Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Tačnije, sada telefoni i mogu to sve i da izdrži ceo dan baterija.

Pametni sat može da zameni telefon u situacijama kada zatreba kada su ruke ili oči zauzete (npr vožnja kola, bicikla...). Može da se odabere kontakt za poziv, da se izdiktira i pošalje poruka/komentar, naravno isključivo ako je podržan jezik. Srpski na žalost nije podržan tako da se pametni sat spušta na funkciju fitnes narukvice/sata. Sad zašto kupujemo skuplje satove sa lošijom baterijom? Isti razlog zašto neko kupi Breitling umesto Swatcha.

Za neke osnovne stvari što se tiče pisanja poruka i diktiranja posluži i hrvatski na Gboard.

Ima i srpski Gboard ali nema swipe a bockanje je ipak totalno nekomforno na malom ekranu

Potrebna pomoc od ljudi koji imaju Galaxy Watch 5!
Naime pise da podrzava brzo punjenje tipa za pola sata 45% napunk, medjutim dal koristio samsungov pd 25w brzi punjac ili neki od 5w isti djavo puni sporo, tj. Od 0 do 100 za 2 sata i jace. Zasto??

Razmišljam da uzmem sat, samo nisam pametan koji. Da li 5 Pro zbog baterije koja je bolja nego na 6. Možda čak i Ticwatch 5 Pro koji ima najbolju bateriju, ali ne znam dal će dobiti Wear OS 4.
Dajte neki savet.

Potrebna pomoc od ljudi koji imaju Galaxy Watch 5!
Naime pise da podrzava brzo punjenje tipa za pola sata 45% napunk, medjutim dal koristio samsungov pd 25w brzi punjac ili neki od 5w isti djavo puni sporo, tj. Od 0 do 100 za 2 sata i jace. Zasto??

To kod tebe nešto nije u redu, jer ja svoj Watch5 napunim do 100% za nekih sat i koji minut sa Samsungovim 25w punjačem sa kojim punim i S21 (EP-TA800).

Proveri kako taj punjač puni ostale uređaje, obriši dobro sat od ispod kako bi uklonio tragove znoja i prljavštine. Možda kontakt pravi problem.

@Gulftown
Izbor sata zavisi od tvojih potreba.
Zelis sat za fitness i trening, sat za svkodnevnu upotrebu?
Huawei sat takodje moze biti odlican izbor pod odredjenim uslovima.

Wear OS sat bih da uzmem. Za trening može da prodje, ali ništa spec ne mora za to. Ovako da bude kompletan.

Generalno je vrlo jednostavno...samo se zapitaj da li ti treba rotirajuci bezel ili ne...ako da, idi na 4 (ili 6) classic, u suprotnom 5 pro.

Više mi znači jača baterija nego rotirajući bezel.

Za bateriju, svako ce ti ovde potvrditi Huawei GT3 (Pro) je najbolji.
Sa njim nemas placanje i Android apps, mada pitanje je koliko ti razlicite aplikacije uopste znace na satu koji mora svaki dan da se puni....
Od Samsung-a 5 pro

Da li se nekome desilo da zaglupi Galaxy active 2 ? Zena nije koristila sat neko vreme, stavio sam ga na punjenje i upalio se ali nakon minut je upao neki reboot loop, na svake dve sekunde se upali displej pise rebooting pa se ugasi i tako u krug... ne reaguje ni na jedan taster kad pritisnem

Ovako drugari zena me ubila da joj aktiviram blood presure na njenom active 2 satu! Da li je to komplikovano i ako ne ko moze da mi to pojasni!

Gde ima da se nađe original pak, punjač za satove? Konkretno active 2 mada bilo koji, svi će da rade, samo da je original. Na KPu gledam pa mi nešto sumnjivo, a ne vidim, tj. Ne uspevam da nađem po zvaničnim sajtovima.

Molim vas ako znate, kako da nocu iskljucim ekran na watch 5. Da podesim da se npr. ekran ne pali između recimo 00 i 5 h.

Ekran se nece ukljucivati sam, na osnovu pokreta ruke, kada je sat u power-saving rezimu.
Na satu mozes ukljuciti ovaj rezim preko ikonice baterije u meniju koji dobijes kad povuces prstom od gore na dole.
Nisam siguran da moze automatski da se podesi, i ja bih voleo da imam mogucnost da uvece automatski ugasim BT, ukljucim power save, ali za sada to radim rucno kad se setim.

pozdrav ekipi, procitah mnogo sto-sta al nigde ne nadjoh da neko ima problem izmedju samsung watch original (model SM-R800) i iphone, koristim ga od kada se pojavio (watch) i nikada nisam imao problem da mi ne stizu poruke i obavestenja na sat sa iphonea iako sam promenio vise telefona (iphone), do pre mesec dana sve je funkcionisalo besprekorno ali sad samo dobijam pozive na watch a od poruka i notifikacija ni traga ni glasa... na njemu je tizen 5.5.02 i knox tizen 2.5.0... sat je odradio svoje odavno sto se tice isplativosti, jos uvek ga punim svaki 3eci dan, max se koristi u toku dana tako da nije jos uvek za bacanje pa pitam ima li ko ideju koji mu je :unsure:

Prilozi

• samsung watch.jpg
    samsung watch.jpg
    113.8 KB · Pregleda: 26
  • notification.PNG
    notification.PNG
    394.7 KB · Pregleda: 27
  • software.png
    software.png
    279.2 KB · Pregleda: 26
Mozda da vratis sat na fabricka podesavanja? Da ti nije krenulo kad si uradio update na ios 17?

Poslednja izmena:
probao sam na drugom iphone koji ima ios15 i isto i sa njim, zato mi cudno sta se desilo… spojen je na bt i kazem stizu pozivi i mogu da se javim ali notifikacije djoka… probao sam da vratim na fabricko podesavanje sata ali ostaje mi ovaj software koji sam napisao u prethodnom postu… radi i aplikacije find watch

Ima neka akcija uz galaxy watch 6 seriju ,dobija se i tablet A8 .Planirao da uzmem Huawei ,al sad vrlo verov cu 6 classic ,lako prodat posle i sat i tablet i uzeti šta mi odgovara .Nego ove akcije Samsunga do kraja zaliha ,iz vaših iskustava jel traju te zalihe malo duže ili treba pozurit..?Njima ova sa tabletama počinje od danas ..

Ima neka akcija uz galaxy watch 6 seriju ,dobija se i tablet A8 .Planirao da uzmem Huawei ,al sad vrlo verov cu 6 classic ,lako prodat posle i sat i tablet i uzeti šta mi odgovara .Nego ove akcije Samsunga do kraja zaliha ,iz vaših iskustava jel traju te zalihe malo duže ili treba pozurit..?Njima ova sa tabletama počinje od danas ..
Taj tablet je izgleda sa 3gb rama. :(

Vrh Dno