Šta je novo?

Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 1.5 TB [HD154UI]

Da, 2 x aaks od 500gb u raidu 1. A brzina kopiranja izmedju njih i nekog od Samsunga mi je 65-73MB/s. Ovo 93-94MB/s je kopiranje sa internog f2 na externi f2 u racku koji je povezan preko e-sata.

Pa ne znam,ja ga imam vec neko vreme i nije bilo nikakvih problema. Vel'ki,'ladan...i 'ladan :D
Jedina moja zamerka na ovaj disk je shto je seek glasan. U odnosu npr. na 320 AAKS se cuje za medalju...

E, vidiš, čim sam pogodio znači da je bitno :)

Počinjem da kapiram celu priču....

Posto izgleda resavas neku zagonetku, evo jos jednog mozda tebi bitnog podatka: oba diska su prvo formatirana u XPu (dakle nije Vista ili win7 gde se pored provere bad sectora radi i nulovanje). Cim sam ih formatirao polse dan-dva sam stavio win7.
Kad resis zagonetku javljaj resenje :)

Već je rešio... samo da još uobličim post da ne bude kilometarska tirada.

Problem je što i širom neta postoji veliki broj sajtova koji unose zabunu jer ni sami nisu svesni šta se dešava. Tehnički do početka sledeće godine svi će znati o čemu je reč :).

:mad:
Taman sam odlucio da kupim taj famozni Samsung, ali posle ovoliko kritika i losih iskustava...
Nemam volje da se igram sa svojim podacima.
Sta da uzmem, fakin...?
Koji hdd, a da bude pouzdan(iji)?
:(
Tera, tera i po, nebitno...

Ja mislim da ti je to sad vise faktor srece i da nema nekog pravila. Imao sam slicnu dilemu kao i ti kad sam kupovao, ali citajuci sve zivo zakljucio sam da nema nekog pravila i odlucio se za tihu i hladnu varijantu - samsung. Za sada me dobro sluze, nadam se da ce tako biti i ubuduce.

Neću da izigravam advokata Samsung-u, ali mislim da je malo preterano na osnovu nekoliko slučajeva razapinjati dotični model i proizvođača na krst.
Evo, ja imam 10 Samsung-a kod sebe i svi rade perfektno, što mi ne daje za pravo da kažem da su besprekorni, ali hoću da kažem da koliko ima ljudi sa lošim iskustvima, toliko ima (ako ne i više) i ovih sa dobrim. Jednostavno, danas su svi diskovi jednako (ne)pouzdani, hiperprodukcija i obaranje cene je neminovno uticalo i na kvalitet, pa više nemate diskove koji će ako prežive prvu godinu raditi narednih 10. Ja danas od diska tražim da je hladan, relativno tih, garancija se podrazumeva, ali sam svestan da se lako može desiti da crkne posle izvesnog vremena, tako da osetljive podatke čuvam posebno.
Pouzdanost se postiže RAID-om i kopiranjem bitnih podataka na 2 fizički različita mesta, sve ostalo je manje-više rizik.
Pozz

Neću da izigravam advokata Samsung-u, ali mislim da je malo preterano na osnovu nekoliko slučajeva razapinjati dotični model i proizvođača na krst.

Pa, manje-više, si i krenuo da ih braniš :).... ali nije to u pitanju. Evo završim kafu pa ću sastavim ceo post o toj temi.

Huh, malo mi je problem sto je takva situacija, jer hocu da kupim hard, odmah ga napunim i koristim podatke sa njega. Ako bi se desilo da rikne, ne znam sta bih radio.. :S
Ok, da ne smaram dalje, moram da razmislim koji cu da kupim. E, da... Bas cu sacekati teletabisov post... :)

Ja sam juce kupio doticni disk. Bocnuo sam ga u kuciste, stavio EXT4 FS na njega, iskopirao podatke sa sitnarije koju sam imao... i ne primecujem nikakav problem. Disk je vrlo hladan i poprilicno tih a i brz. Za storage - odlican.

Pored njega, imam jos 7 Samsungovih diskova od po 750 GB, neke cak i 2 godine. Nikad problem ni sa jednim od njih i sve dok je tako ja cu kupovati njihove diskove.

Ja sam ipak pazario malo brzu varijantu od 1TB i prezadovoljan sam. Imao sam prilike da probam i ovaj model, bio je kod mene par dana i u sustini nemam nikakvih zamerki... Vec duze vreme kupujem samo Samsung (kada su HDD u pitanju)..

Ja pardoniram,ne videh. :)

Nazad
Vrh Dno