Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Ja ne znam jel ste vi normalni ili ja lud :d od kad se briše interna kad se menja rom? Radi se samo wipe (/system /data /cache /dalvik...)

Pablo probaj da odradis reflash Ketana meni je pomoglo. Nema vise reboots i sl. Ovog puta stavio sam i neke mods za bateriju, i bez problema vec 3 dana.

ahaha evo konacno i ja da se slozim sa djilkosem
stvarno ljudi odakle vam to za internu memoriju

Mislim da sam nekad video negde kada se menja verzija sistema da valja odraditi Full wipe gde se brise i interna memorija, ako slucajno ostanu neki fajlovi od druge verzije (kao sto je 4.3) pa da se ne desi da nesto pravi problem. Bilo je i skripti koje sve detaljno obrisu

Ovo kod note 2 paralelni univerzum :D

Mislim da sam nekad video negde kada se menja verzija sistema da valja odraditi Full wipe gde se brise i interna memorija, ako slucajno ostanu neki fajlovi od druge verzije (kao sto je 4.3) pa da se ne desi da nesto pravi problem. Bilo je i skripti koje sve detaljno obrisu

Evo i ja da se javim, bilo mi je dosadno u radno vreme .. :D
To za internal sd si u pravu i ja sam video i pozeljno je da se odradi..

Ja sam na Phoenix v15 romu + devils kernel v2 i sve odlicno radi.
Cekam ARHD 4.3, a dotle mi je ovo ok jer ima par dobrih mod-ova iz ARHD-a (EXT4 Tweaks i GPU Rendering) + jos dosta toga sto ide uz sam rom..

Inace ko prelazi sa 4.1.2 roma ili ranije verzije potrebno je da odradi "super wipe" sa skriptom za to pre instalacije, posto vidim da se dosta ljudi zalilo na neke probleme..
Obratite samo paznju jer super wipe skripta brise i sadrzaj internal sd karte tj one na samom telefonu..
Odradite i wipe iz cwm-a posle instalacije da budete sigurni da je sve cisto..
Ja sam restore-ovao aplikacije sa T Backupom i uglavnom su sve radile.
One koje su se force close-ovale sam uradio clear data i setovao iz pocetka(mozda samo par aplikacija)..
Ovde mozete da skinete flashable zip za super wipe

Sto se tice modema imate modem changer v3 u vidu aroma instalacije pa mozete da izmenjate modeme , da vidite koji vam najbolje radi..

Modem changer v3

Ako vam je vazna garancija bitno je samo da ne flashujete najnoviji mj9 bootloader jer sa njega za sad nema povratka nazad..Ja sam na mj5 i z njega postoji patch za vracanje nazad..

Pozdrav ;)

Poslednja izmena:
Nije whipe nego je wipe.

I inače oštećen mi je backup 4.1.2 roma. Napravio backup, kopirao ga preko OTG kabla na flash da mi me zauzima mesto na telefonu pošto ima oko 4.5GB, sad ga vratim najpre sam dobio MD5 mismatch, kopirao ga ponovo MD5 sad prošao ali dobijem grešku prilikom restore /data. Poludeo sam.

A ovo za wipe interne stoji u opisu Omega i Dr ketanovog 4.3 roma a verujem da i u drugim. Kao mora zbog toga što se menja struktura foldera.

I probaću da uradim reflash DR Ketanovog roma bez wipe-a. Jel posle moram i preko ODIN-a da flashujem onaj fix za wifi ili ne?

Poslednja izmena:
sto se tice skripti ,ako su potrebne to je naznaceno
da koristim nesto sto ne treba za full wipe hm...
Ja sa mojim romom nemam problema koje neki imaju sa svojim
i definitivno je bolja alternativa od oficijalnog roma koji nema 30 posto stvari koje ima ovaj rom
za sada evo vec 3 dan ne nadjoh mu manu

Dva reboota za 10 min... Vraćam se na Omega v18 odnosno 4.1.2.
Kakva je procedura za vraćanje osim što se mora uraditi format interne memorije?
Jel' se moze desiti da se syebe IMEI kao sto je to slučaj sa S3 i vraćanjem sa 4.3 na 4.1.2?

Ja sam probao Dito note 3, Wanam, i phoenix rom-ove i sva tri rade ok tj nema tih reboot-ovanja..
I dr Ketanov rom v5 ti je sigurno dobar pa mozes i to da probas..
Za omegu videh blic da se nekolicina njih nesto zalla, ali nisam ispratio na sta sve konkretno jer mi nesto i nije privlacan taj rom..

Efs backup uvek uradi, posebno ako prelazis na razlicitu verziju androida bilo da ides na noviju ili stariju.. Imas ovde detaljno o tome kod dr-a :)

Procedura za vracanje zavisi od toga koji bootloader imas itd..
Koliko se secam ako imas cist mj5 bootloader, moras prvo da ga patchujes pa onda patch wifi-a da bi ti radilo..
Ima post isto dr ketanov o tome, nemam nameru da se vracam pa nisam u to ulazio previse, bilo mi je bitno da je izvodljivo (svakako pazljivo sa bootloaderom)..
Licno mislim da ako si vec na 4.3 probas neki od ovih romova recimo dr ketanov ili phoenix, pa onda vidi da li da se vracas na 4.1.2...

Elem taj restore ti se mozda cisto zbrljao u procesu pa probaj da uradis standardni wipe, pa ponovo ?

Odljavljujem se, zavrsilo se radno vreme ,)

Ne razumeš. Sad sam na DR ketan v5 i imam restarte. Bio sam na Omega v18 odnosno 4.1.2 i taj backup mi je oštećen pa ne mogu da ga vratim. I dva puta sam probao da vratim i ne može.

Ovo je katastrofa. Backup mi ostecen i sad jos i ovaj Ketanov rom poceo da mi izbacuje FC u browseru a mene mrzi da sve ispocetka namestam na 4.1.2 ROM-u... Sad sam kopirao backup na flash i nikad vise. U ponedeljak idem da kupim 64 Gb karticu nek imam mesta a ne da moram da stedim....

Ne razumeš. Sad sam na DR ketan v5 i imam restarte. Bio sam na Omega v18 odnosno 4.1.2 i taj backup mi je oštećen pa ne mogu da ga vratim. I dva puta sam probao da vratim i ne može.
Ja sam samo reflash preko postojeceg ni nisam radio wifi fix. Mada, ja sam izbrisao dosta apps is /system/app i postavio mod za deep sleep i low batt consumption. Evo 4 dan bez ikakvog problema. Podsecam da pre reflasha sam imao 2 restarta dnevno

Poslednja izmena:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=46222818&postcount=3
Predpostavljam da je bilo ipak do roma, imao si ispod fixeve..
Sad vidim da je izbacio novu verziju, meni ovaj phoenix odlicno radi pa nisam mnogo pratio ketanov rom..
Izvini, bio sam u frci pa te nisam bas najbolje ispratio, ali vidim da si resio problem full reinstalacijom tako da ok.. :)

DR ketan ode u "penziju" ,tako da ne znam bas da li bi nastavio da drzim rom od nekoga ko ga nece usavrsavati dalje

Prekjuce sam izasao sa 40% baterije i naravno malo se zapijem do sledeceg dana uvece i naravno kad ti treba telefon nema baterije...

DR ketan ode u "penziju" ,tako da ne znam bas da li bi nastavio da drzim rom od nekoga ko ga nece usavrsavati dalje

Da, uzeo je N3 valjda, ali je zeni ostavio N2 pa ce valjda biti updatea.. :)) Ja svakako cekam 4.3 update ARHD-a, to mi je naj rom od isprobanih da je stock baziran..

ja lepo rece probajte Softmax,al vidim dzaba pricam ,vrtite 3 ista roma u krug i zalite se

pa kazu ,ali dzaba kad ovi nasi zapeli za tri verzije roma pune bagova kao tele na sarena vrata
stvarno smo cudan narod ponekada

Aj bacite link ka najlaksem rutovanju, ispao sam iz stosa, imam 4.1.2 fabrikante. Smara me sto nemam pojedine stvari, i ovaj status bar.

@kvaka
Daj neki screen baterije na Sotmax. Interesantan rom s obzirom da tamo pise da su portovali f-je sa N3.
Mozda bih se vratio na tw rom, ali ne ispod 4.3.

2013-12-03-15-00-41.pngScreenshot_2013-11-26-16-43-43.jpg

evo kako izgleda pocetna strana i baterija mada ja zaista muzem ovaj telefon

Koliko ti je screen on na ovih 11h?Ne moras shot kaciti, samo dopisi.

Je li status bar transparentan po default-u ili je do launchera?

Sta je sa bootloaderom? Vidim da novi treba update-ovati, pretpostavljam sa je knox free ovaj sa linka uz rom?

Uz tri dobra dopunjavanja nije loše.

Vrh Dno