Kupujem svoj prvi HDTV. Budžet cca 700E. Televizijski signal stiže putem kabla (SBB) i osnovni kriterijum je kvalitet prikaza signala SD rezolucije, jer se TV 90% vremena koristi za gledanje televizije. Naročito mi je važno da sportski sadržaji (fudbal, tenis...) budu prikazani što je bolje moguće. Ponekad se gedaju filmovi sa DVD plejera ili sa računara (uglavnom DivX). Maksimalna dijagonala je 37"-40" Nikakao da se odlučim koji bi TV najbolje ogovarao ovim zahtevima. Nemam nikakvog iskustva, pa ne znam koliko pojedini podaci iz specifikacija zaista utče na kvalitet slike. Na hdtvtest sajtu pronašao sam zanimljivu alatku: HDTV Selector. Kada tamo unesem sledeće parametre: Size: 37", Screen Type: LCD, Budget: manji od 700 funti (opcija za manje ne postoji), Console gaming: Not important, Watching movie: Very important, Watching sports: Very important, dobijem kao najbolji TV za ove zahteve Samsung LE37C650 LCD TV (i još neka dva Sony TV-a koja ne znam gde bih kupio). Naravno ovi podacu su rezultat pretrage samo njihove baze podataka, mada vidim da su testirali dosta modela. Ono što me buni je da je to model iz 2010 godine. Ja nipošto ne jurim za novim modelima po svaku cenu (a naročito pošto sam na raznim sajtovima i forumuima video članke o problemima Edge LED tehnologije: probijanje pozadinskog osvetljenja, neuniformnost osvetljenja...). Mislim da je bolje uzeti dobrog predstavnika prethodne, zrele tehnologije nego entry level predstavnika nove tehnologije, a za top LED modele nemam para a i ne želim da toliko potrošim za televizor. Interesuje da li je kupovina ovog televizora u ovom trenutku dobra odluka. Alternativa je D550 za koji mnogi smatraju best-buy kupovinom za 2011. godinu. D550 je za oko 100E jeftiniji. Da li osim Internet@TV funkcije kod C650 (a koja mi uopšte nije potrebna) ima bitnih razlika u kvalitetu slike (naročito kod SD rezolucije)? Da li možete da preporučite još par modela (Samsung, LG... bilo koji proizvođač) u datom cenovnom rangu koji bi odgovarali navedenim ograničenjima i prioritetima.
Pozdrav.