Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Sale je član sa foruma, tu je redovno se oglašava.

Rom dolazi sa kernelom tako da ne moraš to posebno da radiš.
Kad budeš hteo da ubaciš rom proći ćeš kroz aroma setup i tu izabereš sta hoćeš od opcija.
Ne znam da li je potrebno nešto više da se objašnjava pre nego se baciš na posao to će ti neko drugi reći.

Sale je član sa foruma, tu je redovno se oglašava.

Rom dolazi sa kernelom tako da ne moraš to posebno da radiš.
Kad budeš hteo da ubaciš rom proći ćeš kroz aroma setup i tu izabereš sta hoćeš od opcija.
Ne znam da li je potrebno nešto više da se objašnjava pre nego se baciš na posao to će ti neko drugi reći.

Aha, video sam na XDA-u da je on kreator posta o Neat ROM-u. Hvala u svakom slucaju. Snacicu se vec nekako. Moram samo da uradim prvo kompletan backup, posebno foldera sa imei kodom i ostalim bitnim sistemskim stvarima. U narednim danima cu se time pozabaviti...

Moram samo da uradim prvo kompletan backup, posebno foldera sa imei kodom i ostalim bitnim sistemskim stvarima
Tako je ;) Samo napred
:) Hvala Sale. Svaka cast na ocigledno odlicnom poslu koji si sa Neat-om uradio. Vidim, hvale te na sve strane. Ja jos nisam probao taj ROM ali do kraja ove ili pocetkom sledece nedelje cu i ja biti clan Neat zajednice :) nadam se da ce instalacijom tog ROM-a prestati muke koje imam sa "TouchWiz je zaustavljen" porukom koja me ubija odkad sam presao na 4.3. Svakako, cim ga instaliram, javicu se da prenesem svoje impresije o NeatROM-u :) Pozdrav

Poslednja izmena:
Nadam se :) Tu sam ako zatreba pomoc. A tu je i Neat tema pa mozes tamo pitati sve. Pozz

Drugari, nešto izbrljavio zdanja tri dana. Ne čuje se kad sitne poruka. Dešavalo?

Sale, imam problem. Skinem onaj Philz Recovery i kada ga u Odinu ubacim u PDA ono kaze da fajl nije dobar. Posle toga sam pokusao da nađem neki drugi Philz recovery (druga verzija je bila u pitanju) i da njega ubacim i uradio to, promenio se onaj recovery u neku rozu varijantu, uradio full wipe i kad je trebalo da pokrenem telefon, stalo je na Samsung Galaxy SIII logou i dalje nije htelo. Posle sam morao da ubacim oficijelni samsungov rom ponovo da bih mogao da koristim telefon. Danas sam hteo da pokusam ponovo to da uradim, pa rekoh, da ti se javim prvo, da pitam jel sve u redu sa onim recovery-jem sto si ga ti ubacio tamo na xda-u u post vezan za neat i da li sam ja mozda nesto pogresno radio? Mnogo bi mi značilo da dobijem odgovor sto pre kako bih sto pre počeo proces ponovo :) hvala unapred. Pozdrav

Pa naravno da nisi dobro uradio... Kako mislis da ti boot-uje telefon kad odradis full wipe? Posle full wipe-a ide flash Neat-a. Philiz je najbolji recovery koji postoji.

Koraci kojima treba ici su:
1) Preko Odin-a flesuj PhilZ recovery 6.26.6 verziju. To ubacis u polje PDA ili AP zavisi od verzije Odin programa.
2) Kad udjes u recovery (Vol Up + Home + Power button) ides:
-clear cache
-clear dalvik cache
-factory reset/wipe data
-wipe system
3) Onda ides install zip from sd card, nadjes I9300UBUGNB1_NeatROM_v7.5_Aroma.zip fajl i kroz aroma installer biras sta hoces, a sta neces da bude instalirano.
Kad zavrsi reboot telefon i cekas malo vise da boot-uje prvi put OS.
A posle ako hoces flesujes drugi modem, kernel ili nesto drugo. :)

nisam se dobro izrazio, nisam uradio full wipe, samo wipe cache partition i wipe data, generalno ono sto bih uradio i preko stock recovery-ja kada hocu da uradim hard reset telefona. Hvala obojici na odgovorima, za nekoliko minuta krecem flashovanje telefona po kuci :) prvo bratov galaxy R omniROM-om 4.4.2, a onda i svoj NeatROM-om 4.3 :) objavicu kakve sam postigao rezultate :) hvala jos jednom

Namučio sam se da ubacim Philz Recovery, jer mi je non-stop prijavljivalo da je oštećena md5 datoteka. Ipak, nešto sam prčkao i uspeo da sredim. Instalacija Neat-a je bila klasična egzekucija posle :) sve zasad radi kao sat. Međutim imam jos jedno pitanjce, pošto mi se jako sviđa onaj internet browser koji ima mogućnost i smart scroll-a, da li je bezbedno da onaj drugi deinstaliram? Verujem da jeste, ali ipak da pitam, vidim da ima dva browsera, pa bih maknuo jedan :) hvala svima još jednom, ovo je barem zasad ono što sam tražio :)

Ja cu ti reci da freeze-ujes preko Titaniuma B. jedan taj koji hoces (posto nisam siguran za brisanje, mada bi moglo, ali kasnije da me ne vijas :D ), pa ako nemas nikakve nuspojave povodom te operacije mozes i da ga obrises. Mada nista neces dobiti na prostoru, jer je to deo sistemske particije.

Namučio sam se da ubacim Philz Recovery, jer mi je non-stop prijavljivalo da je oštećena md5 datoteka. Ipak, nešto sam prčkao i uspeo da sredim. Instalacija Neat-a je bila klasična egzekucija posle :) sve zasad radi kao sat. Međutim imam jos jedno pitanjce, pošto mi se jako sviđa onaj internet browser koji ima mogućnost i smart scroll-a, da li je bezbedno da onaj drugi deinstaliram? Verujem da jeste, ali ipak da pitam, vidim da ima dva browsera, pa bih maknuo jedan :) hvala svima još jednom, ovo je barem zasad ono što sam tražio :)

mozes slobodno

Hvala Djilke na pomoci

Ja cu ti reci da freeze-ujes preko Titaniuma B. jedan taj koji hoces (posto nisam siguran za brisanje, mada bi moglo, ali kasnije da me ne vijas :D ), pa ako nemas nikakve nuspojave povodom te operacije mozes i da ga obrises. Mada nista neces dobiti na prostoru, jer je to deo sistemske particije.
Ma nije mi za prostor nego neću ga koristiti pa rekoh što da imam dva ako mi jedan nije potreban :)
Namučio sam se da ubacim Philz Recovery, jer mi je non-stop prijavljivalo da je oštećena md5 datoteka. Ipak, nešto sam prčkao i uspeo da sredim. Instalacija Neat-a je bila klasična egzekucija posle :) sve zasad radi kao sat. Međutim imam jos jedno pitanjce, pošto mi se jako sviđa onaj internet browser koji ima mogućnost i smart scroll-a, da li je bezbedno da onaj drugi deinstaliram? Verujem da jeste, al8i ipak da pitam, vidim da ima dva browsera, pa bih maknuo jedan :) hvala svima još jednom, ovo je barem zasad ono što sam tražio :)

mozes slobodno

Hvala Djilke na pomoci
Super Sale, hvala obojici na pomoći...

Još jedno pitanje :) dosadan sam, znam, ali šta ću vam :) elem, instalirao sam onaj dodatak NeatROM-u, tj. NeatROM Uplate -> Mods 1 -> Launcher Mods Aroma i sad tu ima dve situacije: Ako instaliram S3 Modded Launcher, mogu da stavim 4x5 i to lepo radi, što mi je jako sviđa, ali nema ni transparentnog ni onog običnog Weather Widget-a što mi se ne dopada jer sam navikao na taj widget. A ako instaliram Note3 Modded Launcher, i izaberem 4x5 ono mi ne promeni rešetku u 4x5 nego ostane 4x4, a Weather Widget je dostupan u transparentnoj verziji. Ja znam da ne može i jare i pare što bi se reklo, ali, rekoh, možda postoji rešenje za taj problem pa odlučih da pitam.
Hvala unapred na odgovoru :)

Jel je neko pokušao da ispolira pastom za kola metalnu lajsnu kako bi sredio ogrebotinu i sl? Metal je, možda upali.
Ja imam par tačkica na lajsni, baš sitnih, skoro se i ne vide, ali mi bodu oči, jer sam nenormalan za pedanteriju.
Plava je boja telefona.
Da li postoji neko drugo rešenje, a da nije zamena?
Ako je zamena, koliko li košta?

Ili je ram ipak plastičan, pa da se u tom slučaju koristi pasta za poliranje plastike...

Vreme je, da saznas jednu tajnu.U pitanju je plastika.:)
Eventualno da se ofarba, ali nikad nece biti sjaj kao nova lajsna.
vidi u radnjama ako kod nas postoje polir paste za plastiku, mozda bi one mogle pomoci.Mozda u radnjama autoopreme.

Poslednja izmena:
Probaću ako dođem do neke za plastiku. Ako je neko probao, neka javi, da znam da li da se cimam ili ne.
Hvala na odgovoru. :)

Nema od toga nista. Ram je plastican a preko njega je lak. Ako zelis da ispoliras lak upropastices ga jos vise a pritom ces i da ga nacnes pa ce ti se oguliti brzo. To je nesto s cime moras da naucis da zivis, nema pomoci.

Premijum klasa proizvoda moje du#e.
Generalno sam zadovoljan uređajem, ali ovo mi se ne sviđa nikako. Ne bi trebalo da pojavi tragove, usled čuvanja "pod staklenim zvonom".

Upravo, to je taj premijum kvalitet izrade koji pojedinci na forumu navode kao razlog da se kupuju skuplji uređaji. Ne vredi ti da ulažeš bilo šta da bi imao telefon u "perfektnom" stanju. Ta lajsna osim što se guli, zna da ispuca čak i bez pada telefona, a posle nekog vremena i slova na poklopcu baterije krenu da rđaju.

Meni pukla, bio u Samsungu danas da reklamiram... Al će biti jurišanja na vetrenjače.. :/

Ljudi, hteo bih samo da podelim sa vama svima rešenje za problem koji ja evo vučem već duže od 6 meseci na S3-ci.

Naime, od kad je došao update na 4.3 JellyBean, imam probleme sa TouchWiz Samsung-ovim intefejsom. Dnevno mi se, po 5-10 puta, dogodi da iz čista mira bude zaustavljen (error poruka: "TouchWiz je zaustavljen") i nakon svakog puta kada mi se to dogodi moram da restartujem telefon da bih mogao ponovo normalno da ga koristim. Na netu sam čitao da su ljudi to rešavali na različite načine, ali ni jedan od njih meni nije uspeo da pomogne. Menjao sam i verzije OS-a, evo sada konačno prešao i na Saletov NeatROM v7.5 i ništa od toga mi nije rešilo problem. Jutros sam došao na ideju da će možda pomoći nešto od opcija programera (Developer Options). Prvo što sam pokušao je da ih jednostavno isključim. Uradio sam to i odtad mi se ni jednom nije dogodilo, a bukvalno sam drndao telefon sve vreme od tada ne bih li uspeo da dođem do tog trenutka kada će touchwiz biti zaustavljen. Ukoliko ne znate kako da dođete do ovih opcija (Samsung se u 4.3 apdejtu potrudio lepo da ih sakrije), sve što treba da uradite je da uđete u podešavanja, pa zatim u tab JOŠ, u okviru koga kliknete na O UREĐAJU. Kada uđete tu, poslednja opcija, koja bi trebalo da je samo informativne prirode (BROJ PODVERZIJE) zapravo krije DEVELOPER OPTIONS. Sve što treba da uradite je da 4-5 puta tapnete na tu opciju i opcije razvojnog tima će se pojaviti odmah iznad opcije O UREĐAJU u koju ste ranije ušli. Sada kliknite na Opcije razvojnog tima i jednostavno ih isključite prekidačem koji se nalazi u gornjem desnom uglu.

Ovo su i dalje preliminarni rezultati, videćemo da li to rešava problem na duže staze, ali ipak rekoh, da objavim jer će možda nekome ova informacija značiti i pomoći da reši problem sa ovim bagom. Toliko :)

Poslednja izmena:
Molim te prebaci jezik na telefonu na Engleski, jer ovo "Jos", "O uredjaju" itd je meni uzas kad procitam.
Instaliraj Greenify i Xposed Framework, "uspavaj" sve aplikacije koje ne koristis da ne bi zauzimale RAM memoriju i nece se desiti da TouchWiz baguje i da se restartuje.

Molim te prebaci jezik na telefonu na Engleski, jer ovo "Jos", "O uredjaju" itd je meni uzas kad procitam.
Instaliraj Greenify i Xposed Framework, "uspavaj" sve aplikacije koje ne koristis da ne bi zauzimale RAM memoriju i nece se desiti da TouchWiz baguje i da se restartuje.

Kad ume da priča srpski, što bih ga ja kao Srbin terao da priča engleski? :) instalirao sam Greenify i Xposed još dok sam bio na 4.1.2 JellyBean-u i odtad ih koristim, spavaju sve aplikacije, ali i dalje problem sa TouchWiz-om postoji i ubija u pojam. Ovo oko Developer Options-a, je izgleda prva i prava stvar koja rešava taj problem. I, by the way, što bi Vi Englezi rekli ;) , nisam ja ovo objavio da bih skrenuo pažnju na to kako sam ja podesio telefon na srpski jezik, pusti to, već sam hteo da iz najbolje namere podelim sa drugima svoje iskustvo i rešenje za problem koji, veruj mi, ume da bude jako frustrirajući. Opušteno samo :)

Poslednja izmena:
To što pričaš, apsolutno nema smisla. Evo ja sam dva dana na S3 samo root i pobrisao neke aplikacije, uključen mi je developer options i nikakav problem niti pucanje TW-a.

Ima vremena ako zagrebeš malo dublje i počneš da učiš kako radi android i sve to biće ti jasnije neke stvari.

Inače u IT-u je univerzalan jezik engleski, lakše je snaći se, a i pre ćeš uvek naći rešenje problema na engleskom nego na srpskom.

Ako neko ne zna engleski, e pa to je već neka druga tema, da ne idemo u off...

Nazad
Vrh Dno