Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Krivicno delo da uperi lampu u telefon i stavi crvenu pozadinu, daj covece smesan si.A sta ako razbije telefon? Smrtna kazna bato! Pod mac!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Džabe brate džabe :)
Mislio sam da me je stavio na ignore listu kad ono međutim..

Iz priče dva pravnika sam otkrio da mogu da dobijem 4 nova moba u 6meseci i sada ću tako svima da pričam na forumu i u svom okruženju :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Krivicno delo da uperi lampu u telefon i stavi crvenu pozadinu, daj covece smesan si.A sta ako razbije telefon? Smrtna kazna bato! Pod mac!

ti ocigledno nisi procitao da covek hoce namerno da unisti ekran kako bi dobijao nove uredjaje... cist Dolus..i to direktan... citaj pre nego sto lupis...

Sent from who gives a shit?

Poslednja izmena:
Evo uploadovao sam neke zanimljive slicice tzv. leakove na jedno mesto pa bacite pogled.Meni iskreno s8 plus izgleda odlicno samo ne znam koliko ce bitj praktican.Ostaje nam valjda da vidimo.

http://imgur.com/a/0XHjI

Meni oba izgledaju odlično. :) Jedino je smor što je Samsung iz nekog razloga rešio da podigne cene za 100e.. kuda sve ovo vodi

Edit: Samsung S8 is 148.90x68mm long, S8 + is 159x74mm

C6bcJdtWAAYuyGX.jpg

C6a5UotWUAA_kzb.jpg

Poslednja izmena:
Koji je ovde aspect ratio normalne (ravne površine), 3:1?

A sto se kriva povrsina ne racuna? Diskriminacija.
Salu na stranu ako je ovo istina i ako s8plus staje u ip7 plus onda ce ovo biti dobitna kombijancija.

Slike/dimenzije su validne , onleaks onaj ih je zakačio . Biće čudno koristiti ovako izdužen mob :)

Jednostavno vremenom se telefoni nece moci koristiti jednom rukom i sa tim moramo da se pomirimo.Barem tako industrija nalaze.
S6 edge plus je bio dosta dugacak i mogu reci da uopšte nije ugodan za koriscenje, ali hajde da sacekamo i s8 plus pa da vidimo.Meni je licno interesantan iris scaner, posebno mi se svidja sto radi i u mraku [emoji41]

Ne moramo ni sa čim da se pomirimo. Jednostavno, ne kupiš tel. :) Ili uzmeš telefon konkurencije :)

Iz priče dva pravnika sam otkrio da mogu da dobijem 4 nova moba u 6meseci i sada ću tako svima da pričam na forumu i u svom okruženju :)

Kao što rekoh imaš pravo na zamenu uređaja u slučaju burn in-a jer ti to garantuje Zakon. Međutim, da bi mogao da zahtevaš zamenu uređaja ili besplatnu zamenu dela uređaja, u ovom slučaju, ekrana, potrebno je da ovlašćeni sevis potvrdi da postoji nesaobraznost, tj. da ekran ima burn in. Ako ti namerno izazoveš burn in, efekat samog burn in-a je veorvanto drugačiji nego kada se on pojavi standarnim koršćenjem, pa samim time u servisu mogu da napišu da je problem sa ekranom nastao neadekvatnim rukovanjem od strane korisnika, to bi im naročito stvorilo sumnju ako bi dva ili više puta uložio reklamaciju zbog istog problema na uređajima dobijenim kao zamena.

Npr. ako je proizvođač propisao da telefon radi na temparaturama od -40 do +50 (ove vrednosti sam uzeo samo kao primer), a ti koristiš telefon negde u Sibiru ili sličnom jako hhladnom mestu gde temparature padaju i na -60. U tom slučaju ako nastupi kvar uređaja, usled tako niske temparature koja je izvan opsega za koju je proizvođač predvido normalno funkcionisanje ureađaja, tada nemaš pravo na nov uređaj niti da popravku istog, jer je korišćen mimo uslova definisanih od strane proizvođača. Naravno na ovalšenom servisu je da pruži dokaz da je uređaj koriščen mimo definisanih parametara (uslova) definisanih od strane proizvođača.

Slična situacija je i kod burn in-a, serviseri verovatno mogu da procene prema intenzitetu burn in-a (predpostavljam da mogu, ali to neka potvrdi ili demantuje neko ko dublje razume materiju tehnologije izrade AMOLED ekrana) da li je isti nastao izlaganjem telefona uslovima koji nisu definsani od strane proizvođača. Stoga, namerno izazivanje burn in nije dobro rešenje jer možeš da izgubiš deo prava u pogledu garancije na uređaj.

No, da se vratimo na temu, iz slika koje su postovane u nekom postu iznad, vidim da Note 7 ubedljivo najbolje izgleda, nikako mi se ne sviđa što je Samsung izbacio fizički home taster.

Poslednja izmena:
Kako on može da zna da sam sam izazvao burn in ? To je prosto nemoguće.. stavim upaljenu tastaturu i przim ga 2dana i ima tastatura da se ureže samo tako ,kako će on da dokaže da ja nisam frik koji kucka preko wa po ceo dan bez prestanka ?

Znači dolazimo ipak do toga da burn in nije kvar iz pogleda garancije kao na primer kada ti rikne mikrofon ili kamera .. da si u startu to napisao ne bih te ni "smarao" :)

Poslednja izmena:
Za ovih 7-8 godina koliko koristim smart telefone/tablete nikad nisam imao burn in.Ne znam sto bi drzali osvetljenje na 100% sem u slucaju da ste napolju na suncu.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Kako on može da zna da sam sam izazvao burn in ? To je prosto nemoguće..

Kao što rekoh, ne znam da li je to moguće, ali čak i da nije moguće, ako ti posle npr. druge zamene uređaja odbiju da treći put zamene uređaj pod izgovorom neadekvatnog rukovanja tj. greške korisnika, ti tada imaš pravo da pokreneš parnični postupka protiv njih. Ali tada nastupa uslov definisan ZPP-om, teret tvrdnje-teret dokazivanja, tada ako ti tvrdiš da je burn in nastao spontano, normalnim korišćenjem, na tebi je teret dokazivanja te činjenice, što je opet samo po sebi skoro nemoguće.

Dakle, nije poželjno zloupotrebljvati pravo, jer isto može da ti se odbije od glavu, treba se boriti za svoje prava, ali ako kreneš da igraš prljavo imaju one svoje advokate koji će da brane njihove interese, a najmanje što želiš jesu parnični troškovi jer za iste možeš da kupiš nov S7e i to samo ako su održana dva ročišta.

Poslednja izmena:
Ok znači ne mogu 4 uređaja za 6meseci ali može 1 posle 5meseci ugovora. Uzmeš s7 i posle 5meseci sprzis ga i tražiš nov i onda ga tako prodaš :) ( ili još bolje tražiš raskid ugovora) ili ga furaš 23 meseca bez ikakve folije posle toga ga odneses u servis stave ti novi ekran i opet ga prodaš maltene kao nov mob :)

Dovoljno mi je i to da znam da je moguće :)

Poslednja izmena:
@fkloznica, da, ali mislim da se nismo razumei oko jedne stvari. Ako namarno napraviš na prvom S7 burn in u prvih 6 meseci, odneseš kod operatera, tražiš zamenu uređaja, zahtev ti odobre i ti dobiješ nov S7, ali ne vraćaju tebi S7 na kojem si izazvao burn in, zadržavaju ga u servisu. Ali inače, da, ako koristiš 5 meseci neki telefon, napraviš burn in (pod uslovom da u servisu to ne provale), odobre ti zamenu, ti tada dobiješ nov uređaj koji možeš odmah da prodaš po ceni novog.

Da kapiram :) još ako imam mogućnost da raskinem ugovor onda još bolje :)

Edit
The person claims that while iris scanning was found to be unsatisfactory in terms of reliability, its face scanning implementation works in less than 0.01 seconds, though that might be simply an exaggeration. 

http://www.phonearena.com/news/The-...ung-is-also-adding-facial-recognition_id91840

Poslednja izmena:
Za ovih 7-8 godina koliko koristim smart telefone/tablete nikad nisam imao burn in.Ne znam sto bi drzali osvetljenje na 100% sem u slucaju da ste napolju na suncu.

Opet ZABLUDA da se burn javlja samo ako se telefon koristi sa max osvetljenjem.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa kako god, cudi me da se uopste desava, pogotovo na tako skupim telefonima.

Ja nisam imao burn in ni na note 4 ni na 6p... Verovatno više vremena provodiš od mene u app koje prikazuju navbar...

Koliko se sećam note 4 nije imao softverski navbar [emoji6]
Urezuje se i status bar gore - vreme, baterija - to je uvek tu ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ma da, mislio sam status bar/navbar. Ali dobro, ja sam na 6p u početku koristio immersive mode, verovatno zbog toga nisam imao problema...

Ja nisam imao burn in ni na note 4 ni na 6p... Verovatno više vremena provodiš od mene u app koje prikazuju navbar...
Imao sam bar 10 samsunga i od toga samo na jednon burn in (sgs2) i to sam ga kupio tako jer nisam obratio pažnju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ativ S, ja ga koristio pa dao kevi, teoefonu ce uskoro 4 godine, ni traga od burn ina (to je ekran kao sa SGS3). Jedine burn inove u zivotu sam video po izlozima u telenoru i sl, nisam video da se nekom ovako desilo.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Posedujem S2 od prvog dana i dan danas je u mom posedu,radi ko svajcarska doxa,e sad ako hocete nesto da sebete to mozete uvek pa bio to tel ili nesto drugo.S2 je izasao 2011 ako se ne varam.

Ja sam imao burn in na jednom od privih Galaxy telefona, Samsung I7500 Galaxy... I to kada se punio, da li je zaglupeo ili šta, stojala je cele noći baterija na ekranu... Sutradan ima i šta da vidim... :)

Имао сигурно преко 10 Самсунг телефона и ни на једном нисам имао бурн ин. Такође многи људи из мог окружења имају и имали су Самсунг и нико до сада никада није имао ту фамозну фалинку.

Послато са Lenovo TAB S8-50L

Realno s8 nece imati pravih 5.8 ili 6.3". Oni racunaju i zakrivljeni deo koji nije uvek upotrebljiv. Realno ima manje kad se odbije zakrivljeni deo

Nazad
Vrh Dno