Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Imaj u vidu da ovi telefoni jedva dobace preko dan koriscenja pa se raspitaj koliko moze uopšte baterija da traje ako imas i esim aktiviran...

Jedino ovde da se raspitam, ako neko već koristi ;).
Ne znam gde bih na drugom mestu mogao da dobijem iole validnu informaciju.

Ja koristim Yettel esim na Samsung satu i zadovoljan sam. Pozive i poruke primam za oba broja (kad je telefon u dometu) ili samo na broj na satu kad ne nosim telefon.

Jel neko naručio watch 7 dok su davali poklon narukvicu, tj jel neko dobio to do sada? Ja sam dobio mail da mi je odobrena registracija i da će deliti poklone do kraja oktobra ali i dalje ništa.

Tako je bilo i za tablet. Odjednom su svima poslali poklone...mislim da je bila sredina oktobra.

Pitanje za vlasnike GW7 44mm, kako ste zadovoljni trajanjem baterije? Koliko vam izgura u proseku od punjenja do punjenja.
Lomim se između ovog sata i Oneplus watch 2.

Meni dva dana, mog korišćenja.

Meni takodje oko 2-2,5 dana, nisam neki heavy korisnik ali je 24/7 povezan na mobitel i ne nosim ga na ruci samo kad se puni

Pozdrav, zanima me sta bi bilo bolje u ovom trenutku uzeti. Samsung Watch 5 Pro ili 6 Classic?
Pretpostavljam da 5 Pro ima bolji kvalitet izrade, bateriju, gpx, a da 6 classic ima malo poboljsan procesor, ram kao i hezel. Koliko je zapravo korisniji fizicki hezel u odnosu na digitalni?
Razlika izmedju velicine ekrana nije velika, a lepota sata se moze srediti uz neki finu narukvicu/kais.

Koliko je kome bezel (ne hezel) praktičniji je samo stvar navike - nekom je to jako bitna stavka a nekom poput mene uopšte ne nedostaje niti mi smeta to što nije fizički već je digitalni.

Hvala na ispravci @Martin Mystere . Dakle, onda bi bilo pametnije da idem na opciju vece baterije umesto fizickog bezela? Mislim da bih se jako brzo navikao na digitalni i da mi to ne bi bio toliki problem. Da li je primetna razlika izmedju w920 i w930 procesora kao i 1.5GB naspram 2GB RAM-a? Sto se tice velicine ekrana 45mm naspram 47mm mi nije velika razlika, cak bi mi za ruku vise odgovarao sat od 45mm, ali velicina mi je vec manje bitnija u odnosu na bateriju/performanse.

Nemoj da zaboravis da ces tesko da nadjes nov gw5 pro. A i da nadjes nekako baterija je najverovatnije dosta oslabila od stajanja.

Iskreno - za ono za šta sat stvarno služi za razlika između w920 i w930 koja se može videti u sintetičkim testovima je po meni apsolutno beznačajna i stvarno ne znam šta je to što šestica može da uradi a petica ne, bar kada je brzina procesora u pitanju. Otprilike isto mislim i za RAM.

Da li je primetna razlika izmedju w920 i w930 procesora kao i 1.5GB naspram 2GB RAM-a?
Moj je savjet sto se tice GWatch-a da uvijek uzmes bolji procesor, pa makar se morao odreci nekih drugih stvari kao veci ekran itd.
W1000 u GW7 je npr primjetno bolji od GW6
Jos ni jednom mi se nije desilo ni sekundu da laguje dok se to znalo desiti na GW6ci, a da ne spominjem GW5cu u 2024.
Mozda neko misli drugacije ali ovo je moje iskustvo jer sam imao sve tri verzije
ps. da se nadovezen na @Martin Mystere: upravu si, ako se koristi samo kao sat, ako ipak hoces vise kao spotify, nacigacija, whatsapp, primjetno je

Ne znam, ja još uvek u 2024. godini koristim GW5Pro i još nijednom mi nije lagovao a imam solidno instaliranih aplikacija - što sa store što preko Bugjaegera.

Nemoj da zaboravis da ces tesko da nadjes nov gw5 pro. A i da nadjes nekako baterija je najverovatnije dosta oslabila od stajanja.
Ma nasao sam nov sa 2 godine pisane garancije od dana kupovine za sve modele, pa baterija nek izdrzi koliko izdrzi, a svakako bi trebala biti bolja od FE modela koji treba da mi dodje. Ali uzecu i to u obzir. Valjda ima mogucnost da se promeni posle 2, 3 godine? Ili bi to stetilo IP sertifikatu? Mada ionako ne planiram da se kupam/plivam sa njim, nije mi to toliko bitno.

A sto se tice aplikacija, ne bih ga mnogo opteretio, najverovatnije sa 3-4 aplikacije koje se ne bi cesto koristile, kao sto su spotify, camera app, google maps i eventualno ako treba da se skine nesto kako bih omogucio ECG... Znaci sat bi mi sluzio za pracenje koraka, otkucaja srca, stresa, pokazivanja koliko je sati i retko ECG/neka app. Takodje ga ne bih nosio u toku spavanja, eventualno par puta da isprobam kako radi, sto bi verovatno produzilo vreme trajanja baterije. Za sve ostalo kao sto je telefoniranje, pretrazivanje, slusanje muzike itd. imam telefon/slusalice/PC. U sustini ja sam bio zadovoljan i sa fit2 narukvicom, ali posto imam mogucnost da doplatim nakon sto prodam FE model uzeo bih nesto sto je kvalitetnije i na vecem nivou od narukvice, a da mi opet traje jer mi smart watch/narukvica nije primarna stvar vec vise kao dodatak uz pomoc kojeg imam bolji uvid i ko zna kad cu uzeti drugi jer cu verovatno biti zadovoljan i sa buducim satom.

Manje više ti je sve napisano. Sad je na tebi da odabereš spram tvojih preferiranja.

Koliko znam Samsung, kao i svi drugi, istovremeno ima nekoliko generacija u proizvodnji, tako da moze da nadje sasvim svez primerak. Ja sam kupio 5 pro proletos, star dva meseca. bateriji nece biti nista od stajanja par meseci.

Našao sam na oglasima Galaxy watch 7 44mm za 220€ .Navodno su satovi novi (više komada) ali su kutije sve otvorene. Kada sam pitao prodavca da li su u pitanju pokazni modeli ili nešto slično, složio mi priču kako ih je on otvario da proveri ispravnost satova. Nešto mi tu smrdi ...

Ima li neko preporuku za kožnu i silikonsku narukvicu za Samsung Galaxy Active 2?

Pozdrav,

Imam Samsung Galaxy Watch6 Classic 43mm, BT WiFI (nije LTE) verzija i baterija mi od 8 ujutro do 18-19 sati spadne sa 100 na nekih 55%, pa samo da vidim jel to normalno za ovaj sat ili nešto ne štima? Sat je nov, ni mjesec dana kako je kupljen.

Možda me moj A55 previše razmazio sa baterijom pa mi se čini da sat previse vuče, al haj da vidim ovdje sa vama, ko ima ovaj sat, jel i njemu baterija ovako troši?

Ne koristim Always on.

To ti je što ti je.Ako ga gasiš uveče i ugasiš opcije Raise to wake i gps MOŽDA će ti izgurati 2 dana...

To ti je što ti je.Ako ga gasiš uveče i ugasiš opcije Raise to wake i gps MOŽDA će ti izgurati 2 dana...
Hvala ti za informaciju. Nemam problem sa tim, samo pitam da znam da nije neki problem do mog uređaja :)

Ma jok.Meni za 50ak minuta treninga sa ukljucenom stopericom i pola sata setnje sa gps-om skine oko 25% baterije.Always on i Raise to wake su mi uvijek aktivirani.Sastavi tacno dan i uvece na punjac sa nekih 20ak% baterije...

Ma jok.Meni za 50ak minuta treninga sa ukljucenom stopericom i pola sata setnje sa gps-om skine oko 25% baterije.Always on i Raise to wake su mi uvijek aktivirani.Sastavi tacno dan i uvece na punjac sa nekih 20ak% baterije...
Imao sam GW3 sa Tizenom i baterija je mnogo duže trajala. Ovaj sa Wear OS-om je baš slatkohran. Al šta je tu je, kad je tako naviknuti se i gotovo.

Zdravo, evo i ja da se javim i da kazem da sam uzeo Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm, iako sam gledao Samsung Watch 5 Pro, Watch 7, Huawei GT 3/5 Pro. S obzirom da sam GW6C nasao za 21.000 dinara u prodavnici, bilo mi je potpuno suludo gledati nesto drugo u tom trenutku. Sat je dosta lep, ima dosta opcija (sem ECG i pritiska, to trebam videti kako da omogucim), dosta mi se dopao rotirajuci bezel, uopste nije tezak kao sto pricaju po internetu i rekao bih da mi je idealne velicine iako nemam nesto veliku podlakticu. Ako bih trebao izdvojiti neku manu, rekao bih da je to baterija, koja mi traje oko 1.5-2 dana bez menjanja bilo kakvih opcija, tj. bez sleep tracking-a i always on ekrana. Jos uvek nisam skroz upoznao sve opcije kod sata jer nisam imao bas puno vremena, ali sam za sada mogu reci i vise nego zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno