Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

naravno da je knox free ,samo udri po romu i uzivaj ,naravno beckup pod obavezno kao i efs beckup

Backup sam uradio za par aplikacija koje mi trebaju, vraticu data samo.

Skidam rom i flesujem kad se napuni telefon.

*** sad, vec krenuo da skidam ovu postojecu. Spor mi net a stigao sam na 75%.... Nema veze, flesovacu novu sjutra preko ove. Procitao sam da moze.

Recimo mi samo, jesi bootloader flesovao prije ili posle flesovanja rom-a? Ili to nema veze?

Takodje, koji recovery koristis?
Ja sam jednom PhilZ koristio, i izaberem opciju za delet prije instalacije rom-a i bup, ode sve sa interne ukljucujuci i novi rom koji sam trebao da flesujem. E sad, da se opet ne bih bakcao sa time, moze li se iz cwm-a instalirati sve?

Koji kernel i koji modem koristis? Modem pitam jer vidim da se ljudi malo zale na data brzine sa postojecim modemom.

da philz koristim flesovao sam ga posle,koristim modem i karnel iz roma ,jeste malo losiji modem sporiji,ali ok modem mozes lako promeniti ,vidim da i on preporucuje mi6 kao brzi modem
flesovao sam ga iz cwm,moze sve iz njega

Poslednja izmena:
OK, evo flesovao sam rom, sad stoji Samsung i valjda je to pocetni boot malo duzi.

Modem cu flesovati sa novom verzijom sjutra...

Instalirao sam rom i manje vise je ok, samo mi nema xposed i wanam modova koje sam oznacio u Aroma installeru i status bar je transparentan samo na home screenu....!?

Drugo, posto imam modifikovan dpi, dialer nije bas tacno na ekranu, koji dpi ti koristis i kako si to rijesio?

Jos uvijek se snalazim za podesavanja, sve mi je nesto istumbano :)

Dialer, sms, ceo TW framework ne skalira dobro i ne ponasa se lepo sa custom DPI-em, cudi me posto si vec dugo na Sammy-u da to ne znas ;)

A gde bi ti da imas transparent status bar? Samo i mozes na HS-u da imas.

bas kako ti je djilkos i rekao
ja koristim sve od toga roma i zaista nemam nikakvih problema
instalirao sam v14 prvi utisak je da je primetno fluidniji u radu ,za sve ostalo sutra prekosutra

Dialer, sms, ceo TW framework ne skalira dobro i ne ponasa se lepo sa custom DPI-em, cudi me posto si vec dugo na Sammy-u da to ne znas ;)

A gde bi ti da imas transparent status bar? Samo i mozes na HS-u da imas.

Custom dpi sam prvi put isprobao na CM romu i radilo je odlicno, pa mi sad nije bilo jasno.... Nema veze, nije mi to bitno toliko.

Instalirao sam v14 i ja, sad da vidim kako se ponasa. Odmah sam primijetio da neki xposed moduli tj. wanam opcije ne rade, recimo ne mijenja boju ikonice baterije i sata dok recimo mijenja status bar ikonice normalno....

Za ovih pola dana koriscenja, nemam primjedbi na rom.

što se dpi tiče možeš da instaliraš appsettings modul i da preko njega vratiš te aplikacije koje brljaju na default dpi

Pojavio mi se cudan problem koji i nije toliko strasan ali iritira. Kada su mi ugasene sinhronizacije nakon otprilike 3 dana mi iskoci upozorenje da ubacim nalog za backup. Ja u cudu odem da proverim naloge jer je naravno gmail prvi nalog koji svi nastimamo, ali gle cuda nema ga tj. obrisan i to samo on svi ostali nalozi su tu. Ovo mi se desilo vec drugi put ali sta je uzrok problema da li je problem u rom-u 4.3 (koji da kucnem u drvo radi bas dobro) ili u necemu drugom je li se jos nekome desavalo?
Heeeelp!!

Meni nikad. Koristim Omega 19 trenutno.

Pojavio mi se cudan problem koji i nije toliko strasan ali iritira. Kada su mi ugasene sinhronizacije nakon otprilike 3 dana mi iskoci upozorenje da ubacim nalog za backup. Ja u cudu odem da proverim naloge jer je naravno gmail prvi nalog koji svi nastimamo, ali gle cuda nema ga tj. obrisan i to samo on svi ostali nalozi su tu. Ovo mi se desilo vec drugi put ali sta je uzrok problema da li je problem u rom-u 4.3 (koji da kucnem u drvo radi bas dobro) ili u necemu drugom je li se jos nekome desavalo?
Heeeelp!!
meni se isto desavs sa 4.3 to je valjda zato sto je sinhronizacija sa google pogasena...

ubacen mi6 modem na Sotmax rom ,jeste brzi net sa njime definitivno ,kao i sinhronizacija ,

@uros N.
Kod mene je Hurricane ROM 4.3 v5.0 MJ5 by wesamothman

Poslednja izmena:
Do rom-a je pretpostavljam, ja sam na Sotmaxu i nemma tih problema.

@kvaka22
Jesi mjerio necim ili...? Ja sam isto flesovao mi6 sa v14 i ne vidim neku veliku razliku ni po speed testu ni po surfu...

nije stvar u brzini samo
meni je recimo problem bio sa sinhronizacijom ,maila i tapatalka
dobijao sam obavestenja sa velikim zakasnjenjem ,nekada i ne stignu
yahoo mail mi nije radio uopste ili je kasnio po par sati
takodje mi je jacina signala bila slabija i cesto je padala na crtu,dve
sada je signal normalan ,mada mts nije bas poznat po dobrom signalu
da bih bio siguran preflesovacu rom jos jednom za dva tri dana ,dotle cu videti kako se ponasa ovaj modem itd

@Uros
Moguce je mada sve ostalo odlicno sljaka. Posto sam tek skoro uzeo mob (polovan) vec je na njemu bio ovaj rom i za sada nemam nikakvu primedbu sem ove gluposti ali posto nemam ama bas nikakvog iskustva sa flesovanjem probacu polako da skupljam informacije. Kada se konacno odlucim na flesovanje novog Rom-a bice garant dosta pitanja sta, kako, gde... pa cu biti primoran da vas davim pitanjima.:d
Znaci vasa je preporuka Sotmax

@uros N.
Kod mene je Hurricane ROM 4.3 v5.0 MJ5 by wesamothman

Taj rom je baziran na leaked verziji 4.3 i mesavina je MI6, MJ2 I MJ5.. Poznat bug u leaked verziji je to da nestaje nalog tako da ti je sigurno do toga.. Instaliraj neki od romova koji su bazirani na oficijalnom MK4 romu.. Predlazem ti da zaobidjes taj hurricane jer je I verzija 6 mix oficijalne sa leaked verzijiama sto je smor..
Poz

Taj rom je baziran na leaked verziji 4.3 i mesavina je MI6, MJ2 I MJ5.. Poznat bug u leaked verziji je to da nestaje nalog tako da ti je sigurno do toga.. Instaliraj neki od romova koji su bazirani na oficijalnom MK4 romu.. Predlazem ti da zaobidjes taj hurricane jer je I verzija 6 mix oficijalne sa leaked verzijiama sto je smor..
Poz

Znaci da se prebacujem da drugi Rom sto pre. Trebace mi jos samo dobro uputstvo kako se menja rom ili barem link ka uputstvu. Citajuci po netu posto je mob rutovan to i ne izgleda toliko teska operacija, ali je ipak bolje da preporuku/pomoc dobijem odavde.

nije stvar u brzini samo
meni je recimo problem bio sa sinhronizacijom ,maila i tapatalka
dobijao sam obavestenja sa velikim zakasnjenjem ,nekada i ne stignu
yahoo mail mi nije radio uopste ili je kasnio po par sati
takodje mi je jacina signala bila slabija i cesto je padala na crtu,dve
sada je signal normalan ,mada mts nije bas poznat po dobrom signalu
da bih bio siguran preflesovacu rom jos jednom za dva tri dana ,dotle cu videti kako se ponasa ovaj modem itd

Hm, meni je potpuno suprotna situacija. U stanu sam sa prethodnim modemom imao 4-5 crtica, sa novim 2,rijetko kad tri. Brzina preko speedtesta se nije nesto mijenjala mada to nisam ni testirao mnogo jer nemam puno mb a nije mi pretjerano bitno.

E sad, sto se mailova tice, stizu kao i ranije. Sa time nisam imao problema.

Ono sto sam primijetio posle 3 serije punjenja, da baterija u stand by bas ide dobro. Za 6 sati sleep-a, otislo mi je 11%. Android OS najveci potrosac, skoro 1h i 15min drzao telefon budnim.
Wakelock i BBS ne pokazuju nista specijalno.

Kad budes u prilici, ostavi ga preko noci sa 100% bez korišćenja do ujutru i napisi koliko je potrosio.

Znaci da se prebacujem da drugi Rom sto pre. Trebace mi jos samo dobro uputstvo kako se menja rom ili barem link ka uputstvu. Citajuci po netu posto je mob rutovan to i ne izgleda toliko teska operacija, ali je ipak bolje da preporuku/pomoc dobijem odavde.

Pa nece se nista desiti lose :) Jedino sto ti se brise nalog svaki cas, pa moras ponovo da se logujes i da ti skida kontakte ako ih sinhronizujes sa gmailom i ima bagova tu i tamo..
Ako imas instaliran custom recovery, sto verovatno imas jer imas taj rom, nije neka teska procedura..Nije toliko bitno da li je rutovano, bitno je da imas custom recovery(Najbolje Philz Recovery)..

Imas na xda uputstva pa polako procitaj sve..
http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-2/development
Tu imas razne custom romove, pa pogledaj..
Ja sam na phoenix romu, imas i taj sotmax, Dito N3 pa vidi sta ti se svidja..
Bitno da je MK4 verzija..
Ako nisi do sada to radio, polako iscitaj sve..

nije mi jasno koja je svrha imanja ovog telefona ako se iskljucuje sinhronizacija na vise dana ili ako kasne obavestenja. onda se na kraju ispostavlja da je najbolje biti na stock romu, ne znam ko ima vremena da svaki dan menja rom, o.o

Pa zavisi od nas samih sto se tice sinhronizacije, neko gasi koji god telefon koristi, neko ne. Ja licno ni na jednom smart telefoni nikad nisam gasio sinhronizaciju.

Sto se tice kasnjenja obavestenja, nije problem u telefonu vec do rom-a.

Najbolje je biti na kvalitetnom custom romu, koji definitivno bolje rade i imaju vise opcija od stock verzija. Problemi o kojima se prica odnose se na beta leaked verzije 4.3 roma. Dok MK4 je zvanicni samsung rom za indiju i kinu pa ljudi imaju problema sa jacinom signala sa MK4 modemom.
Ja veoma dugo koristim zadnji sotmaxov 4.1.2 rom koji odlicno i stabilno radi.
4.3 je tek izasao i trebace dosta peglanja da sve bude kako treba. A i fali dosta stvari koje nisu ubacene iz S4/Note3

Poslednja izmena:
Danas ubacih Sotmax 4.3 i dobar je nema sta, svidja mi se kad ga instaliras imas ponudjeno sta zelis da instaliras...Jedino malo mi je sporiji na AnTuTu testu ali nebitno, sve lepo radi osim dva programa Screen recorder i USB Audio recorder-a koje nisam uspeo da nateram da rade...

Nazad
Vrh Dno