Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Koliko je bolja prednja i zadnja kamera sa gcam?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Zadnja onako, prednja malo više, al za mene nedovoljno da čekam smaračku hdr obradu (nije ovo nexus) i da mi prži bateriju 2% po fotki 😀
Probaj, ne košta ništa 🙂

Prednja kamera je dosta bolja, zadnja zna da bude razlike ako ubodeš podešavanja, sad nikako daizaberem šta sam slučajno ubo bio, ona postavljena po automatizmu kada se instalira nisu ništa posebno za zadnju. Dok se ne portuje kako treba GCam nema nekog velikog pomaka tipa kao na Xioami za koje je portovana, mislim na izbor svih podešavanja koja ne rade na GCam za S8.

Koliko je bolja prednja i zadnja kamera sa gcam?

Dosta su bolje, i zadnja kamera pravi dosta lepse slike sa gcam, mnogo popravi dynamic range. Ali primetio sam da je obrada dosta zahtevna za telefon, zagreje se ako se slika duze sa gcam i vuce bateriju vise nego stock

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Jel moze link za GCam koji provereno radi? I jel ima nesto specificno u podesavanjima sto treba namestiti u zavisnosti od modela telefona? Probao sam 2 verzije i dosta me je izbacivalo iz aplikacije..

Sent from my S8+ using Tapatalk

Hvala puno, testiracu ovo.

Da li je neko mozda reklamirao telefon u Promobi i da li je dovoljan fiskalni racun iz Vipa ili mora i garantni list, ugovor?

Ne treba nista, samo odneses telefon i oni provere dal je u garanciji. Msm ponesi za svaki slucaj.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Hvala puno, testiracu ovo.

Da li je neko mozda reklamirao telefon u Promobi i da li je dovoljan fiskalni racun iz Vipa ili mora i garantni list, ugovor?

Nazovi ih, pa pitaj. Ja sam samo garantni list nosio.

Zvao i rekli mi da treba neki dokument koji povezuje fiskalni sa tim telefonom, tj garantni list. A znam ljude koji su ranije nosili telefon bez skoro icega pa su im priznavali na osnovu serijskog broja i slicno.. Oticu sutra do Novog Sada i odneti pa cu videti sta je na stvari. Hvala na brzim odgovorima!

Moraš nekako dokazati da je tvoj telefon. Zamisli nadjes telefon i kao odeš da ga popravis, oni poprave, ti prodaš itd.

Mora nekako da se dokaže da si ga kupio (garantni list, ugovor, fiskalni)

Djilke čovek ima fiskalni račun majku mu, najbolje da je i njega našao pored izgubljenog telefona 😉

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ja sam nosio s7e ovde na brdu bez icega. Proverili preko serijskog ili cega vec i sredili displej za sat vremena 🙂

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Djilke čovek ima fiskalni račun majku mu, najbolje da je i njega našao pored izgubljenog telefona 😉

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Pa pročitaj šta sam napisao? Fiskalni, garantni list ili ugovor 😉

To sam rekao ako nema ništa. 😉

Moraš nekako dokazati da je tvoj telefon. Zamisli nadjes telefon i kao odeš da ga popravis, oni poprave, ti prodaš itd.

Mora nekako da se dokaže da si ga kupio (garantni list, ugovor, fiskalni)
Ako se po serijskom broju vidi da je u garanciji ne vidim problem, njihovo je da ga okrpe a ne da se prave pametni i glume policiju

Verujem da je pre dolazilo dosta telefona bez papira, verovatno ih Samsung stisao. Iovako popravljaju sve i svašta u garanciji.

Cim koristim malo duze chrome telefon pocinje da koci i baguje nenormalno, brisao podatke i opet je sve isto.. Jel se jos nekome desava? Hvala!

Probaj betu da staviš ili dev, pa vidi kako će se ponašati.

Imam problem da mi se telefon ugasi kad baterija dodje na 10%, što zna biti iritantno jer nemam tačan uvid u to koliko mi je preostalo baterije. Ne znam da li se baterija degradirala ali i da je do nje problem procenti bi morali biti usklađeni sa njenim kapacitetom. Sta predlaže te da uradim?

Isprazni je do kraja i napuni je. Ako se i dalje gasi, u pro mobi, pa je zameni.

Da probaj to, kad ti se ugasi forsiraj ga sa paljenjem ako možeš da dodjes do 1% odnosno 0. Mislio sam da odradis tako kalibraciju, ali ako ne može onda je baterija definitivno.

Za to praznjenje do kraja je dobar fastboot/recovery mod, tu ga ne gasi do smrti i zna da potraje, a paljenje recimo jedva da izdrzi.

Ok probaću to čim stignem. Inače ne koristim opciju fast punjenja i vodim računa da punim između 20-80% po svim preporukama...

Pa piše lepo, recent dugme joj glavi. A prodavac je žena iz Subotice, nisam siguran kako se zove napisaću za neki dan kad je pitam.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Rešen je problem. Popravljen displej. U pitanju je prodavac Buba iz Novog Sada.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Imam problem da mi se telefon ugasi kad baterija dodje na 10%, što zna biti iritantno jer nemam tačan uvid u to koliko mi je preostalo baterije. Ne znam da li se baterija degradirala ali i da je do nje problem procenti bi morali biti usklađeni sa njenim kapacitetom. Sta predlaže te da uradim?
Ok probaću to čim stignem. Inače ne koristim opciju fast punjenja i vodim računa da punim između 20-80% po svim preporukama...
eto i ociglednog primera da te preporuke za bateriju bas i ne mogu da je spasu. licno mislim da nema bas smisla puniti bateriju od 20 do 80% jer u tom slucaju prakticno koristis samo 60% i onako slabe baterije.

Sent from Galaxy S8

Pozdrav,

Koliko vam u proseku drzi bateriju s8 obican? Ja moj koristim godinu dana i od kad sam dobio updejt crgh ne moze da sastavi 3h sot, a ako ukljucim face unlock onda jedva 2.5, ne mogu da se setim tacno koliko mi je drzao pre ovog updejta ali mi se cini da sad ne drzi dobro uopste

Meni izgura 3-4h SOT u proseku, od ujutru ~9h pa do uveče ~01h uz konstantno korišćenje, auto osvetljenje, pozivi, SMS, Vajber, Instagram, Chrome, odnos GPRS i WiFi 50%-50%.

ja moj skinem ujutru oko 6-7 sa punjaca, i popodne ga dopunim jos jednom jer ne izdrzi do ponoci.

Sent from Galaxy S8

Nazad
Vrh Dno