Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Sta se sad u'vatili toga ko sta preferira...pa eno ceo Engadget propagira iPhone, i to cela planeta zna, pa nikom nista

Koliko ja vidim problem je cela pompa oko telefona. Samsung unpacked, najavljivanje 2 meseca unapred sa mega eventom, dve kapljice(lol?!), te teaseri i ostale gluposti i izbace isti telefon kao One X (samo ruzniji). Dok je taj One X samo usetao na trziste bez ikakvog preterivanja.
Samsung je poceo da pravi feste kao, jedna druga poznata kompanija ( ajde da se ne pominje ime :D). Ali nesto to ne uspeva.

Da ne mislite da imam nesto protiv samsunga, sad kazem da cu verovatno uzeti SGS3 kad izadje(ako cena bude u rangu one Xa) zbog toga sto ima sd slot i izmenjivu bateriju u odnosu na telefon iz drugog tabora.

Cela suština.
Od mene +2 za post. ;)

Sta se sad u'vatili toga ko sta preferira...pa eno ceo Engadget propagira iPhone, i to cela planeta zna, pa nikom nista

Kako nikom nista:). Pola androidovaca je kukalo po ovom forumu da ne cita njihove testove bas iz tog razloga:)

@Zechs

Upravo tako, samo što oni verovatno dobijaju i neku kintu od toga, ja od Samsunga nisam video ni petoparac zato što volim njihove proizvode, niti očekujem da mi išta daju za to... Ljudi su previše naivni, apsolutno niko nije neutralan ni u jednoj stvari - što pre to skapirate, biće bolje za vas. Da li bi bilo bolje da sam skrivao to da volim Samsung ili ovako kad sam iskreno rekao šta mislim o njima?

Tacno tako...niko nije neutralan...u stvari bas je to i neka prednost jer onda kroz tekst mozes da vidis da li i koliko je neko bio pristrasan..pa imaju ljudi valjda svoj mozak..ne treba slepo verovati svemu sto se cuje i procita :)

Evo, vec brisem svoj nalog zbog tebe... :D

Salu na stranu, samo ti budi objektivan i voli brendove koji to zasluzuju, i sve kul.

@Zechs

Upravo tako, samo što oni verovatno dobijaju i neku kintu od toga, ja od Samsunga nisam video ni petoparac zato što volim njihove proizvode, niti očekujem da mi išta daju za to... Ljudi su previše naivni, apsolutno niko nije neutralan ni u jednoj stvari - što pre to skapirate, biće bolje za vas. Da li bi bilo bolje da sam skrivao to da volim Samsung ili ovako kad sam iskreno rekao šta mislim o njima?

Volim da verujem da si(ste) neutralan(neutralni) jer kako da čitaš neki test, poređenje ako znam da onaj ko piše preferira jednu stranu.
Čak i da napišeš totalno objektivan, realan i pravičan uporedni ili pojedinačni test ja ću opet misliti da si navlačio na nečiju stranu jer znam kog preferiraš, ne zato što sam gunđalo itd. nego to ti je ljudska psiha. Zato ako nešto hoćeš da radiš profesionalno a pogotovo u ovom poslu onda moraš biti profesionalac do kraja. Pozdrav i svako dobro! ;)

Daleko sam ti ja od profesionalca, još sam ja mlad i zelen u ovom poslu :)

Pocni Gizmo da ih hvalis, mozda i dobijes neki dinar :D

P.S. Ako treba pisacemo i peticiju :p

Ipak me je proslo prvobitno razocarenje... Malo vise sam procitao o dodatnim mogucnostima i mislim da je odlican telefon ,ali je pitanje da li vredi prelaska sa SGS II na njega i dodavanje novca... Telefon kao telefon je odlican, ali ako mi se ista svidjalo na SII je zadnji deo telefona koji bas mnogi pljuju i dizajn telefona. Ne znam kako ce ovo sve na trojci izgledati uzivo, ali ako se stvarno previse masti i ako mi je prevelik za ruku to su velike mane u mojim ocima za svakodnevno koriscenje ( govorim za moje koriscenje ne u globalu). Sve ce izgledati dosta drugacije kad izadje i kad bude mogao da se pogleda uzivo...

Pocni Gizmo da ih hvalis, mozda i dobijes neki dinar :D

P.S. Ako treba pisacemo i peticiju :p

Od našeg Samsung predstavništva? :d . Oni verovatno ne znaju da Benchmark postoji, niti mare za IT medije. Gledaju kako da potroše budžet na bilborde, časopise i glupe reklame po gradu, umesto da počnu da ustupaju uređaje na test. Osim izmoljene posete njihovom predstavništvu da testiram D8000 tv, za više od godinu dana kako radim ništa od njih nije direktno stiglo na test. Sve ide preko PR agencija i operatera, oni su potpuno nezainteresovani za svaku saradnju, i nije mi teško da to napišem. Čak i da neko slučajno odande čita ovaj forum (čisto sumnjam), možda malo mućnu glavom i krenu da sarađuju.

Daleko sam ti ja od profesionalca, još sam ja mlad i zelen u ovom poslu :)
Ma raspisasmo se mi ovde strašno a sve manje o S3 modelu...ljudima je nekako po p.s.-u da više kritikuju nego da hvale. Da ti napišeš još dobrih testova nama a o svakom proizvođaču po zasluzi. ;)

Nego, zašto ovaj ovako ružan, neubedljiv, stereotipan, hardverski opet očekivan Samsung Galaxy S3 ispade na kraju ovako dobar telefon!!
Teška sam cicija i nemate pojma koliko mi je trebalo da ubedim sebe samog da iskeširam 500 evra+ ugov.obav. za ovaj One X a sad Samsung izbaci ovaj beli S3 koji je bar na slikama tako šmekerski da nemam reči.

Poslednja izmena:
Sa S2 na S3 prelazak diskutabilan,ali sa S1 na S3- bez razmisljanja- kada je evolucija u pitanju,a kada je u pitanju doplata :zgran:

Meni ovaj beli s3 ima bas zenstven izgled, pazi da je kombinacija crno bela pa i da prodje ali beli pa srebrno sa strane ne ide za muskarce.

Nego, zašto ovaj ovako ružan, neubedljiv, stereotipan, hardverski opet očekivan Samsung Galaxy S3 ispade na kraju ovako dobar telefon!!
Teška sam cicija i nemate pojma koliko mi je trebalo da ubedim sebe samog da iskeširam 500 evra+ ugov.obav. za ovaj One X a sad Samsung izbaci ovaj beli S3 koji je bar na slikama tako šmekerski da nemam reči.

Istripovao si se zesce, telefon je uzas po izgledu u poredjenju sa one x..

Samsung Galaxy S3 predstavljen, razocarani?

Pozdrav,

ev posto je prodstavljen i zadnji android telefon koji je trebao da drma 2012. kakvi su vam komentari? Iskreno sam ocekivao vishe od Samsunga i mislim da cu se ipak odluciti za HOX...
Jel zna neko cijenu S3 kad izadje?

Poslednja izmena:
Ja sam se razmisljao o prelasku sa mog S1 na S3, ali sada kada vidim da poseduje 1gb rama, veoma se dvoumim da to ne uradim. Jednostavno Samsung tacno zna da uskrati korisnike sa ram memorijom i da napravih haos na svakih godinu dana. S1 je super masina, samo ocajno kuka za makar jos 256 mb rama, mozda se 1gb cini trenutno kao optimum, ali ubjedjen sam da ce pojavom novog androida odmah biti u deficitu sa slobodnom memorijom i tu ce krenuti kocenja i ostalo. Pogotovo kada ima HD ekran, sada kao sto Note kuka za memorijom. S2 ce jos dugo vremena biti najbolje prodavan samsungov telefon i tu nema sumnje, lakse ce se budziti software i mnogo ce vise imati slobodne memorije zbog nize rezolucije ekrana. Veliki propust od Samsunga sto se mene tice, da su stavili makar 1.5gb memorije, nema sumnje da bi presao sigurno na S3.

Poslednja izmena:
Gizmo,meni su vasi testovi mobilnih telefona skroz ok,da ne bude zabune oko toga..Ali, Oki je po meni u pravu.Jednostavno,novinar,a ti to jesi bez obzira sto ucestvujes aktivno i na forumu,ne sme da otkriva svoju pristrasnost ili privrzenost..Zamisli sportskog komentatora koji javno prica za koga navija,a onda uzme i prenosi derbi( Milojka ne racunam u ozbiljne komentatore..)?Ne bi bilo prijatno,zar ne?;-)

S obzirom da je danas tek predstavljen, ne znam šta da mislim, deluje odlično po meni, ali neću znati dok ga ne budem držao u ruci i ne probam ga. Da, telefon je trebao više da pokaže, kao da Samsung zna da je lider i namerno nije sve uradio u FULL-u...

A znamo takođe, to je juče objavljeno, da je TSMC uspešno testirao prvi probni primerak dual-core A9 Cortex procesora koji radi stabilno na 3.1 GHz. Dakle, po meni, ovaj Exynos procesor mora da radi na minimum 1.7-1.8 GHz jer proizvodni proces to svakako omogućuje.

Vest je ovde : http://www.techpowerup.com/165345/T...Cortex-A9-Test-Chip-Reaches-Beyond-3-GHz.html

Dakle...ovo sve govori, Samsung je izgleda polako ali sigurno počeo da se ponaša kao nekada Nokia...dakle bahato !

Ako izuzmemo ove mane, ovaj telefon trenutno je NAJBOLJI na tržištu, u to nema ni trunke sumnje.

Poslednja izmena:
wow 3.1GHz kuda ovaj svijet ide :)

Telefon jeste hardverski jak i poznajuci Samsung optimizovan do savrsenstva, da li je HOX konkurentan model?

Samo da kazem da ste smorili nenormalno. Dok su dolazili priest i switch bilo je mnogo zaninljivije za citanje, sada ste jako smorili sa svojim ocekivanjima i razocarenjima. Iskreno bisam pratio nista oko fona jer me ne zanima, ali mi je dovoljno da samo pogledam trenutnu konkurenciju i da se zapitam o cemu bre vi ovde pisete. Dizajn je tipican samsung i recite vi meni jedan jedini razlog zasto da ga menjaju? Zasto bi apple povecao ekran iPhone-u, jel se prodaju oba, prodaju se, njima sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
Od našeg Samsung predstavništva? :d . Oni verovatno ne znaju da Benchmark postoji, niti mare za IT medije. Gledaju kako da potroše budžet na bilborde, časopise i glupe reklame po gradu, umesto da počnu da ustupaju uređaje na test. Osim izmoljene posete njihovom predstavništvu da testiram D8000 tv, za više od godinu dana kako radim ništa od njih nije direktno stiglo na test. Sve ide preko PR agencija i operatera, oni su potpuno nezainteresovani za svaku saradnju, i nije mi teško da to napišem. Čak i da neko slučajno odande čita ovaj forum (čisto sumnjam), možda malo mućnu glavom i krenu da sarađuju.

Evo gizmo ja te pozivam danas ili sutra da dodjes na Serbia open, uvescu te u Vip sator Samsunga da uradis hands-on za 55ES8000S. Imas dnevnu sobu sa koznom garniturom, klimu, iptv, xbox 360, internet, allshare, brdo uredjaja i pice po zelji. Mozes i koji mec da odgledas

Jel možemo i mi ili samo gizmo? :)
Kakav strašan detalj mi je promakao, taskmanager se poziva držanjem na home dugme?!? Tužno.

I još nešto, ova fora da telefon sam pozove kada otvorimo neki kontakt i prinesemo ga uvetu. Šta se dešava kada taj kontakt ima više brojeva, tipa fixni i dva mobilna?

Poslednja izmena:
Moje misljenje o S3 - nisam previse ocekivao kao neki ovde, jedino gde su po meni najvise zeznuli stvar je ta plastika. Nemam nista protiv plastike ali sam stvarno ocekivao nesto kvalitetnije, kao odgovor na celu One seriju. Ona zadnja ledja na S3 ce da se grebu kako ih pogledas ali dobro, najmanji je problem kupiti druga i zameniti ih ;) Display jeste pentile, kao na Galaxy Nexus, ali to se stvarno ne primecuje. Touch Wiz.... odvratan ali sva sreca pa postoji fenomenalni Nova launcher. Takodje, bice i CM9 za ovaj telefon. Sto se tice dizajna, meni je ok, samo mi malo lici na izduzeni Galaxy Mini :D
Svidja mi se sto je tu slot za micro sd, koji mi nedostaje na Galaxy Nexus.
Telefon ce se svakako prodavati u ogromnim kolicinama...

Kakav strašan detalj mi je promakao, taskmanager se poziva držanjem na home dugme?!? Tužno.

Sto? Sta se to znacajno promenilo pa je do sada valjalo a sada ne valja, to sto su napravili drugaciji layout koriscenih aplikacija? Meni je to super.

Ako dolaziš sa sgs2 ona možda i nije problem. Meni je to korak u nazad, kao i sami hw dugmići.

Ja sam naravno razocaran telefonom. Nije on generalno los naravno, ali bas ni jedno prijatno iznenadjenje se nije desilo niti sam bilo sta korisno video. Prezentacija im je bila ocajna.

Ono sto su najveca razocarenja su:

16:9 odnos
Plastika opet
Opet nedostatak LED-a

Sto se prezentacije i novih softwareskih mogucnosti tice, prosto ne znam koju bih nepotrebnu glupost pre istakao. Ama bas sve to sa glasovnim komandama i sa pokretima mi je potpuno nepotrebno. Prvo sto nepotrebno komplikuje stvari, a drugo sto to nikad nije niti ce raditi kako treba. Posebno se istice vibracija koja se aktivira ako podignete telefon a imate neke propustene dogadjaje na njemu, alo genijalci, ne treba da izmisljate toplu vodu vec stavite samo notification LED ko sav normalan svet.
Uvek kao prikazuju kako je jednsotavno i mocno sve sa glasovnim komandama, samo kazes "Hi Galaxy" i on se aktivira, al u realnosti malo sutra je tako, moras da udjes prvo u voice control aplikaciju...
Zatim, ono biranje najbolje fotografije, slikao je lik tamo, telefon izabrao neku totalnu glupost od slike i onda oni kao daaaa, to je bas najbolja koju bi i ja odabrao... Drugim recima sad vise nece biti kliknes uslikas i gotovo nego ces morati dodatno da se petljas trazis najbolju sliku i boris se sa njegovim predlogom koji ce redovno da masi.
Takodje ne bi me ni malo iznenadilo da baterija traje krace nego na SGS2.

Nazad
Vrh Dno