Šta je novo?

Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 1.5 TB [HD154UI]

Oce oce... malo morgen. 120 je teoretski limit, koji ni pod razno nije moguc :D
Aj screenshot da vidim i tih 90MB/s please..

Nisam sliko kada smo prebacivali (sad me mrzi ponovo nositi komp kod druga samo radi slikanja).
Znaci prebacivano je sa raid5 na moj raid0(tad je brzina varirala izmedju 90 do 120mb/s).
Bez raida nisam probo verovatno ide sporije kod mene sa laptopom se spaja na 100mbps 11mb/s.

Daj slikaj i to 11MB/s na 100Mbps mrezi pa mi kazi kako su podesene kartice, jer ocigledno znas vishe od gomile admina po netu koji nisu znali kako da podese da mreza izvuce toliko.

100Mbps izvlaci 11mb/s, 1000Mbps je nekih 33mb/s.

Teoretski izvlaci 11 mb/s, bas bih voleo da vidim konstantan realan protok :)

Evo jos jednom

Kupio sam ga i ja danas :)

Hmm, impresivno... koje su to mrezne i kako su podesene? (ovo bi moglo u zasebnu temu, ako neki mod cita ;))
Jedina mreza u kojoj sam video da se ovoliko izvuce je bila firewire, pa me stvarno zanima.

Nista nisam posebno podesavo na oba kompa(PC+laptop 30m kabla) samo sam sharovo hardove i napravio dozvole i to je to (danas svako zna to napraviti).

Ja sam povezao laptop i desktop utp kablom kategorije 5, brzine transfera se krecu oko 10-11 MB/s
Na desktopu imam dve mrezne kartice, na jednu je prikljucen laptop preko druge desktop je prikljucen na ruter, mrezne su bridzovane, kad nisu brzina transfera je oko 8 MB/s

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    327.3 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Moracu da probam opet sa Gbit mrezom bez podesavanja... isprobavao sam sve kombinacije tipa Jumbo pakcets, throughput priority, i nikad na Gbit nisam imao ista >50MB/s a obe mashine su imale RAIDove.

Je l' probao neko da ga utiša preko HDTunea i sličnih programa? Interesuje me jer vidim da podržava AAM, ali prijatelj koji ima SpinPoint F1 HD753LJ 1TB ne uspeva da stiša svoj Samsung HDD...

Da li su svi Samsusnzi F2 sa 500GB plocama ili ima i drugacijih?

U kojim velicinama ih ima kod nas i koji bi ste preporucili kao drugi(storage) disk uz primarni WD 640GB?

Taman sam se nameracio da kupim ovog samsunga od 1.5 Tb, ali su me kometari oko buke odvratili od kupovine.
Imam u PCu samsungov HDD SpinPoint od 500Gb koji je zaista tih i ne bih zeleo drugim diskom da pokvarim tisinu :)

Koji disk od min 1Tb uzeti ? WD Green koji marko n predlaze ili samsungov model od 1Tb ( bitno da je tih )

Ja imam jako dobro iskustvo po pitanju glasnoce ovog Samsunga F2 1.5TB,disk se skoro uopste ne cuje sem prilikom butovanja a i hladan je kao spricer,sobna temperatura je 26-27C a on trenutno kao sistemski disk ne prelazi preko 28-29C!

Ni ja ovaj moj ne cujem nesto.:D To ga je neko opasno nalozio...:d

Daleko su vece sanse da cujes GPU/CPU cooler i case fanove nego hard. Ovo u idle-u, a u igrama/zahtevnijim aplikacijama pogotovo.

Daleko su vece sanse da cujes GPU/CPU cooler i case fanove nego hard. Ovo u idle-u, a u igrama/zahtevnijim aplikacijama pogotovo.

Vala bas ko sto si rekao...
Cuti prilicno tih HDD pored cincilatora sa grafike je umetnost moras da imas itekako dobar sluh ko pas cuvar :d.

E da cujete vi ovaj moj iz 2003. godine Maxtor 6Y080L0 ATA DEVICE....hahah,za ovo vam ne treba culo sluha...:-devil-:...ELEM,planiram da uzimam,i procitao sam celu ovu temu,troumim se...za WD neki se zale,bar sto se tice starije serije,neki ga hvale,samsung mi nekako primamljivo ime,a Maxtora tu i tamo ima,i ako ga ima skuplji je...Znaci:
1TB WD Green WD10EADS, 32MB - Cena: 7.160 din.
1TB Samsung HD103UJ, 32MB - Cena: 6.840 din.
1TB Hitachi, HT0A3816, SATA2, 16MB - Cena: 6.420 din.

Tako nesto sam planirao,pa sam hteo savet,osim ako ne bude nesto cetvrto...:wave:

E,da...A ovaj samsung shto sam naveo,nije F3?I gde mogu njega naci,pogledao sam ove "aktuelne" radnje/prodajna mesta na netu,ne vidim nigde sa oznakom HD103SJ samsung,vecinom naletim na HD103UJ...I koja mu je cena u dinarskoj protivvrednosti,mislim na F3?:)

Poslednja izmena:
E da cujete vi ovaj moj iz 2003. godine Maxtor 6Y080L0 ATA DEVICE....hahah,za ovo vam ne treba culo sluha...:-devil-:...ELEM,planiram da uzimam,i procitao sam celu ovu temu,troumim se...za WD neki se zale,bar sto se tice starije serije,neki ga hvale,samsung mi nekako primamljivo ime,a Maxtora tu i tamo ima,i ako ga ima skuplji je...Znaci:
1TB WD Green WD10EADS, 32MB - Cena: 7.160 din.
1TB Samsung HD103UJ, 32MB - Cena: 6.840 din.
1TB Hitachi, HT0A3816, SATA2, 16MB - Cena: 6.420 din.

Tako nesto sam planirao,pa sam hteo savet,osim ako ne bude nesto cetvrto...:wave:

I ja sam imao slicnu dilemu pogotovu sto je to maksimalan kapacitet koji podrzavaju ext. fijokice, ali sam prelomio i uzeo cetvrto...

CETVRTO:
Samsung HD154UI 1.5TB 32Mb - cena 8500 din.

Dopuna prethodnog posta...

Dakle ovako ovaj F2 je 20-25% sporiji u kopiranju velikih fajlova u odnosu na F1.
Na F1 je okolo 110 Mb/s
Na F2 je okolo 80-90 Mb/s

Buduci da sam ga kupio za skladiste ja sam zadovoljan dobijenim.

Sto se tice buke oni sto pricaju kako je bucan imaju sluh ko slepi misevi, a sto se tice zagrevanja tokom koriscenja mogu reci da se nisam opekao i to je to.

Dopuna prethodnog posta...

Dakle ovako ovaj F2 je 20-25% sporiji u kopiranju velikih fajlova u odnosu na F1.
Na F1 je okolo 110 Mb/s
Na F2 je okolo 80-90 Mb/s

Buduci da sam ga kupio za skladiste ja sam zadovoljan dobijenim.

Sto se tice buke oni sto pricaju kako je bucan imaju sluh ko slepi misevi, a sto se tice zagrevanja tokom koriscenja mogu reci da se nisam opekao i to je to.

Daj neke informacije za F3,i gde ima da se "pazari" i koja mu je cena?:)

P.S. Gledao sam u gigatronu i atomu(ne reklamiram)ali nisam primetio da imaju bas taj model sa SJ oznakom...:guitar:

Daj neke informacije za F3,i gde ima da se "pazari" i koja mu je cena?:)

P.S. Gledao sam u gigatronu i atomu(ne reklamiram)ali nisam primetio da imaju bas taj model sa SJ oznakom...:guitar:

Posto smo na Bench forumu red bi bio da pomenemo Bench House :).Imali su oba modela(500GB i 1TB) na stanju pre 4-5 dana,ja sam uzeo od 500GB i radi odlicno.Brzinski na SB600 ploci daje iste rezultate kao sto su neki vec postavili u drugim temama,jednom recju- razbija!

Jedno pitanje, da li je hard disk iz naslova ove teme sa tri ploce po 500GB?

Da li neko zna kakav je Seagate od 1.5 TB?Uzeo ga je jedan moj prijatelj i prezadovoljan je.Ja nesto u poslednje vreme nisam za Seagate,vise sam naklonjen Samsungu,pored njega moze i WD stim sto je WD malo skuplji za ono sto nudi.
Koliko vidim ovaj od 1.5 TB Samsung ce mi zavrsiti poslove posto mi treba za storage.

Ne znam kakav je Seagate, ali ja sam sa ovim 1.5 TB Samsungom prezadovoljan. Imam 3 kom, u enclosure-u rade kao sat, u principu nemam nijednu primedbu na disk, za 8.500 rsd-a best buy definitivno.

Nazad
Vrh Dno