Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Sta si pazario? SGS II?

Nisam jos nista, na slatkim sam mukama sta uzeti, nesto polovno u garanciji verovatno :) mada mi se ne daje preko 200e.

Rezime, da ne bude totalni offtopic: nikad nisam imao hw bolji telefon od wave-a, ni sw gori telefon od Wave-a

Wave forever!!

Kako da uklonim prozore (home screen) imam ih maximalno deset, nikako da provalim kako se gase na badi 2.0

Ja ne odustajem od talasa,za te pare u klasi nema boljeg sto se tice izrade a i sve imate out of box ne mora nista naknadno da se skida...
Jeste da bada zna da baguje cesto ali ja sam zadovoljan za ulozeni novac dobio sam skoro sve sto ima i na androidu.(skype bada nema mada ga ja ni ne koristim na kompu tako da mi je svejedno)

Ja sam zbog skype-a i presao na android.

Sad nam ostaje tema da se kao babe secamo mladosti :d

Sto se skype tice to je jedan od vecih nedostataka generalno ali meni nista ne znaci, skype koristim par puta nedeljno kao chat i imam 8 prijatelja na istom :)

Ovih dana sam se nasnimao 720p sa talasom, nema sta i dalje jedan od najboljih kamera telefona iako je 5mpix/720p.

Ja bih da menjamo ime Wave-a u Samsung HSV :D

Ovih dana putovao po Srbiji i Ndrive odlicno odradio posao.
Problem je sto se po ovom suncu u autu i ukljucenom navigacijom od 2 sata tel toliko ugreje da se jedva drzi u ruci.Deluje kao da bi se istopio da je od plastike.:d Ali wave ima vrhunsko alu kuciste...

Ovo je jedini tel koji mi izgleda posle 6 meseci kao nov,a ne koristim nikakve obloge,folije...

Kameru ne bih komentarisao,svi se slazemo da je vrhunska.Mp3 player takodje.Ekran...

Sa Operom i net super radi.

Od aplikacija ima skoro sve sto mi je potrebno...

Tako da sam se posle pocetnog bedaka i negodovanja malo iskulirao i mogu reci da mi je wave sasvim ok tel.Restartuje se i zabode s vremena na vreme,ali sam se navikao na to i ne smeta mi vise toliko :d
Sigurno ga necu menjati do nove god.

I koja je na kraju najbolja verzija bade 2.0?Mislim koja najmanje baguje?Da li nemacka verzija bade 2.0 ili ima neka stabilnija?

ja neposustajem. cekam da dobijem na loto,u pa da kupim s3.
u medjuvremenu, ako ima znalac da mi kaze kako da prebacim aplikacije u zip,u koje skidam na badaaps.ru. sve imaju zadjabe, a ja neznam da prebacim na ovu nasu 2.0.
castim pivo na ovu vrucinu.
(ne bas iz ove krigle)

Poslednja izmena od urednika:
ja neposustajem. cekam da dobijem na loto,u pa da kupim s3.
u medjuvremenu, ako ima znalac da mi kaze kako da prebacim aplikacije u zip,u koje skidam na badaaps.ru. sve imaju zadjabe, a ja neznam da prebacim na ovu nasu 2.0.
castim pivo na ovu vrucinu.
(ne bas iz ove krigle)

Evo ti video kako da "prebacis" aplikacije koje si skinuo na Wave

Sa Operom i net super radi.

Java Opera ili "bada" Opera? Ja poludeo od redovne aplikacije. Bilo koju stranu da mi otvori, zakuca ekran na jedno 10-ak sekundi ( i na XXLB2 i ZCLB4). Bukvalno bilo koju stranu. Tako da sam primoran da koristim java verziju :(.

Koristim Operu za Badu

zakuca ekran na jedno 10-ak sekundi

To se i kod mene desava,sad da li je bas 10 sec. zavisi od velicine stranice.I to je jedini-najveci problem Opere za Badu(poredio sa drugim os-ovima),mada mogla bi biti malo brza.
Meni je najbitnije da ucita svaku stranu,dakle nema onih low memory poruka,restarta...

Isprobao sam ICS na wave-u i mogu Vam reći da to brutalno dobro radi. Ima mali problem sa nekim slovima na tastaturi mada kad se setim onih prvih klipova sa ICS-om gde je jedva detektovao pokrete ovo je fenomenalno. Memorijsku karticu mi nije prepoznao, htedoh da isprobam muzički i video player. Merač baterije ne radi pa nisam znao tačno na čemu sam ali znam da sam ga od ranog jutra ko kasnih večernijh sati njakao(kad god bih imao pauzu) i da mi baterija nije bila napunjena do kraja u startu. Instalacija je laka ali je paljenje malo *******o jer treba tačno potrefiti da se obe tipke za pozive stisnu istovremeno, onda se posle 3 sekunde pojavi logo androida. ako jednu stisneš ranije možeš čekati do sutra da se upali.

Sta jos ne radi osim toga sto si naveo...Nisam odavno pratio desavanja po pitanju toga, jesu li uspjeli rijesiti pozive i sms?

Da modem radi znao bi ti to vec odavno na osnovu euforije u ovoj temi :)

Poslednja izmena:
modem ne radi naravno, mislim da bi svi prešli čak i na ovu alfu da modem funkcioniše :D

angry birds, flipboard, maxthon, es file manager, you tube, blic, advanced task killer i dolphin browser rade bez problema a posle toga mi nije dao ništa više da instaliram, kao fali mu mesta. b92 app nije hteo da mi pokrene uopšte. ponekad se sam launcher zabaguje. internet radi odlično za surfovanje, flash takođe mada stranica postane skoro neupotrebljiva kad ima flash-a.
live wallpaperi rade savršeno i uopšte ne usporavaju telefon, kamera radi odlično za fotke i panoramu ali video malko zeza. wifi mi hvata znatno više hotspotova nego na badi ali i sam signal je znatno bolji (isprobano na kućnom od lelekoma).
za jednu alfa verziju ovo radi bolje nego bada 2.0 u većini slučajeva iako fali još mnogo toga da se uradi da bi to bilo kako treba ali čini mi se da će možda i biti nešto od ovoga. vidim da su i root odradili.

fon pokazuje da je 120ak MB RAM-a zauzeto i oko 100MB slobodno kad ništa na njemu nije pokrenuto.

trenutno dobro dođe za zezanje.

E pa to sam hteo da te pitam, da poskidas neke hw info aplikacije i da konacno saznamo koliko rama ima talas :)
Bas me zanima da li u tu kolicinu 120+100Mb ide i gpu ili.. ? Meni na badi 2.0 pise da gpu koristi 98Mb rama.

Dobro je to sto ne laguju ti wallpaperi itd, znaci da je bada krs a wave hardver i dalje konkurentan ;)

Jel ti izbacio nekada ono za nedostatak rama i koliko je brz multitasking? daj bre da zbudze Android pre nego sto promenim fon :d

Cek, da pohvatam, jel moze da se koristi uporedo i bada 2.0 i ICS, ono da se pokrecu posebno? Ako moze neki link za instalaciju, sigurno uputstvo, pa da mozda i ja probam ovih dana...

http://www.youtube.com/watch?v=MzQaicf6VFg&feature=g-hist

odavde poskidaj iz description-a sve fajlove

a uputstvo imaš ovde http://www.badapps.ru/4691-pervaya-alfa-versiya-proshivki-android-40-isc-dlya-s8500.html (možeš sa desne strane uključiti prevod na engleski) očas posla. ja sam se baš iznenadio koliko je lagana instalacija.

sudeći po ovom nekom programčiću wave ima 215MB RAM-a ali čitam na xda da ustvari ima 384MB ali na dva čipa ili tako nešto a ovde je prepoznat samo jedan. možda je taj drugi namenjen isključivo za GPU.

Prilozi

• P1040303.JPG
    P1040303.JPG
    200.2 KB · Pregleda: 42
  • P1040306.JPG
    P1040306.JPG
    170.6 KB · Pregleda: 40
  • P1040307.JPG
    P1040307.JPG
    167.4 KB · Pregleda: 40
  • P1040308.JPG
    P1040308.JPG
    167.8 KB · Pregleda: 39
  • P1040309.JPG
    P1040309.JPG
    175.2 KB · Pregleda: 34
Pa da, tako sam i ja citao negde ranije, gpu 128Mb rama i 256Mb rama za sistem i aplikacije. Jeste da nije bas optimalna kolicina za ics ali Android se ocigledno ''prilagodjava'' i jede onoliko rama koliko mu das :)

upozorenja za malu količinu slobodnog rama mi nije izbacivao ali ako neka aplikacija zna da povuče veću količinu neće uopšte da je pokrene, kao b92 pretpostavljam. bench app mi je force close-ovao a i prilično loše je radila tih par trenutaka, pulse mi se malo zabagovao kad sam snimao fon u radu ali najviše zbog toga što sam skakao sa jedne aplikacije na drugu bez gašenja istih. inače kad očistim ram sa advance task killerom pulse radi kao podmazan. skype nije hteo da mi se uloguje, ali pošto nisam korisnik možda sam i pogrešnu šifru upisao, ni ne sećam se više koja je tačno. čak i da je proradio mikrofon ne radi pa ništa od toga (source xda)

p.s.

Pixlr-o-matic sam sad isprobao, definitvno najresponsivnija aplikacija na wave ics-u. radi kao podmazana

i da, nijednom tasteru nije dodeljen home button status pa nisam u task manager nikako mogao da uđem, tj. bar u onaj fensi što se aplikacije gase swipe-ovanjem. kamera dugme otvara muzički plejer

moraću pazariti galaxy nexus , sviđa mi se kako izgleda ova stock varijanta ICS-a, mada on je sad već na JB-u pretpostavljam

Poslednja izmena:
Samo se setim kad sam prosle godine rekao da Wave nema 512MB, kako ste svi skocili na mene ,)

Prodajem svoj wave, nadam se da ce ga neko kupiti :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno