Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

svuda se pojavio sada, doduše videh Wave II za iste pare u Metro-u a kec za 14.990,00 - akcija u pitanju ali mislim da je prošla

Instalirah i ja danas ICS. Instalacija je prilicno laka, samo sto meni nije hteo da prekopira zadnja 4 fajla koja idu na telefon. Kad sam probao da prebacujem jedan po jedan sve je proslo ok. :)

Slovo a definitivno ima problem, a cini mi se i jos par slova blizih levoj strani ekrana. Al najveci problem mi je broj 1 koji moze da se otkuca samo u landscape modu. Posto imam br. 1 u sifri za g.play kad ga okrenem u landscape mode da okucam 1, vrati me da kucam mejl ponovo i tako u krug :D a inace i sam landscape ima problema i ceo donji red tastera ne odgovara pa sam posle pola sata mlacenja odustao :)

Imam utisak da se telefon greje vise nego na badi, ali za ovo kratko isprobavanje nista strasno.
Nadam se da ce popraviti u nekoj buducoj verziji tastauru, al sve u svemu zanimljivo. Bar se nesto desava sa skoro prezaljenim wave-om :D

AT vladimirdowla:
Ja sam uzeo u telenoru u aprilu prošle godine kada je već nestao sa njihovog sajta. Mislio sam da ih više nema u prodaji a i cena je niža čak i od one kada se uzimalo sa najjeftinijim postpaid-om.

Instalirah i ja danas ICS. Instalacija je prilicno laka, samo sto meni nije hteo da prekopira zadnja 4 fajla koja idu na telefon. Kad sam probao da prebacujem jedan po jedan sve je proslo ok. :)

Slovo a definitivno ima problem, a cini mi se i jos par slova blizih levoj strani ekrana. Al najveci problem mi je broj 1 koji moze da se otkuca samo u landscape modu. Posto imam br. 1 u sifri za g.play kad ga okrenem u landscape mode da okucam 1, vrati me da kucam mejl ponovo i tako u krug :D a inace i sam landscape ima problema i ceo donji red tastera ne odgovara pa sam posle pola sata mlacenja odustao :)

Imam utisak da se telefon greje vise nego na badi, ali za ovo kratko isprobavanje nista strasno.
Nadam se da ce popraviti u nekoj buducoj verziji tastauru, al sve u svemu zanimljivo. Bar se nesto desava sa skoro prezaljenim wave-om :D

ja sam uspeo i a i jedinicu da stisnem ali sam se namučio dosta (takođe u šifri imam keca pa sam lupio neke karaktere i napravio neki bzvz acc, kasnije sam dodao moj). ako hoćeš a onda gledaj da stisneš vrhom prsta skroz uz ivicu ekrana, keca sam dobio tako što sam prevukao prstom preko brojeva na levo i nekako ga ubo :D
i da greje se dosta, ne znam kako sam to zaboravio da napišem.

Sve je dzaba ako ne radi modem.

pa dobro meni je ICS poslužio da se odlučim za galaxy nexus :D koji ću, nadam se, uskoro da pazarim

:d

http://badahub.com/2012/07/android-4-1-jelly-bean-on-samsung-wave-1-s8500.html

posty.png

Evo ja skinuo sve fajlove za ISC sto si ti "vladimirdowla" stavio link, klip onaj, pa pre nego sto definitivno odlucim da odradim flash, interesuje me: koliko treba da se drze tasteri Call i End Call za ukljucivanje, jel moze isto i bada da se koristi pored sendvica, ima li kakvih problema oko rada bade, jel moguce posle brisanje androida, i ako neko mozda iskopao informaciju na netu za Jelly Bean, hoce li isto ovako da bude kao i sa ISC-om, da ne rade modem i mikrofon???

Poslednja izmena:
* ICS...tek posle video a nisam mogao da izbrisem, sta ja permutovao i pisao jeb... teeee!!!!!

@ FILKE
Ako lepo pritisnes Call i End Call treba nekih 10tak sekundi, ja sam prvi put stisno prvo end call pa mi upalio badu :D

Za sada sam primetio sam jednu promenu kod Bade. Izgubila mi se lista dolazecih i odlazecih poziva pa mi sada prikazuje samo propustene. Ne znam dal ima veze sa ICS al od njega listu poziva nemam.
E da i sutradan su mi crkle slusalice sa wava, al cenim da to nema veze sandroidom :D

meni je crkla desna slušalica ali nema veze sa androidom jer se desilo par dana pre nego što sam probao. btw sinoć sam primetio neke nuspojave, ics mi je obrisao gomilu pesama tj pretvorio ih je u fajlove sa 0MB, takođe mi je shebao neke fotke ali realno nisam izgubio ništa važno.

oko paljenja sam isprobavao, malo je zeznuto. možeš da držiš dugo pa da ti se opet bootuje bada a možeš i da držiš 3 sekunde i da uđe u ics. probaj da pališ u mrklom mraku, videćeš da se posle 3 sekunde pojavi bela linija na sredini ekrana, ako u tom momentu pustiš tipke ući će u ics. ako nastaviš da držiš on će opet odvrteti to nakon par sekundi. nije varijanta da držiš pa da pustiš kad se pojavi logo, jer bi se tad načekao samo tako :D

Za sada sam primetio sam jednu promenu kod Bade. Izgubila mi se lista dolazecih i odlazecih poziva pa mi sada prikazuje samo propustene. Ne znam dal ima veze sa ICS al od njega listu poziva nemam.
E da i sutradan su mi crkle slusalice sa wava, al cenim da to nema veze sandroidom

To je standardni bada bag :d meni se to desilo jos pre par meseci, navodno je resenje da obrises i propustene pozive i restartujes fon i opet imas kompletnu listu poziva ali mene je i ovo mrzelo da probam :d Kazu da se bag vraca posle nekog perioda..

Inace je.bada 2.0 vremenom radi sve gore, nikako da se nakanim da formatiram memorijsku i odradim hard reset.. ako posle toga ne bude malo bolje radio os vracam se na 1.2 badu zauvek.

Obrisao sam propustene i odmah mi se pojavili svi pozivi... lol

Samsung’s first smartphone TIZEN will use Super AMOLED Plus HD screen

http://badahub.com/2012/07/samsungs-first-smartphone-tizen-will-use-super-amoled-plus-hd-screen.html
To answer your frequently asked question about Tizen OS that is “Can Tizen be installed on Wave series ?”.

The Answer to this question is definitely no because the the minimum hardware requirement for this OS to run smoothly are above the specifications in Wave 1 and 2 but maybe Wave 3 has the potential to run it and it was said by Samsung that they would provide update for wave 3 but wave 1 and weave 2 would not get any update but that was said about Bada 3.0 which is certainly not going to be released.

Sa Badom vam je prosla fora, sada mozete da ga duvate :d

Kako god znam da nikad vise necu kupiti Samsung telefon, ne zbog hw nego zbog odnosa prema kupcima, iliti srpski receno mogu da se teraju u honduras ;) Normalno to cu im " reci u lice " par puta bez da se upustam u diskusiju koliko to njima znaci ali meni znaci najvise.

Poslednja izmena:
Jasno.

http://www.itsvet.com/tekst/canyon-cnl-mbep01/6135/

pazario sam ove sluške za 600din i mogu Vam reći da su neuporedivo bolje od onih samsungovih, koje su mi btw riknule. nisu ništa glasnije ali je zvuk znatno čišći, čuje se više detalja pogotovo ako je još i flac u pitanju. za malo para pun pogodak. sviđa mi se što je kabal spljošten pa nema šanse da se upetljaju.

Od juce je i meni izbrisao neke slike i pesme sa memoriske... bas me iznervira...
Kako ide skidanje ICS sa telefona? Mogu samo da izbrisem ona cetri fajla?

http://www.itsvet.com/tekst/canyon-cnl-mbep01/6135/

pazario sam ove sluške za 600din i mogu Vam reći da su neuporedivo bolje od onih samsungovih, koje su mi btw riknule. nisu ništa glasnije ali je zvuk znatno čišći, čuje se više detalja pogotovo ako je još i flac u pitanju. za malo para pun pogodak. sviđa mi se što je kabal spljošten pa nema šanse da se upetljaju.

:D

verujem da su bolje od onih default ali opet 600 din i Canyon koji je poznat po kvalitetu zvuka. :D al brate flac neces primetiti razliku :) skoro sam testirao u mom slucaju sa cx150, 320 kbps vs flac..razlika se primeti ali ne u svim zanrovima i potrebno je bas da se potrudis, inace sam guglao i u sustini se i ne vredi cimati za pakovanje ogromnih flac albuma na telefonu ako nemas bar cx150 i wolfson ali sa voodoo sound fixom.

Ali u svakom slucaju ces vise da uzivas nego sa onim raspalim default :)

pa to što si boldovao se primeti u nekim pesmama gde ima dosta basa i pritom neko peva, na samsungovim se čulo više kao krčanje dok se ovde čuje jasno i muzika i reči

slušalice su inače oko 1200din a ja sam ih nabavio sa jako lepim popustom

Mislio sam na to da je zvuk cistiji a ne cisci :D

odkad sam faks završio i nisam u blizini škole počelo znanje da mi degradira opasno :D

Ima li nekih novosti, naznaka da ce da se odradi modem za Android, dzaba ovako bez, ja jos nisam odradio flash?

resio sam da predjem na wave 3. najpovoljnija ponuda za nov je 195 e. ako neko zna za nizu cenu, neka mi odmah javne.
nisam nigde nasao forum za 3. ako neko zna neka i to napise, ako ne, nastavljamo da se druzimo ovde do poslednjeg waveta.

Vrh Dno