Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Aj ovako posto ja polako sizim od mog telefona ima li neki ROM koji je:

-Stock android (po meni Nexus interfejs jedino radi kako treba)
-Bluetooth da radi kompletno sve
-WIFI, da radi sve ukljucujci i hotspot sa enkripcijom
-FM radio (ne striming radio veci pravi FM koji S3 ima)
-Da GPU radi a ne baguje
-Da radi HDMI izlaz
-Baterija da je makar na nivou stock ROM-a
-Kamera da ne baguje i da radi sve: blic, fokus....
-Da zvuk ne zapinje tj. secka
-Da je prijem signala normalan

Dakle, stock android na kojem SVE STO TELEFON IMA radi. Ja takav nisam nasao. Jednostavno sanse nema. Uvek nesto nedostaje-ne radi. TouchWiz je ****** koje me izludjuje i ja stvarno gubim zivce sa ovim telefonom. Zabole me uvo za teme, ikonice i ostale trice. To jedino sto menjaju na ROM-ovima koji su na XDA. Uzmu ili stock pa izmenjaju par stvari (problem ostaje touchwiz) ili bagoviti CM ili AOPK i prilepe par stvari i to je nov ROM. U principu ni jedan od njih ne radi kako treba (osim modifikovanih fabrickih ali i sam to uradio i jedino tako sam i napravio nesto upotrebljivo) zato i pitam mozda ima neki manje poznati ROM koji izgleda jadno ali sve radi takav mi treba. Ikonice i teme kao sto rekoh me ne zanimaju.

BTW meni bug chk. prijavljuje da ima problem i da je moj uredjaj jedan od onih koji ce vrsnuti. SUPER!!! Samo nek crkne sto pre da mogu da dobijem normalan telefon.

Poslednja izmena:
heh i meni se updejtovao bug checker i prijavljuje mi insane chip... nije on insane nego mi... oni su ga tako napravili nije on pobudalio sam od sebe... a mi smo jedva cekali da kupimo i da se pohvalimo malo po mahali kako imamo novo skupo parce plastike. mislim .. prezadovoljan sam sa telefonom ali ovo njesra sa SDS mi se gadi vise... uh sto nece crknut :) daleko bilo :)

uzgred radi li nekome wifi direct kako treba ????

Aj ovako posto ja polako sizim od mog telefona ima li neki ROM koji je:

-Stock android (po meni Nexus interfejs jedino radi kako treba)
-Bluetooth da radi kompletno sve
-WIFI, da radi sve ukljucujci i hotspot sa enkripcijom
-FM radio (ne striming radio veci pravi FM koji S3 ima)
-Da GPU radi a ne baguje
-Da radi HDMI izlaz
-Baterija da je makar na nivou stock ROM-a
-Kamera da ne baguje i da radi sve: blic, fokus....
-Da zvuk ne zapinje tj. secka
-Da je prijem signala normalan

Dakle, stock android na kojem SVE STO TELEFON IMA radi. Ja takav nisam nasao. Jednostavno sanse nema. Uvek nesto nedostaje-ne radi. TouchWiz je ****** koje me izludjuje i ja stvarno gubim zivce sa ovim telefonom. Zabole me uvo za teme, ikonice i ostale trice. To jedino sto menjaju na ROM-ovima koji su na XDA. Uzmu ili stock pa izmenjaju par stvari (problem ostaje touchwiz) ili bagoviti CM ili AOPK i prilepe par stvari i to je nov ROM. U principu ni jedan od njih ne radi kako treba (osim modifikovanih fabrickih ali i sam to uradio i jedino tako sam i napravio nesto upotrebljivo) zato i pitam mozda ima neki manje poznati ROM koji izgleda jadno ali sve radi takav mi treba. Ikonice i teme kao sto rekoh me ne zanimaju.

Ja ne razumem ljude kao što si ti. Uzeo si S3, jer je trenutno tada bio najbolji, zašto nisi uzeo Gnex? Kad već kukaš, mogao si Gnex uzeti i imati lepo AOSP.

Nijedan telefon sem Nexusa NEĆE NIKADA, IKADA imati bugfree AOSP! Kad to shvatite onda će neko i uzeti Nexus...

heh i meni se updejtovao bug checker i prijavljuje mi insane chip... nije on insane nego mi... oni su ga tako napravili nije on pobudalio sam od sebe... a mi smo jedva cekali da kupimo i da se pohvalimo malo po mahali kako imamo novo skupo parce plastike. mislim .. prezadovoljan sam sa telefonom ali ovo njesra sa SDS mi se gadi vise... uh sto nece crknut :) daleko bilo :)

uzgred radi li nekome wifi direct kako treba ????

Meni radi, sto se vidi i iz potpisa :p

Sent from my NeatRom'ed GT-I9300 wifi hotspoting from my NeatRom'ed GT-I9100

Ja ne razumem ljude kao što si ti. Uzeo si S3, jer je trenutno tada bio najbolji, zašto nisi uzeo Gnex? Kad već kukaš, mogao si Gnex uzeti i imati lepo AOSP.

Nijedan telefon sem Nexusa NEĆE NIKADA, IKADA imati bugfree AOSP! Kad to shvatite onda će neko i uzeti Nexus...

Ispravka, telefon nisam kupio jer nikada ne bih bacio pare na ovu glupost. Telefon je sluzbeni i bio je izbor izmedju njega i HTC One X. Nexus nije mogao da se uzme. Dakle, radim sa onim sto imam.
Prema tome ako ne znas da li ima kazi "ne znam" ili "nema". Svoje pare trosim na sprave kojima ne treba dadilja. Dakle moja teorija je tacna, samo ROM-ovi bazirani na oficijalnom SIII ROM-u su stabilni. Tu vec mogu i sam da pakujem sta hocu, ali ti ROM-vi pate od hronicne bolesti slinavljenja i razvlacenja. Jednostavno prespor odziv. MOze da se ubrza ali opet posle 7 dana......isti djavo.

Poslednja izmena:
Pa kad vec radis u takvoj firmi gde dele GS3 i HOX mozes da se otvoris i kupis sebi N4 ili Gnex.

Pa kad vec radis u takvoj firmi gde dele GS3 i HOX mozes da se otvoris i kupis sebi N4 ili Gnex.

E ajde da se ne nastavljamo. U firmi se telefoni ne dele, vec se daju na koriscenje kao alat. Da se otvorim nije problem ali svoje pare:
1. necu kupovati android.
2. necu da nosim dva telefona jer mi realno ne treba

Lepo sam pitao ima li zato sto u moru ROM-ova se desi se da najfunkcionalniji cesto bude potpuno zapostavljen. Licno iskusio za Dell Streak 5. Totalno nezanimljiv ROM je ispao savrseno funkcionalan.

@Webb pogledaj malo bolje datum registracije clana. Ti se juce registrovao i prozivas nekog da je trol. cccccc

Dzoni kao prvo ovo nije mesto gde se meri ciji je veci ( ko je duzi clan) . Drugo "trol" nije upucen tebi nego postu iznad mog. Trece opste je poznato da samsung radi dobro samo sa samsung romovima i da AOSP ne radi dobro je samsung ne daje dravjere. I to je poznato godinama i po postovima moze se reci da si i ti jako dobro upoznat sa tim i sta sad mi da radimo ? Da svi pljujemo da je s3 uzas telefon? pa nije uzas, drze se svoje poltike koja ocigledno donosi dosta jer su u poslednih par godina od prozivodjaca frizidera postali giganti u mobilnoj industriji. Ne svidja ti se Android, predji na ios i to je to a ne da u 1000 postovo objasvanjas svima nama koji odlicno znamo da AOSP. je pun bugova na samsungu.

Ne trazim da iko pljuje. Pitao sam IMA LI. Odmah je pocela neka prozivka. Jednostavno pitam jer kao sto sam naveo, mozda je neko uspeo da prepakuje nesto.

Sauriann, OK ovo moze da pomogne, do sada sam to radio rucno......probacu.

Poslednja izmena:
Verovatno da ima ali je mnogo lakše (par klikova) da sam pročistiš stok rom nego nađeš takav rom u moru romova.
I da nađeš verovatno je zastareo.

evo kako izgleda stok rom :) posle palatoola

S3-4.2-Launcher.jpg

http://www.gadgetreactor.com/2013/01/galaxy-s3-remove-samsung-apps-and-install-4-2-apps.html

Ala se neko napalio... nije fora bila biti prvi i imati s3 zbog toga... ja sam bukvalno flashoholik manijak sa potrebom da uvek nesto promenim. Nemogu da se pomirim da sistem mene kontrolise vec ja njega. Nije fon mene kupio vec ja njega. To je jedan od razloga što nisam pobornik apple tabora. Android je moj za kontrolu a samo se malo zezam sa komunom zbog s3 Sds...

Poslednja izmena:
A kako se instalira palatool, kao zip sa sd pa onda biras u njemu sta da izbrises sa roma koji je na fonu?

Da iz recoverija ga flešneš i otvara ti se kao tutotijal gde čekiraš šta izbacuješ a šta ubacuješ. Neko je pitao, da ostaju obe galerije (mada mislim da može da se sredi ili sakrije jedna...)

ri93it.png

Features
  • Latest Release: (25 January 2013)
  • Firmware: XXEMA1 NeatROM Full (4.1.2)
  • Build date: Tue Jan 8 13:29:44 KST 2013
  • Modem: XXELLA
  • CSC: ITVEMA1
  • Change List: 801460
  • Kernel: Stock-repacked
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • EFS Auto Backup
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support

eg3eyw.png
aow5li.png

11uu3xl.png
Last release:
25 January 2013
XXEMA1 NeatROM Full
XXEMA1 NeatROM Full Mirror 1
MD5 Sum: b344dbc802e2d76fb14d3d1b424f5007

Profi taman mi dosadio rootbox :)

Ako ubijem defaultni file manager posto ocu da imam samo solid explorer jel ce to nesto da zezne u Neat romu.

^ ja ne znam odakle ta potrebe da vam telefon pokaze sto vise free ram memorije...

Meni od kad sam ubacio 4.1.2 nikad vise od 70-80mb nije slobodno. Zato kad izađem iz Flipboard-a, Chrome-a i sličnih aplikacija koje gutaju ram čekam po 2-3 sekunde da mi učita widget-e.

^ ja ne znam odakle ta potrebe da vam telefon pokaze sto vise free ram memorije...

Kada ostane manje od 100mb, telefon pocinje da trokira, a muzika da secka.
Jedino resenje je da resetujem fon, ali ne zelim to da radim svaki dan :(

Šta vam jede toliko memoriju?
Evo moj neat ... ode malo naviše ali se i vrati kad isključim aplikacije?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1359145965011.jpg
    uploadfromtaptalk1359145965011.jpg
    86.9 KB · Pregleda: 182
Meni je uvek 550-650.

Vrh Dno