Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Može na pp neka preporuka za dobar servis u BG, puklo staklo na Note 2?

Pa jel si uspeo da resis taj FC sa settings-om? Meni opet izlazi ta poruka sa vremena na vreme...

Kakva je veza izmedju ove greske i S Voice app?
Jok, ides u search i trazis S Voice, kad ti pronadje pod Settings tapni i pojavice se ona poruka.

E sad zasto izlazi ponekad, pretpostavljam da je zato sto mi je popaljeno pod Voice control sve. Sad sam ugasio sve pa cu da vidim.

Jok, ides u search i trazis S Voice, kad ti pronadje pod Settings tapni i pojavice se ona poruka.

E sad zasto izlazi ponekad, pretpostavljam da je zato sto mi je popaljeno pod Voice control sve. Sad sam ugasio sve pa cu da vidim.

A meni se najcesce desava kada udjem u kameru i okrenem je u landscape. Ili ako upalim kameru sa lockscreen-a,ali ne uvek...Sinoc sam nasao i instalirao najnoviji S Voice app sa Note 4 v11.5.0.0, obrisao sam pre toga cache i data od aplikacije i opet mi se pojavio isti FC posle nekog vremena. A S Voice radi bez problema...

Ja ga nesto nisam nikad koristio, pa iz toh razloga mi stoji sad ugasen. Reflesovao sam rom onda kad je nastala zbrka oko kernela pa je bio po difoltu upaljen.

Elem, hocu mozda da promijenim bateriju, imate li preporuku sa Ebay-a ?

ZeroLemon samo.

Ma kakvi, necu case samo da promijenim originalnu za istu takvu približnog kvaliteta

Što ne vidiš opet originalnu kod distributera?

Samo imam svercere na raspolaganju u Cg, pa bih radije preko ebay-a da je uzmem.

Edit:
Mogu da uzmem samo bolju, gore od ovih ovdje ne postoje.

dn4 rom

Prvo, i pre svega, zelim da se puno, puno zahvalim clanu Panpetar, koji mi je pomogao oko svega da uspem sa instalacijom ovog roma, na svoj note2.
Svaku nedoumicu mi je razresio i pomogao mi oko svega, zato jos jednom hvala!

Elem, tek sam instalirao rom i svih 5 updateova, pusticu neko vreme da prodje pa cu javiti utiske za ovaj dn4 rom od eteam-a.

Mislim da ce ovo biti jedno novo poglavlje u mom rukovanju ovim telefonom.

Uzdravlje do sledeceg javljanja!

E drago mi je sto si sve odradio! Mala opaska: napuni bateriju nekoliko puta. Tek tad ces videti koliko drzi. Odradi i kalibraciju - moze da pomogne dosta

A meni se najcesce desava kada udjem u kameru i okrenem je u landscape. Ili ako upalim kameru sa lockscreen-a,ali ne uvek...Sinoc sam nasao i instalirao najnoviji S Voice app sa Note 4 v11.5.0.0, obrisao sam pre toga cache i data od aplikacije i opet mi se pojavio isti FC posle nekog vremena. A S Voice radi bez problema...
Evo vec nekoliko dana nema nista od poruke za Settings. Mislim da je fora sto sam pogasio sve u vezi S voice-a...

Elem, koji governor koristis na aGNi?

Evo vec nekoliko dana nema nista od poruke za Settings. Mislim da je fora sto sam pogasio sve u vezi S voice-a...

Elem, koji governor koristis na aGNi?

Ne znam. Mene jos uvek zeza ponekad. Probacu i ja sve da pogasim pa da vidim da li ce imati efekta. Pisao sam i na XDA pre neki dan o ovome ali nema odgovora. Tema je bukvalno mrtva. PhoeniX ROM je odlican ROM ali od buducih update-ova izgleda nema nista. Treba naci neku dobru alternativu. Ne mogu da se bakcem sa ovim novim bagovitim ROM-ovima.

Sto se tice governora koristio sam do pre neki dan Lulzactiveq,a skoro sam prebacio na default tj. Pegasusq jer sam mislio da mi ovaj Settings FC ima mozda neke veze sa kernelom pa reko aj da stavim sve na default. Iskreno, nisam stigao jos da istestiram ponudjene governore. *** treba malo i procitati po netu...Ono sto sam primetio je da na AnTuTU imam sada vrlo manji skor (oko 28200) nego sa Lulzactiveq (sa kojim sam dobijao oko 28450) i da mi je za sada bolji screen on time (preko 5 sati). Telefon sljaka dobro i fluidno i to mi je najbitnije. Jedino bi se trebao malo pozabaviti tim podesavanjima zbog duzeg trajanja baterije...

Cekam sad neku novu verziju kernela pa da vidimo sta i kako. Izasao je AGNi v4.3.1 RC2 ali ne bih ga jos probao do neke bolje finalne verzije...

Evo nekih interesantnih tema vezano za kernel:

CPU Governors explained: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1767797
[SCRIPTS] OC/UV for DEVIL2, AGNI and Nadia kernels (V7, V8 for Nadia): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2637042

Poslednja izmena:
Cek cek kako se radi ta kalibracija?
Primetio sam dosata popaljenih nekih aplikacija u app menadzeru koje boga pitaj da li ce ikad trebati mozda buh pogasio to...

@ubabic
Procitacu ovo... Meni je SoT uzasan inace, jedva preko 3h mada baterija traje komotno 24h jer ne koristim tel mnogo.

Cek cek kako se radi ta kalibracija?
Primetio sam dosata popaljenih nekih aplikacija u app menadzeru koje boga pitaj da li ce ikad trebati mozda buh pogasio to...
Skini sa marketa Battery calibration. Nakači fon na punjač i pokreni aplikaciju. Kad se fob napuni do 100 posto tapni na Battery calibration dugme u aplikaciji. Raskači punjač. Sl. put napuni fon kad mu se baterija potpuno isprazni tj kad se fon sam ugasi

Koliko to zaista ima uticaja??
Nikad nisam verovao u to kao nesto instaliras i ono ti namesti tu nesto kao da te poznaje i zna sta ti treba a sta ne... :)))

Ovaj Battery Calibration ustvari samo brise battery stats fajl tj. resetuje merenje baterije. Zato se preporucuje posle toga praznjenje telefona do kraja i punjenje do 100% bez prekida da bi se napravio novi battery stats sa preciznijim merenjima i stvarnim procentima.

Desava se npr. prilikom instaliranja novog ROM-a da se baterija u pocetku brzo prazni ili da restartujete telefon,a ono vam skinulo 20% baterije bez nekog ocitog razloga...Mislim,resi se ovo i samo posle par celih punjenja i praznjenja (sto moze da potraje i par dana) pa ovaj program ustvari pomaze da se takve stvari ne desavaju tj. odradi se kalibracija i baterija bude kako treba od samog starta...

Skini sa marketa Battery calibration. Nakači fon na punjač i pokreni aplikaciju. Kad se fob napuni do 100 posto tapni na Battery calibration dugme u aplikaciji. Raskači punjač. Sl. put napuni fon kad mu se baterija potpuno isprazni tj kad se fon sam ugasi

Kalibracija baterije je mit. Nista bolji rezultat neces postici s tom kalibracijom, jedino ces imati mozda tacnije merenje.

Iz kog razloga su na novom romu slike sad drugacije, konkretno pogledajte u sijalicu na plafonu kod koje se ovako svetlost razliva. Elem, devojka moja ima isto note 2 ali kod nje je stock rom nije custom, probao sam i napravio sliku sa istog mesta ne pomerajuci se i nema tog razlivanja. Gledao sam po settingsu camere ali nista nisam nasao sto bih mogao upaliti i ugasiti, a da to donese promenu...
Jel se vidi attachment pisem sa moba?

Prilozi

• 20141209_165308.jpg
    20141209_165308.jpg
    625.2 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Ni ja...Mislim da nije dovrsen do kraja. Mnogi se zale,a neki opet kazu da nemaju problema i da radi extra. Posle tvog iskustva, od pre neki dan, verujem da ne zelis ni da probas...

Znas li kako sam se ja otkinuo...Telefon radi mjesecima odlično, odradim restart i bum! ***, mislim da je nesto sa rom-om sa ovim onim. Sreca pa sam ranije uzeo sd i na njoj drzim kernel, rom i jos par stvati za svaki slucaj.

Ja koristim Agni 4.3.1.rc2 sa novim modemom. Ne secam se tacno oznake. Nikakvih problema za sada nemam

Restart sam imao jutros. Racnije telefon se potpuno iskljucio kad mi je zblvonio alarm. Morao sam da mu vadim bateriju. Da li je kernel bio razlog ili nesto drugo ne znam. Praticu situaciju narednih dana pa cu videti

Hmmm...Meni to nikako ne bi odgovaralo. Pa taman da mi ne radi alarm i mogu da se pozdravim od toga da cu ustati na vreme za posao. Cekacu ja lepo sledecu verziju. Bice valjda uskoro neki final build. Nadam se bez bagova...

Postovao sam upravo na XDA pitanje u vezi error-a koji se ponavlja iznova i iznova. Primetio sam ga prateci malo CatLog aplikaciju. Ne utice na rad telefona ali do kernela je...

Ja sam na 4.3.1 r2 i nije tako fluidan kao 4.3.0. I što me najviše nervira je to da cim flasnem noviju verziju kernela on mi AGNi settings app resetuje na default podesavanja. Uf kako me to nervira. I odmah po flashovanju sam dobio SOD iako koristim Xposed DVFS disabler i tu istu opciju sam isključio u Wanam Xposed-u. Sad je vec proslo nekih 36 sati i za sad nisam imao drugi SOD ali neverujem telefonu pa namestam i alarm na satu...

Šta može da bude da mi je sa telefona posle instalacije totalno nestao clock onaj standardni samsungov??
Ne mogu precizno da se setim ali posle instalacije roma, dan kasnije sam primetio da jedna ikonica fali i kapiram da je to baš od clock-a.
A i recimo kad nadjem među widgetima clock stavim na pozadinu ona prijavi crash...
Šta može biti i kako bi se mogao on instalirati?

Nazad
Vrh Dno