Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

- Folder player
BMIcalc:

Ako je to o cemu pricas daj neki link za skidanje,izgleda interesantno.

Da li su se pojavile mape za Srbiju i da li su besplatne?

pa procitao sam negde da za wave nemaju mape za srbiju zbog os Bada pa pitam?

Malo pogresno tumacis, odn moras da preformulises pitanje, mape su vezane sa gps offline sofvter tipa garmin, Igo i slicno. Wave nema mapa nego koristi aplikaciju koja ima mape.

Trenutno ima SCG mapa za Wetravel ali on neradi bas sjajno - besplatno
Cekamo Sygic koji navodno za par nedelja treba da izbaci koristan softver sa mapom srbije, no videcemo

Zvanicno dig'o ruke od push-a sa googla...#$%^@^&%&@!!!

Malo pogresno tumacis, odn moras da preformulises pitanje, mape su vezane sa gps offline sofvter tipa garmin, Igo i slicno. Wave nema mapa nego koristi aplikaciju koja ima mape.

Trenutno ima SCG mapa za Wetravel ali on neradi bas sjajno - besplatno
Cekamo Sygic koji navodno za par nedelja treba da izbaci koristan softver sa mapom srbije, no videcemo
hehe samo se nadaj, srbija nece biti pokrivena ni u sigicu, jednostavno nije im isplativo, isti slucaj je sa route66, ndrive-om.

hehe samo se nadaj, srbija nece biti pokrivena ni u sigicu, jednostavno nije im isplativo, isti slucaj je sa route66, ndrive-om.

Ne mislim ni ja njima da platim .. pa racunam da smo kvita :)

@vkozomar...aham, sad mi je jasnije :) onda se uzdamo u sygic pa ako izadje onda da uzimam wave a ako ne, onda e72 :)

A da uzmes ti nekog Garmina za navigaciju, a Wave (ili pak i taj E72, sta ti dusa vise iste) za telefoniranje (i sve ostalo sto ide uz to :D)? :)

@vkozomar...aham, sad mi je jasnije :) onda se uzdamo u sygic pa ako izadje onda da uzimam wave a ako ne, onda e72 :)

e72 je dobar telefon i ide Garmin na njega dokazano ali izmedju njega ja bih uvek uzeo wave, umesto wave-a moze samo Desire HTC ili Galaxy i to zbog androida, ne zbog hardvera.

Imam PDA GPS pa mi ne znaci navigacija toliko, lepo bi bilo da imamo nesto kvalitetnije od WeTravela

Upravo ovo sto ti je CAR preporucio, uzmes lepo navigaciju 4.3 ili cak 5.0 " i turis i garmin i igo a kupis i wave, otprilike toliko para za e72

Poslednja izmena:

uzeti sad za koje god pare E72, a verujem da nije dzabe je totalno bacanje para...stavljati na vagu WAVE i E72 je nepravedno, za E72...

Od wave-a i Iphone-a trenutno nema nista slicno sto radi tako glatko i momentalno...
Android je vrh...ali je odziv na bada bolji...u prevodu na istoj masini npr. wave vs galaxy S...tj. bada vs android...rezultat je takav da je trenutno android napredniji, ali je odziv siustema bolji na badi kako se meni cini...android zauzima vise resursa.,,

WAVE vs Desire ... WAVE je brzi, a narocito zbog Hummingbird cpu-a koji ima bukvalno 3x jacu grafiku od Snapdragon cpu-a te shije sve mashine sa tim cpu-om...

To mozete da vidite u onom testu na youtube-u gde testiraju desire vs galaxy s sa quake 2 igrom...prvi se vuche, jedva...dok galaxi radi bez ikakvih problema...

Sto se pak gps-a tiche, Sygic ce izaci ubrzo, verovatno do kraja godine, tu je i Ndrive, Route66...ali...problem su procene tih kompanija da ima mape za baklan i dobar eoistocne evrope nece doneti zaradu i jednostavno ihnemau u ponudi...

dok se tu nesto ne iscacka/prepakuje/upakuje/zbudzi...ostaje nam wetravel, jedini trenutno funkcionalan za srbiju i ugradjeni route66 za europu i to veroatno dok nam ne istekne licenca...

sve u svemu...za ne zahtevne korisnike po pitanju GPS uredjaja,.,,wave je extra resenje...zmija :D

Htc Desire jeste da ima android ali mi je sav nekako plastican i losa mu je veoma baterija cak i u poredjenju sa wave-om koliko sam uspeo da procitam na net-u...nije meni toliko do navigacije ali ako uredjaj vec ima mogucnost toga kao sto je wave, glupo bi bilo da se ne iskoristi...sto se tice galaxy-ja ne bacaju mi se tolike pare, pre bih uzeo wave na mts pospaid koji je negde 150evra kod dilera, cekam Decembar, valjda ce izaci ponovo negde... :)

Fora u Desire-u kao i u HD2 koga sam zaboravio da napomenem jeste u " Custom " romovima, prijatelj mi je pokazao HD2 sa XDA rom i mogu ti reci da onako nesto brzo nisam video :zgran: aplikacije se otvaraju " na mig " sto bi se reklo, Wave def nije toliko brz a ja sam dovoljno objektivan da to mogu da kazem + HD2 ima veci ekran i ima navigaciju + i ima veci broj aplikacija.

Hardverski je Wave medju najjacima ali Android je ono sto Desire cini snaznim.

Nisam se pokajao sto sam uzeo Wave da me ne razumete pogresno ali nema smisla ni pljuvati po ostalima, ono sto Wave gura ispred ovih jeste cena i za recimo 23 K koliko ce mene izaci tj sa inflacijom na 6 meseci verovatno i nize je def BB jerbo NEMA boljeg telefona za iste pare :)

p.s. Samo jos da kupim dobru " Micr SD Karticu " :d dal Kingston ili takeMS :d

evo da prijavim nakon update-a appsa ne može više ni copy/paste varijanta instalacije modifikovanih aplikacija. htedoh brothers in arms da probam međutim ništa, traži mi memorijsku karticu na kojoj je instalirana aplikacija, iako je kartica u telefonu.

evo da prijavim nakon update-a appsa ne može više ni copy/paste varijanta instalacije modifikovanih aplikacija. htedoh brothers in arms da probam međutim ništa, traži mi memorijsku karticu na kojoj je instalirana aplikacija, iako je kartica u telefonu.

Probaj spuferom.

@djwibe

Za sada wave ima tako jadne igre da mu ni pet puta jaci cpu ne bih znacio nista. Nadam se da ce se stanje malo popraviti, ali kako su navalili ovi iz Severne Koreje, mrka kapa. :d

Probaj spuferom.

@djwibe

Za sada wave ima tako jadne igre da mu ni pet puta jaci cpu ne bih znacio nista. Nadam se da ce se stanje malo popraviti, ali kako su navalili ovi iz Severne Koreje, mrka kapa. :d

pa daj mi samo primer koji fon ima jace igre,,,jedini koji se moze meriti je iphone...bice...polako...i ovako ono sto je do sada izbaceno ne uposljava ni trecinu hardware-a wave-a...
dovoljni ti je reci da je grafike na wave-u mocnija cak i od Playstation 2 gpu-a!!! samo sto josh nema igara koji to mogu 100% da uposle!

a sto se Samsungappsa-a tiche...???
mislim da je taj update ,pzda koban po pitanju prepakivanja....
sva sreca pa josh uvek funkcionise skidanje aplikacija preko kies-a bez problema...
:D u prevdu,,,ja necu da skidam taj update...dok se ne iskristalise sta se njime resava!!!

Poslednja izmena:
Probaj spuferom.

@djwibe

pa ne znam za spoofera kad mi nije radio ni ranije, ali probacu naravno. cak i da ne moze meni licno nije ni zao jer su igre stvarno glupe i dosadne, a kad bude boljih bice i ova zastita razbijena u to sam siguran :)

Htc Desire jeste da ima android ali mi je sav nekako plastican i losa mu je veoma baterija cak i u poredjenju sa wave-om koliko sam uspeo da procitam na net-u...
***, kako sad Desire plastican, kad je napravljen od aluminijuma, bese... i to iz komada? :)
Pa nije to Galaxy S! :p

A sto se tice baterije, tj. autonomije... stvarno ne znam sta ti znaci ono "cak i u poredjenju sa Wave-om" sto si rekao za Desire?
Wave ima verovatno i najbolju autonomiju medju svim smartphone aparatima... dokazano i utvrdjeno u ko zna koliko navrata.

S druge strane, Desire je jaaako los po tom pitanju, ocajan prakticno... i to dokazano i utvrdjeno, na milion primera.
nije meni toliko do navigacije ali ako uredjaj vec ima mogucnost toga kao sto je wave, glupo bi bilo da se ne iskoristi...
Pa, moze u svim *normalnim* zemljama... nazalost, mi nismo medju istima :)
Mislim, moze da se koristi i kod nas, nije da ne moze... samo: E-75, E-70... i livada i poljana okolo koliko ti dusa iste! :d

Ipak, da vidis samo kako ta ista navigacija perfektno fercera po Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj... ;)

2 vkozomar:
Nema tu mnogo polemike, zaista, sve je prilicno jasno... utvrdismo to u drugoj temi ;)

Ako hoces *sporiju* karticu (ali, eto, 100-200 dinara jeftiniju)... uzmi Kingston Class 4.
Ako pak hoces *brzu* (skuplju :sceptic:) - uzmi TakeMS Class 6.

Nikakve polemike, zaista... sve jasno kao dan.
Ipak, ja bih licno voleo kada bi ti pazario recimo onog Transcend-a klase 6 sto si pominjao, pa da proteras to kroz neki test, da vidimo kako se ona nosi sa TakeMS-om... posto je Kingston zaista nebitan u celoj prici, on ionako guta prasinu.

Poslednja izmena:
hehe...lepo recheno :D
Ma, stvarno sam se odusevio kako lepo radi kada sam bio u Italiji... nakon nasih livada i poljana. I autoputa :D

Ili Hrvatska, recimo... svaka gostionica ubelezena, novinarnica, javni pisoar :d:d:d

Ndrive Italy FULL

Ndrive Italy 100% funkcionalan, sa licenciranom mapom!
E sad kad bi josh mogli da zbudzimo mapu srbije bilo bi vrrr!!! :D

Prilozi

• 20101127183152.jpg
    20101127183152.jpg
    334.3 KB · Pregleda: 53
  • 20101127183241.jpg
    20101127183241.jpg
    105.5 KB · Pregleda: 53
  • 20101127183753.jpg
    20101127183753.jpg
    279.5 KB · Pregleda: 55
  • 20101127183856.jpg
    20101127183856.jpg
    164.4 KB · Pregleda: 59
Ipak, ja bih licno voleo kada bi ti pazario recimo onog Transcend-a klase 6 sto si pominjao,

Kad sam cuo od prodavca da nemaju nista od 8 GB klase 6 nego samo Transcenda odmah sam odustao, medjutim nadjem na netu da je bas taj model odlican i preporuku, najgore nisam snimio test gledao na poslu.

Kakav je uopste Transcend za te stvari ?? Nije to neka lova iskreno al ne bih bas ni da se zahebem :)

Nasao ovo

http://www.dragonsteelmods.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7553&Itemid=38

Poslednja izmena:
u čoveče pa transcend ti je najbolja marka koja postoji.
Naravno kod nas na tržištu nema nekih egzotičnih imena, ali od ovih koje imamo transcend je najbolji i najkvalitetniji.
reći ću samo JetFlash serije 600 :), ko ga poseduje zna o čemu govorim.

btw ja imam tu od 8GB 6. klase i kartica je super. brzo se prebacuje na komp i obrnuto, dobiješ adapter za full SD, što je meni opet bitno jer mogu onda da je koristim i u kameri.

Kad sam cuo od prodavca da nemaju nista od 8 GB klase 6 nego samo Transcenda odmah sam odustao, medjutim nadjem na netu da je bas taj model odlican i preporuku, najgore nisam snimio test gledao na poslu.

Kakav je uopste Transcend za te stvari ?? Nije to neka lova iskreno al ne bih bas ni da se zahebem :)

Nasao ovo

http://www.dragonsteelmods.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7553&Itemid=38

Transcend ne obozavam previse, iako ih uglavnom znam(o) na polju fleseva... imaju brdo osrednjih modela, uz tek par stvarno dobrih (JetFlash 600, koji je scheilinkin pomenuo)... ali, svejedno, kao "renomirana firma" pre bih njima do prednost u odnosu na TakeMS, realno :)
(ipak, u onoj drugoj temi utvrdismo da to "ali, ovo je brand!" apsolutno nista ne znaci :D)

Ipak, sto se same kartice tice... sta znam, podeljeno mi je misljenje nakon onog linka. Pogledah i procitah isti... iako mu je read odlican, te je za 80-100% brzi od konkurencije, write (najbitnija stavka) je problematican. Bolji od jednog (SanDisk), dooosta losiji od drugog (ATP). I jos onaj gadan pad nakon prvog gigabajta... kada se sa ~9MB/s strmekne na nekih ~3.8MB/s i tako drzi do kraja. Ipak, skoro 3 gigabajta ide tom brzinom... malo. I sigurno ne kako specifikacije klase 6 zahtevaju.
Em mu prosecna brzina upisa nije iznad tih minimalnih 6MB/s... em mu, kako grafikon pokazuje, veci deo kapaciteta (3/4) ide znatno nizom brzinom od te deklarisane.

Ne znam... da se ja pitam - ja bih to reklamirao. Ne ispunjava specifikaciju.
Iako, da budemo iskreni, upis video zapisa na karticu zahteva tek nekih ~1.5MB/s konstantne brzine, ako se dobro secam onoga o cemu je magick pisao i dokazivao... sto znaci da ispada sasvim dovoljno i kartica klase 2 (ako postuje specifikaciju :)).
Znaci, i klasa 4 bi bila dovoljna i predovoljna... ali eto, klasa 6 - cisto da budes siguran :D

Mada, nakon svega ovoga, ako hoces da ides na sigurno - pazari ti ipak TakeMS-a! :d

u čoveče pa transcend ti je najbolja marka koja postoji.

Ma znam ja koja je to firma ali svaka od firmi te vrste nesto proizvodi odlicno nesto manje kvalitetnije, a mei su poznati njihovi externi diskovi koje recimo nikad sebi ne bih kupio ... cudni su a razlog sto pitam jeste sto uglavnom po prodavnicama ima modela Kingston, TakeMS ili Sandisk .. Zbog toga samo pitam ... evo recimo gledam TakeMS ima i SSD hard diskove u ponudi :p ali dobro bih razmislio pre kupovine ... cisto zbog toga ...

Ali s obzirom da malo malo pa nestane ima da uzmem na koju natrcim prvo ali da je class 6.

Gledam takodje i velicinu, recimo 16 Gb class 2 je maltene duplo skuplja od 8 Gb class 6 sto govori da je realno velicina bitna a ne brzina, bas upravo zbog razlike izmedju 200 din class 4 i class 6

Poslednja izmena:
Gledam takodje i velicinu, recimo 16 Gb class 2 je maltene duplo skuplja od 8 Gb class 6 sto govori da je realno velicina bitna a ne brzina, bas upravo zbog razlike izmedju 200 din class 4 i class 6

naše tržište i cene na njemu nemaju veze sa razumom tako da ne obraćaš pažnju na to.
ta od 16GB druge klase se pojavila pre ove od 8GB klase 6 na tržištu, uvezena je po visokoj ceni a naši, zna se, ne vole iste, po mogućnosti, nikad da spuštaju.

Pokusa0 sam da povezem svoj telefon sa TVom , ukljucio sam opciju za TV izlaz PAL u podesavanju povezivanja, povezao preko Jacka sa činčevima na AV ulazu za TV,probao i ništa. Da li je neko probao da poveže telefon sa TVom i da li je imao uspeha?

I još jedno pitanje da li telefon podrzava avi ekstenziju na DIVX filmovima. Pokusao sam da prebacim jedan DIVX film sa avi ekstenzijom u telefon i pre trasnsfera izasla je pop up poruka da mogu da prebacim fajl, ali da telefon neće biti u stanju da reprodukuje taj tip fajla. Vaša iskustva.

Pokusa0 sam da povezem svoj telefon sa TVom , ukljucio sam opciju za TV izlaz PAL u podesavanju povezivanja, povezao preko Jacka sa činčevima na AV ulazu za TV,probao i ništa. Da li je neko probao da poveže telefon sa TVom i da li je imao uspeha?
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2368631&postcount=754

BTW - PAL ili NTSC, kod mene nema apsolutno nikakve razlike. Radi i jedno i drugo.
Ni meni nije bas najjasnije, znam.
I još jedno pitanje da li telefon podrzava avi ekstenziju na DIVX filmovima. Pokusao sam da prebacim jedan DIVX film sa avi ekstenzijom u telefon i pre trasnsfera izasla je pop up poruka da mogu da prebacim fajl, ali da telefon neće biti u stanju da reprodukuje taj tip fajla. Vaša iskustva.
Iskustva - radi odlicno! :d

Sve sto sam prebacivao od flmova je bilo sa .avi ekstenzijom (uz poneki .mkv)... i sve je radilo savrseno.
Cime si to prebacivao kada ti je prijavio tu poruku... jel' Kies-om?

da si samo odradio pretragu ove teme nasao bi ono sto te zanima...
...imas unazad u jednom od mojih postova slicice kakav ti je kabal potreban, tj. kakav je raspored konektora na bananici sa dva prstena...
...u prevodu...kupio si kabal ciji raspored konektora na bananici ne pase samsungu, te ti je najprostije i najjeftinije resenje da dohvatish sechice i izolirku, cviknes taj kabal i prespojish zice kako treba po slikama iz mog posta...tako sam ja sredio svoj kabal...i fercera bez problema...pustih NFS i cepash...ko da igrash SonyPlaystation2 :D

Nazad
Vrh Dno