Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

To sam i ja skontao ali tek kad ga priključim na bežičnu mrežu, dok je na 3g samo vrti ko lud. Bezveze mislio sam da samo media hub nije podržan.

Ja sam takođe oduševljen jedino sto mi za sad smeta je nedostatak par aplikacija vezanih za medicinu koje recimo iPad podržava.

Onaj Samsung Galaxy Tab 8.9 nikako da se pojavi.

http://www.anandtech.com/show/4664/...ets-improved-gpu-performance-with-touchwiz-ux

40755.png

40756.png

Ma imam je odavno, ali to je smešno. Recimo Ipad ima the Merck manual koji bi “nepismena inteligencija “ nazvala “ultimativnim “ priručnikom za lekare.

androidpolice.com je napisao(la):
Samsung Galaxy Tab 10.1 TouchWiz UX Update Halted "To Assess Progress And Ensure It's A Positive Experience

So, here's a new one: Samsung has apparently halted the TouchWiz UX update for the Galaxy Tab 10.1 in order to "assess progress and ensure it's a positive experience for customers." We're not entirely sure what that means on a realistic level, but I'll go out on a limb and assume they found some sort of bug -- possibly one that is making some Tabs unusable by scrambling the graphics.

Naturally, since no real reason was given, we pinged once again to see if we could get more info -- like before, no details.

At this point, we can only speculate what the issue could be -- but if you're a Tab 10.1 owner that has yet to get the TouchWiz UX update, now you know why.
As always, we'll keep you posted as more information arises."

Izvor : Android Police

Cek, ovo je za one sto jos nemaju crapwiz, a sta je sa nama nesrecnicima sto ga imamo?

Sent from Samsung Galaxy S II powered by Gingerbread Special Edition

Ovo je pomalo "bajata" vest...tj. stara je nekih nedelju dana, ali kontam da oni koji ga imaju će uraditi update. Nadam se još nekim poboljšanjima...

Crapwiz i nije tako crap koa sto je kvalitet kontrole i izrade ovog tableta, prvenstveno mislim na problem sa PRASINOM izmedju digitajzera i lcd ekrana!

Prvi koji sam uzeo imao je zrno velicine 1mm u srednjem delu ekrana pa malo u levo pomereno, bio je inace crne boje, reklamacija uvazena i izdat novi sa belom poledjinom, nakon nedelju dana i na ovom primerku sam uocio istu prasinu i to gotovo na centralnom delu u liniji kamere s tim da ovo zrnce nije CRNO kao prethodno i nije toliko veliko.

ovaj primerak verovatno necu prijaviti za reklamaciju jer nemam zivaca da vise cekam i da se natezem sa servisom jer je ocigledno nesto sto perzistira kao problem.

Da li je lako uocljiv?

Na prvom tabletu jeste bio i to lako ukoliko surfujete webom i cesto je bela pozadina u upotrebi, najcesce forumi, na ovom drugom nesto malo manje ali opet primetno, pogotovo kad utvrdite postojanje mane tada je ona uvek u prvom planu!

Moj savet a koliko vidim i svet ljudi koji imaju slicno iskustvo jeste da ukoliko nije isuvise primetno zrnce jednostavno naucite da zivite s tim sledeci primerak vrlo lako moze biti gori.

Ono sto mene iznenadjuje jeste cinjenica dva od primerka oba imaju istu falinku, jedan crni a drugi beli i to na priblizno istim mestima ekrana.

Poslednja izmena:
Moji primerak je bio odlican. Nikakva prasina, nikakvo probijanje svetlosti. A jesam perfekcionista, primetio bih da je bilo ikakvih nepravilnosti.

Na xda forumu ima čitava tema vezana za ovaj problem. Prvi put sam la ko primetio cak i servisu nije trebalo više od par minuta da utvrdi postojanje iste drugi put tj sad sam slucajno primetio kad sam se približio na jedno 20cm od ekrana sa belom pozadinom.
Najlakše se vidi kad je uređaj isključen pa kad pogledaš iskosa naspram svetla. Jednostavno zrnce se presijava iznad ekrana.

Prvi put je bilo crno i veće barem duplo sad je malo kao piksel (malo veće) i sivkasto pa ga teže primećujem bolje reći lakše ignorišem.

Nije mi fotoaparat pri ruci (nisam kod kuce) pa da slikam (jer treba dobar makro mod), tek za par nedelja.

Evo uspeo sam da slikam sa HD2, jeste da nije kvalitet ali je barem vidljivo. Ako ga ne posaljem na servis okacicu bolje slike.

IMG_20110829_105428.jpg

IMG_20110829_111553.jpg

Od dva, oba corka :d

Danas uplacujem loto.

popuni listic tako sto ces ga baciti u prasinu, pa uplati zaprljane brojeve :p

Ceo trik sa baterijom je da se smanji osvetljenje. Drzim na 40%, sto ispod mojih standarda :), ali zato je baterija fantasticna. Sad ne vezano za osvetljenje, juce u 7 ujutru sam ga skinuo sa punjaca i nije koriscen ceo dan do nekih 23h, baterija je bila na 95%. Posle sam se igrao sa njim nekih 2-3h, legao da spavam i evo sad mi je na 76%. Kad bi sgsii bar upola mogao ovako

Sent from Galaxy Tab 10.1

Meni se cesto desava da zablokira unlock screen jednostavno kao da touch ne reaguje pa ga palim gasim 10-ak puta dok ne uhvati...

Osim prasine i ovog "kocenja-blokiranja" ovo je jedan izuzetan uredjaj, ali ide danas opet na servis.

H+ meni je uvek i stajalo, samo ponekad se nakratko prebaci na 3G.

Pa jednostavno kad zelim da ga upalim tj otkljucam, pritisnem hardversko dugme on-off i pojavi se unlock screen koji uopste ne reaguje, dakle nista i to se cesto javlja, ponekad cak i u toku samog rada tableta, jedino sto tad uradim je pokusaj da ga ugasim tj restart preko dugog drzanja tastera on/off i tad proradi touch. Ali otom potom videcu za par nedelja.

Beograd ima H+ na Uscu, Zemun, Galenika. Do kraja septembra ce biti ceo pokrive pa krecu na dole :) Samo da ne bude kao u Vojvodini....

Nazad
Vrh Dno