Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

iako sam bio zadovoljan sa 2.0 na kecu, sada na 3 je u mnogim segmentima jos bolje. na task menager,u se naredjaju 5-6 stvari i nista nekoci.
instalirao sam elektronsku banku, na 1 nije moglo. spb tv radi odlicno. na kecu ni slucajno, itd.
nabacio sam teracell ledja, foliju na ekran i nastavljam da surfujem na vecim talasima !!!

To je interesantno da radi na drugom hardveru bolje, valjda su ga bolje uradili za trojku pa kasnije preneli na starije modele, ko zna...
Meni SPB radi na wave 1 na Badi 2, ali imam druge sitne i sporadicne bagove...
Koliko god gledao druge telefone, ne mogu ni dalje da mu nadjem adekvatnu zamenu, pogotovo za pare koliko je wave kostao pre 2,5 godine.

Pozdrav,imam jedean problem neznam da li je bilo reci na ovu temu ali bih bio zahvalan ako moze da mi se pomogne.Dobio sam PIN kode za otkljucavanje telefona-mreze za wave,e sad kad stavim karticu drugog operatera(inace bio sam u telenoru) i kad hocu da ubacim kod javlja mi se problem.PIN kod mora da se kuca u ovakvom formatu #0111*(kod za otkljucavanje)# a ja nemam opciju da ukucam zvezdicu ili tarabu,samo mogu da kucam gole brojeve bez simbola.Bio sam u Telenoru ali nikakvu pomoc nisam dobio od njih.Pretpostavljam da je neko od vas imao ovakav problem

Ma jok probao sam,bicu strpljiv mozda je neko imao ovakav problem ili na kraju pravac servis pa neka ga oni otkljucaju.Sve sam pokusao nista mi vise ne pada napamet.

Vidim na xda forumu da postoje nekakvi (Bada) custom ROM-ovi za ovaj telefon, pa reko da pitam ima li neko iskustva sa tim? Navodno su brži, stabilniji, sa više fičera.

Drugo... od nedavno ni preko ugrađenog brauzera ni preko instalirane Opere mini v6.5 ne mogu da otvorim ni jedan YT video. Traži noviju verziju fleša ili HTML5. :S: Jel moguće da na ovom telefonu više ne može nikako da se gleda YT?

Custom ROM-ovi su uglavnom bezveze, ja ih nisam stavljao ali sam slusao negativna iskustva o njima.
Opera nema flash pa je to donekle razumljivo, a vecina novih sajtova vise nece da otvori flash video ni u ugradjenom browseru.

Naravno, ako ima link ka youtube videu, onda ga otvori ugradjeni player i radi super (to je valjda h264 umesto flasha).
To je ujedno i resenje za iOS i za android, pa ne cudi da i na badi radi bolje od flasha.

Vidim na xda forumu da postoje nekakvi (Bada) custom ROM-ovi za ovaj telefon, pa reko da pitam ima li neko iskustva sa tim? Navodno su brži, stabilniji, sa više fičera.

Drugo... od nedavno ni preko ugrađenog brauzera ni preko instalirane Opere mini v6.5 ne mogu da otvorim ni jedan YT video. Traži noviju verziju fleša ili HTML5. :S: Jel moguće da na ovom telefonu više ne može nikako da se gleda YT?

Ja imam onaj turko 8.1 na wave2 i zadovoljan sam kako radi. Ne znam sta je Hero sve naradio na njemu, niti me zanima. :) YT mi od pre ~tri nedelje uopste nece da otvori video u HD kvalitetu, nego pusta najverovatnije 240p, ako ne i slabiji kvalitet. Bukvalno u toku noci se nesto promenilo.

Interesantno...

Meni You Tube sljaka bez problema u HQ kvalitetu, slika je odlicna. Koristim zvanicnu badu 2.0 na wave kecu.

Ljudi, da vas obavestim da sam i ja napustio bada tabor, tj. predao sam ga ženi, a sebi sam uzeo lg 4x hd.
Tri godine sam se držao Bade ali ako i je i Samsung digao ruke od njega, morm i ja...
Pozdrav

Molim onoga ko ostane poslednji na Badi, da iza sebe ugasi svetlo i zakljuca vrata kada bude odlazio. :D

Jedino ako mi crkne, Wave nikad necu prodati :)

100% se slazem, a uveren sam da ne moze da crkne, tako da i ja ostajem do kraja.

Trebali bi vec da krenemo sa opkladama, ko ce od nas poslednji ostati u ovom topicu sa bada telefonom. :D

Custom ROM-ovi su uglavnom bezveze, ja ih nisam stavljao ali sam slusao negativna iskustva o njima.
Opera nema flash pa je to donekle razumljivo, a vecina novih sajtova vise nece da otvori flash video ni u ugradjenom browseru.
Kako bre nema, meni sve radilo i na Operi? :trust:

Naravno, ako ima link ka youtube videu, onda ga otvori ugradjeni player i radi super (to je valjda h264 umesto flasha).
To je ujedno i resenje za iOS i za android, pa ne cudi da i na badi radi bolje od flasha.
Ma ja nađem nešto na YT-u i ne mogu to da pustim više nikako - ni na ugrađenom pretraživaču ni na Operi ni nikako. :S:

Ja imam onaj turko 8.1 na wave2 i zadovoljan sam kako radi. Ne znam sta je Hero sve naradio na njemu, niti me zanima. :)
A da li imaš manje problema sa količinom slobodnog RAM-a, pošto kažu da su i tu nešto doradili? Može li se reći da je Turko bolji od originalnog firmvera?

YT mi od pre ~tri nedelje uopste nece da otvori video u HD kvalitetu, nego pusta najverovatnije 240p, ako ne i slabiji kvalitet. Bukvalno u toku noci se nesto promenilo.
I ja sam to primetio od pre nekoliko nedelja. Nisam se udubljivao u problem, ali se meni nije hteo ništa da otvori što sam probao. E sad, da li se zalomilo da sam samo HD klipove nalazio i probao ili neće više nikakve to ne znam.

Interesantno...

Meni You Tube sljaka bez problema u HQ kvalitetu, slika je odlicna. Koristim zvanicnu badu 2.0 na wave kecu.
Na koju foru!?!? :zgran: I ja imam Wave S8500 i zvaničnu Badu 2.0, instaliranu preko KIES-a. Ajde vidi šta ti piše, koja je verzija firmvera. Prosto ne mogu da verujem. Meni i u Operi i u Dolphinu kaže da moram da instaliram noviju verziju fleša (a telefon valjda ima 10.3) i/ili da mi pretraživač podržava HTML5. Inače, ja nalazio podatak na netu da je Bada 2.0 donela podršku za HTML5. :trust:

Ljudi, da vas obavestim da sam i ja napustio bada tabor, tj. predao sam ga ženi, a sebi sam uzeo lg 4x hd.
Tri godine sam se držao Bade ali ako i je i Samsung digao ruke od njega, morm i ja...
Pozdrav
E, baš lepo. Da nam to nisi reko, živi bi smo se nasekirali. :d

Molim onoga ko ostane poslednji na Badi, da iza sebe ugasi svetlo i zakljuca vrata kada bude odlazio. :D
Ako ne vršimo direktnu komparaciju sa Ajfonom i Androidom, tj ako je ne doživljavamo kao smartfon OS (što skoro i da nije), Bada uopšte nije loše parče softvera.

Jedino ako mi crkne, Wave nikad necu prodati :)
Ima nas još kojima je prirastao srcu. :)

100% se slazem, a uveren sam da ne moze da crkne, tako da i ja ostajem do kraja.

Trebali bi vec da krenemo sa opkladama, ko ce od nas poslednji ostati u ovom topicu sa bada telefonom. :D
Pazi, telefon je genijalan. Ako izuzmemo problem sa količinom RAM-a i GPS signalom, koji je čujem još donekle i zamaskiran, telefon je super. E, sad... to što se zbog smešnog SamsungApps-a maltene ni ne može smatrati smartfonom, to je druga stvar. Iskreno, meni samo smeta nedostatak VoIP aplikacije. Ako se to reši, moj Wave će još jaaako dugo ostati u upotrebi, kao telefon - što i jeste. :)

Jok... nemojte zakljucavati vrata, samo ugasite svetlo i *priklonite* vrata. Ali nemojte zakljucavati, nikako... uvek moze da svrati neki putnik namernik :p

Na koju foru!?!? :zgran: I ja imam Wave S8500 i zvaničnu Badu 2.0, instaliranu preko KIES-a. Ajde vidi šta ti piše, koja je verzija firmvera. Prosto ne mogu da verujem. Meni i u Operi i u Dolphinu kaže da moram da instaliram noviju verziju fleša (a telefon valjda ima 10.3) i/ili da mi pretraživač podržava HTML5. Inače, ja nalazio podatak na netu da je Bada 2.0 donela podršku za HTML5. :trust:

Evo citam, pise bada 2.01201051942LISS8500XXLA1
Youtube sljaka, probao sada, HQ kvalitet i odlicno izgleda. Kliknem link iz ugradjenog browsera.
Jedino da preinstaliras sistem, nije mi jasno sta se desava.

Pozdrav

Jok... nemojte zakljucavati vrata, samo ugasite svetlo i *priklonite* vrata. Ali nemojte zakljucavati, nikako... uvek moze da svrati neki putnik namernik :p

Ali tako moze da povuce promaja, a ona je poznata kao najveci krivac smrtnosti stanovnistva. :D

Neka, neka... bolje promaja, nego katanac na vratima :p

Neka, neka... bolje promaja, nego katanac na vratima :p

Vala bas, kakva bre promaja, to su izmislili penzosi, pravi entuzijasti se ne plase jebade sa promajom :d

Hahaha ! Vi ste bas resili da istrajete :) Entuzijasti, sto bi se reklo :D

Ja jedva naucio oca na obican telefon da kuca sms, kad mu rekao da cu Wave da mu dam on se obradovao, a kako ce da se izbori sa njim, pa jos i ovi neki bagovi, nisam ziv... :D

Pa vrati telefon na 1.2, evo moj cale vec 2 nedelje koristi telefon i sve je naucio za 48h.. skoro sve :D A jos nijedan bag nije imao, jer ne ide na net, osim za proveru prognoze i blic widget sam mu namestio, pa nema one smaracke poruke o nedostatku rama.

Bada 1.2 kida, leti, munjevito brz telefon sa ovom verzijom a fabricki softver ima toliko korisnih opcija da je to neverovatno, kao da si skinuo bar 10 dobrih aplikacija. Naravno, bada 2.0 je vise android-olika a 1.2 je nesto izmedju feature i smartphone-a ali je ta verzija jednostavna za koriscenje.

Poslednja izmena:
Hahaha ! Vi ste bas resili da istrajete :) Entuzijasti, sto bi se reklo :D

Do kraja :D

Glasam da se FILKE i hsv.stoned diskfalifikuju iz takmicenja jer su svoje telefone predali ocevima, sto znaci da telefoni vise nisu u njohovom posedu. :p
Takodje ,svako ko ima sekundarni telefon je automatski diskfalifikovan iz daljeg takmicenja. :smash:

Meni je Wave primarni i jedini telefon, tako da ocekujem fer protivnike. :banana:

E onda ih nes' ih imati, pobedio si, katanac :d :p

Nisam ja jos ocu dao Wave, na leto tek, ako ne na jesen dok se skupe pare za neki Note 2, Nexus 4, HTC leptiric i tako te azdaHe :D

Vratio bih se ja na 1.2, nego mi crko konektor za usb/punjac, ne daju mi se 30-35 e za to, pa punim bateriju sa kinezom od 200 din. svaku noc :D

To je crknut telefon, ili kao konj sa jednom povredjenom nogom, ne moze da se takmici :D FILKE otpada :p ko je ostao?

Vrh Dno