Šta je novo?

Samsung LCD LE-37C650

kalibraciona podešavanja

Ima li neko kalibraciona podešavanja da ih postavi pa da probamo naštimovati po tome , uzgred da li je nako to probao po sebi za FHD i panel SQ01.
Gizmor nadam se da ti imaš ova kalibraciona podešavanja i koliko se sa tim zaista i dobije na kvalitetu.

Dobije se dosta na kvalitetu. Ja imam SQ01 panel ali na A656 modelu. Koristim podesavanja od Mumida, ko zna kako ce ona izgledati na C650 modelu..

http://www.avforums.com/forums/9488822-post2.html
http://www.avforums.com/forums/9489731-post6.html

Profesionalna podesavanja za proslogodisnje i ovogodisnje modele nisam sretao od tad. Nesto najblize tome su podesavanja koje je David sa hdtvtest.uk foruma koristio za kalibraciju njihovog testnog modela c650.

Kao sto David kaze:

As usual, the disclaimer: these settings will not give you a calibrated TV (since a calibration is specific to each AV system), and are not necessarily the best settings for your own individual unit.

U prevodu, ovim podesavanjem neces dobiti rezultate i kvalitet slike koji su oni dobili na svom televizoru, ali moze da koriste kao neka osnova odakle mozete menjati ono sto vam ne izgleda dobro na vasem tv-u.

Picture Mode: MOVIE
Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
Contrast: 94
Brightness: 44
Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
Colour: 48
Tint: Neutral (50/50)

Advanced:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: 0
Gamma: +1
Colour Space: Custom (see settings below)
Flesh Tone: 0
Edge Enhancer: Off

CMS Settings (R / G / B):
Red: 50 0 0
Green: 25 55 0
Blue: 0 14 71
Yellow: 52 52 0
Cyan: 24 52 54
Magenta: 43 9 55

White Balance:
Offset (R,G,B): 28, 25, 24
Gain (R,G,B): 19, 26, 24

10p White Balance: ON
Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
2: 0 0 -1
3: 0 0 -1
4: -1 0 -1
5: 0 0 0
6: 1 0 0
7: 0 0 -1
8: 0 1 -2
9: 0 2 -2
10: 0 2 -3

Picture Options screen:
Colour Tone: Warm2
Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0

Moze lako da se desi da vam slika sa ovim podesavanjima izgleda jako dobro. Za nesto skroz ozbiljno treba kupiti Colorimeter i sam meriti sta dobijes i kako :)

Takodje mozete da prelistate i C650 owners threadove, verovatno imaju ljudi koji su postavili svoja podesavanja slike.

http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1229677-samsung-c650-owners-thread-34.html
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1341016-samsung-c650-owners-thread-part-2-a-15.html

evo probaj ovo

mode: movie
Backlight: 5
Contrast 93
Brightness 45
Sharpnes 0
Colour 47
Tint 50/50

Advance Settings
Black Tone off
Dynamic Contrast off
Gamma 1
Colour space cutom
Flesh tone m0
Edge off
xvYcc off
Custom Colour Space

Red 50 0 0
Green 38 53 0
Blue 0 15 52
Yellow 51 50 0
Cyan 0 56 56
Magenta 49 0 60

White Balance
R 27 offset
G 25
B 21

R 15 Gain
G 25
B 26

Picture Options
Colour tone Warm2
Size Screen fit
Digital NR off
Film mode off
100 HZ Motion custom

Custom 100hz motion plus
Blur 8
Judder 0

Energy Saving off

Zahvaljujem

Zahvaljujem Gizmor-u i renne-u na poslatim podešavanjima sad ću da probam i jedno i drugo pa se javim

nakon kalibracije

Evo ukratko probao sam i jedno i drugo podešenje i rezultat je da je ipak ovo koje dao renne bolje , jer očigledno da je ovo podešavanje koje je poslao gizmor bilo HDTVTEST i oni su testirali sa AUO panelom , a ovo je SQ01 10bitni pa mu nakon probew više leži ovo od rene-a.
Probao sam sa HD materijalom na 2 filma mkv. 1080p od 12Gb i ispade bolje ovo drugo, a kod SD materijala i nije neka vidljiva razlika jedino su kod prvog malo likovi na izgledu lica bili malo plastični pojavila se blaga posterizacija a kod drugog manje , a opet sve zavisi sa kojeg kanala.
Sad još jedno pitanje može li se napraviti hack ili update da bi bilo omogućeno snimanje na externi 2.5HDD jer imam transcend od 640Gb pa bi bilo šteta to ne iskoristiti i da li je to uslovljeno snimanje kao kod panasonica samo digitalni kanali ili kod samsunga može i analogno i sa dreamboxa preko scart-a.
Pošto je kompletna MB i procesor i potprocesor identičan onom u modelu C750 koji je 3D i kod njega ide PVR funkcija onda ne vidim zašto nebi mogla i kod ovog C650, jer nije poenta da može preko anyet funkcije onda samo samsungovi uređaji valjda se može otključazi i za ostale.

servis meni

bxytilh-apaD5jeP2DYmTG_JgwcjAvFdTjUu7dFKSq0

Evo servis menia, e sad šta je ovdje firmware i kako je označen i da li se može sa ovog fmw-a uraditi PVR

Prilozi

• SAMSUNG PANEL.jpg
    SAMSUNG PANEL.jpg
    240.1 KB · Pregleda: 193
Poslednja izmena:
Sudeci po pitanjima,Brzo al brzo izadji iz njega i vise ne ulazi.

Sudeci po pitanjima,Brzo al brzo izadji iz njega i vise ne ulazi.

Ima li neka šteta od toga kad se samo ulazi servis meni, nisam ništa dirao nikakve parametre samo sam se htio uvjeriti koji je panel unutra jer znaju da varaju sa naljepnicom i ništa više , a htio sam ilife timer ali nisam znao gdje je pa nisam ni išao kroz sm, nije valjda šteta učinjena kad se uđe u njega ima li šta tu da ne valja ? ? ?

nema štete ako nisi ništa dirao

Ništa naravno, samo pomjerao kursor gore dole ,ali nisam nigdje otvorio ništa i ugasio tv jer je to jedini način da se izađe iz SM-a, a ovo o PVR šta kažete za to ima li to varijantu da se uradi ili jer bolje ne dirati ništa.
Jedno pitanje ima li uservis meniu log da se može viditi da li je neko ulazio ili to ne ostavlja pisani trag da je otvaran

OK hvala puno, bio sam se iskreno uplašio da nema log file ulaska uSM, ali sad je dobro inače on radi savršeno i pušta ama baš sve sa svog playera, jedino je to ostalo za PVR funkciju, ali biće valjda i nije mi samo jasno koji je moj FMW je li ovo na slici što piše VALUDEC T

Da.Valdeuc ujedno i znaci da je valencia ,cini mi se procesor za video.

Ljudi imam ovaj tv i danima se lomim oko dodatnog ozvucenja, da li je logitech z 5500 pravo resenje zbog digitalnog ulaza ili av receiver + zvucnici ili jednostavno samsung sound bar? Sta gubim osim 5.1 ako kupim kvalitetni altec 2.1 i spojim na izlaz na slusalice, mislim na DTS i sl.?

Pozdrav svima;

Pre 2 dana sam kupio samsung 40 c 650 ,jako sam zadovoljan sa svime, ali imam jedan problem koji ne znam da resim . Imam kablovsku televiziju svi programi funkcionisu normalno, ali na programima gde su filmovi kao da mi slika usporava pa malo ubrza (lag)??? Kako to da resim?

Unapred hvala

Poslednja izmena:
Verovatno ti je upaljen MotionPlus, koji cesto ne izgleda kako treba kada je film u pitanju. Idi na Menu>Picture>Picture Options>Motion Plus i postavi ga na Off ili Clear. Mozes i da probas custom pa da podesis sam kako ti se dopada. Ja ga u principu ukljucim samo kada gledam sport.

Pozdrav svima;

Pre 2 dana sam kupio samsung 40 c 650 ,jako sam zadovoljan sa svime, ali imam jedan problem koji ne znam da resim . Imam kablovsku televiziju svi programi funkcionisu normalno, ali na programima gde su filmovi kao da mi slika usporava pa malo ubrza (lag)??? Kako to da resim?

Unapred hvala

Kakva ti je slika na obicnim TV kanalima tipa RTS, Avala, Studio B. I ja planiram ovaj LCD da kupim, gde si ga uyeo i koja mu je cena bila.

Pozdrav svima;

Unapred hvala

Koja kablovsja je u pitanju. Ajde malo iznesi utiske. Sta mu je ok, sta mu ne valja, sta pise u service meniju, da li je 100Hz ili 120Hz ?

Evo i ja sam kupio c650 sve sljaka mkv, divx, xvideo jpg mp3 sa externog hdd od 500gb (sa nezavisnim napajanjem) sa fleske od 8 gb sa externog 2,5 incha wd 500 hdd (ne treba ni napajanje dobija preko usb). Ne mogu mkv sa -Format profile: [email protected] mogu do 4.1 pise u prospektu obratite paznje kad skidate filmove.
Ima li neko podesavanje kod gledanja filmova slika mi suvise izgleda kao snimak amaterskom kamerom (ne znam drugacije kako da objasnim da li je to fps ili vec sta ne razumem se), Znaci snimak je ekstra al nesto mi ne stima a ne razume se u podesavanja ako me neko razume nek da objasnjenje. HVALA

Zaboravih da kazem da nisam nista u postavkama dirao od kad sam kupio

Evo i ja sam kupio c650 sve sljaka mkv, divx, xvideo jpg mp3 sa externog hdd od 500gb (sa nezavisnim napajanjem) sa fleske od 8 gb sa externog 2,5 incha wd 500 hdd (ne treba ni napajanje dobija preko usb). Ne mogu mkv sa -Format profile: [email protected] mogu do 4.1 pise u prospektu obratite paznje kad skidate filmove.
Ima li neko podesavanje kod gledanja filmova slika mi suvise izgleda kao snimak amaterskom kamerom (ne znam drugacije kako da objasnim da li je to fps ili vec sta ne razumem se), Znaci snimak je ekstra al nesto mi ne stima a ne razume se u podesavanja ako me neko razume nek da objasnjenje. HVALA

Procitaj moj prethodni post. MotionPlus iskljuci.

Za vas sto ste pitali kakva je slika na analognim TV kanalima, dobra je koliko moze da bude dobra kada se 576i upscale-uje na FullHD. Nemojte ocekivati cuda. Prva televizija npr. izgleda sasvim pristojno posto dosta materijala emituju u widescreen formatu, EuroSport takodje.

Koja je poenta da iskljucujete motionplus kada radi i vise nego dobro kada se podesi?

Odete u 100hz motion plus pa izaberete custom.

Blur Reduction slajder na 8-10

Judder Reduction slajder na 0 . Ovo je krivac zasto vam slika dobija izgled kao da je snimana amaterskom kamerom.

Ajde da kazem da nisam pominjao ovo ko zna koliko puta al ajde. Kupujete tv sa odlicnom podesivom 100hz opcijom da bi ste je zbog neznanja drzali iskljucenom.

Zasto na nekim stranim sajtovima pise da je 120Hz. St rece moj drug, isto mu dodje 50Hz kao i 100Hz, ako nije vec 120Hz.

Zbog drugacijeg standarda . Evropa PAL duplo od 50hz je 100hz , Amerika NTSC duplo od 60hz ide 120hz.

Kao prvo hteo bi da se zahvalim Topuzu za vrlo koristan savet, MotionPlus je bio uzrok problema. Jos jednom hvala na savetu. Takodje sam uzeo u obzir i Gizmorov savet. Sada TV radi perfektno.

Za acu74 TV je kupljen u Bratislavi a cena je 627 eura.(o nacinu ulaska u Srbiju ne pitaj ;))

Zbog drugacijeg standarda . Evropa PAL duplo od 50hz je 100hz , Amerika NTSC duplo od 60hz ide 120hz.

Mislim da gresis.
Zasto.
Zato sto je poenta u tih 120HZ.
filmovi koji su radjeni u 24 fps i filmovi u 30fps ce imati tecni frame rate , jer je 120 deljivo i sa 24 i sa 30 bez ostatka. 100 nije ni sa 24 ni sa 30 bez ostatka.
U tome je poenta , a ne u PAl vs NtSC standardu.

Kako je buduca intecija da se fimovi snimaju u 60 slicica, eto jos jedan od razloga za 120HZ.

Ajde da ti objasnim, nisi u pravu. Mnogo je komplikovanije od toga pa cak i mene buni. Pretpostavljam da ne znas da je 100hz opcija zapravo 96hz (95.904hz) i da je 24hz zapravo 23.976hz. Fps=hz i obrunuto od sada pa nadalje.

23.976 se kod nas umnozava 4 puta da bi se dobio 95.904hz ( reklamirano kao 100hz jer 95.904hz nije bas okrugao broj koji ide u marketing)

23.976 se umnozava 5 puta u USA da bi se dobio 119.88hz ( reklamirano kao 120hz)

Kako radi kod nas 100hz opcija a kako 120hz kod njih:

Mi: 23.976x4= 95.904 4:4 pulldown

USA: 23.976x5= 119.78 5:5 pulldown

Mi emitujemo u 50hz. Materijal namenjen za televiziju se snima u 25fps i koristi se 2:2 pulldown.

Amerikanci valjda snimaju u 30fps (29.97) tako da istom metodom konvertuju to u 60fps (59.94) , neka me neko ispravi ako gresim.

Za HD filmove je nesto drugacije. Nasi televizori podrzavaju do 60hz nativno a tu se radi konverzija sa 23.976 na 59.94 a to se zove 3:2 pulldown. Tako najcesce i gledamo HD filmove, upravo pomocu te metode. Naravno, odluka je na nama i na mogucnosti televizora da 23.976 prikaze tako kako jeste, to se zove 24p mode.

Jeste malo nabacano ali ja mislim da sam pogodio sustinu.

Ovo treba u sticky. +1

Nazad
Vrh Dno