Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Da se pohvalim da ipak rade spooofovane aplikacije

SmartOffice, BadaCam i X-Remote...selektovao sam na fonu lokaciju za instalacije na telefon i backup je prosao bez problema :D

btw.

Route 66 je sada u potpunosti funkcionalan za srbiju....konacno postoji mapa za isti...plus ima i pinch-to-zoom za razliku od ndrive-a :D

Lazes da rade? Ne razumem na kom principu rade kad su registrovane na sistem kao neke druge, u svakom slucaju svaka cast. A jel ti na slici R66 radi sa ukljucenim WiFi i iskljucenim Gps? Jel si probao samo sa ukljucenim gps-om? (bez data transfera)?

Route 66 je sada u potpunosti funkcionalan za srbiju....konacno postoji mapa za isti...plus ima i pinch-to-zoom za razliku od ndrive-a :D

Mape jesu ok sada, ali program mora da bude online sto je relativno skupo za nas u srbiji, posto stalno nesto svlaci.
I cini mi se da je to verzija koja je besplatna jedan mesec (neka me ispravi neko ako gresim).

Ndrive11 ima i kamerice za snimanje brzine/prekrsaja po gradu ucrtane, i 3d zgrade :D
Cini mi se kao bolje resenje iz vise razloga, a najvise zbog offline mapa, mada moze da posluzi i ovaj route ako se nadjete negde pa vam na kratko treba gps.

P.S. Route66 ima i satelitske mape (na visim nivoima zoma), i ipak ima kamerice, ali trazi da se plati licenca za njih.

Poslednja izmena:
To sam i mislio... Neisplativo. Aj neko da proba da kupi Vocnog Nindzu interesuje me da li je moguce, posto mi mesecima javlja istu gresku.

Poslednja izmena:
Proverio sam, Route 66 radi 30 dana besplatno , a onda kao svaki posten radnik hoce pare na kraju meseca (zaboravlja da se mi u srbiji toga ne pridrzavamo) :D

Jedan savet: Prosetajte se mapom na najvecem zumu (dok ste kuci na wifi)- po gradu u kome najcesce koristite gps i route66 ce to kesirati u telefon bez potrebe da kasnije downloaduje opet.

Inace, mislio sam da sam ostavio upaljenu aplikaciju za grejanje , koliko ova dvojka srce bateriju. :bottle:

A zasto bi to radio ?

Zato sto u 2.0 samo nema vise onog memory problema na velikim stranama i imamo manual focus na kamkordru. I jos mozda brzi lock na gps. A od mana, pa recimo da je hsv nabrojao i previse. Na 1.2 mi radi i gps u full screen-u, i sve aplikacije i kies mi prepoznaje fon ... Ma ne vredi update-ovati. Jednostavno. ne patim od android look-a. Da sam to hteo kupio bih android telefon.

Zato sto u 2.0 samo nema vise onog memory problema na velikim stranama i imamo manual focus na kamkordru. I jos mozda brzi lock na gps. A od mana, pa recimo da je hsv nabrojao i previse. Na 1.2 mi radi i gps u full screen-u, i sve aplikacije i kies mi prepoznaje fon ... Ma ne vredi update-ovati. Jednostavno. ne patim od android look-a. Da sam to hteo kupio bih android telefon.

Radi ndrive u fullscreen-u i landscape modu sasvim ok. Kao i route 66.
Jedino ako si koristio neku java navigaciju, kao ja fenomenalni trekbuddy koga sada moram da gledam za 1/3 smanjenog :S:

Pomalo se slazem sa tvojom odlukom, ni sam ne znam sta sam dobio i izgubio prelaskom na ovo novo cudo, sem vremena (njega nazalost nisam dobio :) )

Lazes da rade? Ne razumem na kom principu rade kad su registrovane na sistem kao neke druge, u svakom slucaju svaka cast. A jel ti na slici R66 radi sa ukljucenim WiFi i iskljucenim Gps? Jel si probao samo sa ukljucenim gps-om? (bez data transfera)?

da dodam i iPlayer medju spoofovane :D

Koliko vidim radi i bez WiFi! Imate mapu za download...19MB...ne znam zasto bi trazio net kada ima mapu na fonu :)

Prilozi

• 20120128012550.jpg
    20120128012550.jpg
    202.9 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Koliko vidim radi i bez WiFi! Imate mapu za download...19MB...ne znam zasto bi trazio net kada ima mapu na fonu :)

E super si nasao! Evo vidim i ja sad tu opciju. Ima i druga da se eksplicitno zabrani skidanje online mapa.
Jedino sto ce da se pretvori u bundevu za 30 dana, a tek onda ce poceti da nam treba gps nakon snegova.

Evo,apdejtovah i ja moju spravu... Nego,morao sam da Hard-resetujem fon,sto znaci da sam ostao bez svega....a navigacija mi treba ko 'leba ovih dana...:mad:

Bice veselo ... :d

Evo i ja skidam mapu, pa testiracu je sutra... :)

Koliko postova stize, kao da smo dobili portovan Ice cream sandwich na nasim talasima, ne mogu da postignem da bukmarkujem strane... :D

Evo i ja skidam mapu, pa testiracu je sutra... :)

Koliko postova stize, kao da smo dobili portovan Ice cream sandwich na nasim talasima, ne mogu da postignem da bukmarkujem strane... :D

Koricicemo mi ove stranice foruma za buduce generacije, reci ispisane ovde su zlata vredne :type:

Vec je neko pitao, al' aj da ponovim posto nema nikoga sa odgvorom.
Javite obavezno ako provalite kako da namestite da telefon kad je zakljucan reaguje na bilo koje dugme, a ne samo na lock button. Pretrazio sam ceo settings i nema leba da nadjem!

Upravo tako. Osim tog kamkoder fokusiranja i sredjenog low memory problema [to cemo tek videti dal je sredjen] ja, kao manje zahtevan korisnik, ne vidim neke specijalne prednosti. Ova bada radi brzo ali kao sto vkozomar rece, ima povremenog laga ali nista strasno. Definitivno su mi znacile ''sitnice'' iz starih bada a ovde ludim jer su tako nerezonski odradili neke stvari tako da je to umobolno. Napravicu listu svih gluposti, znam samo da je pisanje poruka za mene sa vecom sakom nocna mora, onoliko prostora a visi neiskoriscen, podesavanje ekvilajzera iz settingsa a ne iz plejera :d [ovo je za haski tribunal], izbacene neke opcije iz podesavanja kamere, izbacen perfektan foto/image editor, koliko sam citao osiromasen je i video plejer- manje kodeka, swype to call i sms bezveze iskomplikovan, i uopste sve sto je bilo logicno ranije sada je iskomplikovano do ja.ja :d:mad::mad:

Primer, kada kucas poruke pored uzasno malog prostora uz slabu cutljivost postoji mogucnost da posaljes poruku kada pokusas da obrises nesto jer je send odmah iznad del tastera :d :wall: a da ne pricam sto sam masio slova ko lud, meni place za back opcijom jos vise nego ranije, default izgleda bade 2.0 je odvratan, jednostavno je sve ono sto je krasilo badu 1.2 npr promenjeno, iskomplikovano i izbaceno.

Nije problem, navicicu se ja i na ovo, sta da radim.. Razmisljao sam da ostanem na 1.2 ali mi je muka vise kada sam negde napolju ili putujem i hocu da procitam vesti i pogledam neke slike a browser pukne zbog nedostatka rama ili kada odvozam odlicnu turu bajsom i ne mogu da sacuvam parametre ako zaboravim da ugasim widgete pre nego sto izbaci da nema dovoljno rama :d A i gps me smarao i brisanje history-a da bi brze uhvatio satelite.

Jedine prednosti ove raspale bade 2.0 su resen problem sa nedostatkom rama, kamkoder fokusiranje, full multitasking, brze hvatanje satelita i malo ozbiljniji browser i flash podrska koja je realno bolja nego pre.

Sve ostalo je gore. Prosto ne mogu da verujem da mentolcine iz Samsunga nisu mogle da prepoznaju kvalitete starih verzija i samo spoje sve to sa navedenim prednostima 2.0 bade, to bi stvarno bio odlican os, ni uslovno receno nedostatak aplikacija mi uopste ne bi smetao. Ovako sam za ove prednosti platio najboljim opcijama od ranije :wall:

Iskreno Wave je odlican telefon ali jedva cekam da se otarasim raspale bade 2.0 i predjem na Android, samo zato sto su umesto unapredjenja 1.2 verzije izbacili nesto nedovrseno. :wall: Da je bada 2.0 best of 1.2 sa ovim prednostima koje sam naveo mislim da bih opet kupio neki Wave IV recimo, ako bi bio hw napucan.

Jedva cekam da nadjem krstenu neku temu, ovaj default izgled je djubre :d
Inace, mislio sam da sam ostavio upaljenu aplikaciju za grejanje , koliko ova dvojka srce bateriju.

Ma kakvi, meni autonomija izgleda kao ranije, od 22h [100%] do sada uz wifi i tune in radio oko pola h, 20 sms, fruit ninja igrala devojka, i moje cackanje opcija= 20% baterije manje.

Inace sam odlepio jer mi zbog raspalog kiesa nestalo oko 20 bukmarkovanih tune in radio stanica, [sve aplikacije mi nestale], sve sms i ko zna sta jos a i brojevi iz imenika.

Poslednja izmena:
@nikolass83

Neces valjda da ostanes na 1.2 posle toliko cekanja? :) Definitivno nije ono sto smo ocekivali ali posle toliko cekanja nema sanse da ostavim na 1.2 pa makar crk'o :D

Nego, recite vi meni, zasto u samsungapps nema da se izabere S8600? Tj., kako da vidim aplikacije samo za Badu 2.0? Da li neko zna? :)

Vec je neko pitao, al' aj da ponovim posto nema nikoga sa odgvorom.
Javite obavezno ako provalite kako da namestite da telefon kad je zakljucan reaguje na bilo koje dugme, a ne samo na lock button. Pretrazio sam ceo settings i nema leba da nadjem!

DA LI JE NEKO NASAO RESENJE ZA OVO?

PITANJE: kako u Weather Max app da namestim da sam kliknem UPDATE kad ja hocu i da se vreme updatuje, a da mi ne izbaci opciju ponovnog podesavanja aplikacije? Ranije je bilo jednostavno, a sad mi uvek daje opciju ponovnog podesavanja.

Kako se zove widget za vreme koji po defaultu ide sa badom 2? Izgubio mi se posle restora i nemogu da ga nadjem.

Btw dobili smo smajlije u porukama ne mora vise rucno da se kuca. :d

Grrr... prešao sam na Bada 2 betu misleći da ću kada izađe oficijelna bada moći da se vratim na 1.2, stavim sve aplikacije preko applist-a i pređem na 2.0 preko Kies-a.
Vratio sam se na 1.2 da bi saznao da applist metod spufovanja ne radi već nedelju dana... opasno sam se smorio! Bi li mi neko pozajmio samsungapps nalog sa myExplorer-om i BadaBox-om, ostale aplikacije mi i ne trebaju.

Da li sam ja toliko glup...:mad: Ne mogu nikako da provalim kako da na Badi 2.0 kod kontakta podesim koji će biti glavni broj.....Kod Bade 1.2 je bilo lako... uđem u kontakt, pa na podešavanja i dodelim mu da bude "glavni" broj kontakta...ovde ne vidim tu opciju....

Najbolji proram na dvojci je po meni CLOCK. :D - zasto?
Kada odete na world clock sekciju, i kliknete na neki sat koji tu imate (ako nemate, dodajte), izacice mnogo lepo nacrtana planeta , realno osvetljena, koja moze da se vrti i zumira.

Da li sam ja toliko glup...:mad: Ne mogu nikako da provalim kako da na Badi 2.0 kod kontakta podesim koji će biti glavni broj.....Kod Bade 1.2 je bilo lako... uđem u kontakt, pa na podešavanja i dodelim mu da bude "glavni" broj kontakta...ovde ne vidim tu opciju....

Pridrzis telefon koji hoces da ti bude default prstom, i onda ti ponudi opciju - set as default.
Sad nemoj da kazes da sam potvrdno odgovorio na tvoje prvo pitanje :D:banana:

Vrh Dno