Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ok dakle S2 je po pitanju ekrana prilicno dominantan u odnosu na S3 i OneX. Jel gresim? Note ispostavlja se da ima najbolji ali opet on je "prevelik"..

Zato ja ostajem na S2, videcu kasnije sta ce biti sa ekranima... S3 ili Note2...

S2 ima mnogo manju rezoluciju i dijagonalu, ne može se porediti sa displejima na One X i S3.

Zanima me kakav će biti u praksi onaj Huawei Ascend D quad XL (gluplje ime nisu mogli da mu daju). Lepo izgleda, na papiru ima vrh specifikacije, 2500mAh baterija... Ako ne bude imao neke dečije bolesti i bude ~ 30% jeftiniji od One X i S3 biće vrhunska kupovina.

Cime se vi zamlacujete, nekakvim flekama koje se naziru samo u ekstremnim uslovima.

7315049392_c06dd29d63_b.jpg

Evo pa uvelicajte, pa cete valjda videti... Ovo nije crna, nego malo sivkasta...

O cemu vi to? Kako je S2 ekran dominantan nad hox ili s3 ekranom?

Koje boje ima s3 u telenoru na uscu?I na koliko rata moze fon da se uzme ako si korisnik telenora duze vreme.Nekih desetak godina.Da li mogu fon da uzmem na rate?

Na sta pukoste tolike pare:banghead::) za fleke po ekranu :banghead::D sviđa mi se onaj natpis"sljamsung" na poleđini telefona moćno djeluje :D

Poslednja izmena:
Koje boje ima s3 u telenoru na uscu?I na koliko rata moze fon da se uzme ako si korisnik telenora duze vreme.Nekih desetak godina.Da li mogu fon da uzmem na rate?

U telenoru za sada samo beli. Možeš da uzmeš na 6 rata koje plaćaš uz redovan račun. Za detalje idi na telenorov sajt.

S2 ima mnogo manju rezoluciju i dijagonalu, ne može se porediti sa displejima na One X i S3.

Zanima me kakav će biti u praksi onaj Huawei Ascend D quad XL (gluplje ime nisu mogli da mu daju). Lepo izgleda, na papiru ima vrh specifikacije, 2500mAh baterija... Ako ne bude imao neke dečije bolesti i bude ~ 30% jeftiniji od One X i S3 biće vrhunska kupovina.

Mi ovde ne raspravljamo o tome sta pise na papiru vec sta se u stvarnom zivotu desava. Sta bre manja rezolucija i dijagonala, jel ti vidis da ekrani nisu okej. Kako ne mogu da se porede kada ih stavis jedan do drugog i - uporedis???
Razlika u ceni izmedju modela nije 200e pa da kazes da ne mogu da se porede. I nije zamlacivanje sve ovo zato sto je evidentno da ekran nije isti pa cak i kada je isti -> 7309117880_3aba19ae14_b.jpg

Jel vidite ovu razliku u telefonima? Zbog cega neko da dobije ovaj skroz desno ili levo a neko u sredini? Bukvalno - macka u dzaku.

ps: dusanpsc se javio i rekao da nema nikakve anomalije na crnoj i da je bela - bela. Sta cemo sada?

Poslednja izmena:

Kostace koliko i One X i SGSIII.To je high end model.

7315049392_c06dd29d63_b.jpg

Evo pa uvelicajte, pa cete valjda videti... Ovo nije crna, nego malo sivkasta...

Crna je to nego u mrklom mraku deluje sivkasto i vide se te flekice.Napisao sam u nekom od predhodnih postova da crna na s3 u odnosu na s1 delije sivo u potpunom mraku.Ja mislim da ovo nije probem jer nema sanse da se primeti u svakodnevnom koriscenju.Cak u i mrklom mraku mora da se zagleda dobro.Meni mnogo vise smeta wake up lag od jedne sekunde, ustvari to mi i jedino smeta za sad.

S2 itekako ima problema sa ekranom, bela nije bela kod velikog broja jedinica, kod velikog broja postoji yellow tint problem, evo sad gledam kod kolege kad otvori dialer 1, 4, 7 tj desna strana je žućkasta i ja sam imao jedan takav..postoje i aparati sa mrtvim pixelima, "zaglavljenim"..to je jednostavno proces serijske proizvodnje gde ima prostora za greške i to postoji kod svih modela, ni jedan model do sada nije prošao bez ikakvih problema..

Ove slike koje ovde postavljate mogu samo da zbune masu, nije problem ni priblizan ovome. Ovo je neka siva, crvena boja nema veze sa onom verovatno zbog blica ili slicnog. Ljudi "problem" ili problem se primecuje samo na crnoj, znaci ne sivoj nego crnoj(!!!) pozadini i to u totalnom mraku, znaci nije dovoljno samo da ugasite svetlo vec i da se nabijete u neki cosak. Moj burazer kaze da nisam ni trebao da menjam telefon, on one fleke nije ni video a i kad ih je video rekao mi je da se bezveze cimam.

Ja sam telefon zamenio samo zato jer sam picajzla i ni zbog cega drugog, evo i ovaj drugi ima par linijica ali to se ljudi vidi samo u mrklom mraku pri crnoj pozadini i to samo ako se udubis gledajuci. :)

A ovim pljuvacima, koji su jedva cekali ovako nesto samo zelim da kazem, neka opale neku sliku ili snime video sa s trojkom ili puste neki 1080p film i neka onda komentarisu. Toliko.

Poslednja izmena:
Imate onu test aplikaciju za scree da vidite boje.. Kod mene je svaka dobra sem plave koja je malo bledunjava u desnom gornjem cosku, ali ali to je zbog OLEDA., izgaraju ćelije :D
Ispade sgs1 najmanje mana ima:)

Stvarno je cudna ova statistika potrosnje baterije :confused:
Da li je moguce da cell standby potrosi skoro isto kao i 4 ipo sata upaljenog ekrana!?

Iz to nisam jedini, jutros je neko postavio isti odnos potrosnje..

Prilozi

• uploadfromtaptalk1340215335802.jpg
    uploadfromtaptalk1340215335802.jpg
    29 KB · Pregleda: 174
  • uploadfromtaptalk1340215374458.jpg
    uploadfromtaptalk1340215374458.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 159
Moj izvestaj:
-crna pozadina bez fleka (probao i prst na kameru i black wallpaper)
-bela pozadina bez zutih ili rozih ili kakvih god fleka, pritom mi sama bela deluje kao da je pervolom opran :D
-glavna zamerka je naravno poklopac baterije, koji bas u predelu spram baterije poprima tamne tragove (kanda od toplote) tako da su to stvarno usrali, ali sa druge strane ni ne gledam telefon od nazad vec gledam ekran, a i to sranjce od plasticnog poklopca se da vrlo lako zameniti, za razliku od khmHOXkhm :D

P. S.
Ogradjujem se za ekran, posto sam imao samo desire i legend za "usporedbu" i od oba je bolji i u beloj i u crnoj, sto je i za ocekivati :beer:

Znaci i beli poklopac se razliva, kao sto sam i mislio...

@jim9 Sve dok tako razmisljamo Sljamsung ce da nastavlja da nam uvaljuje felere za 600e.

Poslednja izmena:
Kod mene na max brightness-u na crnoj pozadini se vide dve tri sitne flekice kada se bas bas zagledam. Na beloj 0.
Pretpostavljam da je to neki lepak ili slicno, sto nije dobro osuesno. Slican problem je imao i HOX, resenje je bilo da se telefon ostavi 48 sati sa upaljenim ekranom na max brightnessu do kraja sa belom slikom. Mnogo njih je potvrdilo da su tada zute fleke nestale, tj bilo kakve fleke, koje su pre toga bile vidljive.

Edit: Ne znam sta se zalite na taj poklopac toliko, kada ce kinezi da istanicuju isti u milion komada i boja i kostace 3 dolara.

Poslednja izmena:
Realno sad napraviše da je ekran lošiji od S2, a dovoljno je samo da ih uporedite i da sve bude jasno, cak i vise mana je pratilo s2 nego s3 (za sada) sto se tice ekrana..

@jim9 Sve dok tako razmisljamo Sljamsung ce da nastavlja da nam uvaljuje felere za 600e.

To se ne radi tako, da ga moraš imati čim se pojavi, ali jer nije mala stvar pljunuti tolike pare za uređaj sa felerima. Stanes malo na loptu da vidiš kako će se situacija odvijati. :)

Meni najjace da su svi kukali na HOX kako ima gomilu problema :) A lepo sam rekao, cekajte da izadje SGS3 bice isto tih problema ... svaki telefon ih ima, samo zavisi od apetita ko je spreman da ih prihvati ili ne.

S2 itekako ima problema sa ekranom, bela nije bela kod velikog broja jedinica, kod velikog broja postoji yellow tint problem, evo sad gledam kod kolege kad otvori dialer 1, 4, 7 tj desna strana je žućkasta i ja sam imao jedan takav..postoje i aparati sa mrtvim pixelima, "zaglavljenim"..to je jednostavno proces serijske proizvodnje gde ima prostora za greške i to postoji kod svih modela, ni jedan model do sada nije prošao bez ikakvih problema..

Ma normalno. Ljudi jednostavno ili treba da se pomire sa time, ili da trckaju nazad u radnju u mrtvackoj kociji u sanduku kako bi mogli u mrklom mraku da proveravaju ekran da li ima artefacts or tints, or whatever

@ Stjepan_Zarez Stanes na loptu, pa se vise ne proizvodi u Koreji kao sada nego Kina ili Vijetnam pa te serije budu losije po vise kriterijuma (kao u slucaju sa S2)

Poslednja izmena:
@ Stjepan_Zarez Stanes na loptu, pa se vise ne proizvodi u Koreji kao sada nego Kina ili Vijetnam pa te serije budu losije po vise kriterijuma (kao u slucaju sa S2)

Poznato je da na našem tržištu završavaju felericni uređaji. Amerika i Zapadnoj Evropi uvijek ide krem. :);):cool:

Sad sam otvarao neke slike u operi i kad sam izaso nema ni jedne ikone i widgeta na ekranu jes da ih je izbacio za sekundu al ne mogu da verujem da mu se desava to.

Sad sam otvarao neke slike u operi i kad sam izaso nema ni jedne ikone i widgeta na ekranu jes da ih je izbacio za sekundu al ne mogu da verujem da mu se desava to.

Mislis, stisnes home dugme i umesto da stoji sve kako je bilo, on ih grune odjednom dok se sabere? Sve ce to da resi neki baja sa xda. You gotta love those guys

Evo i ja da se zapljunem, upgrade sa DHDa
Evo za sada info o "zakljucanosti", a posle da lovim ove "probleme"na telefonu :)

P.S. za sada, dialer nije zuckast :)

Telenor, telefon nije zakljucan na mrezu.

Meni najjace da su svi kukali na HOX kako ima gomilu problema :) A lepo sam rekao, cekajte da izadje SGS3 bice isto tih problema ... svaki telefon ih ima, samo zavisi od apetita ko je spreman da ih prihvati ili ne.

Ali vidis kako ovde ljudi nisu fanbojevi,vec realno pljuju i kunu samsung i njegov amaterizam:D Jedino Oki brani samsung :d

Upravo sam dosao iz vipa i situacija sa kamerom je ozbiljnija nego sto sam mislio. Kupac ima pravo da u roku 72h vrati neispravan tel i uzme drugi. Posto sam bio u drugoj poslovnici a ne onoj u kojoj sam uzeo nisam mogao da zamenim tel. Al rekoh kad sam vec ovde da probam njihov i situacija ista cak mozda i gora. Iritirajuce stucanje pri snimanju. Ovo mi nebi bilo cudno da nisam ovo proverio na izlozenim modelima u uscu gde je video bio tecan. Jel moze jos neko ovo da mi potvrdi u pitanju je beli model sa vipa. Jel se ovo desava sa vasim modelima. Ekran je kod mene extra bez tih mana o kojim pricate i rado bi pristao na to da imam krstenu kameru.

Vrh Dno