Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Veruj, dva telefona za sada ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Veruj, dva telefona za sada ...

Onda posto imam garanciju godinu dana, opalim brightness na maks 24 sata i ako nastane burn in menjaju mi ekran ili telefon? Ili uopšte nije pokriveno garancijom.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nije pokriveno garancijom. Limiti tehnologije

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Baš tako, burn ne podleže garanciji ***

Nije pokriveno garancijom. Limiti tehnologije

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Netačno. Ekran je nesaobrazan u slučaju neadekvatnog prikaza. Već smo u službi to imali kroz pravnu praksu. Čak i da Samsung ne priznaje, mora da zameni. Jer su takvi pozitivno pravni propisi države u kojoj Samsung prodaje. Tj. kod nas.

Sent from WC

Poslednja izmena:
DARK SIDE je upravu. Bez obzira na garanciju, ako neki deo neke stvari ne odgovara radnom stanju definisanim pri prodaji uređaja, tada je taj deo nesaobrazan i to podleže ili zameni tog dela ili zameni cele stvari ako taj deo nije fizički moguće odvojit od celine stvari. To je definisano našim ZOO.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk

ok onda idi sprzi taj tvoj s7 edge (konstatno mesec dana na 100%) i ganjaj se sa njima da ti zamene ekran ?

Onaj ko cepa 100% brightness non stop, neka ne uzima amoled.

Uzmes telefon od 900€ i ne smes da zviznes osvetljenje na max.
Pazis da ga ne ogrebes, ne daj boze da ti ispadne, sve to za 900€,800, koliko ce vec da bude.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je upravu. Bez obzira na garanciju, ako neki deo neke stvari ne odgovara radnom stanju definisanim pri prodaji uređaja, tada je taj deo nesaobrazan i to podleže ili zameni tog dela ili zameni cele stvari ako taj deo nije fizički moguće odvojit od celine stvari. To je definisano našim ZOO.

Da dodam samo ono sto mnogo ne znaju: Kupac bira da li ce popravku ili zamenu za nov artikal, ukoliko je artikal reklamirao u roku od 6 neseci od dana kupovine. Nakon tog perioda, trgovac odlučuje da li će popravljati ili dati nov artikal.

Sent from WC

@fkloznica, ovo što sam napisao je zakonski utemeljno, ali nažalost živimo u takvoj državi da svi pokušavaju da izigraju isti, a najviše da izigraju potrošače. U praksi bi odbili da zamene telefon ili ekran, ali ono što sam ja radio za par klijenata jeste opomena pred tužbu koja ode njihovom pravnom timu koji onda shvati da im se ne iplati da snose troškove parničnog postupka. Tada pristanu da ispune svoju zakonsku dužnost.
Naravno, ovo iziskuje cimanje sa pravnicima i gubljenje živaca, ali jednostavno moraju da se nateraju da ispune svoju zakonsku obavezu.

DARK SIDE, hvala na dopuni, u pravu si. Naravno u prvih šest meseci ako se dogodi bilo kakva nesaobraznost bolje da kupac traži nov uređaj, nego da mu se popravlja stari. Po protoku 6 meseci, kupac gubi pravo izbora.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Što bi rekla pesma:
Teoretski lepo zvuči, "malčice" je drukčije u praksi [emoji3]

@fkloznica, dva uspešna slučaja u vezi burn in-a, jedan na S6, a jedan na S6 edge u oba slučaja korisnici dobili novi S6, pri tome burn in je bio malo primetan.
Opomena pred tužbu mora sa memorandumom advokata i potpisom istog da bi imala neku pravnu težinu.
Inače, kancalarija gde radim ima baš dosta tužbi pokrenutih protiv Telekoma što zbog nesaobraznosti uređaja, što zbog neispunjavanja ugovornih obaveza a najviše zbog povrede autorskih prava. U predmetima gde je vrednost mala, kao što su slučajevi nesaobraznosti uređaja, opomena uvek upali, neko iz njihovog pravnog tima se javi ili proslede takav zahtev nekom iz tima za odnose sa klijentima, kontaktiraju klijenta i dogovore se.
Problem je za ljude koji nisu pravnici ili ne znaju nekog pravnika pa za ovakvu akciju moraju da plate pravni savet plus sastav opomene, a mnogi jednostavno ne žele ili pak nemaju novca da se izlažu takvom trošku.

@nemanjaZ
Znaci ja mogu fakticki da uzmem s7 preko operatera i prvih 6meseci na foru burn in da dobijem 3,4 zamene uredjaja ? Ako sam te dobro shvatio to mu dodje kao da mi se pokvari mikrofon na mobu ?

Imamo bolje zakone nego EU :)

@fkloznica, da, pod uslovom da se zaista pojavio burn in tj. da je vidivlji. Tada imaš pravo u prvih šest meseci da traziš ili popravku tog dela tj. zamenu ekrana ili zamenu novog uređaja, a po proteku šest meseci o zameni dela ili celog uređaja odlučuje ovlašćeni servis, pa ako je odluka da se zameni ceo uređaj, takav izveštaj ovlšćeni servis prosleđuje operateru koji vodi dalje korisnika kroz proceduru zamene uređaja.

Ok. Znaci uzmem jednom samsung sa amoledom i ceo zivot sam na njihovom mobu posto posle popravke ili novog uredjaja dobijam novu garanciju na 2god ? Super onda ,ne zanima me koliko kosta s8 kod operatera :)

A za burn in se ne brini ,mogao bih da ga napravim za 24h. Stavim crvenu sliku 24h na max brajtnes..( auto brajtnes do kraja i uperena lampica na onaj senzor da stalno przi 650nits )

Poslednja izmena:
@fkloznica, nisam siguran da li je moguće tako lako napraviti burn in. Lično koristim Samsung uređaje par godina unazad i ni na jednom nisam imao burn in, a inače osvetljenje vrlo često setujem na max pogotovo u letnjim mesecima kada provodim dosta vremena napolju.

Sta kazu, kad je zvanicno predstavljanje?

29. ako nesto nisu menjali a krajem aprila bi trebalo da se nadje u prodaji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako krajem aprila kreće prodaja, onda tek u maju će bit dostupan kod naših operatera.

28. april kreće prodaja ...

Sve je ovo divno, recite vi meni gde ja da nađem note 7 da pazarim...mislim da ću da preskočim ovu kobaju od telefona!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Verovatno na vojnom otpadu.
Meni iskreno se ne svidja s8 i mislim da je trebao da se zove s7 edge plus i zdravo_Ovo izbacuju cisto da bi bili konkurentni svake godine.

Koliko vidim kobaja se nije bas mnogo prinovila,tako da su se sebali u startu,jer nema nista revulucionarno da bi privukla musteriju da predje sa s7e na s8.Dobro da bas ne preterujem izgled je promenjen i inoviran ali to nije dovoljno da bi licno ja presao sa s7e na osmicu i kao sto rece kolega n7 bi bio mnogo sladji ali ostaje da se nadamo n8.

Poslednja izmena:
dobro drzavna siso nisam se tebi obratio. savetovao sam coveka da pokusa pa da nam javi kako je prosao.. ja jos uvek nisam cuo da je neko dobio zamenu ekrana zbog burn in-a i rado bih da cujem za taj jedan slucaj ,makar ovde na forumu
Prvo, posalji na pm poruku da se vidimo pa ponovi tu uvredu.
Pa da moras da cimas advokate i cuda ali da li ti imas dokaz da su nekome zbog burn ina zamenili ekran ? Mislim na nekog npr Misu koji radi za 50.000din i ima 2dece i auto star 10ak god.. ? Pusti me tih prica menjali su mom direktoru ili sefu na drzavnoj sisi

http://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_s8_listed_for_preorder_in_the_uk_at__pound799-news-23852.php

Kada sno kod cene :)

Menjali su telefone i ti to ne znaš ali ja znam, jer sam supervizor republičke tržišne inspekcije i sve to imamo skoro svakog drugog dana.
@nemanjaZ
Znaci ja mogu fakticki da uzmem s7 preko operatera i prvih 6meseci na foru burn in da dobijem 3,4 zamene uredjaja ? Ako sam te dobro shvatio to mu dodje kao da mi se pokvari mikrofon na mobu ?

Imamo bolje zakone nego EU :)
Ne možeš, jer takve prevarante lako uhvate na osnovu evidencije broj reklamacija i odbiju im reklamaciju. Pa jedino možeš sudskim putem da ih tužiš. NA sudu je već postupak od par godina pa vidi koliko ti se sve isplati....... veštačenja i super veštačenja .. Odakle znaš kakve zakone ima EU? Ja znam, jer smo ih skoro sve implementirali i to mi je struka.. A ti izgleda genije za sve...... Tako da razlike i nema u tom domenu, kad su te regulative u pitanju....Pitaj Apple što je puko kaznu za samo 1 god. garancije u jednoj EU Zemlji , a na osnovu tužbe udruženja potrošača jer je u EU najčešće 2 godine...
Ok. Znaci uzmem jednom samsung sa amoledom i ceo zivot sam na njihovom mobu posto posle popravke ili novog uredjaja dobijam novu garanciju na 2god ? Super onda ,ne zanima me koliko kosta s8 kod operatera :)
A za burn in se ne brini ,mogao bih da ga napravim za 24h. Stavim crvenu sliku 24h na max brajtnes..( auto brajtnes do kraja i uperena lampica na onaj senzor da stalno przi 650nits )
Blago tebi....Ovo je već krivično delo prevare.....Rizikuj pa uživaj..

Poslednja izmena:
Blago tebi....Ovo je već krivično delo prevare.....Rizikuj pa uživaj..
Krivicno delo da uperi lampu u telefon i stavi crvenu pozadinu, daj covece smesan si.A sta ako razbije telefon? Smrtna kazna bato! Pod mac!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ajde spustite malo loptu, zamolio bih vas kulturno. Tema je S8.

Vrh Dno