Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Da, i posle toga se dobija ota update i dalje. Inače, Pie je neverovatno unapredio ovaj telefon. Čak je i baterija dosta bolja.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Zar je toliki problem skinuti rom sa Sammobile i flešnuti Odinom,ako već nemate strpljenja da čekate?

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Imam snapdragon verziju pa moram da cekam...

2019-02-23 (1).png

kaze free download unavailable... je l moze da se skine sa nekog drugog sajta?

Skini Samfirm program, unesi detalje i skini u ful brzini. Samo ukucaj za region DBT

Poslednja izmena:
Prijatelju bolje ste strpi neki dan nego da napraviš ciglu od telefona. Nisi nikad ovo radio preko Odina, vidi se ....

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Skini sammfirm. Tu ti je down po punoj brzini.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

opet imam neke komplikacije :)

2019-02-23 (2).png

da li uopste ikad radi taj spori download na sammobile? radio sam to dok sam imao note3, proslo je dosta vremena :)

edit: sad videh

" Due to maintenance on the free download server, free downloads will be unavailable until Monday morning the 25th of February 2019 CET."

Poslednja izmena:
opet imam neke komplikacije :)

Pogledajte prilog 266175

da li uopste ikad radi taj spori download na sammobile? radio sam to dok sam imao note3, proslo je dosta vremena :)

edit: sad videh

" Due to maintenance on the free download server, free downloads will be unavailable until Monday morning the 25th of February 2019 CET."
Koji samfirm si skinuo? Trebalo bi 0_3.6. Ne unosi ništa u PDA i CSC.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

probao sam i bez pda i tog drugog, isto je. hmm pogledacu kad stignem koja je verzija ili cu probati na drugom racunaru

Sent from Galaxy S8

Prijatelju bolje ste strpi neki dan nego da napraviš ciglu od telefona. Nisi nikad ovo radio preko Odina, vidi se ....

Slabo vidiš. Samo napiši ako hoćeš, da nisam hteo da pitam, ne bih pitao.
Sa Androidom sam krenuo još od HD2 a Samsung koristim od Galaxy keca.
S8 je prvi telefon koji nisam uopšte rutovao a u zadnjih godinu i jače očigledno su promenili i dodali stvari u Odin proceduru.

Znači imamo isti staž. Izvini ako sam te uvredio, samo i ja od kad imam ovaj S8+ ne pipam ništa. Ranije sam odmah radio root i menjao romove a sad ispao iz forme.

Prvi utisak je pozitivan, apdejtovao sam sve aplikacije, pustio da završi sve, i deluje nekako fluidnije, ne primećujem ono standardno Samsung trzanje koje se uvek javljalo pre. Moraću kameru da uporedim sa OP6T kad uhvatim vremena, i da probam da nađem adekvatnu Gcam verziju.

Koliko kosta zamena baterije u ProMobiju? Poceo je telefon da mi se prazni sa 20% na 0 u roku od 15 minuta
Samo da se nadovezem na ovaj post, buduci da imam isti problem sa baterijom, a mozda nekom bude od pomoci informacija

Telefon je bio star nekih 9 meseci kada je baterija pocela brzo da se prazni ispod 15% - otprilike tih 15% traju 5-10 minuta max

Pomenuta metoda praznjenja i punjenja radi (u mom slucaju dovoljno je bilo samo jednom odraditi postupak). Nakon kalibracije baterija se ravnomerno prazni, samo naravno primetno krace traje

Accubattery pokazuje cca 93% battery health na nekih 165 ciklusa punjenja.

Reklamirao sam bateriju juce u ProMobi jer smatram da je ovo prevelik gubitak kapaciteta, posebno ako se uzme u obzir da nisam nijednom koristio fast charge i telefon drzim od 20-80/90% redovno, znaci teorijski savrseno.

Baterija nije zamenjena jer je degradacija u pragovima tolerancije tj procenili su kapacitet na 93% (znaci accubattery prilicno tacno daje podatak) - dobio sam cak i neki izvestaj sa grafikonom gde otprilike do 80% kapaciteta i do cca 350-370 ciklusa punjenja je prihvatljivo (procenjujem sada cifre jer je grafik u pitanju).

Inace S7 edge koji ce biti 2 godine u Aprilu, na 466 ciklusa punjenja ima prema Accubattery 84% kapaciteta.

Ukratko, baterija u S8 je isto djubrence kao sto je to bilo u S7 i nece vam zameniti bateriju zbog ovoga.

Tako da, przite bateriju i uzivajte u zivotu jer ce svejedno morati da se menja :d
Ja punim bateriju uglavnom kada se ugasi tel... i uglavnom stoji na punjacu cele noci, nikakav problem nemam... jedino sto koristim oruginal punjac... ranije na prvom s8 koji sam platio boga oca sam se mlatio da ga punim 20 - 80 i isto mu dodje... mozda si zeznuo bateriju sa tim sporim punjacima koji verovatno nisu original ili nisu predvidjeni za s8, koliko znam s8 se nije isporucivao sa sporim punjacima i po nekoj logici mojoj tel je projektovan da se puni na tom punjacu koji je uz njega i na to daju garanciju... nzm mozda gresim

E sad sto se tice autonomije meni je uvek bila losa... i kad su novi telefoni bili jednostavno bat mi je nedovoljna za jedan dan....

Prvo punjenje... 4g ceo dan.. Auto osvetljenje, GPS, sve ukljuceno
402efe523b263b44045ae21d29fdb670.jpg

Rizikujem da ispadnem neobavesteni bot, ali vidim da svi u svim temama spominju GCAM. Sta mu dodje taj GCAM? Da li je stvarno toliko bolji kvalitet slika ako se instalira?

Ima li ovde na forumu tutorijal za S8? Neko mi rece u S10 temi da kvalitet slika sa GCAM-om je slican kao na default S10, pa da vidim i to...

Sto nisi sa updato skidao da se ne patis?

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa zato sto nisam nikad cuo za taj "updato". ovaj Sam Firm su mi preporucili par poruka iznad, i evo radi sad, skida na 31 mbps (od max 50mbps)

I šta, samo flešnem sa nemačkim romom ovaj moj SEE ?
Neću imati neke probleme posle ?

Prvi utisak je pozitivan, apdejtovao sam sve aplikacije, pustio da završi sve, i deluje nekako fluidnije, ne primećujem ono standardno Samsung trzanje koje se uvek javljalo pre. Moraću kameru da uporedim sa OP6T kad uhvatim vremena, i da probam da nađem adekvatnu Gcam verziju.
Koristiš nav bar ili gestures? Kako je rešeno, kao na miui ili pixel?

Nav bar, standardno, probao sam gestures na Oneplus, nije išlo, pa sam vratio nav bar.

Za vece mi je skinulo 15% bat. Signal je u pitanju, samo ne znam sta tacno. Moze pomoc
47921973700fa9e310503073a7ede2cc.jpg

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

je l vam AOD normalno radi na Pie? kod mene se ne prikazuje. u podesavanjima je ukljucen, probao sam restart ali ne pomaze

evo proradilo mi sad samo od sebe [emoji41]

AOD nisam koristio nesto, a sad vidim da su ubacili opciju "Tap To Show" sto je super...ne znam da l' je bilo pre Pie ?!

Za vece mi je skinulo 15% bat. Signal je u pitanju, samo ne znam sta tacno. Moze pomoc
47921973700fa9e310503073a7ede2cc.jpg

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Koji Android, 8 ili 9? Meni je to krenulo u zadnje vreme (Oreo), skine mi 15-20% za noc, 6-7 sati. Ranije bilo strogo 6-7%. Zaato mi je i stalo da sto pre odradim update, ne bi li se nekako naterao da odradim factory reset (prvi put otkako sam ga uzeo).

Nazad
Vrh Dno