Probaj da instaliraš najnoviji Intel Matrix Storage Manager (v 8.9.0.1023), meni je na W7 x64 rešio problem
Jeste da je malo starija tema ali pošto je naziv HD154UI da napišem ovde moje ne baš lepo iskustvo sa ovim diskom pošto vidim da se naveliko traže ovi diskovi za skladištenje podataka.
Disk je kupljen u BH 13.01.2010. i do prekjuče je radio baš kako ste i opisali, dovoljno brz i hladan ko špricer, idealan za storage zbog čega sam ga i uzeo, ali...
Prekjuče u sred partije COD2 igra se zamrzne i ni da mrdne, Alt+Ctrl+Del nije pomogao, samo restart na dugme. U momentu kad je trebao da se pojavi čuveni XP Welcome ništa, samo crno, i tako nekih minut-dva sve do pojavljivanja poruke da je windows u nemogućnosti da pronađe config.sys i da ubacim instalacioni cd i probam da udarim "r" kad zatraži. Znajući da to uglavnom ne rešava probleme restartujem računar i ubacim Hirens da vidim šta će on da kaže. Sa njega sam pokrenuo Mini XP da vidim šta se dešava sa diskovima, i kao što sam i pretpostavio sistemski fajlovi su bili tamo gde i treba. Probao sam da iskopiram neke sitne fajlove sa sistemskog diska da vidim šta će se desiti i sve je bilo ok, sve particije i diskovi su bili na broju. Pokrenuh Everest da vidim šta kaže SMART kad ono - 368 realociranih sektora na Samsungu (slika u prilogu), dok je na drugim diskovima sve kako i treba. Još jednom restartujem računar koji je ovaj put ušao u windows ali ne zadugo, posle minut-dva se opet zakucao. Opet restart na dugme i opet boot sa Hirens-a, ovaj put pokrećem ESTool i pustim da skenira. Na "Random Surface Test"-u izbaci nekoliko grešaka(druga slika) i na kraju poruku da obrišem disk i probam ponovo. E rekoh do mojega, odoše podaci(sitnica samo 300GB).
Nađoh prijatelja koji ima toliko slobodnog mesta na svom računaru i odnesoh Samsunga kod njega. Kod njega je ESTool takođe izbacivao greške pri "random surface scan"-u ali sam uspeo da prebacim 2/3 podataka uz pomoć Mini XP-a sa Hirens-a, 100GB je otišlo do đavola.
Po dolasku kući sam probao i sa drugim S-ATA kablom, provereno ispravnim(sistemski disk radi na njemu), bez rezultata. Na kraju je pao i "Low level format" iz ESTool-a ali disk i dalje izbacuje greške kao na slikama. Mislio sam da probam i sa HDD Regenerator-om nešto, ali s obzirom da to nije Samsungov program kao i da mu samo za skeniranje treba 2 i po minuta po gigabajtu odustao sam.
Još jedna napomena samo, bez Samsung-a u računaru sistem radi kao i pre, bez greške.
Za kraj imam samo dva pitanja, šta dalje sa HD154UI i ono ključno, da li se isplati preći sa DVD/CD skladištenja na HDD?:bottle:
offtopic: gde drzis te diskove? kako ti se pokazalo to resenje?Možda je stvarno ušla neka "problematična" srija ovih diskova, ja ih imam od kada su se pojavili kod nas (otprilike 6+ meseci) i da kucnem, rade kao sat, nikakvi problemi do sada. Svi se nalaze u dva 4bay enclosure-a i prilično solidno rade svaki dan prebacujući gomile podataka.
Malo ste me naterali da razmislim koji sad da uzmem za eventualni upgrade 1 TB Time Capsule-a koji mi je danas stigao iz USA - planiram da stavim neki veći hard.
Možda je stvarno ušla neka "problematična" srija ovih diskova, ja ih imam od kada su se pojavili kod nas (otprilike 6+ meseci) i da kucnem, rade kao sat, nikakvi problemi do sada. Svi se nalaze u dva 4bay enclosure-a i prilično solidno rade svaki dan prebacujući gomile podataka.
Malo ste me naterali da razmislim koji sad da uzmem za eventualni upgrade 1 TB Time Capsule-a koji mi je danas stigao iz USA - planiram da stavim neki veći hard.
ja ih imam od kada su se pojavili kod nas (otprilike 6+ meseci) i da kucnem, rade kao sat, nikakvi problemi do sada.
gde si uzeo SansDigital-a? ja sam se nameracio na esata enclosure, ali ne znam ima li ih kod nas...Jedna četvorka je u Drobo-u:
http://www.drobo.com/products/drobo.php
A druga u SansDigital-u:
http://www.sansdigital.com/towerraid/tr4ub.html
Meni završava posao, s obzirom da je Drobo za osetljive podatke (modifikovani RAID5), a SansDigital je tipično skladište za manipulaciju velikom količinom gigabajta.
Ja sam na Mac-u, tako da eSATA nije opcija (a tako bih voleo da jeste).
Da sam na PC-u uzeo bih neki dobar enclosure sa eSATA interfejzom i 4+ bay-a i teraj. Gledaj ako uzimaš da bude neki sa Oxford chipom, ovi su najbolji, plus 100% rade i 2 TB hardovi.
Pozz
gde si uzeo SansDigital-a? ja sam se nameracio na esata enclosure, ali ne znam ima li ih kod nas...
nista, ne igra mi nista porucivanje od preko, mnogo je skupoAko hoćeš da kod nas uzmeš enclosure sa više od dva mesta za hard diskove neće da može, tj. nema šanse. Ja sam oba kupio preko net-a, sa sve cainom, nisu me baš malo izašli, ali ***a, šta da se radi.
Ako hoćeš eSATA multibay enclosure preporučio bih ti Drobo-S, 5bay RAID enclosure, ima FireWire, USB 2.0 i eSATA, implementiranu BeyondRAID opciju (neki hibrid RAID5 i RAID6) i fenomenalno rešen sistem menjanja diskova + podrška do celih 16 TB (što će se menjati promenom firmware-a).
Skup je kao đavo, ali definitivno rešava problem storage-a na duže staze.
Ili neki jeftiniji SansDigital sa PCIx karticom koja ide u comp.
Šta reći a ne slagati nakon celog dana zezanja sa ovim Samsungom?
Prvo sam primetio da je odmah pri dizanju Win-a prijavio 4 bad sectora. Valjda su nastali još dok su se kopirali podatci sa predjašnjeg. Malo igranja i kopiranja.... i počeo je njihov broj da raste gore nego inflacija 90-tih godina. Hop na 72, hop na 167, hop na 196... završio je današnji dan na 386 bad sectora
.
Prvobitni primerak sam vratio sa 41-nim bed sectorom. A ovaj sad ispade još gori. To što sam našao ljude koji su prijavljivali da su od 4 kupljena gotovo sigurno jedan vraćali ništa mi ne znači sada. Čak sam natrčao i na rekordera koji je izjavio da je od 04. 2009. do danas od 12 kupljenih Samsunga morao da reklamira 5. Ma, lažem.... znači mi.... jer sam postao malo paranoičan kad je i ovaj drugi krenuo da zeza. Bio sam upao u trip da ja nešto nisam dobro odradio ili da me program zeza u isčitavanju podataka. Možeš misliti budalaštine.... pa ako i program zeza neće biti da i u realnom kopiranju padne brzina u TC-u na par stotina kilobajta u sekundi.
Sad sam totalno u neznanju (pa i nije čudno kad se do sada 5:11 zezam sa ovim čudom).
Ajd da nisam baš skroz poblesaveo evo i par screen-ova.
....tek kad sam dosao kuci i upalio ga videh da je siti HDD u pitanju...
... iz nekog kratkog i oskudnog isustva ako smem da primetim (u vecini slucajeva) ako HDD odradi neki prvi period kako treba, tj nekih prvih sta znam 20-30 tak dana (mozda i manje) verovatno nece imati nekih problema, naravno ako je u pitanju fabricki losa serija i slicno....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari