Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Odvojio sam odmah SIM od memorijske, tad sam je i probao u laptopu i nije radila :)

Poslednja izmena:
Mala je to količina super lepka, nije bio neki problem. A opet sve mislim da je super lepak kumovao da memorijska prestane da radi.

Kakav si ti entuzijasta druze :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Što entuzijasta? Sreća pa ovaj telefon ima 32gb. Da je 16 to bi uradio odmah.

Ja došao sa OnePlus 2 koji ima 64GB...tesno, a hoću i oba SIM-a :)

Na obicnom s7 mislim da je SOT od 5 sati plafon?
Evo kod mene danas:
2caef95fd8a0914ebd6508166940dfef.jpg

0f77455c6657eeaa68a4b01af4f35f08.jpg

Ako je baterija na S7e 20% veća, a S7e izvlači max 8h, ona bi po toj računicu S7 trebalo da izvuče preko 6.5h.

Jel koristi neko Always on Display?
Ja sam ga pre neki dan uključio, preko noći (7-8 sati) mi potroši dodatnih 3-4% baterije, ali mi se čini da je preko dana to malo više.
Jel ste obraćali pažnju?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja ga ugasio, nije mi preterano korisna opcija.

Da li preko odin-a može da se uradi downgrade i ubaci martovski firmware ili moze samo zadnji?

Jel koristi neko Always on Display?
Ja sam ga pre neki dan uključio, preko noći (7-8 sati) mi potroši dodatnih 3-4% baterije, ali mi se čini da je preko dana to malo više.
Jel ste obraćali pažnju?

Koristim redovno Always On, ali mi je podešen da funkcioniše u periodu od 06 do 23h. Nisam baš precizno ispratio koliko ova funkcija utiče na potrošnju, ali imajući u vidu da je Always On info svetliji kada do ekrana dopire jača svetlost (i obrnuto), sasvim je logično da preko dana više troši bateriju.

@ -V-O-Y-A-G-E-R-

da li treba da se flashuje s FW-rom koji podrzava 2 SIM
i ako treba s kojim preporucujes?

Znači edge prepozna drygu sum i dodeli u androidu second sim support

Bas tako. Od s6 i n5 je takva politika, isti girmware ide za obican i duos, sam pravi razliku ako imas dve kartice i dodaje jednu opciju vise u podesavanjima.

@serbiadiablo fali mu sto negde srce bateriju malo vise nego sto bi trebalo.

Moze neki link za martovski firmware za Odin?
Obican S7 (SM-G930F) nije edge.

Poslednja izmena:
Ja ne razumem koja im je to fora da te namerno ogranice sim ili micro sd, a vec imaju i dva prijemnika i slot za sd karticu, samo ih eto stavilo na isto mesto da te sje*u.

99c24d0d291b44362945fdb54e11e075.jpg

Kupio u četvrtak preko ebay-a, za 6 dana mi je stigao paket. Obe stoje odlično na telefonu. Edge displej radi i lako se može dohvatiti tj futrole ne smetaju i ne ometaju. Crna je nešto robusnija i definitivno bolja zaštita, dok je providna dosta diskretnija. Uživo su obe mnogo lepše nego što su na slikama ili YouTube klipovima. Sve rupe su na pravim mestima, otvori nisu pokriveni i sve je funkcionalno. Ono što mi se sviđa na obe jeste da su možda milimetar višlje (gornji i donji deo) u odnosu na ekran telefona tj telefon se može okrenuti displejom na dole i neće dodirivati podlogu. Dugmići jesu pokriveni, što mi se sviđa i što volim, ali se čuje ono "klik" i lako ih je pritisnuti. Sve u svemu, više nego zadovoljan sam. Prvi utisci su odlični.
E sad, sto se tiče kompatibilnosti sa folijom, za sada nemam problema i čini mi se kao da je futrola prešla preko folije tj da ju je stisnula uz telefon. Videću kroz par dana kako će se ponašati.

Sent from my SM-G935F

Koju foliju koristis i da li se odlepljuje po ivicama bez futrole dok nosis? Mislio sam da uzmem ultimate shield,izgleda da je jedino ona provereno dobra?

Ja ne razumem koja im je to fora da te namerno ogranice sim ili micro sd, a vec imaju i dva prijemnika i slot za sd karticu, samo ih eto stavilo na isto mesto da te sje*u.
Pa tesno je unutra :)
A realno većina ljudi će više kukati na to kako im je baterija loša, nego na to što nemaju i dual SIM i memorijsku u istom trenutku :)

Ultimate shield mi je još uvek na telefonu, a čekam da mi stigne od spigena njihova. Ovu podiže minimalno u ćošku ovaj liquid crystal. Ako ćeš samo foliju koristiti, ultimate shield je odlična, ali nije case friendly.

Sent from my SM-G935F

Ja koristim bestskinsever foliju, takodje se postavlja "na mokro" i ide do ivica ekrana, ali meni sa silikonskim case-om ne pravi probleme.

Nešto nasumično pretim temu pa ako neko može da mi odgovori da li sam dobro shvatio da ovi naši s7 edge single sim mogu umesto sd kartice da koriste sd slot za dual sim ili to važi samo za duos varijante ?

Poslato sa Huawei Honor 5X uz pomoć Tapatalka

Ultimate shield mi je još uvek na telefonu, a čekam da mi stigne od spigena njihova. Ovu podiže minimalno u ćošku ovaj liquid crystal. Ako ćeš samo foliju koristiti, ultimate shield je odlična, ali nije case friendly.

Sent from my SM-G935F
Oblepis ceo tel sa ultimate shield i onda stavis u case i neces imati problem. Tel jos sigurniji a folija lezi samotako ;)
Nešto nasumično pretim temu pa ako neko može da mi odgovori da li sam dobro shvatio da ovi naši s7 edge single sim mogu umesto sd kartice da koriste sd slot za dual sim ili to važi samo za duos varijante ?

Poslato sa Huawei Honor 5X uz pomoć Tapatalka
Ne moze single sim da bude dual. Fabricki jesu isti ali single je osakacen za to sto treba.

Oblepis ceo tel sa ultimate shield i onda stavis u case i neces imati problem. Tel jos sigurniji a folija lezi samotako ;)

Jok, neće da može. Debela je folija i prosto odbija case. Ni tasteri nisu na mestu ;) mora se skinuti folija od pozadi i sa strane, barem kada je spigen u pitanju.

Sent from my SM-G935F

Vrh Dno