Prebacit cu LGA775 mbo+cpu+ram u socket 939 masinu a nju prodati. :D Istina, doplata ce me izaci vise, ali mislim da vrijedi.

Nazad
Vrh Dno