Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Ali je zato radio duplo bolje.
I to sto kazes, kod LG-ja nema apdejta, pa nema problema. :D

ljudi meni stock 4.3 madjarska regija radi odlicno. isto kazu i za nemca, izgleda da ih po regijama unakaze :) :) :)

Koje to 4.3 romove skidate? Ili se zalite na stock?

Sotmax je 4.3 bez mane. Bukvalno. A baterija je vrlo blizu 4.1.1 (6h scr on za 22h-24h)

Apsolutno tacno vec mesec dana sa svim cackanjima nikakvih problema ni jedan force close ni jedan reset. Sve radi kao podmazano plus kompletne Note 3 opcije za spen i multiwin.
Izmenio sam odredjene stvari sa wanam xposed i dodao dosta aplikacija za multiwin i spen window i do sada ni jedan problem. Screen on je u proseku 6h a ide bez problema 6,5h ali je sest sigurno.

gledam sad na xda ovaj sotmax. u principu sam zadovoljan sa stock 4.3 ali bih zeleo opcije sa note3. vidim da ga hvalite i imam par pitanja.

1. pise da je non wipe varijanta. znaci samo ga instaliram preko stock 4.3 iz recovery i ako ne uradim wipe ostaje mi sve (iako je deodexed)?
2. imam TWRP a ne CWM jel moze iz TWRP da se odradi instalacija?
3. ako uradim wipe, jel mogu iz heliuma da vratim data od bekapovanih app (opet u vezi deodexed)?
hvala.

Poslednja izmena:
1. Ja UVIJEK radim full wipe nakon promjene rom-a. U konkretnom slučaju, posle instalacije rom-a i prvog boot-a, potrebno je preko odina flesovati novi bloader da bi radio wifi. Knox se ne aktivira, tako da bez brige.
2. Vratio sam se ma cwm nakon twrp bas iz razloga da ne gatam da li neki rom prihvata ili ne twrp. Nisam zazalio, recovery palim jedino kad flesujem rom
3. Helium je neki backup pretpostavljam? Titanium mi je odradio posao bez greske za data. Prethodni rom je bio CM, aplikacija Google Authentificator.

Meni posle update na 4.3 sve super radi. Baterija je cini mi se jos bolja, izvlacim oko 6:30 h screen on.

Јел мора тај bootloader због wifi ако сам већ на 4.3 (official)?
Knox ми не значи ништа пошто немам гаранцију (ако је то једини минус Knoxa).
Јел ти тај СМ био odex или deodex? Питам баш због враћања апликација јер прелазим са једног на друго?
А wipe би радио само кад скупим вољу зато ме занима да ли би у старту радио без wipe-a.

Poslednja izmena:
Јел ти тај СМ био odex или deodex? Питам баш због враћања апликација јер прелазим са једног на друго?
Kakve veze ima vracanje aplikacija? System moze biti i odex i deodex, aplikacije (koje instaliras se ne mesaju sa tim)
Nightly verzije sam flesovao. Nisam siguran da li je odex ili de-odex :/
Svi aosp romovi su deodex

Nije problem, samo odradi backup user aplikacija, nikako i nikada system aplikacija.

Sinoć skinuo Sotmax i jutros probam da instaliram. Da mi sva ona početna podešavanja i kada je krenulo instaliranje samo stoji na 0%. Posle 10 minuta samo je palo vađenje baterije. Do čega može biti? Da nije do TWRP?

Probaj ponovo da flesujes. Desava se i da ne instalira neku aplikaciju koju si oznacio da hoces, ili tako zaglavi na 0%.

Ako ni drugi put ne prodje, mijenjaj recovery.

Ako ti zabada non stop instalacija iz Arome, stavi poslednji TWRP, ako nece, ubaci Philz CWM.

Imao sam isti problem, Philz resio.

TWRP je go.vno. Nacickali ga sa trista cuda, zato i zabada. CWM prost, osnovne stvari ima i svaki flash mi je prosao. Evo sad i na LG-u furam CWM, nikad problem.

samo probao ponovo i uspelo. sosuse nisam dodavao nikakve app u setovanju instalacije. kako sad da imam klasican weather widget a ne ovaj transparent?

batalite, upravo me cerkica pitala da bacimo turnir jedine igrice koju igram (i to njoj za ljubav) i FC non stop. vracam se na stock zbog toga i par sitnica (koje same ne bi presudile). inace radio sam full wipe.

Poslednja izmena:
Cek polako... Nesto definitvno nije kako treba. Radis li full wipe ili ne?

Koja je igrica u pitanju? Da je ja probam na mom telefonu.

Takodje, pojedine app nisu up to date za 4.3 jos uvijek....

TWRP je go.vno. Nacickali ga sa trista cuda, zato i zabada. CWM prost, osnovne stvari ima i svaki flash mi je prosao. Evo sad i na LG-u furam CWM, nikad problem.

Ja jutros Instalirao baš sa najnovijim TWRP, koji sam instalirao jer samo iz njega može da se instalira OmniROM KitKat 4.4.2.

Rešio sam i problem sa security policies exchange servera u firmi. Instalirao sam CloudMagic. Apsolutna preporuka.

btw, kako se iz TitaniumBackupa (ili nandroida) vraćaju zapamćene WiFi mreže?

U TB-u imas WiFi Access Points cini mi se. Dva fajl su u pitanju.

Za nandroid ne znam. Nisam ga bas odavno koristio.

^
Pronašao. Interesantno sa filterom na WiFi nije hteo da nađe. (zbunj!?)

Stigla Omega v21 na xda

Omega v21 Opening Post and Download Center:

Please read this post carefully.
Here you will find all information you need for to the latest Omega Rom.
Do not download and flash before reading all the info provided here!
Download Center can be found at the end of this post

Changelog:

Based on firmware DDUEML4 Android 4.3 (Date: 18/12/2013)
Kernel DDUEML4
Modem DDEMK1
Added:
Google Drive (By Samsung)
Updated:
ChatON
Flipboard
Samsung IAP
All mods from previous Omega JB 4.3 versions added
Rom is Deodexed + Rooted + Zipaligned

Omega Files:

Omega Files Pro:

xda's support thread for suggestions and feedback!

Direct Links for Omega v21 added to Omega Files Pro with resume option
Update repo to Omega Files Pro to get the updates for v21

Please read the following before flashing v21:

Bootloader - Knox:
Omega does not include bootloader and will not change your knox warranty status.

Backup:
Backup your device (nadroid backup, titanium backup, efs backup ... etc), in case you ever need to restore!

Wipe:
Full wipe is needed if you are coming from another rom or stock firmware or Omega 4.1.2 versions
and format of internal sdcard is needed if you are coming from Android 4.1.2 because updating to Android 4.3 will change the location of your internal sdcard

Installation Instructions:
1. Copy rom to your device
2. Boot to recovery and flash Omega v21 and then reboot system.

3. If you are having the old bootloader WiFi will not work, flash this Fix N7100_wifi_fix_for_old_bootloader.tar file with odin. Credits to dr.ketan for the WiFi Fix
If you are using the new bootloader you do not need to flash this fix, WiFi will work.
To check your bootloader go to download mode and if you have an entry: KNOX WARRANTY VOID then you are having the new bootloader.

4. If you are using CWM based recovery ignore "Disable Recovery Flash" and "Fix root (/system/xbin/su)" messages at all times, just select "NO", else selecting YES will break root.

PLEASE FOLLOW THE EASY INSTALLATION INSTRUCTIONS ELSE YOU WILL HAVE VARIOUS ISSUES!

csc:
Multi csc included in Omega

Remove bloatware:
You can remove all bloatware during Omegas installation

Note 3 apps:
Galaxy Note 3 features for Samsung Galaxy Note 2 N7100
Read more at OmegaDroid's article by Tamirda. Credits to Tamirda and dr.ketan

Poslednja izmena:
Ja jutros Instalirao baš sa najnovijim TWRP, koji sam instalirao jer samo iz njega može da se instalira OmniROM KitKat 4.4.2.

Baš čudno... Pošto svi developeri preporučuju cwm za 4.4.x romove barem znam za Nexus i LG, a i ja sam ono na S2 uvek sve flesovao preko CWM-a.

Meni baš omni nije hteo na twrp-u da prodje, jer kao ajde hteo sam da mu dam još jednu šansu, pa je sad definitivno ispao iz svih mogućih budućih kombinacija.

Jel koristio neko Phoenix rom? Vidim dosta popularan thread na xda, a i visoku ocenu ima, izgleda kao da bi trebalo dobro da radi

Cek polako... Nesto definitvno nije kako treba. Radis li full wipe ili ne?

Koja je igrica u pitanju? Da je ja probam na mom telefonu.

Takodje, pojedine app nisu up to date za 4.3 jos uvijek....

Prvo sam instalirao rom i i prilikom paljenja telefona samo mi se pojavljuje ono Android vending stopped. Onda je pao full wipe i telefon je proradio. Igrica je Fun Run, boza od igre ali može da igra do četiri igrača i moja ćerkica je obožava. Kakvi su to surovi turniri nemate pojma... uglavnom nema šanse da se upali a instalira se sa gp. To, transparent widget, par sitnica koje drugi prijavljuju na xda temi i op koji je izjavio da neko vreme neće da unapređuje rom zbog porodičnih problema prevagnulo su na povratak na stock.
Inače, pre Sotmaxa bio sam na Vip Serbia 4.3 official.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno