Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

skini zadnji kies preko samsungovog sajta (ako vec nisi),instaliraj ga :d...i ondak ides na start,ukucas regedit,udjes u HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies2.0,i u Region stavis RS.

Upalis kies,on ce traziti da se apdejtuje,i kad zavrsi radice ti nas apps lepo preko njega.
:)
hvala RONIN, proverio sam
imam RS. ima li ideje neko kako da mi proradi kies, a i ovaj j...... aps na fonu. isao sam na samsungov sajt, menjao sifru, vratio se na fon i opet, niste registrovani za ovaj aps. dajte ljudi neki sajt da skinem nesto. inace sam prezadovoljan sa fw2. doduse, preko wi-fi,ja leti ko lud. juce mi se gasio na nekoliko mesta i bagovao. danas sve ok.
sad znam sto ih je ajpon tuzio. sema je apsolutno ista kao njihova cak i oni dugmici u podesavanjima, bar su malo mogli da promene oblik. ko je imao amera duze u rukama, znace o cemu pricam. ili neka mi neko objasni kako da prebacim sa pc,ja zipovane datoteke koje sam skinuo sa badapps.ru, na fon a da ga isti prihvati.
ajte ljudi, kad vec vatate zjake, kao i ja na ovom forumu, pomozite. valjda zato postoje ovi forumi? pomazem i ja u necemu sto znam. pozdrav svima

O ovome sam ja pisao pre koji mesec. Mislio sam da imam jedini ovaj problem, ali to izgleda nesto do NDrive-a.

Meni se jednom ovo desilo u landscape modu, okrenuo sam opet telefon u portrait pa opet u landscape, i bilo je ok.

Tako da okrenite jos jednom pa bi trebalo da odu te skrabotine.

skreno meni je Telefon " zasjao " posle update-a, nekako su lepse ikone i sam displey mi je lepsi, sve radi, nema bugova osim povremenog ' lag "a ali mene to ne nervira, nema restarta, doduse ja skromno koristim phone, gps + phone + camera i nis vise.

I ja sam tako mislio iako su default tema i ikonice odvratni, bar meni.
Onda sam skinuo par tema koje su ok, ikonice su suvise male iako ima prostora ali dobro, odziv ekrana je kao i ranije.

Ali ova BETA ume da laguje, fale neke opcije, to postavljanje ikonica na desktop nisam jos ni probao, jednostavno mi ne treba, mnogo me iritiraju ******ska ogranicenja a kada udjes u settings nemas cak ni back opciju nego skroz moras da izadjes, a sam settings meni podseca na neki Samsung dumb phone od pre par god :d :d

Kada dodam jos da zahtevnije aplikacije laguju, neke se u multitaskingu cak i same gase:wall:, nemoguce je igrati fruit ninja i slusati muziku jer je lag toliki da je to strasno + ubogi 720p kamkoder.. [na 1.2 bez laga sve ovo]
Ispao bih smesan sam sebi kada bih rekao da je telefon zasjao :d :d :mad:

Dobili smo polu-proizvod, betu, moje strpljenje ima granice ali, nazalost, mnogo vece limite ima moj budzet, da imam kesa vec sutra bih kupio razr motorolu npr.

Naravno 2.0 ima dobrih strana, pisao sam vec o tome ali su smaraci izbacili nedovrsen, osakacen os.

Poslednja izmena:
Telefon mi je bio u ap uart modu... sad leti ;)

meni je simpatican bada 2, tj bratu...

Znao sam za nesto slicno u 1.2 Badi i ne mogu da verujem da i za 2.0 mora da se cacka nesto.. Strasno. Ja sam samo juce koristio gps i bada sports i mislim da je za 1 min uhvatio satelite, nije valjda da cemo opet imati probleme sa gps-om ili da ce ova ciscenja history itd biti neophodnost?

Telefon mi je bio u ap uart modu... sad leti

Ajoj i meni je :d sad sam izvalio :d Dakle, sad ce biti manje laga ali opet moram da testiram autonomiju.

Opa, cini mi se da kamkoder ne laguje u cp uart modu :) Tj laguje :d ali manje, moze da se gleda na telefonu a na kompu je kao i ranije- odlican.

Poslednja izmena:
hsv da li da ostanem na 1.2 ?

Ne znam. To je jedino sto mogu da ti kazem. Evo sada prelaskom na cp uart mode ima manje laga, kamkoder je upotrebljiviji i ne radi mi se opet cela ta smaracka procedura. Ima novih korisnih opcija ali meni bar fale neke sa 1.2 bade. Ali vec sam poceo da se navikavam, posebno jer najvise koristim muzicki plejer i kameru, meni je i dalje telefon- telefon. Zato cu i moci da se naviknem. Ali mi mnogo smeta sto su ekvilajzeri onako zavuceni ali eto..
Lepo sve ovo deluje u nekim momentima, da kazem ozbiljnije, pretrazivac je efikasniji, iako je problem sa nedostatkom rama kao otklonjen pri multitaskingu mi se desilo da fon ugasi neku aplikaciju a da to i ne primetim, teze kucam poruke zbog jos manje tastature.. Ali se opet navikavam.

Audio kvalitet u toku razgovora je primetno bolji, bar meni, spikerfon nisam probao.

Savetujem ti da probas i sam procenis, samo te upozoravam da sve zivo pogasis na kompu da kies ne zabaguje pri bekapovanju podataka! Ja sam sve pogasio pa se to ipak desilo, ali vecinu sam uspeo da vratim. To je to, vredi bar probati a ako bude vecih problema, back to 1.2.

Poslednja izmena:
A gde da proverim taj mode da li mi je cp uart ili ap uart? Sta i kako da podesim? :)

koja bese procedura za prelazak u cp uart mod... uh nikako da zapamtim :mad:

CHANGE PERFORMANCE MODE
dial *#8740#. If after dialing this code, message comes “AP UART mode enabled”
then it’s fine. If it shows “CP UART” then dial the code once again to bring it back to “AP UART”.

@HSV

Primjetio sam da se zalis na nedostatak back dugmeta i uvijek ti hocu odgovoriti, ali zaboravim ili kontam da si skontao...
Back u badi 2.0 je taster spustena slusalica...:D

@HSV

Primjetio sam da se zalis na nedostatak back dugmeta i uvijek ti hocu odgovoriti, ali zaboravim ili kontam da si skontao...
Back u badi 2.0 je taster spustena slusalica...:D

Brate.. :d nemoj da se vredjamo :d

I u 1.2 je falio back u nekim opcijama ali ta spustena slusalica, logicno, uvek moze da sluzi kao back, ali jedan seljacki veliki back, ne 1 korak u nazad vec apsolutni izlazak :d

Ja sad gledam i gdje god da udjem ima back opcija, ako nema nje onda (onda je to u nekom meniju tipa setings/my files sa kojim se vracas u glavni meni pomocu spustene slusalice)...
Ako me sjecanje dobro sluzi (od septembra sam na badi 2.0) na 1.2 spustena slusalica je bila povratak na homescreen, dok je ovdje centralni taster veliki back na homescreen...

Ma znam, moze i na centralni taster ali definitivno ima manje backova :d nego u 1.2.

Znam da je ovo subjetivno i da se mozda samo meni gadi ova default tema ali evo, proberite odavde nesto [samo bada 2.0 teme], registrujte se ako treba :

http://www.badaforums.net/forums/bada2-themes/

Ja koristim ovu wDark v3 i ok je skroz, samo ima uzasno emo wallpapere pa je preporucljivo promeniti ih :d Kombinacija super amoled crne, narandzaste i bele, meni je ok, ikonice su malo sarene al ono, nemam neki izbor.
A ni ICS nije losa cak i flash.

Poslednja izmena:
Niko da spomene da Kies sada ima full bekap gde je moguce bekapovato sve sa telefona u teoriji (i aplikacije). E sad ja bih voleo da vidim kako to radi u praksi, tj ako fleshnem neki drugi firmware da li cu sve moci da vratim preko bekapa kao da se nista nije desilo.

Niko da spomene da Kies sada ima full bekap gde je moguce bekapovato sve sa telefona u teoriji (i aplikacije). E sad ja bih voleo da vidim kako to radi u praksi, tj ako fleshnem neki drugi firmware da li cu sve moci da vratim preko bekapa kao da se nista nije desilo.

Ja uradio backUp i restore na S8530 sa S8530XXKL6 na S8530XXLA1 radi sve perfektno(aplikacije,parametri,podesavanja itd.)

Ne znam. To je jedino sto mogu da ti kazem. Evo sada prelaskom na cp uart mode ima manje laga, kamkoder je upotrebljiviji i ne radi mi se opet cela ta smaracka procedura. Ima novih korisnih opcija ali meni bar fale neke sa 1.2 bade. Ali vec sam poceo da se navikavam, posebno jer najvise koristim muzicki plejer i kameru, meni je i dalje telefon- telefon. Zato cu i moci da se naviknem. Ali mi mnogo smeta sto su ekvilajzeri onako zavuceni ali eto..
Lepo sve ovo deluje u nekim momentima, da kazem ozbiljnije, pretrazivac je efikasniji, iako je problem sa nedostatkom rama kao otklonjen pri multitaskingu mi se desilo da fon ugasi neku aplikaciju a da to i ne primetim, teze kucam poruke zbog jos manje tastature.. Ali se opet navikavam.

Audio kvalitet u toku razgovora je primetno bolji, bar meni, spikerfon nisam probao.

Savetujem ti da probas i sam procenis, samo te upozoravam da sve zivo pogasis na kompu da kies ne zabaguje pri bekapovanju podataka! Ja sam sve pogasio pa se to ipak desilo, ali vecinu sam uspeo da vratim. To je to, vredi bar probati a ako bude vecih problema, back to 1.2.

Kazi mi, pretrazivac je sad full screen ? Bez onog url bara odozgo i odozdo onih dugmica za ulazak u opcije ? Ili i dalje je u opciji ona nebulozna auto hide fora koje nije bilo na 1.0 recimo ?
I daj neki ss sa fb chat strane. kako radi flash ? Jel u pitanju light flash ili radi sve u full-u ?

Poslednja izmena:
Pretrazivac je ok, nisam primetio nista sto bi me nerviralo, za sada. Mislim da je lite flash ali je bolji nego na 1.2 badi, a fb raspali nemam.

Ja uradio backUp i restore na S8530 sa S8530XXKL6 na S8530XXLA1 radi sve perfektno(aplikacije,parametri,podesavanja itd.)

Isto +1 Mozes cak da biras od aplikacija sta hoces da vratis a sta ne, Jos najbitnije sve to radi.

Hint - I can't find how I delete so manny home screens? - Pinch out the home screen. Like zoom out in browser.

Poslednja izmena:

Hvala za ovo, da potvrdim da je je verovatno najlaksi nacin da se instaliraju aplikacije za Wave 3. Samo treba lepo pratiti uputstva. I da, ja sam morao da skinem net framework 4.0.30319 da bi radio kies loader!

Nasao sam neke kul aplikacije, okacicu ss kasnije. Skinuo sam svasta pa cu danas da proberem.. c64 music player je genijalan :d

Vkozomar, nije valjda da ono za gps, brisanje history, mora da se radi cesto kao i na 1.2 badi?

Mislim da je sa cp uart modom autonomija 30% slabija nego u istom modu na badi 1.2.. steta. Sa ap uart je dosta slicna ali fon ume da laguje.

Poslednja izmena:
Vkozomar, nije valjda da ono za gps, brisanje history, mora da se radi cesto kao i na 1.2 badi?

Ne znam, tek sam poceo da koristim :)

Nego " KOJE " to aplikacije za W3 valjaju i za nas ? Nesto ne vidim is korisno ?? Neki hint ili lista mogucih ? :)

Jel je probao neko ove vece igrica sa W3 (Asphalt6 i Tintin)? Meni na wave-u 2 izbacuje kad dodje do kraja instalacije da je "filthy"

Pa sta znam, sinoc sam poskidao svasta, cisto kad su free i u inat samsungu :d.

Evo ali ne garantujem da su bas sve dobre
: SportsTracker, Asphalt6 HD, SplendidEffects, Appsbox2, SFX Camera, Funny Photo, iMajiCam, Pro-Weather, PhotoSkin, PicSee, OldPhotoPRO2, Fitness free [ovo sam vec imao ali mi se ucinilo da je neka bogatija verzija] BMI Calculator, Viewster, Television, c64MusicPlayer, Drums HD, Music plus- neki plejer al ine radi!, RadioFG, Unit Converter, HeavyGunner, SpaceEscape, LieDetector :d

E sad, imam dosta mesta na kartici jer sam je formatirao u petak pa sam instalirao sve ovo da probam, verovatno ce dosta toga da nestane danas.. :smoke:

Bas me zanima da li ce vam raditi Asphalt6 HD, skinuo sam samo da vidim kako se Wave hw bori sa ovom igrom ali je telefon jos po ulasku u meni zakucao pa sam u 03h u mraku morao da skidam silikonsku oblogu i cupam bateriju :d Ali nema veze, imam komp za arkadne i sim voznje :D

Splendid effect je zamena za onaj image/foto editor iz bade 1.2 pa kome treba..

Appsbox2, e idite na utilities/memory i ceka vas iznenadjenje :d

Ovi programcici za kameru.. nisma probao ali verovatno decji interfejs i opcije, sta jos moze da zameni default kameru, sve ostalo je smesno ;)

Ostalo je manje-vise jasno iz naziva. PhotoSkin i PicSee, OldPhoto mozda budu korisni nekada, kao i ove 2-3 igrice.

Dums HD- najbolja ali opet smesna drums aplikacija, ni najosnovniji ritam ne moze da se odsvira.

Viewster i Television deluju ok, prva trazi registraciju za gledanje filmova, trejlera itd [trejleri ok, filmovi nema sanse] a Television ima ja mislim arhivu nekih emisija ili sam vec zaboravio sta je :d

A c64MusicPlayer je genijalan :d, vratio me u detinjstvo i mislim da ce biti dobar trip za .. :smoke:

Poslednja izmena:
Ajd stvarno neke korisne aplikacije " ako ih ima uopste " .. nemojte o igricama leba vam, angry birds i ostala s.

p.s. sad videh prethodni post, znaci nista da se ne cimam za dz :))

Poslednja izmena:
Pa ni mene ne zanimaju igrice ali mozda nekoga zanimaju i kada su vec dz resio sam da poskidam, pola h sam odvojio za sve. A lepo procitaj post, imas par zanimljivih aplikacija, uostalom procitaj bar kies opis i vidi ss. Podrazumeva se da moras da pratis proceduru koju je postavio djwibe, citirah malopre.

Ova aplikacija Bada Bär (Talking Tom), zna takoreci normalnog coveka u trenutku da pretvori u krelca, provereno... :d

Imao sam na Badi 1,2 a sada ne znam kako da postavim......Hoću da na jednom od ekrana imam ime operatera sa lokacijom ćelije.....Kako to da uradim?

Vrh Dno