Od Android telefona Samsungovi su nekako najbolje integrisani u PC Windows/Office okruženje, a Samsung satovi najbolje sarađuju sa Samsung telefonima.
Meni je presudno da put "PC Windows <> smartphone <> smartwatch" bude pouzdano prohodan ne samo za notifikacije već i kalendare, kontakte, alarme, to-do... itd.
To je jedna od retkih stvari sto meni fali na Garmin satu, sinhronizacija sa alarmom, gde mi je dosta puta lakse samo da preko sata ugasim alarm, da ne moram da se mlatim sa telefonom.
Ali sam u poslednje vreme poceo da navijam alarme samo na satu, bilo Samsung ili Garmin, da ne bih budio zenu, mada je i to retkost jer ko vampit ustaje 3 sata pre mene

Garmin sinhronizuje kalendar sa Gugl kalendarom, jeste zaobilazni put jer na telefonu moraju Samsung i Google kalendar da se sinhronizuju ali barem radi. Mada koliko se secam, meni su iskakale notifikacije za sastanke na Garminu bez problema iz Samsung kalendara, i to u sekundu tacne, za razliku od GW5 Pro gde ume da zakasni podsetnik i po par minuta.
Ostatak, ne znam. Telefon je verujem svima u ruci 90% vremena, ako vec nismo za racunarima. Licno ne vidim potrebu tog "pametnog" dela sata gde je sve 10 puta sporije, sturije, losije i komplikovanije za odraditi nego na telefonu.
Meni je fitnes sat 20 puta konkretniji i bolji izbor u odnosu na pametne igracke.
Svako naravno bira sta njemu odgovara. Covek od koga sam kupio Epix, radi u firmi u Novom Sadu, u tom trenutku je imao Fenix i bio u fazonu, ok, baterija traje 30 dana ali ne treniram, sedim dosta u kolima, voleo bih da se javim.
Uzeo covek 5 pro, njemu super, za pozive da se javi dok vozi milina i to mu je uglavnom to.