Inspektore pretera ga već... U redu, na početku si napisao da ti se ne sviđa kako radi što je skroz ok, ali si kasnije počeo otvoreno da provociraš i da bacaš drvlje i kamenje. Mutne su sad slike i po danu, laguje, i onaj potpis... Govoriš da su ljudi trolovi a ti upravo rasplamsavaš svađu koja traje 7 strana, kako izgleda, namerno, što meni liči na trolovanje. Trenutno na tržištu nećeš naći bolju kameru na telefonu, ako i nađeš to će biti nijanse.
Niko ne voli da se pljuje po nečemu njegovom, pogotovo ako nije istina potpuno(meni 90% fotografija ispadne odlično), zašto toliko forsiraš? Mišljenje nećeš nikome promeniti samo ćeš raspravu, nepotrebno, produžiti...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ajde trolujes opet..koja korist od tvog posta? Dosadan si..slikaj nocu na auto u polumraku pokretne objekte pa se javi a nemoj da se uvredjeno gistris..Od tebe nista konkretnonisam video osim provokacija i mrznje jer pisem ono sto ne odgovara tvom" ljubimcu.:Da, ogromno nezadovoljstvo.
Nije problem nezadovoljstvo, ni da li je opravdano ili neopravdano (to je njegova stvar i problem).
Nego što ima potrebu da dokaže svim ostalim korisnicima S7 da su svi odreda neuki zeloti (zato što su zadovoljni).
Vlada je lepo sumirao situaciju, i dobio odgovor da je lažov.
Napisao sam zasto pise crappy..tel je izgreban i nikakav na poledjini.Ali ti si fanboy i poludeo si zbog toga..koje dnevne slike?Bitno je da si ti započeo priču kako su noćne slike na S7 razočaranje.
Pa si potom na dvadeset strana dodao i loše dnevne slike i još pet, šest drugih stvari uključujući i potpis "crappy S7 edge".
Trolovanje za medalju.
Da, ogromno nezadovoljstvo.
Nije problem nezadovoljstvo, ni da li je opravdano ili neopravdano (to je njegova stvar i problem).
Nego što ima potrebu da dokaže svim ostalim korisnicima S7 da su svi odreda neuki zeloti (zato što su zadovoljni).
Pogledajte prilog 212991Pogledajte prilog 212992
Bez blica i sa blicom na auto modu.Pas statičan.
sent from crappy S7 edge
Da, ogromno nezadovoljstvo.
Vlada je lepo sumirao situaciju, i dobio odgovor da je lažov.
Znači i na NOte 5 imam maler da je neispravna kamera? Lepo pišem po 1000x ali vi ne čitate..auto mod u low light pravi greške kod pokretnih objekata.Bukvalno nema teorije da budu ovako krš slike na S7(e), a da je ispravna kamera.
Slažem se sa tobom...Ali izgleda da je note 5 sa istim fotkama, samo boljom rezolucijom... Ali brljavi i jedan i drugi... Slike sam gore postavio onom trol geniju pool makeru... :dBacio sam pogled na celu raspravu oko kamere na s7 pa cu probati da ti pojasnim lepo jer se fotografijom bavim profesionalno i imam povece iskustvo a verujem i znaje od mnogih ovde, pa i od tebe.
Da ne bih objasnjavao u sitne detalje kako funkcionisu i u kojoj su sprezi otvor blende, shutter speed, iso , wb i slicno, probacu da objasnim prostim recnikom, dakle, da bi jedna fotografija sa pokretima bila ok, tj ostra i lepo eksponirana potrebno je da shutter speed bude sto veci, dakle neki minimum za objekte u pokretu je 1/60, a nekad ni to nije dovoljno. E sad, da bi bio u mogucnosti da slikas na velikom shutter speed-u u slabijim svetlosnim uslovima, moras da imas ili svetlosno jak objektiv (znaci sa velikim otvorom blende) ili da se ISO vrednost podigne na neku vecu vrednost. Posto je kvalitet fotografije usko povezan sa ISO vrednoscu, veliku ulogu igra velicina senzora. Cak i na mom full frame aparatu ne smem da idem na mnogo visoke ISO vrednosti jer se javlja shum na fotkama, ako je tako na senzoru dijagonale 35mm mozete da zamislite kako je na senzorima na 6 ili 7mm koji se nalaze u mobilnim telefonima. Upravo iz tog razloga automatski mod na kameri smanjuje shutter speed da bi zadrzao neku normalnu ISO vrednost a sve u korist sto kvalitetnije fotografije. Mana je ta sto su svi pokreti na fotografiji u motion bluru, ali se to moze promeniti ako slikas u manuelnom modu gde ces manuelno da odredis brzinu SS i ISO-a i tako ces dobiti ok sliku u smislu ostrine ali ce zato biti vise shuma a to nekad dovodi do potpuno neupotrebljive fotografije.
Samsung S7 poseduje IMX 260 senzor, koji je zapravo jedan od vecih(7mm dijagonala) i velicina pixela je 1.4 μm sto je takodje u samom vrhu, otvor blende je f1.7 i to je ubedljivo najbolje sto se trenutno moze dobiti u svetu mobilnih telefona, zato su slike malo zuckastije tj wb je malo topliji jer ulazi vise ambijentalnog svetla zbog tako velikog otvora blende.
Poenta price je da neces dobiti dobre slike pasa ili bilo kojih drugih subjekata koji se krecu u losim svetlosnim uslovima makar imao i najbolji DSLR (kojim ces slikati na AUTO modu), a kamoli nekim drugim telefonom. Gledajuci ove tvoje primere iskreno mislim da imas neki problem sa telefonom ili sa prljavim senzorom ili staklom. Sve ovo sto sam rekao vazi za fotografije bez blica jer kada je ukljucen blic onda se brzina SS automatski povecava na 1/60 ili cak i vise...pa samim tim nema motion blura.
Eto ti ga sumrak (u 17:50h slikano) i pas koji gleda komšijske mačiće tj koji sedi ali vrti glavom. Automatika, s7 edge je u pitanju ali je ista kamera kao i kod s7.
![]()
Nevezano za ovaj motion blur, mislim da ti je zaštitno staklo na S7 prljavo ili izgrebano, kontrast je loš (netipično za S7) i ima čudnog prelamanja svetla.
Što se blura tiče tako fotkaju sve kamere sa OISom, idu na duži SS na račun nižeg iso i kvalitetnije fotke... Nexus je najbolji za te stvari.
Gledaj mu u glavu, ostatak zanemari. Nju je pomerio i ona nije statična. Ne znam šta sam nejasno napisao.
Dakle, biće da je tvoj primerak faličan. Prosto je nemoguće da nas ko zna koliko ovde u temi nema problem kakav ti imaš. Kod mene se javi taj blur ali isključivo kada slikam psa koji je u punom trku ili namerno mrdam telefon.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari