Šta je novo?

Samsung Galaxy S9/S9+

I ja sam, pre par meseci, sa S9+ presao na Huawei, samo na P20 Pro. I nisam se pokajao. Pre S9+ sam imao skoro samo Samsung telefone - S7, S6 i S5. Navikao sam na njihov UI. Ali ono sto me je max iritiralo je sto su nakon S5 uklonili infrared, sa s8 ubacili edge ekran pod must, i sto su sa s9 urnisali bateriju. Tako da sam posle pola godine koriscenja S9+, pred sam izlazak S10 dobro udomio moj fon, sacekao mesec dana, i po izlasku p30 pazario p20 Pro. Da sam mesec dana pre toga menjao S9+ za P20 Pro trebao sam da doplatim 100 eu, ovako sam stavio u dzep 200. Sa P20 pro sam izgubio na kvalitetu ekrana (mada sam ja i s9+ drzao na fhd) i kvalitet videa (bas vidna razlika). Dobio sam bolju bateriju, infrared, ravan ekran i bolje fotke (narocito nocne). U fluidnosti su slicni samo mi je Samsung UI mnogo logicniji. Mada sam se adaptirao. Na notch sam se privikao.

Moj najbolji drug koji je, kao i dobar deo ljudi ovde, sa S9+ presao na M20 Pro. Fon je stvarno WOW. Razmisljao sam i ja, medjutim, sem jaceg cipseta ne dobijam nista. Ekran mi je odbojan sa onim notchom i zakrivljenoscu, baterija isto traje kao i na p20 Pro, a ni fotke nisu znacajno bolje. Hteo sam u jednom trenutku i da prodam P20 Pro (imam ga pola godine, dosadio malo), ali mislim da ce duze ostati u mom posedu.

Vecini ljudi, kojima je S9+ bio odlican fon, Mate 20 Pro moze da bude samo bolji. Dodatno sto po prodaji S9+ ne moraju da doplate (ili bar ne mnogo).

Gubi mi fokus tokom snimanja u zadnje vreme, da li još neko ima sličnih problema pa da povežem sa softverom ili se dešava neki defekt u mom slučaju koji treba da reklamiram? Pogotovo u noćnim/zatvorenim uslovima primećujem (žurka, koncert...)
Ja za fotografiju čekam nekad fokus po 10 sekundi. Još uvek ne znam da li je softver ili kamera otišla :(

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Odnesi ti lepo u servis i lepo ti oni srede i gotovo. Da ne razbijas glavu.

Odnesi ti lepo u servis i lepo ti oni srede i gotovo. Da ne razbijas glavu.
Hteo bih samo pre toga da se uverim da je hardver. Juče sam probao da vratim na junski ili julski update preko odina ali nisam uspeo,tj ništa se nije desilo. Jel može uopšte da se downgrade software?

Nekad da, nekad ne. Sve zavisi od bl da li podržava vraćanje na predhodne verzije.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Nekad da, nekad ne. Sve zavisi od bl da li podržava vraćanje na predhodne verzije.

Sad sam na poslednjem apdejtu SEE. Kad stavim na odin, sve odradim kako treba ali se bukvalno ništa ne dešava.

Ja za fotografiju čekam nekad fokus po 10 sekundi. Još uvek ne znam da li je softver ili kamera otišla :(

Sa fotografijom nemam problem, čak mislim da su nešto poboljšali jer su slike neverovatno lepe. Video katastrofa, u minut snimka bar 4-5x traži fokus i to onda bude smeće neupotrebljivo.

Sa fotografijom nemam problem, čak mislim da su nešto poboljšali jer su slike neverovatno lepe. Video katastrofa, u minut snimka bar 4-5x traži fokus i to onda bude smeće neupotrebljivo.

Meni je snimak u nocnim uslovima neverovatno los, bukvalno se pitam da li je kamera otisla.

Najbolje je ne azurirati nista posle julskog firmwera, jul je bio sa ekstra baterijom i sve je radilo kako treba.. Ovi novi patchevi izgleda sluze da se korisnici pripreme i primoraju na prelazak na S10 ili nadolazeci S11 pa im ne odgovara da S9 radi lepo kao sto je pre radio. Ko moze, neka disejbluje update app. Ko moze neka se vrati na julski patch gde je sve radilo koliko toliko ok.
Unistise ljudi softverom onakvu masinu kao sto je S9+...

Poslednja izmena:
Najbolje je ne azurirati nista posle julskog firmwera, jul je bio sa ekstra baterijom i sve je radilo kako treba.. Ovi novi patchevi izgleda sluze da se korisnici pripreme i primoraju na prelazak na S10 ili nadolazeci S11 pa im ne odgovara da S9 radi lepo kao sto je pre radio. Ko moze, neka disejbluje update app. Ko moze neka se vrati na julski patch gde je sve radilo koliko toliko ok.
Unistise ljudi softverom onakvu masinu kao sto je S9+...
Do juna/jula mi je sve radilo perfektno a onda sam primetio lag u fokusu kamere kad je upalim. Doduše još uvek su slike odlične, čak i u noćnim uslovima, bar za mene. A ne daje mi se 10.000rsd u promobiju da bi na kraju kamera radila isto. Moram da se uverim da nije do softvera, a ako jeste, onda nemam izbora.

Utežu ga fino,nema šta. Kad se samo setim perioda sa touchwizz....uzas

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Utežu ali će da uspore uređaje kako bi terali korisnike da prelaze na novije aparate. Šta uradiše na S9+ od jula...

Sta uradise? Na oktobarskom sam apdejtu, tecno mi telefon radi kao i prvog dana.

Meni je sav njanjav. Seckaju animacije, kamera uveče fokus daj Bože da odradi kako treba, baterija čini mi se da je ostala ista. Za sada mi se mnogo bolje pokazuju prethodni update-i nego ovaj oktobarski.

Ja isto nisam primetio nista negativno.

Posle svakog update-a odradim wipe cache-a ali nešto mi ovaj update nije legao kako treba. Videćemo kako se nastavi pa ćemo ako treba flash Odin-om i orevoare, ćao.

Meni S9+ sa oktobarskim patch -em radi odlično, osim baterije koja nije ništa posebno , ali baterija mi je sad i diskutabilna malo posle godinu i po dana koriscenja telefona.

Pitanje : jel ima neko info da li i S9/S9+ dobijaju sa nekim update-om One UI 2.0?

Dakle svi S9/9+ ce dobiti Android 10 ?

Naravno da da!

Kakav je sa baterijom kad se uporedi sa oneplus 6? Imam ojeplus 6 pa se razmisljam da ga za s9plus promenim

Da probam i ovde, da li koristi neko verziju GCam na kojoj radi portrait mode za S9+ exynos? Imao sam verziju koja je radila i od jednom prestala sa radom od tada ne mogu da nadjem ni jednu kojoj je u funkciji portrait mode.

Nema za exynos

Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Jok, sve radi osim portrait moda tj nece ga ni pokrenuti...evo kako izgleda.
ef26901409d1f1cd0f49fca55cdf9c4e.jpg

Mislim da treba root da bi ti radio.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Pa vec je radio portrait mode do pre nekih mesec dana, od jednom je prestao sa radom i od tada ne mogu da nadjem verziju na kojoj radi, ostalo sve radi tako da nije sigurno do root-a.

Jel si gledao na xda u cemu je problem?
Jel ti ima razlike izmedju fabricke i gcam na exynos?

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno