Šta je novo?

Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 1.5 TB [HD154UI]

Kako gde, varira mu cena dosta, a kod mene u mašini i jesu Green-ovi + SSD za sys disk.

Grafička je sa pasivnim hladnjakom, na procesoru GeminII fanless. :) Trenutno mi je najčujnija komponenta u računaru napajanje Corsair 520HX, a s obzirom da je ono vrlo tiho, možeš da zamisliš koja tišina vlada u mom kućištu! :p

ako ti je Cors 520HX "najglasnija" komponenta u racunaru onda je TOTAL SILENT.

ja danas pazario jedan primerak ovog harda, odpoceo copy, smesten u usb rack, prva impresija - izgleda da sam se nepotrebno plasio samsunga

Gde mogu da nabavim ovaj hdd u novom sadu po povoljnoj ceni ?

Ponestalo prostora na postojecim i uzeo sam ovaj Samsung. Extra je hladan 19c wtf:d ovi ostali WD-ovi sto imam ne idu ispod 29c, lepo lepo samo nek posluzi za storage dace Bog.
U HD Tune Pro pise da moze da se koristi kao UDMA7? Da li je to moguce ili sta?
Svejedno u BIOS-u mi je max UDMA5.

Prilozi

• Samsung 1,5TB test.jpg
    Samsung 1,5TB test.jpg
    283.2 KB · Pregleda: 67
Danas me neugodno iznenadio prozorčić sa "can not read from drive...", u pitanju je disk koji sam kupio u oktobru. Regularan format, pojavili se BS. Telefonirao u prodavnicu, potom uvozniku pa opet u prodavnicu. Ne mogu da ga reklamiram uvozniku, jer ga je firma od koje sam ga ja kupio kupila od druge firme, pa ću morati da ga vratim u firmu gde sam ga kupio, onda oni toj drugoj firmi a ovi uvozniku (tako mi je objašnjeno od strane službenika uvoznika). Čim se sve brzo i uspešno okonča pohvaliču sve subjekte sa nazivima na za to predviđenom mestu na forumu...:zgran:

Ma desava se :D. Ja imam 3 komada i jedan je na pocetku pravio problem ali je sad ok.

ps. desilo mi se da crkne WD6400AAKS, dobije drugi i drugi na samom starnu nije valjao, dobijem treci i on sada radi :D

au :\ , pa zar za samo 3 meseca da rikne??

Pa prema SMART parametrima ukupno je radio 4 i nešto dana (stoji u racku na stolu i svaki treći-četvrti dan se nešto kopira na/sa njega)...malo je ozbiljnije od tih BS jer nije hteo ni neke quick diagnostics testove da izgura...

Poslednja izmena:
Danas me neugodno iznenadio prozorčić sa "can not read from drive...", u pitanju je disk koji sam kupio u oktobru. Regularan format, pojavili se BS. Telefonirao u prodavnicu, potom uvozniku pa opet u prodavnicu. Ne mogu da ga reklamiram uvozniku, jer ga je firma od koje sam ga ja kupio kupila od druge firme, pa ću morati da ga vratim u firmu gde sam ga kupio, onda oni toj drugoj firmi a ovi uvozniku (tako mi je objašnjeno od strane službenika uvoznika). Čim se sve brzo i uspešno okonča pohvaliču sve subjekte sa nazivima na za to predviđenom mestu na forumu...:zgran:

Malopre me zvali iz prodavnice gde sam kupio disk, kaze da su ovi iz druge firme (oni od kojih je on kupio disk) rekli da su testirali disk i da kazu da je OK, i vratili su mu ga. Covek me pita da li insistiram da se disk posalje kod uvoznika ili da dodjem da ga preuzmem.

Ako neko ima neki konstruktivan savet, bio bih jako zahvalan. Mene malo cudi da disk koji je posle regularnog formatiranja imao BS posle nekog vremena vaskrsne potpuno ispravan. Evo i capture chkdsk...

Prilozi

• BS.jpg
    BS.jpg
    34.3 KB · Pregleda: 77
Da nije realocirao problematicne sektore? Koliki ti je
Reallocated Sectors Count S.M.A.R.T. atribut?

Ne bih znao, disk nije kod mene, a onaj chkdsk je od pre dvadesetak dana, pre nego sto sam ga reklamirao. Samsungova dijagnostika ga nije konstatovala da postoji (u externom racku doduse).

F2 je EcoGreen i ta serija radi na 5400, F3 radi regularno na 7200 i opasno je brz. Za sistem juri sto brzi disk tako da ti F3 toplo preporucujem. Ako ne njega onda Seagate 7200.12 recimo, povoljni su

Malopre me zvali iz prodavnice gde sam kupio disk, kaze da su ovi iz druge firme (oni od kojih je on kupio disk) rekli da su testirali disk i da kazu da je OK, i vratili su mu ga. Covek me pita da li insistiram da se disk posalje kod uvoznika ili da dodjem da ga preuzmem.

Ako neko ima neki konstruktivan savet, bio bih jako zahvalan. Mene malo cudi da disk koji je posle regularnog formatiranja imao BS posle nekog vremena vaskrsne potpuno ispravan. Evo i capture chkdsk...

Epilog: covek iz servisa uvoznika, koga sam zvao telefonom mi je rekao da slobodno uzmem disk, sto sam i uradio. Garancija ionako vazi jos 33 meseca, pa ako se pojave neki problemi da insistiram da se njima (servisu uvoznika) posalje disk (ne rade sa krajnjim korisnicima pa mora preko prodavca).

Poslednja izmena:
Epilog: covek iz servisa uvoznika, koga sam zvao telefonom mi je rekao da slobodno uzmem disk, sto sam i uradio. Garancija ionako vazi jos 33 meseca, pa ako se pojave neki problemi da insistiram da se njima (servisu uvoznika) posalje disk (ne rade sa krajnjim korisnicima pa mora preko prodavca).
znas sta je fora, ja na taj disk ne bi smeo vise nista da stavim sem nekih xxx, ako ti crkne ti placi...

ja bih insistirao da mi daju drugi disk, pa ako baš ne može onda bi na taj snimio 1.3tb bez prestanka, jedno 2-3 puta da vidim da li će da zakaže...

ja bih insistirao da mi daju drugi disk, pa ako baš ne može onda bi na taj snimio 1.3tb bez prestanka, jedno 2-3 puta da vidim da li će da zakaže...
al ce ga namuci, pa taj disk mora da bude sposoban da snimi svoj pun kapacitet jedno par desetina miliona puta... kako smo nekad gazili manje diskove ovo danas je smesno, nije bilo retko da disk od 2.5 gb (koji je kostao kao 8-10 ovih danas) za jedan dan napunim i ispraznim do kraja po 10-20 puta... to je bilo vreme...

slažem se, ali ako 2-3 puta popuni isprazni njegov pun kapacitet i tada ne zakaže, biće siguran bar xxx na njega da stavi...

inače nije na mestu komentar servisera: pa kao uzmi ga, ako zakaže možeš da ga zameniš, jer nije to tastatura ili miš, ili bilo koji drugi deo kompa, pa da ako zakaže i nije neka frka, zameni se... nego su u pitanju podaci koji su priceless, ili bar vrede mnooooogo više nego tih 80 evra... traži da ti zamene disk, mislim da imaš prava na to

Hvala svima na savetima, uslediće detaljnija testiranja narednih dana i ako se pojavi neka nepravilnost, ici ce kod nazad kod uvoznika, a i ja sam izvukao neke pouke u vezi gde i šta.

Poslednja izmena:
Ja furam samo Samsung HDD uskoro mi stize bas taj Green od 1.5TB.

Skoro sam imao problema sa SAmsungom od 1TB mucio se nedeljama takodje slao na reklamaciju i vraceno mi je.Zapravo nisam imo problem sa Samsungom nego sa SATA kablovima koji na sebi nemaju na krajevima onaj limeni deo...i jednostavno ti kablovi nenalezu kako treba, neko vreme je radilo a posle pakao

Huh, mislim da nikada do sad ni na jednom mestu nisam video toliko losih komentara za neki novi WD...
:smash:

I Samsung se pridruzio 2TB zurci sa:
Samsung does the 2TB shuffle with EcoGreen F3EG hard drive
http://hothardware.com/News/Samsung-Introduces-2TB-EcoGreen-F3EG-Hard-Drive/

Look out, Western Digital -- you've got a little competition up there in the rarefied storage air. Samsung just got official with its newest EcoGreen HDD, the 1.5TB and 2TB F3EG. This here drive is the followup unit to last year's F2EG, and aside from sucking down as little power as possible for a capacious internal drive, it also incorporates a 3.0Gbps SATA interface, native command queuing features and 16MB / 32MB of buffer memory. It should be making its way out onto European and US shelves this month starting at $179.99, thus bringing your ultimate archival dreams that much closer to reality.

Uzeo ja juče ovaj hard disk, za storage.
Nego, jel bolje da ga u Win7 stavim da se isključuje posle npr. 30 minuta ili da se ne isključuje uopšte? Pristupam mu nekoliko puta na dan, a noću komp radi ali ne skida na njega.

Uzeo ja juče ovaj hard disk, za storage.
Nego, jel bolje da ga u Win7 stavim da se isključuje posle npr. 30 minuta ili da se ne isključuje uopšte? Pristupam mu nekoliko puta na dan, a noću komp radi ali ne skida na njega.

nek radiii

I ja sam stavio da mi okrece non stop :)

Ali imam mali problem kod podizanja Windowsa iz SLEEP S3 moda - nekad se desi da ne vidi hard disk kada komp probudim i ukucam sifru "prebrzo", pa onda moram da ga opet uspavam i kad ga vratim on ga vidi :trust:

Izgleda da mora da sacekam nekoliko sekundi da se hard zavrti da bi ga Vista prepoznala pri budjenju - Jel ima neko ideju kako to da resim?

Jel vam ovo lici na problem sa OS-om ili BIOS-om?

Poslednja izmena:
Cekaj sad.. Ne vidi ga uopste ili mu samo treba malo vremena? Ako je ovo drugo u pitanju, strpi se malo.. :D
Ako je ono prvo, da ga uopste ne vidi dok ga sledeci put ne dignes iz sleep-a, onda izvin'te ljudi, ali piiiiiip samsungove hardove... ;)
Inace, jako sad razmisljam da li da uzmem Samsunga ili WD.. Mada, imao sam Hitachijev hard od 1TB i radio je savrseno (uz malo vise buke). Kad kazem "imao", moram napomenuti da sam ga prodao (zajedno sa celom masinom) i on i dalje radi savrseno... ;)

I ja sam stavio da mi okrece non stop :)

Ali imam mali problem kod podizanja Windowsa iz SLEEP S3 moda - nekad se desi da ne vidi hard disk kada komp probudim i ukucam sifru "prebrzo", pa onda moram da ga opet uspavam i kad ga vratim on ga vidi :trust:

Izgleda da mora da sacekam nekoliko sekundi da se hard zavrti da bi ga Vista prepoznala pri budjenju - Jel ima neko ideju kako to da resim?

Jel vam ovo lici na problem sa OS-om ili BIOS-om?

Probaj da instaliraš najnoviji Intel Matrix Storage Manager (v 8.9.0.1023), meni je na W7 x64 rešio problem

Vrh Dno