Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Jeste sat fin, ali po meni kome nisu bitne toliko aplikacije(koje u većini slučajeva neće ni koristiti), Huawei ima dosta bolji izbor. Mene je Huawei razmazio sa brutalnom baterijom i samim senzorima. Na prvu loptu bih rekao da je hearth rate, stress test, SpO2 i GPS dosta tačniji i realniji na Huawei-u. Možda je do samog algoritma, ali se svakako razlika primeti. Bateriju ne treba ni komentarisati. Mislim da će mi punjač za sat non stop biti blizu mene. Ono što sam još primetio jeste da silne samsunogove aplikacije za sat dosta više troše bateriju na telefonu.
GT 3 2021. vs Samsung galaxy watch 6 2023.

Prilozi

• PXL_20231015_131505232~2.jpg
    PXL_20231015_131505232~2.jpg
    285.4 KB · Pregleda: 73
Ja gledam samsung samo zbog povremene kontrole krvnog pritska.
Imam blagu hipertenziju,koja ponekad probije redovnu terapiju.
Huawei gt 2 imam vec 3 godine,kupljen je zbog spo2 i korone.
To nije pametni sat.
44 ili 47 klasik?

Jel vam u contacts prikazuje normalno? Meni prazno. Imam Ticwatch, ali nemam drugu temu gde bih pitao :D

Jel ima neka pomoc za bateriju? Sa dva treninga dnevno i sa svim ukljucenim funkcijama ne moze dan da sastavi? Gw 6 classic 47mm je u pitanju.

Ako je tako, onda cu pre da ga prodam, nego tako da ga koristim. Jedino sto ga ne nosim kad spavam, ali ga ne iskljucujem, ali ne trosi mnogo tad.
AOD, lokacija i max osvetljenje su mi jutros "pojeli" bateriju.
Ako zanemarimo bateriju, ostalo je perfektno.

Lokacija mu pojede bateriju.Meni licno je AOD obavezan,a osvjetljenje mi je na automatsko podeseno.Mislim da cak i ako stavis ekran da se ukljuci kada podignes ruku da to vise trosi nego klasican AOD.A i ne radi da valja...
Bas sam i na ovoj recenziji koju su kacili na benchmarku komentarisao da se ne moze reci da je baterja zadovoljavajuca ako nekome iz bilo kog razloga treba ukljucena lokacija 3 sata dnevno.Jednostavno nema sanse dan tako da izgura...

Slazem se. Bez aod-a nije to to, a i zato je kupljen sat, ukljucis sve lepo i koristis.
Da, pre su pricali da to kao najvise trosi bateriju. Ne smem nista da kazem, sve radi kako treba, nemam problema.
Gde zadovoljavajuca..
A i na papiru je dosta manja baterija od 5pro modela.
Ne znam sta da radim, i dalje razmisljam da li da ga koristim ovako ili da ga stavim na prodaju.

Slazem se. Bez aod-a nije to to, a i zato je kupljen sat, ukljucis sve lepo i koristis.
Da, pre su pricali da to kao najvise trosi bateriju. Ne smem nista da kazem, sve radi kako treba, nemam problema.
Gde zadovoljavajuca..
A i na papiru je dosta manja baterija od 5pro modela.
Ne znam sta da radim, i dalje razmisljam da li da ga koristim ovako ili da ga stavim na prodaju.
Ja sam se ubedačio kada sam prešao sa GT 3 Pro na GW 6 classic 47mm. Gledaš na oči pada procenat baterije. Cim ga malo opteretiš baterija ne moze da izgura ni jedan dan. Jednostavno na Huawei-u sam imao sve, plus je baterija po 10-14 dana trajala, pa mi je to davalo dosta slobode da odem bilo gde bez punjača.
Ja ću sacekati GT 4 Pro, pa ću polako da migriram, iako je GW 6 classic odličan sat, ako ne računamo bateriju 😊

Ja stvarno ne razumem zasto ljudima treba AOD, pa pogledas vreme na svakih pola sata, sta ce ti AOD kad ti stoji bezveze.

Ja stvarno ne razumem zasto ljudima treba AOD, pa pogledas vreme na svakih pola sata, sta ce ti AOD kad ti stoji bezveze.
Ni ja ga vala nikad nisam koristio, ni na Samsungu, ni na Garminu. Sto ti kazes, nepotrebno je, samo vuce bateriju. Nije kao da ces da propustis nesto za sekundu koliko mu treba da ukljuci ekran, a za notifikacije, poruke, sta god, svakako pali ekran sam pa i to mozes da vidis.

Naravno.Sat je prakticni nakit koji nema smisla nositi ako stalno moras da ga lupkas,vrtis i izvodis odredjene pokrete rukom da bi osnovnu funkciju obavljao...Bas me interesuje kako radi LTE verzija ovog sata...

A kad nosite satove, obicne ili smart, kako gledate koliko je sati? Ajde telefon sa AOD-om kad stoji na stolu pa bacis pogled i vidis, ne moras da ga cackas kad palis ekran. Ruku svakako moras podignes i okrenes ka sebi, bilo Rolex ili smartwatch. A u tom pokretu ce se i onaj sa ugasenim ekranom ukljuciti.

Treba mu par sekundi da se upali... nekada ne iz prve nego treba par puta okrenuti ruku... a onda još par sekundi da izađe iz standby, zaustavi neke background procese... da bi najzad prikazao podatke. Čekam neku tehnologiju gde neće postojati AOD ni standby ni softverski trikovi za štednju baterije već da sve radi non-stop. Makar ga punio svakog dana ali da pouzdano izdrži do ponoći ma šta mu radio, inače džaba. Smartphone takođe.

Jedno je obican sat, a drugo smart.
@ZorMi Ovo poslednje je najbitnije, samo da izdrzi ceo dan, uvece nije problem da se stavi na punjac, iako se brzo napuni. Ako mogu da naprave odlican tel- s23u, onda mogu i sat (ali ne zele).

Treba mu par sekundi da se upali... nekada ne iz prve nego treba par puta okrenuti ruku... a onda još par sekundi da izađe iz standby, zaustavi neke background procese... da bi najzad prikazao podatke. Čekam neku tehnologiju gde neće postojati AOD ni standby ni softverski trikovi za štednju baterije već da sve radi non-stop. Makar ga punio svakog dana ali da pouzdano izdrži do ponoći ma šta mu radio, inače džaba. Smartphone takođe.
Ja cu biti dosadan, ali Garmin :D Na Garminu 10 puta bolje radi raise to wake, plus imaju serije satova sa MIP ekranima, tipa Fenix, Vivoactive. To je ta tehnologija koju trazis, i zapravo nije nova izmisljena nego zastarela, ali i dalje radi vrhunski posao, samo sto nije lepa kao AMOLED.

I dalje tvrdim da je GW3, od svih Samsunga bio best buy. Evo sad će treća godina kako radi perfektno. Nikad mi se nije desilo da baterija iscuri za 24 sata, pa ni kad odradim trening trčanja povezan sa Stravom , mada i on meri svoju detektovanu aktivnost, plus kontrola Spotify preko njega plus AOD i sve notifikacije....uglavnom je to sa AOD dva dana.
Jedino što mi je pukla originalna kožna narukvica i sad imam metalnu i kožnu novu pa menjam u zavisnosti od prilika u kojima nosim.

Ja cu biti dosadan, ali Garmin :D
Od Android telefona Samsungovi su nekako najbolje integrisani u PC Windows/Office okruženje, a Samsung satovi najbolje sarađuju sa Samsung telefonima.
Meni je presudno da put "PC Windows <> smartphone <> smartwatch" bude pouzdano prohodan ne samo za notifikacije već i kalendare, kontakte, alarme, to-do... itd.

Od Android telefona Samsungovi su nekako najbolje integrisani u PC Windows/Office okruženje, a Samsung satovi najbolje sarađuju sa Samsung telefonima.
Meni je presudno da put "PC Windows <> smartphone <> smartwatch" bude pouzdano prohodan ne samo za notifikacije već i kalendare, kontakte, alarme, to-do... itd.
To je jedna od retkih stvari sto meni fali na Garmin satu, sinhronizacija sa alarmom, gde mi je dosta puta lakse samo da preko sata ugasim alarm, da ne moram da se mlatim sa telefonom.
Ali sam u poslednje vreme poceo da navijam alarme samo na satu, bilo Samsung ili Garmin, da ne bih budio zenu, mada je i to retkost jer ko vampit ustaje 3 sata pre mene :D
Garmin sinhronizuje kalendar sa Gugl kalendarom, jeste zaobilazni put jer na telefonu moraju Samsung i Google kalendar da se sinhronizuju ali barem radi. Mada koliko se secam, meni su iskakale notifikacije za sastanke na Garminu bez problema iz Samsung kalendara, i to u sekundu tacne, za razliku od GW5 Pro gde ume da zakasni podsetnik i po par minuta.

Ostatak, ne znam. Telefon je verujem svima u ruci 90% vremena, ako vec nismo za racunarima. Licno ne vidim potrebu tog "pametnog" dela sata gde je sve 10 puta sporije, sturije, losije i komplikovanije za odraditi nego na telefonu.
Meni je fitnes sat 20 puta konkretniji i bolji izbor u odnosu na pametne igracke.
Svako naravno bira sta njemu odgovara. Covek od koga sam kupio Epix, radi u firmi u Novom Sadu, u tom trenutku je imao Fenix i bio u fazonu, ok, baterija traje 30 dana ali ne treniram, sedim dosta u kolima, voleo bih da se javim.
Uzeo covek 5 pro, njemu super, za pozive da se javi dok vozi milina i to mu je uglavnom to.

Garmin pravi odlične satove, i (verovatno) bi ga mnogi nosili, ali nažalost ima i ne toliko odličnu cenu...

Da li neke funkcije ne rade na gw6 ako nemas samsung telefon?

Najbolje iskorišćenje samog sata jeste kada je uparen sa istim proizvođačem. Imaćeš sve što ti treba verovatno i sa drugim, ali Healt recimo mislim da ne možeš da imaš na drugim uređajima, jer je framework pisan samo za Samsung. Praktično sve što je vezano za tog proizvođača, a što ne može da se instalira na drugim uređajima nećeš moći da imaš.

@Stefan1995 Uzeo sam Watch6 brapoooo :D. Bolest ne bira :D.

Ja zeni pazariosad zeni pre 2 dana samsung watch 6 40mm i odusevio se kako to lepo radi!! Inace imam watch 4 44mm, elem imate dobru ponudu u A1 1700 din na 2 godine dobijete watch 6 kao i samsung tab A8!

Sinoć pred spavanje stavio sam na jednu ruku gw 6 Classic, a na drugu ruku apple watch ultra.
Tek kada se uporedi sa najboljim, vidi se koliko je sam algoritam senzora loš. Stress test je netačan 1/1. Hearth rate odstupa od ultre za 20-30%. Vreme spavanja, takođe. Možda bih vreme spavanja dodao i kao najlošije praćenje.
Ja bih samo kratko dodao da je sat dobar, ali da je algoritam mnogo loš. Možda jedan i od najgorih u uvom cenovnom rangu. Toliko toga ima da se ispravi...pa sam pomalo skeptičan da će Samsung uspeti sve to da reši do izlaska sledećeg modela.

Nazad
Vrh Dno