Iz priče dva pravnika sam otkrio da mogu da dobijem 4 nova moba u 6meseci i sada ću tako svima da pričam na forumu i u svom okruženju
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Kao što rekoh imaš pravo na zamenu uređaja u slučaju burn in-a jer ti to garantuje Zakon. Međutim, da bi mogao da zahtevaš zamenu uređaja ili besplatnu zamenu dela uređaja, u ovom slučaju, ekrana, potrebno je da ovlašćeni sevis potvrdi da postoji nesaobraznost, tj. da ekran ima burn in. Ako ti namerno izazoveš burn in, efekat samog burn in-a je veorvanto drugačiji nego kada se on pojavi standarnim koršćenjem, pa samim time u servisu mogu da napišu da je problem sa ekranom nastao neadekvatnim rukovanjem od strane korisnika, to bi im naročito stvorilo sumnju ako bi dva ili više puta uložio reklamaciju zbog istog problema na uređajima dobijenim kao zamena.
Npr. ako je proizvođač propisao da telefon radi na temparaturama od -40 do +50 (ove vrednosti sam uzeo samo kao primer), a ti koristiš telefon negde u Sibiru ili sličnom jako hhladnom mestu gde temparature padaju i na -60. U tom slučaju ako nastupi kvar uređaja, usled tako niske temparature koja je izvan opsega za koju je proizvođač predvido normalno funkcionisanje ureađaja, tada nemaš pravo na nov uređaj niti da popravku istog, jer je korišćen mimo uslova definisanih od strane proizvođača. Naravno na ovalšenom servisu je da pruži dokaz da je uređaj koriščen mimo definisanih parametara (uslova) definisanih od strane proizvođača.
Slična situacija je i kod burn in-a, serviseri verovatno mogu da procene prema intenzitetu burn in-a (predpostavljam da mogu, ali to neka potvrdi ili demantuje neko ko dublje razume materiju tehnologije izrade AMOLED ekrana) da li je isti nastao izlaganjem telefona uslovima koji nisu definsani od strane proizvođača. Stoga, namerno izazivanje burn in nije dobro rešenje jer možeš da izgubiš deo prava u pogledu garancije na uređaj.
No, da se vratimo na temu, iz slika koje su postovane u nekom postu iznad, vidim da Note 7 ubedljivo najbolje izgleda, nikako mi se ne sviđa što je Samsung izbacio fizički home taster.